πλυντήριο & στεγνωτήριο ρούχων: βοήθεια για νέα αγορά

Απάντηση: Re: πλυντήριο & στεγνωτήριο ρούχων: βοήθεια για νέα αγορά

Τα LG εχουν εναν πολυ εθιστικο ηχο ειδοποιησης στο τελος.
Καλες πλυσεις :p

(Βαση εβαλες ? Το στερεωσες ?)

ευχαριστώ!!!
απενεργοποίησα εντελώς τον ήχο... :p

το έβαλα να πλύνει προς τα ξημερώματα (λόγω ιδιαιτερότητας χρονοδιακόπτη, δεν ξέρω τι ώρα άρχισε, αλλά θα τελείωνε γύρω στις 07.00). Το πρωί με ρωτάγανε αν τελικά έπλυνε (γιατί σβήνει το καντράν μετά την ολοκλήρωση). Κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα (εκτός από εμένα που το είδα με τα μάτια μου ότι έπλενε... στην βραδυνή μου "επίσκεψη" :p )

είναι εντυπωσιακό ότι δεν έχει κραδασμούς. Τίποτα. Καθόλου.

... για βάση πάνω στην φούρια μου στο μαγαζί, ξέχασα!!!! αν και ετσι όπως το βλέπω μάλλον δεν χρειάζεται... έχουν ρυθμιστεί και τα ποδαράκια του καλά... οπότε ΟΚ...

χμ.. νομίζω ναι πρώτη φορά στις 800 το έβαλα... σήμερα λέω να δοκιμάσω και στις 1000rpm...

9 κιλα πλυσιμο/6 στεγνωμα παλι θα σηκώνεσαι στην λήξη (ξημερωματα) να βγάλεις ρούχα και να τα ξαναβαλεις

Απάντηση: Re: πλυντήριο & στεγνωτήριο ρούχων: βοήθεια για νέα αγορά

9 κιλα πλυσιμο/6 στεγνωμα παλι θα σηκώνεσαι στην λήξη (ξημερωματα) να βγάλεις ρούχα και να τα ξαναβαλεις

θα περιορίζομαι στα 6 κιλά και στο πλύσιμο τότε... (τον χειμώνα, που θα βάζω και σερί στέγνωμα)...

αυτή είναι ίσως η μόνη παραχώρηση που έπρεπε να γίνει... :ernaehrung004:

Last edited:
Παραβλέπω το γεγονός ότι στο φόρουμ αν ψάξεις για πλυντήριο γυρνάει 3 σελίδες με "δίσκους", και κάποτε βρίσκεις και νήμα για κανονικό πλυντήριο, και ρωτώ:

Τι γνωρίζουμε για αυτά: (Θέλω να αγοράσω πλυντήριο 10+ κιλών)

1) Το τελευταίας εσοδείας samsung: AddWash WW8500
12 κιλά (μια χαρά θα προτιμούσα 12 από λιγότερα), Α+++-50%, έχει "φυσαλίδες". Πώς πλένει δεν ξέρω (αν και σε κάτι τεστ που είχα δει, τα σαμσουνγκ είχαν πολύ καλές θέσεις σε ποιότητα πλύσης, μαζί με τα miele - που δεν θέλω miele). Μου αρέσει που έχει θήκη για υγρό απορρυπαντικό. Το πιο ακριβό από όλα.

2) Το πιο φρέσκο LG: FH4U1JBS6
Το μοτέρ πάνω στον κάδο (χωρίς ιμάντα - είναι πλεονέκτημα; ), 6 "κινήσεις" του κάδου, ατμός (που χρειάζεται; ), αλλά μόνο 10 κιλά. Δεν είχα ποτέ μεγάλο πλυντήριο, και θέλω να πλένει κουβέρτες και παπλώματα. Τα 10 κιλά δεν ξέρω αν φτάνουν...

3) Το πιο παλιό LG: F1495BDA
12 κιλά, ίσως λίγο πιο πίσω σε αποδοτικότητα. Μοιάζει πολύ με το πιο φρέσκο της LG, αλλά δηλώνει μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος/νερού.

Εγώ έχω LG, το F1280TDS. Το μοτέρ απάνω στον κάδο έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους κραδασμούς και θόρυβο. Μειονέκτημα ότι πρέπει να "ζυγοσταθμίζει" τα ρούχα, και μου έχει τύχει στο στύψιμο από κουβέρτες να μην μπορεί να τα καταφέρει. Τελικά τις έστυψα μία-μία. Το πρόγραμμα με τον ατμό υποτίθεται ότι αποστειρώνει και λευκαίνει, το χρησιμοποιούσα στα μωρουδιακά, τώρα πια σπανίως.

Από πλύσιμο, δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα ήπια προγράμματα (ενάντια στο ξέβαμμα, ευαίσθητα, μάλλινα) είναι πολύ καλά και απροβλημάτιστα. Πολύ βολικό και το ειδικό πρόγραμμα για παπλώματα. Αλλά στα εντατικά (βαμβακερά με εντατική πλύση και γερό στύψιμο) βλέπω ότι τα ταλαιπωρεί, μου έχει σκίσει τις πετσέτες, γενικά τα ρούχα έχουν φθορά. Το λεγόμενο οικονομικό πρόγραμμα είναι για τα μπάζα, γαριάζει τα ρούχα, κάνει μόνον για σχετικά καθαρά, οπότε καλύτερα το πρόγραμμα για τα αθλητικά που τελειώνει και γρήγορα.

Το υγρό απορρυπαντικό μπορεί να το χρησιμοποιήσεις μόνο στα ήπια προγράμματα. Στα άλλα ζυγίζει τα ρούχα (γυρνώντας γύρω-γύρω τον κάδο) οπότε όλο το απορρυπαντικό χύνεται από το μπαλάκι του πριν καν αρχίσει η πλύση. Οι έξι κινήσεις που λέει το καινούργιο, αναφέρεται ακριβώς στους διαφορετικούς τρόπους που κινείται ο κάδος για να υλοποιήσει πιο έντονες ή πιο ήπιες κινήσεις ανάλογα με το πρόγραμμα.

Το σέρβις ήταν πολύ καλό. Μου χάλασε η οθόνη, και μου άλλαξαν όλο το πλυντήριο εντός εγγύησης. Για το θέμα με τα ταλαιπωρημένα ρούχα μου άλλαξαν το λάστιχο (εκτός εγγύησης) και επειδή πάλι είχα παράπονο ήρθαν, ξαναέλυσαν το λάστιχο, έλεγξαν τον κάδο και τη ζυγοστάθμιση και το ξαναέδεσαν (χωρίς χρέωση τη δεύτερη φορά). Τελικά η λύση για να μειωθεί η φθορά ήταν να χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ τα ήπια προγράμματα.

Για τα δεκάκιλα-δωδεκάκιλα πρόσεξε μια λεπτομέρεια: το μέγεθος της πόρτας και του κάδου. Το ότι αντέχουν περισσότερο βάρος (πχ διπλές κουβέρτες) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κάδος έχει τον όγκο να χωρέσει κάτι μεγάλο!

Μάλιστα, ευχαριστώ. Τελικά και ένας γνωστός αγόρασε σάμσουνγκ, και είναι ευχαριστημένος (με τα αποτελέσματα της πλύσης). Μου ανέφερε ότι είναι το 1ο πλυντήριο που τα ρούχα του μικρού δεν τα πλένει 2 φορές.
Μάλλον οι φυσαλίδες δουλεύουν. (Μου είπε ότι είναι και το πρώτο πλυντήριο που βλέπει αφρό, και δεν μένει γλίτσα από τις κάψουλες απορρυπαντικού).

Για σαμσουνγκ με βλέπω. Να έχει παρέα και το ψυγείο... :flipout:

Μάλιστα, ευχαριστώ. Τελικά και ένας γνωστός αγόρασε σάμσουνγκ, και είναι ευχαριστημένος (με τα αποτελέσματα της πλύσης). Μου ανέφερε ότι είναι το 1ο πλυντήριο που τα ρούχα του μικρού δεν τα πλένει 2 φορές.
Μάλλον οι φυσαλίδες δουλεύουν. (Μου είπε ότι είναι και το πρώτο πλυντήριο που βλέπει αφρό, και δεν μένει γλίτσα από τις κάψουλες απορρυπαντικού).

Για σαμσουνγκ με βλέπω. Να έχει παρέα και το ψυγείο... :flipout:
Έχω και εγώ το Samsung το 9kg και είναι πολύ ευχαριστημένος. Πλύση καλή ακόμη και σε μικρές θερμοκρασίες, στιψημο που αφήνει τα ρούχα σχεδόν στεγνά, direct drive μοτέρ με 10 χρόνια εγγύηση -όπως και τα LG - σχετικά αθόρυβο. Πηγαινα για LG, με βάση και κριτικές από το φόρουμ, αλλά λόγω διαστάσεων δε με επερνε. Δε το μετάνιωσα 6 μήνες τώρα, και σε διάφορα sites με reviews το κορυφαίο μοντέλο της Samsung ήταν πρώτο. Άρα έχει τεχνογνωσία και στα πλυντήρια ρούχων. Νομίζω προχωρά άφοβα.

Τελικά παρήγγειλα το πλυντήριο (WW8500) την Μ. παρασκευή, και μου το έφεραν χθες, Τετάρτη 4/5. Η συσκευασία από τις πιο λιτές που έχω δει (φελιζόλ πάνω, κάτω και στις γωνιές), και γύρω-γύρω διαφανής ζελατίνα. Όταν το είδα, μου φάνηκε μικρό. Όταν το έβαλα στο μπάνιο, μου φάνηκε μεγάλο...

Στο πλάτος ήταν το ίδιο με το παλιό (60 εκ), στο μήκος όμως ήταν αρκετά μεγαλύτερο, πάνω από 60 εκ (κοντά στα 65). Μια ντουλάπα που είχα δίπλα, και άνοιγε η μια πόρτα, τώρα δεν ανοίγει καμιά. Αναγκάστηκα να αλλάξω διαρρύθμιση...

Μου πήρε 2 μέρες να το βάλω μπρος, και έκανα την 1η πλύση. Η διεπαφή δεν με ενθουσίασε. Η πρόσοψη είναι στα ελληνικά, οι ενδείξεις στην οθόνη LCD στα αγγλικά. (Έχει κάποιες λίγες γλώσσες, όχι ελληνικά). Η LCD δεν είναι καλή, σχεδόν δεν βλέπεις. Θα μπορούσε να ήταν σημαντικά καλύτερη για την τιμή του. Ουσιαστικά, πρέπει να σκύβεις για να δεις τι γράφει, έχει κάκιστη αντίθεση. Η θήκη για το υγρό απορρυπαντικό μου φάνηκε μικρή, έχει μέγιστο 20 ml. Φτάνουν αυτά για 12 κιλά ρούχα;

Μετά, όταν ξεκινά η πλύση σου δίνει μια εκτίμηση του χρόνου (πάνω από 3 ώρες για το πρόγραμμα βαμβακερά), μετά "ζυγίζει" τα ρούχα. Περίμενα να μου πει πόσα κιλά ήταν, δεν δείχνει τίποτα. Ξεκινά να πλένει, και επαναυπολογίζει χρόνο (από πάνω από 3 ώρες έγινε κάπου 2 ώρες). Μπουρμπουλήθρες και αφρό δεν είδα, όχι ότι φαίνεται και ο κάδος με αυτό το μπλε πλαστικό που έχει...

Τώρα το πόσο καλά πλένει δεν ξέρω, τα ρούχα που έπλυνα ήταν σκούρα και όχι ιδιαίτερα λερωμένα.
Έπαιξα και λίγο και με την εφαρμογή για κινητό που έχει, δεν ενθουσιάστηκα. Σε αφήνει να ρυθμίσεις το πρόγραμμα, και να ξεκινήσεις την πλύση. Δεν σε αφήνει να κλείσεις το πλυντήριο (επειδή το μετάνιωσες).
Επίσης η θερμοκρασία του μου φάνηκε λίγο στο "περίπου". Ενώ έβαλα 40, το νερό που έβγαινε μου φάνηκε πιο ζεστό από 40.

Bubbles δε θα δεις. Το λένε κάπου και στο manual. Όχι τουλάχιστον όπως τις δείχνουν στις φωτογραφίες. Για το απορρυπαντικό, είσαι σίγουρος για τη μέγιστη ποσότητα; Μου φαίνεται πολύ λίγη. Εγώ βάζω και αποσκληριντικο και απορρυπαντικό και πάντα πάνω από τη γραμμή μέγιστης πλήρωσης. Δεν είχα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Στο περίπου στεγνά. Στο πλυντήριο που αγόρασα, το υπολογίζει αυτό.
Έπλυνα ένα πάπλωμα χθες, και δεν έβαλα υγρό. Έβαλα σκόνη, και έβαλα αρκετή, έβγαλα το άχτι μου... :flipout:
Αν και δεν γέμισα την θήκη που έχει, ούτε καν την μισή.
Βέβαια, το νερό πριν το ξέβγαλμα είχε πολύ αφρό. Περισσότερο από το προηγούμενο πλυντήριο (και για λιγότερο απορρυπαντικό).

Η ερώτηση είναι ρητορική,αφού όλοι στο περίπου γεμιζουν το πλυντήριο.Θεωρώ την αύξηση της χωρητικότητας εμπορικό τρυκ αφού κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το βάρος των ρούχων.Ειδικά όταν μιλάμε για πλυντήριο-στεγνωτήριο όπου οι χωρητικότητες διαφέρουν.

Εννοείς ότι ένα πλυντήριο 10 κιλών μπορεί να πλύνει 12; Ίσως.
Το θέμα είναι η χωρητικότητα του κάδου. Ένα πλυντήριο 12 κιλών έχει τον μεγαλύτερο κάδο που μπορεί να στηρίζει η κάθε μάρκα (αν και υπάρχουν σε κάποιες μάρκες και 15 κιλών).
Σίγουρα τα κιλά είναι μια παράμετρος πάντως. Και στην διάρθρωση των προγραμμάτων, αλλά και στην στήριξη του κάδου.

Μην το παρακάνεις στο απορρυπαντικό. Τα νέα πλυντήρια προσπαθούν να κάνουν οικονομία στο νερό και τελικά αν βάλεις τόσο πολύ σκόνη απλά δεν θα ξεβγάλουν καλά τα ρούχα.

30 χρόνια νοικοκυρά η σύζυγος,τα τελευταία 5 προτιμάει υγρό απορρυπαντικό γιατί-λέει-δεν αφήνει υπολείματα.

Έκτη αίσθηση γουιλποουλ εσύ το μόνο που κανεις ρούχα πρόγραμμα κ πλεη χιχιχι
Όλα τα όλα τα λογαριάζει αυτό δέκα χρόνια μοτέρ κ επέκταση εγγύησης καλής λειτουργίας

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ σημαντικό να μην τιγκαρεις κάδο αλλιώς μπαη μπαη
φθορές, ενεργοβορο κι άλλα
Γιαυτα τα περισσότερα κιλά
πιο άνετα πλυσιματα χωρίς συνωστισμό στο καδο

Τέλος δυστυχώς θα στεναχωρηθειτε μόνο χωριά ποτέ κ τα δύο μαζί γαμωτο αλλιώς lg tο δεκαπεντακιλο το θηρίο μου φαίνεται 1500

Είναι σωστή ή σύζυγος κ όχι μόνο ποιο φιλικό στις ίνες των ρούχων κ επιτέλους οικονομία καθώς αποφεύγει το μαλλακτικο το οποιο είναι υπεύθυνο για τα γυρίσματα σπάσιμο ινών κ από χρωματισμούς χαιρετώντας σας