Πληροφοριες οσον αφορα την αγορα Δεκτη HD

Kostionalist

Established Member
29 July 2009
195
ΧΑΝΤΗΙ
Καταρχην θελω να πω οτι ειμαι εντελως ασχετος με τους δεκτες και απολογουμαι αν εχω ποσταρει σε λαθος μερος. Αλλα χρειαζομαι καποιες απαντησεις....

Αν αγορασω εναν δεκτη HD θα βλεπω ξενα καναλια σε HD? Αν ναι, ποσα καναλια? Θα χρειστω να βαλω τιποτα ταψια?
Ποια η διαφορα μεταξυ δορυφορικου και ψηφιακου δεκτη?

Καταρχην θελω να πω οτι ειμαι εντελως ασχετος με τους δεκτες και απολογουμαι αν εχω ποσταρει σε λαθος μερος. Αλλα χρειαζομαι καποιες απαντησεις....

Κανένα πρόβλημα. Πάμε

Αν αγορασω εναν δεκτη HD θα βλεπω ξενα καναλια σε HD?

Εφ' όσον έχεις δορυφορική εγκατάσταση στο σπίτι σου, εαν πάρεις δέκτη HD, ναι θα βλέπεις.

Αν ναι, ποσα καναλια? Θα χρειστω να βαλω τιποτα ταψια?

Τα περισσότερα HD κανάλια ΔΕΝ θα μπορείς να τα δείς γιατί είναι κωδικοποιημένα. Όπως δεν μπορείς να δεις Nova χωρίς συνδρομή, έτσι και με τα ξένα HD. Απαιτούν συνδρομή. Υπάρχουν και κάποια -λίγα- ελεύθερα.
Θα χρειασθεί να βάλεις πιάτο.

Ποια η διαφορα μεταξυ δορυφορικου και ψηφιακου δεκτη?

Πιθανώς να μπερδεύεσαι με τους ψηφιακούς που πουλιούνται για τα επίγεια της Digea. Είναι περίπου σαν να ρωτάς ποια η διαφορά μεταξύ ραδιοφώνου FM και ραδιοφώνου AM. Και τα δύο είναι ραδιόφωνα (βλέπε ψηφιακοί δέκτες) αλλά πιάνουν διαφορετικές συχνότητες. (βλέπε επίγεια ψηφιακά και δορυφορικά ψηφιακά)
Φυσικά, όπως είναι δυνατόν ένα ραδιοφωνο να πιάνει ΚΑΙ ΑΜ ΚΑΙ FM, έτσι γίνεται ένας δέκτης, να πιάνει και επίγεια και δορυφορικά ψηφιακά.

Χριστός Ανέστη

Σίμος