Πλυντήριο-στεγνωτήριο | Γνώμες

Θεωρώ ότι αν δεν επενδύσεις σε πλυντήριο/στεγνωτήριο θα επενδύσεις τελικά στη ΔΕΗ.
Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσεις καινούργια καρνταρόμπα, εμείς παχύναμε και ψηλώσαμε ξαφνικά σύμφωνα με τη γυναίκα μου με το που μπήκε το στεγνωτήριο στο σπίτι.
Συγκεκριμένα ρούχα μπαίνουν στο στεγνωτήριο και δεν είναι και πάρα πολλά, ειδικά το καλοκαίρι. Αλλιώς καταλήγουν 2-3 νούμερα μικρότερα.
Όχι ότι τα άλλα δεν παθαίνουν ζημιά αν υποθέσω από το χνούδι που βγάζεις κάθε φορά (με τόσο "χνούδι" μετά από κάθε στέγνωμα πλέκεις και καμιά κάλτσα).
Και μιλάω για Bosch του χιλιάρικου (μόνο στεγνωτήριο), όχι κάποιο φτηνό.

Από συγγενή τεχνικό πλυντηρίων μου έχει αναφέρει το εξής:

Επειδή πλέον τα σημαντικότερα για τη λειτουργία μέρη ενός πλυντηρίου είναι πλαστικά και όχι μεταλλικά, θα πρέπει να προσέχουμε τις στροφές στις οποίες δουλεύει το κάθε πρόγραμμα.

Σε πολλά γρήγορα προγράμματα, ο κάδος περιστρέφεται στις 1300 στροφές, κάτι το οποίο διαλύει τα πλαστικά ρουλεμάν τα οποία τον συγκρατούν.
Στα νέα πλυντήρια, μπορείς χειροκίνητα, ενώ επιλέξεις πρόγραμμα, να κατεβάζεις τις στροφές από 1300 σε 800 ή και παρακάτω. Αυτό οδηγεί σε πιο μεγάλες χρονικά πλύσεις (αύξηση κατανάλωσης), αλλά βοηθούν το πλυντήριο να ζήσει πολύ περισσότερο.

Όταν του ανέφερα μαρκες όπως η LG, η οποία δίνει 10 έτη εγγύησης στο μοτέρ του κάδου, γελώντας μου είπε ότι το μοτέρ θα χαλάσει τελευταίο, αφού πάντα καταρρέουν πρώτα όλα τα πλαστικά μέρη του πλυντηρίου.

Και αυτός ήταν υπέρ των 2 διαφορετικών συσκευών, πλυντήριο και στεγνωτήριο ξεχωριστά.

Από συγγενή τεχνικό πλυντηρίων μου έχει αναφέρει το εξής:

Επειδή πλέον τα σημαντικότερα για τη λειτουργία μέρη ενός πλυντηρίου είναι πλαστικά και όχι μεταλλικά, θα πρέπει να προσέχουμε τις στροφές στις οποίες δουλεύει το κάθε πρόγραμμα.

Σε πολλά γρήγορα προγράμματα, ο κάδος περιστρέφεται στις 1300 στροφές, κάτι το οποίο διαλύει τα πλαστικά ρουλεμάν τα οποία τον συγκρατούν.
Στα νέα πλυντήρια, μπορείς χειροκίνητα, ενώ επιλέξεις πρόγραμμα, να κατεβάζεις τις στροφές από 1300 σε 800 ή και παρακάτω. Αυτό οδηγεί σε πιο μεγάλες χρονικά πλύσεις (αύξηση κατανάλωσης), αλλά βοηθούν το πλυντήριο να ζήσει πολύ περισσότερο.

Όταν του ανέφερα μαρκες όπως η LG, η οποία δίνει 10 έτη εγγύησης στο μοτέρ του κάδου, γελώντας μου είπε ότι το μοτέρ θα χαλάσει τελευταίο, αφού πάντα καταρρέουν πρώτα όλα τα πλαστικά μέρη του πλυντηρίου.

Και αυτός ήταν υπέρ των 2 διαφορετικών συσκευών, πλυντήριο και στεγνωτήριο ξεχωριστά.
Πάνω κάτω τα ίδια μου είχε πει και ο τεχνικός της LG που είχε έρθει να δει το δικό μου. Μαξ μου είπε 1000 στροφές και να ξεχάσω τις 1400. Κάποιες φορές το θυμόμαστε (αν βάζω εγώ πλυντήριο) άλλες όχι (μπαίνει αυτόματο πρόγραμμα). Τώρα το πλυντήριο είναι 7μιση ετών και η μόνη πραγματική βλάβη που έχει βγάλει είναι ότι διαλύθηκε σε κομματάκια το γλωσσίδι που ασφαλίζει η πόρτα του πλυντηρίου. Ευτυχώς τα κομμάτια δεν έμειναν μέσα στη κλειδαριά απέναντι και το ανταλλακτικό ήταν κάτω των 5 ευρώ.

• Like
Reactions: Βασίλης Α.
Σε ευχαριστώ πολύ. Μήπως μπορείς να με κατευθύνεις σε κάποιο μοντέλο;

Sent from my 24091RPADG using Tapatalk
Θα επέλεγα με βάσει τα παρακάτω:
1. Να έχει 10 χρόνια εγγύηση για το μοτέρ. Ναι ισχύει όπως ειπώθηκε πιο πάνω ότι άλλα θα χαλάσουν νωρίτερα, αλλά πιστεύω ότι τα μοτέρ με 10ετή εγγύηση θα είναι σε ποιοτικότερες συνολικά συσκευές.
2. Θα έκανα ένα shortlist με πλυντήρια/στεγνωτήρια ανάλογα με τη χωρετικότητα που θέλω. Θα είχα 2 μεγέθη στη λίστα - το ιδανικό και το συμβιβασμό.
3. Θα κοίταζα να πάρω εκείνο με την καλύτερη ενεργειακή κλάση που τηρεί το πρώτο και δεύτερο κριτήριο και μπορεί να το σηκώσει η τσέπη μου.

Βέβαια έκανα μικρή βόλτα στο skroutz και είδα ότι μόνο η AEG έχει πλυντήρια/στεγνωτήρια στην κλάση B και C, το οποίο είναι αναμενόμενο γιατί άλλαξε η βαθμονόμηση της κλίμακας και όλα τα πρώην Α έχουν γίνει D (πολύ σωστά όπως πρέπει να γίνεται με τα Energy Labels) και οι εταιρίες δεν έχουν προλάβει να βγάλουν αντίστοιχα μοντέλα. Έτσι πρακτικά θα σου έλεγα να μην πέσεις από την κατηγορία D με τίποτα.

Έχουμε πάρει παλαιότερα αυτό και έχουμε σωθεί:

Προσοχή στη χρήση του νερού, αν βάλεις απιονισμένο θα έχεις θέματα, κανονικό νερό και λειτουργει άψογα.
Εμείς έχουμε εδώ και κάτι λιγότερο από μια 10ετία το
1758268218241.png
Βλέπω ότι σαν μοντέλο το CareStyle 5 υπάρχει ακόμη, αλλά έχει γίνει facelift στο δοχείο νερού και μοναδικό νέο χαρακτηριστικό είναι ότι έχει ένα σύστημα για ευκολότερη απομάκρυνση αλάτων.

Και ναι η απομάκρυνση αλάτων είναι ο μεγαλύτερος μπελάς για αυτό το σιδέρο και το μόνο παράπονο, οπότε ότι το βελτίωσαν (χωρίς να ξέρω σε ποιο βαθμό) είναι σίγουρα θετικό.

Όπως είπε και ο Βασιλής βάζουμε νερό βρύσης.

Και το δεύτερο που θα προσθέσω εγώ ΠΑΝΤΑ αδειάζουμε το δοχείο νερού, ποτέ δεν αποθηκεύουμε το σίδερο με νερό κάτω. Αν το αφήνεις έτσι μετά από λίγο καιρό τα πρώτα φυσίματα ατμού θα βγάζουν και άλατα μαζί που θα λεκιάζουν τα ρούχα. Αν το αποθηκεύεις άδειο δεν γίνεται ποτέ. Προφανώς περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το αδειάσουμε.

Για να μην φτιάχνω άλλο νήμα —μια και που έχει άμεση σχέση— τι να κάνω για σίδερο; Την βγάζαμε (με συχνές συντηρήσεις) εναλλάξ με δυο παλιά Stirella και JuroPro, αλλά μάλλον πρέπει να πάρω καινούργιο. Και δεν βλέπω κανένα να έχει στις κριτικές στο ίντερνετ καλά λόγια χωρίς προβλήματα, μάλιστα πολλοί σχολιάζουν ότι τα παλιά σαν τα δικά μου σιδέρωναν καλύτερα...
Κύλινδρος και ξεμπερδεύεις με τα σίδερα. Μακράν μεγαλύτερη ευκολία, ξεκούραστα , ταχύτητα και μακράν ακριβότερο (εμπειρία από το 1998)

Κύλινδρος και ξεμπερδεύεις με τα σίδερα. Μακράν μεγαλύτερη ευκολία, ξεκούραστα , ταχύτητα και μακράν ακριβότερο (εμπειρία από το 1998)
Έχουμε κύλινδρο στο εξοχικό. Ενώ για σεντόνια, πετσέτες κλπ είναι απίστευτος, είμαι σίγουρος ότι τα μαύρα τα ξεθωριάζει. Σταμάτησα πολύ γρήγορα να τον χρησιμοποιώ γιατί τα κυπαρίσσι, μαύρα, ανθρακί, σκούρο μπορντό πικέ ξεθώριαζαν. Στην αρχή πίστεψα ότι έφταιγε το πλυντήριο, το απορρυπαντικό, το στέγνωμα, αλλά τελικά ήταν ο κύλινδρος.

Είχα γνωστό που σιδέρωνε με κύλινδρο και πουκάμισα, αλλά ήταν επαγγελματίας (είχε κατάστημα ρούχων). Εξ' άλλου που θα βάλω τον κύλινδρο;

Θεωρώ ότι αν δεν επενδύσεις σε πλυντήριο/στεγνωτήριο θα επενδύσεις τελικά στη ΔΕΗ.
Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσεις καινούργια καρνταρόμπα, εμείς παχύναμε και ψηλώσαμε ξαφνικά σύμφωνα με τη γυναίκα μου με το που μπήκε το στεγνωτήριο στο σπίτι.
Συγκεκριμένα ρούχα μπαίνουν στο στεγνωτήριο και δεν είναι και πάρα πολλά, ειδικά το καλοκαίρι. Αλλιώς καταλήγουν 2-3 νούμερα μικρότερα.
Όχι ότι τα άλλα δεν παθαίνουν ζημιά αν υποθέσω από το χνούδι που βγάζεις κάθε φορά (με τόσο "χνούδι" μετά από κάθε στέγνωμα πλέκεις και καμιά κάλτσα).
Και μιλάω για Bosch του χιλιάρικου (μόνο στεγνωτήριο), όχι κάποιο φτηνό.
Τι να πω, τον ίδιο φόβο είχα κι εγώ αρχικά αλλά τελικά διαψεύστηκα. Βάζουμε σχεδόν όλα τα ρούχα στο στεγνωτήριο (άντε να εξαιρέσω κάνα πολύ ευαίσθητο) και γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Άντε να πω ότι μετά το πρώτο στέγνωμα ίσως βλέπω μια μικρή συστολή αλλά ως εκεί. Όσο είναι να μαζέψει το μαζεύει την πρώτη φορά. Αν όμως είναι ν' αρχίσεις να σκέφτεσαι να μη βάλεις τα μισά, κάπου χάνει το νόημά του... So far δοκιμασμένο σε ένα AEG και σε LG.

Για το χνούδι ισχύει, το τι βγαίνει κάθε φορά δε λέγεται.

Βγηκαν τώρα και με ζεόλιθο (που εξαλείφει θεωρητικά το θέμα φθορά / λόγω θερμοκρασίας).

20 πλυντήρια την εβδομάδα;;; Δηλαδή 3 πλυντήρια τη μέρα;;;
Ήθελα να το γράψω αλλά με την δουλειά δεν. Μόνο αν είσαι μικρό ξενοδοχείο ή έχεις καμμιά 20 ΑIRbnb (και πάλι δύσκολο το κόβω) , βάζεις τόσα πλυντήρια!!!! Βασικά με τόσες πλύσεις ανά εβδομάδα μόνο επαγγελματικό θα φτουρίσει.

Άντε να πω ότι μετά το πρώτο στέγνωμα ίσως βλέπω μια μικρή συστολή αλλά ως εκεί.

Ε τι; Ψηλώσαμε οικογενειακώς; 😂
Που γυρνούσαμε στο σπίτι και λέγαμε ο ένας στον άλλον "πάχυνες!";
Δεν μιλάω για "μικρή συστολή" αλλά για άλλο ρούχα, 1-2 νούμερα πιο μικρά.

Ε τι; Ψηλώσαμε οικογενειακώς; 😂
Που γυρνούσαμε στο σπίτι και λέγαμε ο ένας στον άλλον "πάχυνες!";
Δεν μιλάω για "μικρή συστολή" αλλά για άλλο ρούχα, 1-2 νούμερα πιο μικρά.
Μιλας για στεγνωτηριο με συμπιεστή;

Αν ναι, ειναι πολύ περιργο.

Εγώ με LG με συμπιεστη είδα μια μικρή μόνο διαφορα.

Αν λέμε κλασικό μονο με θερμότητα, καλά δεν το συζητάμε, δεν ειναι να ασχολείσαι καν...(αντε, μόνο για πετσετες)

Και στα ευαίσθητα που το βάζουμε, απλά τα στενεύει σε περισσότερες πλύσεις.
Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. :)

Και στα ευαίσθητα που το βάζουμε, απλά τα στενεύει σε περισσότερες πλύσεις.
Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. :)
Να πάρεις candy (που δεν τα έχει και σε υπόληψη κάποιος).2 χρόνια δεν έχει χαθεί πόντος.