Ployer MOMO11 Speed

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,360
Αθήνα

Ήρθε σήμερα το ployer momo 11 "extreme" κατά το email της Cathy από το Ebelking.

Από ότι το κόβω είναι το "Speed" και οι πονηροί Κινέζοι του αλλάξανε επιθετικό προσδιορισμό για να διαφοροποιηθούν από τα άλλα μαγαζιά...

Πρώτη καλή εντύπωση το κουτί της συσκευασίας: λεπτό, πολύ γερό - προσφέρει πραγματική προστασία και περιέχει εκτός από την ταμπλέτα, καλώδια USB to mini USB με προέκταση, βιβλιαράκι οδηγιών στα Αγγλικά, πανάκι καθαρισμού, QC tag και κάποια άλλα χαρτάκια. Και ο φορτιστής? Χύμα σε φακελάκι αεροπλαστ, μαζί με μετατροπέα φις Εγγλέζικο -> Ευρωπαϊκό, μάλλον γι αυτό και το χύμα... Μην ξεχνάμε ότι πλήρωσα κάτι παραπάνω προκειμένου να το έχω από Αγγλία, οπότε α)ήρθε σε μια βδομάδα, β)είχα την σιγουριά ότι δεν θα πληρώσω τελωνείο (πρόσφατα φίλος είχε κάκιστη εμπειρία και όσο να ναι ζορίστηκα).

Η κατασκευή δείχνει ποιοτική, από εμπρός είναι σαν ipad χωρίς κουμπί, η πλάτη αλουμινένια μπεζ-ανοιχτό σχεδόν λευκό με ελαφρά μεταλλική απόχρωση. Θετικό το γεγονός ότι έρχεται με μεμβράνη προστασίας οθόνης τοποθετημένη - κανονική όχι προσωρινή!

Εκκίνηση, όλα στα Αγγλικά με μόνη "κινεζιά" το σήμα της momo - το οποίο βέβαια φεύγει αλλάζοντας επιφάνεια εργασίας. Ρυθμίσεις, Ελληνικά, Wi Fi συνδέθηκε αμέσως, λογαριασμός google εντάξει... Τα υπόλοιπα μόλις φορτίσει πλήρως -bye-

edit by airb:

30iz4ol.jpg

Specifications:
CPU: Dual Core Rockchip RK3066 1.6GHz, Cortex A9
GPU: Quad Core Mali 400*4
RAM 1GB,DDR3
Storage: 16GB
Shell Material: Aluminum
Screen: G+G Capacitive Touchscreen, 1024*768 High-resolution Screen
Multi-Touch Yes, 10 points touch
Size: 9.7 inch
Resolution: 1024 x 768 Pixels
Gravity Sensor: Yes
Visible Angle: 178°
Display: IPS
Bluetooth: Yes,Support Bluetooth V3.0
Dual Camera: Front 0.3 Megapixels,Back 2 Megapixels
Falsh: Support Flash 11.0
Extend Card: Support TF card up to 32GB extended
Gravity Sensor: Yes
Android Market: Yes
Wi-Fi: Yes, 802.11 b/g/n
3G: Not built in
Earphone Interface: 3.5mm
Video: 1080P, AVI/MOV/MP4/RMVB/FLV/MKV…
Music: MP3/WMA/WAV/APE/AAC/FLAC/OGG
Ebook: UMD, TXT, PDF, HTML, RTF, FB2…
Other Applications: Android Webkit,Google Search,Clock,File Manager,Gallery,Task Manager,Calculator, Calendar,OfficeSuite,Browser,iReader,Gmail…
Battery: 7800 MAh
Work Time: Up to 8~10 hours

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Mε γειές Δημήτρη !
Αναμένουμε αναλυτικές εντυπώσεις οταν παίξεις αρκετά με το μηχάνημα

Μιας και ψήνομαι για κατι ανάλογο να ρωτήσω πως επιλέγεις αν θα σου έρθει από Αγγλία ή Κίνα ;

Στέλνεις mail και συνεννοείστε απ' ευθείας για το τι υπάρχει διαθέσιμο στην Αγγλία (αφού έχεις χαζέψει λίγο στο site και ξέρεις τι θέλεις βάσει προδιαγραφών). Μετά σου δίνουν ένα link με το οποίο πληρώνεις με paypal σημειώνοντας το γιατί, και για σιγουριά στέλνεις και ένα mail επιβεβαίωσης. Σου έρχεται αυτόματη απάντηση (αυτό συμβαίνει όποτε τους γράφεις), και μετά από μια-δυο μέρες σου στέλνουν επιβεβαίωση με tracking number. Προσωπικά το είχα στα χέρια μου σε μια εβδομάδα από την πληρωμή. Τώρα περιμένω απάντηση για ένα 8" που θέλει φιλικό μου πρόσωπο.

Edit: τελικά όπως μου είπε η Cathy, το λειτουργικό είναι 4.0.4 γιατί με το 4.1 έχουν προβλήματα αξιοπιστίας. Από ότι μου είπε σε μερικές εβδομάδες θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα από το site. Και ναι είναι το "speed", αναφέρεται στα δεδομένα συστήματος της συσκευής.

Last edited:
Επειδή σε άλλο forum εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του ebelking ως πωλητή, θέλω να πω ότι γενικώς οι κινέζοι - ακόμα και οι "μεγάλοι" όπως Ainolstore, merimοbiles, pandawill κ.λ.π. - ΔΕΝ είναι τέρατα αξιοπιστίας και after sales service, οπότε η αγορά από αυτούς εννέχει κάποια ρίσκα, και αν το μηχανάκι τα φτύσει σε ένα μήνα ή ένα χρόνο το ξεχνάς (φτου - κούφια να ναι η ώρα...). Αν θέλετε κάποιο σχετικό μαξιλάρι προστασίας, ψωνίστε από το Amazon (αγγλικό ή γερμανικό), αλλά ΜΟΝΟ ότι πουλάει το ίδιο, οι περισσότεροι στο market place στέλνουν κατευθείαν από Κίνα, οπότε πληρώνεις τελωνείο (συνήθως). Αυτά για να μην έχουμε στενοχώριες :chinscratch:

Υ.Σ. Συγνώμη για το διπλοποστάρισμα, αλλά το θεωρώ υποχρέωσή μου προς τα μέλη - τους φίλους μου :a0210:

Πρίν συνεχίσουμε την παρουσίαση του momo 11 speed, θα πρέπει να σας πω ότι ένα βασικό κριτήριο αγοράς για μένα είναι η υποστήριξη σε διάφορα forum, και αυτό για δύο λόγους:

- Η δυνατότητα "root" δηλαδή να αποκτήσεις πλήρη δικαιώματα διαχειριστού, προκειμένου να κάνεις κυριολεκτικά ότι θέλεις στο μηχανάκι σου.
- Κατ' επέκταση η δυνατότητα να "φλασάρεις" custom rom , δηλαδή εκδόσεις του λειτουργικού τροποποιημένες από τους χρήστες, με επί πλέον δυνατότητες, και πιο εξελιγμένες ακόμα και μετά την εγκατάλειψη τους από την μαμά εταιρεία (χαρακτηριστική περίπτωση το Galaxy S που έχει φορέσει ανεπίσημη ICS).

Έτσι λοιπόν συμφωνήσαμε με τον airb να δώσω εδώ τον τρόπο με τον οποίο έγινε root το momo 11 speed. Πριν από αυτό όμως δυο πράγματα για τα οφέλη:

Πολλοί από σας τα γνωρίζετε ήδη, και δεν μπορείτε χωρίς αυτό. Για τους υπόλοιπους είναι λίγο θολά τα πράγματα… Εκτός λοιπόν από το «ιδεολογικό» θέμα – να κάνω στην συσκευή μου ότι θέλω υπάρχει και το πρακτικό: να βάζω ότι εφαρμογή θέλω – ανεξαρτήτως αν αυτή διατίθεται στην χώρα μου ή όχι, και από οποιοδήποτε market επίσημο ή ανεπίσημο (ναι υπάρχουν πολλά), να αφαιρώ χαζές εφαρμογές της εταιρείας κατασκευής που βαραίνουν την συσκευή, να εγκαθιστώ εξελιγμένες ανεπίσημες rom και άλλα πολλά.
Ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρω τρείς εφαρμογές για τις οποίες (προσωπικά ) κάνω τον κόπο:

- Market enabler: "κοροϊδεύει" το play store με αποτέλεσμα να μπορείς να εγκαταστήσεις π.χ. το Google Books το οποίο κανονικά παίζει μόνο στο U.S.A.
- AdFree: "κόβει" τις διαφημίσεις από τις περισσότερες εφαρμογές
- Titanium Backup: αυτό που λέει το όνομά του είναι η βασική του λειτουργία, αλλά οι πλήρεις δυνατότητες του ειδικά αν αγοράσεις την πλήρη έκδοση, ξεφεύγουν εντελώς… Όταν λέμε backup εννοούμε δεδομένα, εφαρμογές με τα εξωτερικά δεδομένα τους ή όχι, μια-μια ή μαζικά, με χρονικό προγραμματισμό, στην κάρτα SD, στο dropbox, στο Βοχ… Οπότε αν «βαρύνει» το σύστημα σου γιατί του έβαλες 200 εφαρμογές, κάνεις μαζικό backup καμιά εκατοστή στην SD, και αν ξαναχρειαστείς κάποια την επαναφέρεις με τα δεδομένα της, online ή offline… Μετά από χρόνια ανακαλύπτω ακόμα δυνατότητες!

Rooting RK3066 tablets - Με άλλα λόγια ο παρακάτω τρόπος δουλεύει στα περισσότερα διπύρηνα tablet 9,7" με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, ενδεικτικά αναφέρω τα Cube 30GT/mini το Pipo Max M1 κ.λ.π.

Όμως πριν πάμε παρακάτω...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!! Η διαδικασία αυτή δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα, και αν κάτι δεν πάει καλά μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την συσκευή σας, προσωρινά ή μόνιμα! Με λίγα λόγια αν (ενδεικτικά και μόνο) γίνει διακοπή ρεύματος, οι συνέπειες είναι άγνωστες, μπορεί να μείνετε με ένα κομψό press papier στα χέρια... Οπότε αν κάτι στραβώσει, μην αναζητήσετε καμία ευθύνη από εμένα, τους διαχειριστές ή κάποιον άλλο! ΣΑΣ ΠΡΟΟΙΔΟΠΟΙΉΣΑΜΕ!!!

Φοβηθήκατε? Χαρείτε την συσκευή σας όπως είναι, μια χαρά μηχάνημα είναι! Αν όχι συνεχίζουμε, αν τα κάνετε όλα σωστά οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί μεν αλλά οι πιθανότητες υπέρ σας...

Τι θα χρειαστούμε:

- Την εφαρμογή Root checker (του Joeykrim γιατί υπάρχουν και άλλες), δωρεάν από το play store. Πριν ξεκινήσουμε την εγκαθιστούμε και την τρέχουμε για να ελέγξουμε ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΉΔΗ ROOT!!! Συμβαίνει με κάποια εργοστάσια.

- Τους ADB drivers από εδώ (μόνο το πρώτο αρχείο- το SuperOneClick δεν δουλεύει):
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23667269&postcount=3

- Το κινέζικο πρόγραμμα που κάνει το καθ’ εαυτό root από εδώ: http://static.opda.com/zhuodashi/ZhuoDaShi-2.2.9-setup.exe

- Πάτε επίσης εδώ http://www.flashmyandroid.com/forum/forum.php και εγγράφεστε μέλος, στην συνέχεια πάτε στο post http://www.flashmyandroid.com/forum...TOOL-for-ICS-4-0-3&p=6421&viewfull=1#post6421 και κατεβάζετε το attachment

- Την εφαρμογή BusyBox installer, δωρεάν από το play store

Τα κατεβάζουμε όλα και εν συνεχεία:

Α’ Στάδιο – Εγκατάσταση οδηγών ADB στον υπολογιστή μας:

Στον υπολογιστή, αποσυμπιέζουμε το αρχείο ADB-Drivers.zip
Μετονομάζουμε το αρχείο του attachment σε android_winusb.inf και το βάζουμε στο φάκελο ADB-Drivers, απαντώντας θετικά στην ερώτηση αντικατάστασης του ομώνυμου προϋπάρχοντος.
Στην ταμπλέτα , από «ρυθμίσεις»-> «επιλογές για προγραμματιστές» -> επιλέγουμε το τικ «εντοπισμός σφαλμάτων USB». Καλού – κακού πάμε «ασφάλεια» -> «άγνωστες πηγές» και τσεκάρουμε και αυτή την επιλογή. Όταν τελειώσουμε με την όλη διαδικασία, επανερχόμαστε και την αποεπιλέγουμε.
Συνδέουμε το tablet με τον υπολογιστή, τα windows θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν drivers, αλλά θα αποτύχουν.
Στον υπολογιστή, από start -> control panel -> device manager πάμε στο εικονίδιο της συσκευής (θα φαίνεται επισημασμένη με κίτρινο τρίγωνο) και επιλέγουμε “update driver”.
Στο παράθυρο που θα αναδυθεί επιλέγουμε Browse my computer -> Let me pick -> All devices -> Have disk και του δείχνουμε το φάκελο με τους ADB drivers και το αρχείο android_winsub.inf (το οποίο όπως προαναφέραμε είναι το μετονομασμένο attachment ). Εγκαθίστανται οι οδηγοί ADB και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο.

Β’ Στάδιο – Root:

Στον υπολογιστή, εγκαθιστούμε το ZhuoDaShi τρέχοντας το exe – θα δημιουργήσει και το σχετικό shortcut στην επιφάνεια εργασίας.
Συνδέουμε το tablet και τρέχουμε το πρόγραμμα στον υπολογιστή, οπότε θα αναγνωρίσει την συσκευή – βλέπουμε το όνομά της στην κεντρική περιοχή της βασικής καρτέλας (home) του προγράμματος .
Κάτω αριστερά θα δούμε ανάμεσα στα κινέζικα την λέξη ROOT στα αγγλικά. Αν είναι κόκκινη, πάμε στο εικονίδιο εργαλεία (με το κατσαβίδι και το κλειδί) πάνω δεξιά, το πατάμε και στην καρτέλα που ανοίγει στην 2η σειρά “root” πατάμε το πρώτο εικονίδιο (V). Ξεκινάει η διαδικασία και μετά από λίγη ώρα, είμαστε εντάξει. Πάμε στην πρώτη καρτέλα (home), όπου κάτω αριστερά η λέξη ROOT έχει γίνει πράσινη.
Σε περίπτωση που ξεκινώντας η λέξη ROOT είναι πράσινη, και εφόσον έχουμε ελέγξει όπως είπαμε στην αρχή ότι δεν είμαστε root, συμβαίνει το περίεργο να έχουμε μια μεσοβέζικη κατάσταση που συναντάμε σε αρκετές «κινεζιές». Πάμε λοιπόν στο εικονίδιο εργαλεία, πατάμε και στην καρτέλα που ανοίγει στην 2η σειρά “root” πατάμε το 2ο εικονίδιο (Χ) unroot. Τρέχουν κάποια πράγματα, και όταν τελειώσουν, πάμε πάλι στην αρχική καρτέλα (home), όπου κάτω αριστερά η λέξη ROOT έχει κοκκινίσει. Τώρα ξαναπάμε στην οθόνη με τα εργαλεία, και στην 2η σειρά “root” πατάμε το πρώτο εικονίδιο (V) , ξεκινάει πάλι η διαδικασία και μετά από λίγο είμαστε έτοιμοι.

Τελειώσαμε? Όχι , πρέπει να εγκαταστήσουμε και το BusyBox στο tablet: πάμε play store βρίσκουμε το BusyBox installer και το βάζουμε. Μετά τρέχουμε το Root Checker και αν όλα πήγανε καλά θα δείτε πανευτυχείς την επιβεβαίωση με πράσινα γραμματάκια…

Αν όχι μην απελπίζεστε, μερικές φορές δεν «πιάνει» με την πρώτη, οπότε ξαναπροσπαθήστε.

Καλό κουράγιο...

Last edited by a moderator:
Το έκανα root σύμφωνα με την προηγηθείσα αναλυτική περιγραφή , και το έχω φέρει στα μέτρα μου σε γενικές γραμμές. Δεν είχα εμπειρία από ICS, πρέπει να πω ότι το νέο περιβάλλον, σε συνδυασμό με την "διπύρηνη" ταχύτητα με εντυπωσίασαν :) . Στο κινητό είχα δοκιμάσει σαν browser τους Dolphin (αργός αλλά σταθερός και με πολλά ad-on) , Opera ( πιο γρήγορος και επίσης σταθερός). Λόγω Gingerbread δεν μπορούσα να βάλω Chrome, οπότε ανυπομονούσα έχοντας διαβάσει καλά σχόλια. Λοιπόν το νόμισμα έχει δυο όψεις, είναι "σφαιράτος" και έχει το preemptive search δηλαδή την ώρα που ξεκινάς να πληκτρολογήσεις κάποιο site ψάχνει με βάση το φακέλωμα που σου έχει κάνει η μαμά Google και βρίσκει διάφορα που έχεις μπεί στο παρελθόν - βοηθάει, αλλά καταλαβαίνεις το πόση ιδιωτικότητα μας έχει μείνει πλέον... Ο.κ. αυτό είναι δεδομένο, αλλά ενώ όλα πάνε καλά και χαμογελάς ευτυχισμένος, ξαφνικά τρως το πρώτο freeze και πας για hard restart :(
...Μετά την τρίτη φορά είπα να το ψάξω λίγο, και μέσω titanium backup (είπαμε είμαστε root), μπαίνω και μένω ξερός! Καλός ο Chrome αλλά είναι εφαρμογή "τέρας", εκτός από το καθ' εαυτό μέγεθος της έχει άλλο τόσο όγκο προ-φορτωμένα δεδομένα (ο κατάσκοπος που λέγαμε). Κρίμα, έμεινα με την γλύκα (και τον Opera).
Κατά τα άλλα έχει όλες τις τυπικές εφαρμογές από την Google (Gmail, maps κ.λ.π.), twitter και άλλα social, μια πλήρη σουίτα γραφείου (Documents to Go), κάποια συμπαθητικά παιχνίδια, e-book reader, κ.λ.π. . Έβαλα news republic, world newspapers, dropbox, box, Opera, Adfree, Market enabler, Titanium, ESfile explorer (παρότι έχει έναν αρκετά καλό), Swiss Army Knife, EZPDFreader και άλλα λιγότερο σημαντικά. Του έβαλα και μια SD 8GB Verbatim class 10, και μόλις έχω λίγο χρόνο θα φορτώσω φωτογραφίες , Adobe PS και βλέπουμε...

Όπως προείπαμε το μηχανάκι πάει σφαίρα, η οθόνη έχει φοβερή απόκριση (παραέχει μερικές φορές), μεγάλες γωνίες θέασης και είναι πολύ ευκρινής και με καλά χρώματα - καλύτερα από την amoled του Galaxy S που είναι υπερβολικά κορεσμένα για τα γούστα μου. Παίζει MKV 1080p χωρίς να κάνει τσικ, και κάτι τρελοπαίχνιδα (νομίζω 3D, ή έτσι μου δείχνουν) που παίζει η κόρη μου την έχουν αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Το wi fi είναι στα ίδια πλαίσια με το Galaxy S (σε GB 2.3.6 JW1), δηλαδή μέτριο. Στα 12 μέτρα με κλειστή την πόρτα του δωματίου μου δείχνει μια το πολύ 2 γραμμές και το σερφάρισμα είναι κάπως αργό - μερικές φορές κολλάει και πρέπει να ξαναφορτώσεις. Περίμενα ότι στην ICS θα είχαμε modem της προκοπής. Τα ηχειάκια στο πίσω μέρος ακούγονται αρκετά δυνατά, αλλά αν θες να ακούς μουσική βέβαια τα εξωτερικά είναι μονόδρομος. Η εμπρός κάμερα επαρκής για skype, η "κανονική" συμπαθητική για αυτό που είναι. Καλώδιο mini HDMI - > HDMI δεν πρόλαβα να πάρω, οπότε δεν ξέρω τι θα κάνει αν το ενώσω με TV.

Η γενική εντύπωση είναι ότι πρόκειται για αρκετά ποιοτική συσκευή, οι λεπτομέρειες είναι προσεγμένες και στο όλο "πακέτο" προσθέτει πολύ η μεταλλική πλάτη με τις αναφορές χρήσης στις θύρες σύνδεσης-τροφοδοσίας. Κάτι αρνητικό είναι ότι η φόρτιση δεν γίνεται από θύρα USB, και ψάχνοντας επίσης πιο βαθειά έχει κάποιες εφαρμογές συστήματος στα κινέζικα, οπότε παρότι root δεν μπορείς να τις πειράξεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις...

Μένει να δούμε την αξιοπιστία σε διάρκεια χρόνου, γενικώς τα ployer έχουν καλό ιστορικό, αλλά με τους κινέζους ποτέ δεν ξέρεις - από παρτίδα σε παρτίδα παίζεται το θέμα, τουλάχιστον στα νέα μοντέλα. Wish me good luck ;)

Εδώ http://en.ployer.cn/mid_detail.php?id=7&p=cs είναι το επίσημο site της εταιρείας.

Μερικά στοιχεία ακόμα: Διαβάζει κανονικά στικάκια και εξωτερικούς σκληρούς, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιείς και για επεξεργασία κειμένων, λογιστικών φύλλων κ.λ.π. Φυσικά βλέπεις και βίντεο, φωτογραφίες, και κάνεις (σχεδόν) ότι άλλο κάνεις με ένα netbook. Βέβαια κάποια πράγματα δεν μπορείς, όπως ας πούμε CAD, σοβαρή επεξεργασία εικόνας και γενικά ότι απαιτεί εγκατάσταση "κανονικών" προγραμμάτων και επεξεργαστική ισχύ. Εδώ όμως ξεφεύγουμε από τα netbook, θέλουμε laptop και μάλιστα όχι "ότι να ναι"... Παρεμπιπτόντως το Adobe Photoshop express είναι μάπα, για το touch θα σας πω αν βρω trial - 7,99 χωρίς να δοκιμάσω δεν τα δίνω! Βάζεις όμως το Autocad WS και βλέπεις τα σχέδια σου, αν και έχει διαδικασία το πράμα - δεν ανοίγουν local, πρέπει να τα ανεβάσεις στον σχετικό σέρβερ... Δεν δοκίμασα ακόμα το στικάκι της vodafone μια και το tethering από τον γαλαξία μου πάει μια χαρά!

Παρατηρώ ότι οι browsers με τον διαγωνισμό ταχύτητας που έχει πέσει εδώ και λίγο καιρό, το έχουν @@σει το ζήτημα σταθερότητα+αξιοπιστία. Ο firefox μου κρασάρει και στον γαλαξία μου (με JW1, άρα δεν είναι θέμα λειτουργικού), για τον chrome δεν το συζητάμε, και τελευταία συνέβει και στο "Δεφίνι" αλλά και στον stock!!! Ο μόνος 100% αξιόπιστος είναι ο Opera, ο οποίος όμως έφαγε 1-2 παγώματα στο momo, άρα είναι θέμα rom. Μμμ... περιμένουμε αναβάθμιση, ή ψάχνουμε καμιά CM10? Απόψεις δεκτές!

Λοιπόν από χθες έχω εγκατεστημένη μια custom 4.1.1 η οποία δείχνει πολύ σταθερή και γρήγορη. Το όνομα αυτής Decontaminated και ο νοών νοείτω, καθαρή, απλή (χωρίς να λείπει τίποτα ουσιώδες), και μετά προσθέτεις ότι χρειάζεσαι. Είναι βασισμένη σε "μαμίσια" Pipo, αλλά το καλό είναι ότι είναι κατάλληλη για τα περισσότερα γνωστά RK3066 tablet, ενδεικτικά αναφέρω Cube, Pipo, Momo αλλά ρίξτε μια ματιά γιατί έχει και πολλά άλλα. Περισσότερα θα βρείτε εδώ http://www.flashmyandroid.com/forum/showthread.php?2182-ROM-Decontaminated-V3-0-(11-23-12)

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να είσθε root για να την βάλετε, αλλά όταν τελειώσετε θα είσαστε, και επί πλέον θα έχετε αποκτήσει clockworkmod με το οποίο μπορείτε να κάνετε πολλά και διάφορα - όπως ας πούμε να φλασάρετε άλλες rom κατευθείαν από την εξωτερική SD αφού κάνετε backup την rom που έχετε ώστε αν χρειασθεί να γυρίσετε πίσω, να εγκαταστήσετε διάφορα από μορφή .zip κ.λ.π.

Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, κρατάει λιγότερο από ένα τέταρτο, αλλά όπως πάντα θυμίζω ότι ουδεμία ευθύνη φέρω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος εδώ αν κάτι "στραβώσει".

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!: Η διαδικασία σβήνει τα πάντα στην συσκευή σας, αν έχετε οτιδήποτε που χρειάζεστε πρέπει απαραιτήτως να κάνετε Backup!!!

Last edited:
Χμμμ... Χθες βράδυ άφησα (όπως πάντα) την ταμπλέτα ανοιχτή και σήμερα το πρωί η μπαταρία ήταν άδεια, οσμίζομαι battery leak...

Ενημέρωση: το battery leak... δεν ήτανε! Τι ήτανε? Είχα βάλει ένα πρόγραμμα (titanium backup) το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει κάποιες διεργασίες σε μεταμεσονύκτιες ώρες, για να μην απασχολεί το tablet τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Το κακό είναι ότι είχα ορίσει ως χώρο αποθήκευσης την εξωτερική SD, η οποία όμως στην απόλυτη πλειοψηφία των "κινέζων" είναι μη εγγράψιμη από τις εφαρμογές, χρησιμοποιείται μόνο σαν αποθηκευτικός χώρος. Αποτέλεσμα, προσπαθούσε το κακόμοιρο, ξαναπροσπαθούσε... τίποτα! Και βέβαια η μπαταρία άδειαζε! Πέραν αυτού η rom δεν "έκατσε" καλά και είχα και άλλα θέματα, "παγώματα" κ.λ.π. Οπότε wipe cache, dalvik cache wipe, restore και ξανά φτου κι από την αρχή :furious3:
Άξιζε όμως, τώρα όλα πάνε σφαίρα, κολλήματα και restart στα καλά καθούμενα τέλος! Την εξωτερική καρτούλα προς το παρόν την έχω για ρεζέρβα μόνο, αλλά το παλεύω και θα αναφέρω σχετικά...

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες δεν βρέθηκε αξιόπιστη λύση εγγραφής στην εξωτερική SD. Κατά τα λοιπά πάντως το μηχανάκι είναι μια χαρά στην υγεία του (φτού να μην το βασκάνω...)

Αφού "σκάλισα" το νέο απόκτημα της κόρης, είπα να δω λίγο τις εξελίξεις στις rom και για το δικό μου. Δοκίμασα μια-δυό συμπαθητικές, αλλά τελικά βρήκα μια TNT3 v.1 εδώ http://www.rockchipfirmware.com/firmware-downloads?field_brand_tid=1&field_model_value=&field_stock_rom_value=All&field_rooted_value=All&field_clockworkmod_flashable_value=All&field_firmware_author_value= , την κατέβασα την φόρεσα. Είναι root από την μαμά βέβαια, πολύ σταθερή, προς το παρόν γράφει στην εξωτερική SD, δεν έχει CWM, οπότε το πέρασα χειροκίνητα όπως λέει εδώ http://www.flashmyandroid.com/forum/showthread.php?2983-RECOVERY-ClockWorkMod-v6-0-2-7-%2801-27-13%29 και όλα καλά. Θα την αφήσω λίγο καιρό να δω την συμπεριφορά της, και θα ενημερώσω σχετικά.

Στα δυο link που έδωσα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε υλικό και για πολλές άλλες ταμπλέτες, θα έλεγα μάλιστα ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το site του Roman (που πουλάει ταμπλέτες στην Αμερική), σαν οδηγό για το ποιές είναι αρκετά αξιόπιστες ώστε να ασχοληθεί μαζί τους εμπορικά (το Pipo M1 που του πέρασα δικιά του rom, συνεχίζει ακάθεκτο). Προφανώς παίζει και το θέμα κέρδος, αλλά λόγω U.S.A. όπου η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι το Α και το Ω, το να πουλάς προϊόν της προκοπής είναι βασικό, άρα... Αφού δείτε, και μετά ψωνίσετε από τους Κινέζους (λόγω τιμής και δασμών), μπορείτε να αφήσετε και τον οβολό σας ως "μπουρμπουάρ", στον άνθρωπο αν μείνετε ευχαριστημένοι, 1-2$ δεν θα λείψουν από κανέναν και είναι θέμα ευγένειας - αν μη τι άλλο :cool4:

Εδώ και μια εβδομάδα έβαλα αυτήν την "μαμίσια" MOMO11speed_4.1.1_V03_20130221 και ακολούθησε πολύ απλή διαδικασία root με moborobo+ZuoDashi. Πακέτο με novalauncher μακράν ότι πιο γρήγορο και σταθερό...