pls Δώστε μου τα φώτα σας.

#Λευτέρης#

New member
31 August 2011
7
Καταρχάς να σας χαιρετήσω όλους καθώς είμαι νέο μέλος του forum.

Έχω το παρακάτω πρόβλημα όποιος μπορεί ας μου προτείνει λύση.

Ο εξοπλισμός μου είναι
1.Μια 42" Samsung HD με MPEG2
2. Αποκωδικοποιητής F&J DTR 2205HDPVR
3. Κεραία METRONIC 37Elementi 45db

Δεν έχουμε κεραία στη ταράτσα οπότε κάναμε τη δουλειά με εσωτερική, με την οποία είχαμε καλή εικόνα στα αναλογικά κανάλια αν τη κούναγες καταλλήλως... και ψηφιακά κανάλια όποτε είχε κεφια. Για αυτό το λόγο πήρα μια εξωτερική με απώτερο σκοπό να τη βάλω στο μπαλκόνι (μένω στον 4ο και γύρω γύρω είναι ανοιχτά.

Συνέδεσα τη κεραία και την έβαλα στη γωνία του μπαλκονιού από όπου κοιτά κατευθείαν τον Υμηττό. (περιοχή Γουδή δίπλα στα παίδων)

Αποτέλεσμα
Όταν τη συνδέω στο ρεύμα για να λειτουργήσει ο ενισχυτής φαντάζομαι έχει παντού οριζόντια παράσιτα και από ψηφιακά δε πιάνει τίποτα ενώ όταν δε την έχω στο ρεύμα τα αναλογικά τα πιάνει άλλα καλά άλλα με παράσιτα και από ψηφιακά πιάνει Mega, star, ant1, mak tv, alpha, alter, net, ert1, ert3, ertHD, rik. cinesport και κάποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω για να έχω επιτέλους σήμα? Να της αλλάξω θέση? (Γυρίζοντας τη γύρω γύρω δε κατάφερα και πολλά πάντως.) Φταίει κάποια ρύθμιση που έχω κάνει?

Ευχαριστώ

Δικη μου αποψη,πεταξε τελειως τον ενισχυτη και συνδεσε το καλωδιο απευθειας απο την κεραια στο δεκτη.Θα εισαι ΟΚ,ο ενισχυτης μαλλον το παρακανει με την ενισχυση και ριχνει παρασιτα στα αναλογικα και καταστρεφει τα ψηφιακα.Να εχεις υποψιν σου οτι ο ενισχυτης οταν δεν εχει τροφοδοσια "κοβει" το σημα λιγο,οποτε να περιμενεις αισθητη βελτιωση με σκετο καλωδιο

Μάλλον ο ενισχυτής σου μπουκώνει το σήμα και σου δημιουργεί παράσιτα λόγω υπερβολικής ενίσχυσης. Αντίθετα όταν είναι κλειστός, η ενδιάμεση διασύνδεση του μάλλον δημιουργεί απώλεια και πάλι παράσιτα. Αν δεν είναι ρυθμιζόμενος ώστε να χαμηλώσεις την ενίσχυση του βγάλτον τελείως. Αφού με κλειστόν αλλά συνδεδεμένο ενισχυτή πιάνεις, με απευθείας σύνδεση από την κεραία στην τηλεόραση μάλλον θα πιάνεις χωρίς πρόβλημα.

Δε περίμενα το μπούκωμα.... Οπότε θα φτιάξω καλώδιο χωρίς τον ενισχυτή. Που πιστεύετε ότι πρέπει να στρέψω την κεραία προς τον Υμηττό ή προς την Αίγινα? και πως εξηγείται ότι δε πιάνω όλα τα ψηφιακά?

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας!

Δε περίμενα το μπούκωμα.... Οπότε θα φτιάξω καλώδιο χωρίς τον ενισχυτή. Που πιστεύετε ότι πρέπει να στρέψω την κεραία προς τον Υμηττό ή προς την Αίγινα? και πως εξηγείται ότι δε πιάνω όλα τα ψηφιακά?

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας!

Τα ψηφιακά που λες παραπάνω πως έπιασες είναι από τον Υμηττό.

Αν έχεις οπτική επαφή με Αίγινα δοκίμασε να την στρέψεις προς Αίγινα.
Από την Αίγινα βγαίνουν κάποια επιπλέον ψηφιακά κανάλια.

Φυσικά! Όπως λες όμως και εσύ... κάααααποια στιγμή.
Με καλύ ρύθμιση, από την Αίγινα βγάζετε 32 κανάλια TV. Ανάλογα την περιοχή σας βέβαια.

Φίλε Σάκη 28 κανάλια TV δεν είναι? 46, 47, 48, 52, 54, 63, 65 δηλαδή 7x4=28

32 βγαίνουν καμιά φορά επειδή σκανάρει τα prisma κτλ. και από την 21 που είναι νομίζω στα Δολιανά.

Φίλε Σάκη 28 κανάλια TV δεν είναι? 46, 47, 48, 52, 54, 63, 65 δηλαδή 7x4=28

32 βγαίνουν καμιά φορά επειδή σκανάρει τα prisma κτλ. και από την 21 που είναι νομίζω στα Δολιανά.
Δεν ξέρω καν την 21.

46, 47, 48, 52, 54, 63, 65 + η 22 από Υμηττό. Δύο ERT TEST και δύο NOVA.
Εγώ τα βγάζω όλα μαζί χωρίς κάποιο πρόβλημα. Τουλάχιστον όμως στην περιοχή μου, θέλει μικρορύθμιση για να τα έχω όλα μαζί.

Εδώ που είμαι Άνω Γλυφάδα δύσκολα να πιάσει η 22 από Υμμητό, αλλά πιάνει την 21 που είπα και βρίσκει τα prisma κτλ. 2 φορές.

Σε μερικούς δέκτες μάλιστα, αν κάνεις αυτόματη σάρωση, επειδή τα βρίσκει στην 21 πρώτα, μετά προσπερνάει τη 48 επειδή έχει τα ίδια και αν τα έχει πιάσει οριακά στην 21 δεν παίζουν καλά και ψάχνεις να βρεις τί φταίει.

Γι' αυτό πάντα κάνω χειροκίνητη σάρωση.