Πλοήγηση στο Android

αν επιτρεπεται να πω την γνωμη μου , επειδη χρησιμοποιω καθημερινα το Gps στο ταξι, το ndrive ειναι μακραν το χειροτερο και ακολουθει το sygic .Στα υπερ και των 2 ειναι τα πολυ καλα μενου τους , αλλα απο πλοηγηση....ουτε κοντυνοτερο ουτε συντομοτερο..παντα φυσικα κατα την γνωμη μου.Χρησιμοποιω το dont panick και το θεωρω εργαλειο(τουλαχιστον δοκιμαστε το)...εκτος απο κατι μικρολαθακια κατα 90% σε παει πραγματικα γρηγορα.

Αναβάθμησα κι εγώ, όντως πολύ βελτιωμένο. Βρίσκει και πιο εύκολα τις διευθύνσεις όταν πληκτρολογείς. Ξέρει κανείς αν μπορούμε να προσθέσουμε POI τύπου Δ.Ο.Υ., Πολεοδομίες, Δ.Ε.Η., Ε.ΥΔ.ΑΠ., Αστυνομία, υπουργεία κ.λ.π.?

Λόγω αναδουλειάς έχω λίγο χρόνο και το έψαξα. Πάτε εδώ http://www.index.pois.gr/index.asp κατεβάζετε ότι θέλετε, και ακολουθείτε τις οδηγίες από εδώ http://www.sygic.com/en/poi. Προσοχή , ο φάκελος import δεν υπάρχει τον φτιάχνεις μόνος σου, επίσης δείτε και τις οδηγίες που κατεβαίνουν μαζί με τα poi.
Όλα καλά, εκτός από το ότι τα custom poi τα ρίχνει όλα μαζί και λόγω Ελληνικών στα ονόματα των αρχείων, βγάζει μπαρμπούτσαλα στην συγκεντρωτική περιγραφή. Δεν δημιουργεί πρόβλημα, απλώς είναι θέμα αισθητικής...

Last edited:
Απάντηση: Re: Πλοήγηση στο Android

Λόγω αναδουλειάς έχω λίγο χρόνο και το έψαξα. Πάτε εδώ http://www.index.pois.gr/index.asp κατεβάζετε ότι θέλετε, και ακολουθείτε τις οδηγίες από εδώ http://www.sygic.com/en/poi. Προσοχή , ο φάκελος import δεν υπάρχει τον φτιάχνεις μόνος σου, επίσης δείτε και τις οδηγίες που κατεβαίνουν μαζί με τα poi.
Όλα καλά, εκτός από το ότι τα custom poi τα ρίχνει όλα μαζί και λόγω Ελληνικών στα ονόματα των αρχείων, βγάζει μπαρμπούτσαλα στην συγκεντρωτική περιγραφή. Δεν δημιουργεί πρόβλημα, απλώς είναι θέμα αισθητικής...

Πολυ ωραίες πληροφορίες thnx

αν επιτρεπεται να πω την γνωμη μου , επειδη χρησιμοποιω καθημερινα το Gps στο ταξι, το ndrive ειναι μακραν το χειροτερο και ακολουθει το sygic .Στα υπερ και των 2 ειναι τα πολυ καλα μενου τους , αλλα απο πλοηγηση....ουτε κοντυνοτερο ουτε συντομοτερο..παντα φυσικα κατα την γνωμη μου.Χρησιμοποιω το dont panick και το θεωρω εργαλειο(τουλαχιστον δοκιμαστε το)...εκτος απο κατι μικρολαθακια κατα 90% σε παει πραγματικα γρηγορα.

Το Navigon το χεις δουλέψει;

Από εποχής iPhone που χρησιμοποιούσα το τηλέφωνο για GPS , χρησιμοποιώ το Navigon και μ' έχει βολέψει. Κι αυτό κάνει διάφορα κουλά, αλλά μπορεί να φταίει και η κεραία του gps του κινητού.

Πριν είχα αυτόνομη συσκευή Tibo με Destinator.

Συνεχίζω για τα Ελληνικά poi σε sygic (υπάρχουν και για άλλα), πρέπει να αποστηθήσεις τα εικονίδια, γιατί όταν τα ακουμπήσεις για να δείς τι είναι, ανοίγουν μεν αλλά η περιγραφή ξεκινάει με την περιοχή, οπότε Δεν βλέπεις περί τίνος πρόκειται. Μικρό το κακό αρκεί να το ξέρεις από πρίν...

Παιδιά καλησπέρα, με ενδιαφέρει το θέμα της πλοήγησης κι είπα να σας κάνω παρέα. Λοιπόν εγώ έχω το NDRIVE και όλως περιέργως μ αυτά που διαβάζω, εγώ έχω μείνει καταευχαριστημένος, στο μόνο σημείο που κρασάρει είναι στην έξοδο 13 της Αττικής οδού γιατί είσαι πολύ ώρα μέσα στη στοά κι όταν βγαίνεις έχεις 3 επιλογές για έξοδο και μέχρι να κλειδώσει πάλι ο δορυφόρος δεν ξέρεις που να πας. Πάντως επειδή είμαι στο τμήμα σέρβις εταιρίας βιομηχανικής ψύξης και πρέπει συνέχεια να πηγαίνω σε διάφορες διευθύνσεις, με έχει πάει πάντα ακριβώς απ έξω. Το μενού του το βρίσκω τέλειο για τα δικά μου δεδομένα, η πλοήγηση είναι με ακρίβεια 10 μέτρων, επίσης σήμερα για πλάκα το ξεγέλαγα συνέχεια γυρνώντας σπίτι μου και σε 3 δεύτερα μου έβγαζε καινούρια επιλογή. Το μόνο θέμα που είδα σε προηγούμενα ποστ, και μένα δύο φορές που είχα το κινητό σε λειτουργία πτήσης, μου έγραφε ότι δεν έχω την άδεια του λογισμικού, αναγκαστικά απενεργοποιούσα τη λειτουργία πτήσης, με έβαζε στο μάρκετ, με ρώταγε αν θέλω να μεταφέρω τις αγορές μου, πάταγα ναι, κατέβαζε 30kb! και μετά δούλευε πάλι εντάξει, μάλλον θέλει να "βλέπει" δίκτυο δεν εξηγείται αλλιώς. Για ό,τι λεπτομέρειες θέλετε είμαι στη διάθεσή σας.

ακριβεια 10 μετρων ειναι πολυ...εισαι στην δεξια λωριδα της κηφισιας δλδ και σε δειχνει στον παραδρομο..

Το αναβαθμισα και γω .
Σαν να μου κλειδωνει πιο γρηγορα τον δορυφορο, αλλα νομιζω οτι δεν τα παει καλα με τα μετρα πριν την στροφη (ο εκανε με την παλια εκδοση ,διορθωθηκε στην προηγουμενη,αλλα νομιζω οτι το ξανακανει με την ολοκαινουργια)
Θα το ξανατσεκαρω και θα σας ενημερωσω.
Παντως τωρα βγαζει πολυ πιο πολλα εικονιδια στην οθονη και οταν τα πατησεις,αρκρτα (οχι ολοα) σου λενε περι τινος προκειται.
Δηλ ταβερνα ο "αχορταγος"!!!!

Γενικότερα εχει πολλές βελτιώσεις, οι χάρτες πλέον είναι "διαδραστικοί" σχεδόν χωρίς αυτό να βαραίνει την πλοήγηση η την λειτουργικότητα.

Παρόλο που είχα κάνει εδω και λιγες ημέρες την αναβάθμιση, μου βρήκε πάλι update εχθες αλλα δε παρατήρησα καμιά διαφορά ούτε καν στην έκδοση, ίσως κάποιο bug στο release.

Πολύ βολικό feature ειναι και το animated preview όταν φτάνεις σε μεγάλους κόμβους σε λεωφόρους/εθνικές οδούς για να μη πας αλλού για αλλού!

ακριβεια 10 μετρων ειναι πολυ...εισαι στην δεξια λωριδα της κηφισιας δλδ και σε δειχνει στον παραδρομο..

Εννοώ 10 μέτρα σε χρόνο, δλδ. όταν φτάνω σε στροφή κάνει κάπου δύο δεύτερα να γράψει στο εικονίδιο από 10 μέτρα 0. Οσο για τον παράδρομο, με την ίδια λογική θα πρεπε να σε βλέπει σε ποια λωρίδα είσαι, μην τρελλαθούμε, εγώ θέλω να με πηγαίνει στον προορισμό του κι αυτό το κάνει άριστα, και lane assist έχει, και όριο ταχύτητας έχει κι ενημερώνει, ακόμα και στις στοές που μπαίνω μου δείχνει ένα μπλε εικονίδιο να ανάψω φώτα, για 29 ευρώ που έδωσα τα αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του, προσωπική άποψη πάντα, απ ότι μάλιστα μου είπαν και σε email που έστειλα απ τον καινούριο χρόνο θα έχει κι ενημέρωση κυκλοφορίας, συμβάντων και κάμερες ασφαλείας (νομίζω αυτό ήδη το κατέβασα απλά δεν το χω δοκιμάσει).

Έχω αγοράσει από το market το ndrive 1μιση μηνα σχεδόν.Δεν έχει δουλέψει ΠΟΤΕ!!!
Πατάω το εικονίδιο της εφαρμογής,αρχίζει και τρέχει και μόλις ανοίγει ο χάρτης,κρασάρει και κλείνει η εφαρμογή.
Έχω μία αντίστοιχη χρονικά αλληλογραφία με την εταιρεία στο εξωτερικό,όπου αφού τους "τα είπα" για τα χιλιοειπωμένα mails που μου έστελναν όπου σε αυτά μου έλεγαν να σβύσω τον φάκελο ndrive από την memory card και μετά να ξανακατεβάσω την εφαρμογή(κάτι που έχω δοκιμάσει πάνω από 9-10 φορές),επροχθές μου απάντησαν ότι στο τέλος του μήνα θα γίνει update και θα διορθωθούν τυχόν λάθη.
Στην πριν από λίγο προσπάθειά μου,κατεβάζω την εφαρμογή,μου ζητάει να κατεβάσω τον χάρτη και μόλις επιλέγω το κατέβασμα,με πετάει πάλι έξω.

Last edited:
παιδιά ποιο GPS να βάλω για τον πατέρα μου?
του πήρα ενα Android Samsung αλλά θέλω να ψάχνει τους δρόμους στα Ελληνικά και όχι Greeklish..

Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Έχω αγοράσει από το market το ndrive 1μιση μηνα σχεδόν.Δεν έχει δουλέψει ΠΟΤΕ!!!
Πατάω το εικονίδιο της εφαρμογής,αρχίζει και τρέχει και μόλις ανοίγει ο χάρτης,κρασάρει και κλείνει η εφαρμογή.
Έχω μία αντίστοιχη χρονικά αλληλογραφία με την εταιρεία στο εξωτερικό,όπου αφού τους "τα είπα" για τα χιλιοειπωμένα mails που μου έστελναν όπου σε αυτά μου έλεγαν να σβύσω τον φάκελο ndrive από την memory card και μετά να ξανακατεβάσω την εφαρμογή(κάτι που έχω δοκιμάσει πάνω από 9-10 φορές),επροχθές μου απάντησαν ότι στο τέλος του μήνα θα γίνει update και θα διορθωθούν τυχόν λάθη.
Στην πριν από λίγο προσπάθειά μου,κατεβάζω την εφαρμογή,μου ζητάει να κατεβάσω τον χάρτη και μόλις επιλέγω το κατέβασμα,με πετάει πάλι έξω.

Φίλε μου λυπάμαι, πραγματικά εγώ δεν μου χει τύχει κάτι τέτοιο και το χω περάσει σε δύο συσκευές, GALAXY S2, S 5570mini, τι να σου πω, ποια συσκευή έχεις; Μήπως δεν ταιριάζει;

παιδιά ποιο GPS να βάλω για τον πατέρα μου?
του πήρα ενα Android Samsung αλλά θέλω να ψάχνει τους δρόμους στα Ελληνικά και όχι Greeklish..

Για μένα αυτή τη στιγμή έχεις 3 επιλογές:
1. Navigon με χάρτες της navteq, 69.95
2. Copilot 9 που έχει τους ίδιους χάρτες με το προηγούμενο. 49.99
3. Mireo Don't Panic που έχει τον καλύτερο Ελληνικό χάρτη, είναι το μόνο που υποστηρίζει δακτύλιο, αλλά σαν λογισμικό είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τα άλλα 2. Κόστος 39 για την εφαρμογή με χάρτη της Ελλάδας συν άλλα 45 για τους χάρτες της Ευρώπης που το κάνει το πιο ακριβό από όλα (τα άλλα τα αγοράζεις με πανευρωπαϊκό χάρτη θες δεν θες).

Πραγματικά δεν ξέρω ποιο από τα 3 αυτά να προτείνω. Ndrive, sygic κλπ ποτέ δεν μου έκατσαν καλά όταν τα δούλεψα.

Πάντως με αφορμή το προηγούμενο ακόμη δεν μπορώ να βρω μια εφαρμογή να με καλύπτει. Τι θα ήθελα?
1. Σωστή δρομολόγηση
2. Καλά ενημερωμένους χάρτες
3. TTS στα Ελληνικά (οκ μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό)
4. Να μπορώ να βάζω speedcams χειροκίνητα (γιατί οι υπηρεσίες που γίνεται αυτόματα update μέσω internet κατεβάζουν μόνο τις σταθερές κάμερες)
5. Υποστήριξη δακτυλίου
6. Animation όταν πλησιάζω σε δύσκολο κόμβο με πολλές εξόδους για να βλέπω πραγματικά που πρέπει να πάω

+1 αν ποτέ ενεργοποιηθεί ξανά υπηρεσία για live donwloading της κίνησης για να σου σχεδιάσει την συντομότερη χρονικά διαδρομή κάθε στιγμή.

Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Το S2 έχω.

Αυτό είναι πολύ κουφό, εμένα που δεν πολυκατέχω κι από τέτοια πράγματα, κατέβηκε στο λεπτό και δεν μου δημιούργησε ποτέ τέτοιο πρόβλημα σαν κι αυτό που αναφέρεις. Γιατί δεν το πας στο Γερμανό να δεις τι θα σου πούνε;