Πλυντήριο πιάτων - θολούρα

by the way τζιφος με το λαμπρυντικό. Μειωσα τον επιλογέα στο 1, αλλά πάλι θολούρα. Εκκρεμεί ο καθαρισμός. Επίσης εχω την υποψία ότι μπορεί να φταίει το ιδιο το λαμπρυντικό. εγω επαιρνα παντα ένα πορτοκαλί, ενω την τελευταία φορά πήραμε ένα κίτρινο.

by the way τζιφος με το λαμπρυντικό. Μειωσα τον επιλογέα στο 1, αλλά πάλι θολούρα. Εκκρεμεί ο καθαρισμός. Επίσης εχω την υποψία ότι μπορεί να φταίει το ιδιο το λαμπρυντικό. εγω επαιρνα παντα ένα πορτοκαλί, ενω την τελευταία φορά πήραμε ένα κίτρινο.

To κίτρινο παίρνω κι εγώ και τα ποτήρια λάμπουν......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πλυντήριο πιάτων - θολούρα

μπα, το μόνο πράγμα που μαγειρεύω καλά, ειναι τα σουβλάκια από το delivery!!

απλα τα τεχνικά θέματα, όπως και νά χει είναι δική μου δουλειά. όταν υπάρχει έστω και μικρή υποψια για βλάβη στο πλυντήριο, να μην το ψαξω? τοσα λεφτά έδωσα!

ps
στη μαρέγκα τι βάζετε ρε παιδιά για να μην κόβει?? :flipout:

Πολυ χρησιμο το παρακατω

http://meacolpa.blogspot.com/

update:

αυξησα το αλάτι και το λαμπρυντικό: τζίφος
τα μείωσα στο ελάχιστο: τζίφος
έκανα καθαρισμό στο πλυντήριο με ειδικό υγρό: τζίφος

το επόμενο βήμα είναι να αλλάξω απορρυπαντικό. τι να πω..

Εγώ πάντως βάζω Fairy All-In-One στο 45άρι μου και παίρνω εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το βάζω στην ειδική θηκούλα του πλυντηρίου (ένα πολύ μικρό πλαστικό καλαθάκι που κρέμεται ψηλά, όχι στην κανονική θήκη απορρυπαντικού).

Μηπως στη εισοδο του νερου στο λαστιχο του πλυντηριου εχουν μαζευτει σκουπιδια και δεν υπαρχει αρκετη παροχη νερου ,ωστε η αντλια του πλυντηριου να ξεβγαλει τα ποτηρια.Μια που εψαξες ολα τα αλλα ,τσεκαρισε και αυτο που ειναι και ανεξοδο[αν δεν το εχεις κανει ηδη]

Πάντως παιδιά εγώ έχω ένα εντοιχισμένο 45άρι ZANUSSI εδώ και 20 χρόνια και μέχψρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει καμιά βλάβη ούτε πρόβλημα και χωρίς σέρβις.

update:

αυξησα το αλάτι και το λαμπρυντικό: τζίφος
τα μείωσα στο ελάχιστο: τζίφος
έκανα καθαρισμό στο πλυντήριο με ειδικό υγρό: τζίφος

Έχει κάτι "διαμαντάκια" στο super market για να μη σου βγάζει αυτή τη θολούρα...
Κατά βάση, θολούρα σημαίνει μικρή ποσότητα λαμπρυντικού.
Χαρακιές σημαίνει μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού.
Εκτός αν μιλάμε για πρόβλημα υψηλής σκληρότητας στο νερό. Όπου εκεί μετράς τη σκληρότητα και ρυθμίζεις την ποσότητα του αλατιού...

Και όχι, δεν το χρησιμοποιώ...
Απλά είναι πράγματα που γράφουν στο manual και για να κάνεις την εγκατάσταση πρέπει να το διαβάσεις... :p

Re: Απάντηση: Πλυντήριο πιάτων - θολούρα

Μηπως στη εισοδο του νερου στο λαστιχο του πλυντηριου εχουν μαζευτει σκουπιδια και δεν υπαρχει αρκετη παροχη νερου ,ωστε η αντλια του πλυντηριου να ξεβγαλει τα ποτηρια.Μια που εψαξες ολα τα αλλα ,τσεκαρισε και αυτο που ειναι και ανεξοδο[αν δεν το εχεις κανει ηδη]

σε ποιό σημείο? να τραβήξω το πλυντήριο έξω και να βγάλω από πισω του την παροχή νερού? έχει εκεί φιλτράκι ?

Έχει κάτι "διαμαντάκια" στο super market για να μη σου βγάζει αυτή τη θολούρα...
Κατά βάση, θολούρα σημαίνει μικρή ποσότητα λαμπρυντικού.
Χαρακιές σημαίνει μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού.
Εκτός αν μιλάμε για πρόβλημα υψηλής σκληρότητας στο νερό. Όπου εκεί μετράς τη σκληρότητα και ρυθμίζεις την ποσότητα του αλατιού...

Και όχι, δεν το χρησιμοποιώ...
Απλά είναι πράγματα που γράφουν στο manual και για να κάνεις την εγκατάσταση πρέπει να το διαβάσεις... :p

την εγκατάσταση μια χαρά την είχα κάνει, 4 χρονάκια επαιξε τζάμι. κάτι παιζει τώρα ή με το απορρυπαντικό ή με το λαμπρυντικό.. θα τσεκάρω και την παροχή του νερου. Με το αλάτι έπαιξα αρκετά, αλλά σε καμιά ρύθμιση δεν είχα αποτέλεσμα. διαβάζω ότι από το 2010 έχει καταργηθεί σε κάποιες χώρες κάποια ουσία που ειχαν τα απορρυπαντικά και από τότε οι θολούρες είναι πολύ συχνότερες

στις οδηγίες, σχετικά με την θολούρα γράφει τα εξής:
- μικρή ποσότητα απορρυπαντικού
- μικρή ποσότητα λαμπρυντικού
- μικρή ποσότητα αλατιού
- το καπακι του αλατιού δεν έχει κλείσει καλά
- χρησιμοποιήθηκε απορρυπαντικό ελεύθερο φωσφορικών, δοκιμάστε απορρυπαντικό που περιέχει φωσφορικά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλυντήριο πιάτων - θολούρα

σε ποιό σημείο? να τραβήξω το πλυντήριο έξω και να βγάλω από πισω του την παροχή νερού? έχει εκεί φιλτράκι ?

Λογικα θα πρεπει να εχει και εκει φιλτρο,συνηθως ολα εχουν