Πληροφορίες για Σκόπια?

Παίδες, επειδή εδώ μέσα έχουν γραφτεί από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς οδηγούς και επειδή ξέρω ότι είστε...πολυταξιδεμένοι, θα το εκτιμούσα αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει πληροφορίες που γνωρίζει σχετικά με τα Σκόπια.

Θα πάω εκεί σε καμιά 10ριά μέρες και θα ήθελα να ακούσω γνώμες, εκτός από αυτά που βρίσκω στο ιντερνετ.

Θενκς ιν αντβάνς.

Είχα μείνει για δύο βράδια τον Μάρτιο. Η πόλη δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Το κέντρο έχει μία τεράστια πλατεία κομμουνιστικής τεχνοτροπίας. Σε μια γωνία βρίσκεται ένα από τα πιο χάι καφέ - restaurant που έχει η πόλη, αλλά για εμάς που πληρώνουμε τον καφέ 4 ευρώ και το ποτό 8, οι τιμές είναι πολύ προσιτές και έχει και καλό φαΐ εκεί. Γενικά το φαγητό στα Σκόπια δε με ενθουσίασε. Το βράδυ έχει μπόλικα μπαράκια και γενικά την βρίσκουν με live. Θα βρεις αρκετές σκηνές με διάφορα είδη μουσικής και πολύ κέφι. Ζήτα το ουίσκι που φτιάχνεται στην Κροατία, δε θυμάμαι πώς το λένε. Πολύ καλό και καθαρό. Μετά από 12 ποτήρια (0,2cl βέβαια) την άλλη μέρα ξύπνησα με κεφάλι πεντακάθαρο. Τα ξενοδοχεία είναι αρκετά ακριβά και ψιλοχάλια. Ωραίο μέρος για διαμονή είναι στη συνοικία που βρίσκεται στο μοναδικό ύψωμα της πόλης, δυτικά, ούτε αυτό θυμάμαι πώς το λένε. Αν έχεις χρόνο πήγαινε στην Οχρίδα και στην πόλη Στρούγγα, γύρω στα 150 χλμ μακριά από Σκόπια.
Ο κόσμος είναι αρκετά φιλικός με τους Έλληνες. Πολύ όμορφες οι Σκοπιανέζες. Μην ανοίξεις πολλές κουβέντες για το όνομα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί στο τέλος η διαφωνία καταντάει κουραστική και δεν οδηγεί πουθενά. Στους σκοπιανούς να αναφέρεσαι στo FYROM ώς FYROM ή ως Μακεδονία και όχι ως Σκόπια. Σκόπια ονομάζεται μόνο η πόλη.

Κακαλιός Στέργιος said:
Παίδες, επειδή εδώ μέσα έχουν γραφτεί από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς οδηγούς και επειδή ξέρω ότι είστε...πολυταξιδεμένοι, θα το εκτιμούσα αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει πληροφορίες που γνωρίζει σχετικά με τα Σκόπια.

Θα πάω εκεί σε καμιά 10ριά μέρες και θα ήθελα να ακούσω γνώμες, εκτός από αυτά που βρίσκω στο ιντερνετ.

Θενκς ιν αντβάνς.

Γιατί κ. Διαχειριστά μπήκε το ποστ δύο φορές; Εγώ μία φορά το πάτησα το κομβίον!

οι τελευταίες μου εμπειρίες ανάγονται πίσω στο 2000 όπου πήγαινα κάθε εβδομάδα σχεδόν γιά όλο το καλοκαίρι (και στην πόλη και στο ύπαιθρο).
ενδιαφέρουσα τοποθεσία, με το υψωματάκι της, το ποτάμι κλπ...
Η πόλη όπως περιγράφηκε, άνετη φαρδιά, δεν διανυκτέρευσα...
Τήρησε τα όρια σχολαστικά ευλαβικά...
(Κύρια μέχρι τα πρώτα 70 χλμ όπου τα ρεύματα είναι δυό, και έχει στροφές... Μετά το ποτάμι και τα στενά είναι καλύτερα)
Εμένα με σταμάτησαν για 7 χλμ υπέρβαση και με έδιωξαν επειδή είχα εταιρικό αυτοκίνητο.
Απέφυγε τις συζητήσεις περί Σκοπιανού.
Κοινώς κάνε την πάπια...
Δεν έχει τίποτα να ψωνίσεις.

Επίσης έχει ένα τουρκικό παζάρι, κάθε σάββατο νομίζω, στη γειτονιά που μένουν οι μουσουλμάνοι. Αν ρωτήσεις έναν ταξιτζή θα ξέρει να σε πάει. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, σαν να μπαίνεις σε χρονομηχανή που σε πηγαίνει στο 1950.

suria said:
Επίσης έχει ένα τουρκικό παζάρι, κάθε σάββατο νομίζω, στη γειτονιά που μένουν οι μουσουλμάνοι. Αν ρωτήσεις έναν ταξιτζή θα ξέρει να σε πάει. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, σαν να μπαίνεις σε χρονομηχανή που σε πηγαίνει στο 1950.

από το στόμα μου το πήρες....
Μια φορά χάθηκα και βρέθηκα να γυρνάω στη μουσουλμάνικη περιοχή...
Μιλάμε γιά προηγούμενο αιώνα.
Ωραία ήταν, αν και τα ψιλοχρειάστηκα.

Oυτε τις Γιουκοσλαβικες λαμπες ΕΙ δεν εχει? Δεν μπορει?
Την δεκαετια του 70 πηγαιναν παραπολυ οι Ελληνες εκει για μπανανες και κακαο και σοκολατακια με γεμιση κερασι!Δεν ξερω αν φτιαχνουν τωρα?

Last edited:
Re: Απάντηση: Πληροφορίες για Σκόπια?

Dimosthenis said:
Oυτε τις Γιουκοσλαβικες λαμπες ΕΙ δεν εχει? Δεν μπορει?
Την δεκαετια του 70 πηγαιναν παραπολυ οι Ελληνες εκει για μπανανες και κακαο και σοκολατακια με γεμιση κερασι!Δεν ξερω αν φτιαχνουν τωρα?

Τότε μπανάνες και σοκολατάκια! τώρα πάνε σε οδοντίατρους και για τσιγάρα