πλυντήριο & στεγνωτήριο ρούχων: βοήθεια για νέα αγορά

Η μόνες συμβουλή που έχω να δώσω είναι οι εξής:
- Αν έχεις ηλιακό και πρόσβαση σε ζεστό νερό στο χώρο του πλυντηρίου οπωσδήποτε πλυντήριο με ΔΙΠΛΗ παροχή νερού. (Η μονή δε σου κάνει και να το συνδέσεις στο ζεστό. Θα ξεπλένεις με ζεστό? Στους 30 βαθμούς τι θα κάνεις). Έτσι έχεις επιπλέον οικονομία τουλάχιστον 20% από το πιο οικονομικό τάξεως Α+++. Δυστυχως δε φέρνουν πολλά μοντέλα στην Ελλάδα.
- Μακρυά από Miele, δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Έχουν διπλάσια με τριπλάσια τιμή από κάποιο άλλο της σειρας (πχ siemens κλπ) και ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ανταλλακτικά εάν ποτέ τα χρειαστεις. Επίσης σαν καμένος συμβουλεύω και μακρυά από CANDY, δυστυχώς δεν είναι τα σκυλιά που ήταν παλιά.
- Για το στεγνωτήριο να κοιτάξεις να είναι τύπου αντλίας θερμότητας. Αυτά έχουν απο μισή εώς 1/3 κατανάλωση και επειδή εκτός απο θερμότητα ξηραίνουν και τον αέρα δεν αναπτύσουν υψηλές θερμοκρασίες οπότε τα ρούχα δεν ταλαιπωρούνται και δεν "μπαινουν" στο στέγνωμα.
-Οπωσδήποτε χωριστές συσκευές. Τα ρούχα μετά το στύψιμο του πλυντηρίου θέλουν τίναγμα να ξεζαρώσουν πριν τα βάλεις στο στεγνωτήριο. Αλλιώς θα έχεις ένα μπόγο από τσαλακωμένα στεγνα ρούχα.

Re: Απάντηση: πλυντήριο & στεγνωτήριο ρούχων: βοήθεια για νέα αγορά

Τα ρούχα μετά το στύψιμο του πλυντηρίου θέλουν τίναγμα να ξεζαρώσουν πριν τα βάλεις στο στεγνωτήριο. Αλλιώς θα έχεις ένα μπόγο από τσαλακωμένα στεγνα ρούχα.

Το επομενο βημα ποιο ειναι ? :p
Καποιο ρομποτ να βγαζει τα ρουχα και να τα τιναζει ? :laugh:

Ειμαστε πολυ καλομαθημενοι (.... μου φαινεται !) -bye-

Μια που είδα το νήμα, τα ειδικά χαρτάκια με μαλακτικό που βάζουν στα στεγνωτήρια στο εξωτερικό, τα πουλάνε πουθενά στην Ελλάδα;
Το χειμώνα πήγα κανα δυο φορές σε σελφσερβις πλυντήριο της γειτονιάς την μπουγαδα μου και την έβαλα στο στεγνωτήριο. Βόλεψε πολύ, τα ρούχα έτοιμα και αφράτα που θάθελαν αλλιώς δυο μερες να στεγνωσουν σπιτι..

Απάντηση: Re: πλυντήριο & στεγνωτήριο ρούχων: βοήθεια για νέα αγορά

Τα έχουν ορισμένοι βασιλόπουλοι

Επίσης σαν καμένος συμβουλεύω και μακρυά από CANDY, δυστυχώς δεν είναι τα σκυλιά που ήταν παλιά.

Έχω ακριβώς την αντίθετη εμπειρία με δυο πλυντήρια Candy. Πολύ οικονομική αγορά (περί τα 350 ευρώ) και μ' έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο χρόνια τώρα. Μάλιστα μου τα είχε συστήσει πωλητής από μικρό κατάστημα που εμπιστευόμουν και μέχρι στιγμής τον έχουν δικαιώσει. Δεν ξέρω τι παίζει με στεγνωτήρια Candy - μάλιστα σκεφτόμουν να πάρω από την ίδια εταιρία - αλλά θα ήθελα ν' ακούσω και τη δική σου εμπειρία. Τι πρόβλημα είχες και σε τι συσκευή Candy; Η αντιπροσωπεία δε σε κάλυψε;

σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας...

ερώτηση "έξτρα μπόνους" για την σύζυγο, τα ρούχα μετά το στεγνωτήριο βγαίνουν χωρίς τσακίσεις? Δλδ της είπαν φίλες της ότι πολλά δεν χρειάζονται καν σίδερο, οπότε αυτό (η αποφυγή σιδερώματος) της κέντρισε το ενδιαφέρον (ενώ εμένα η απαλοιφή του τωρινού απίστευτα εκνευριστικού θορύβου του πλυντηρίου που έχω είναι ο Νο1 λόγος που ασχολούμαι)

edit: μιας και ρωτήθηκε, ρεύμα υπάρχει μόνο (όχι αέριο).

υγ. μια γρήγορη ματιά που έριξα, είδα παροχή μόνο για κρύο νερό... θα πρέπει να το τραβήξω για να δω στα σίγουρα

Last edited:
Μετά το στεγνωτήριο βγαίνουν πολύ απαλά. Τώρα για το σίδερο, σίγουρα δεν φτάνουν το στάνταρτ της τυπικής ελληνίδας νοικοκυράς οπότε αν και εγώ ας πούμε δεν θα είχα πρόβλημα να φορέσω ένα τέτοιο μπλουζάκι, μάλλον δεν το αποφεύγουμε.

Και εγώ.. Παρότι την πάτησα με την εταιρεία που ... κατασκευάζει τα ψυγεία της Miele, δηλαδή την Liebherr

Ψυγειοκαταψύκτης Liebherr τιναξε τα πεταλα (εσωτερική διαρροή, φούσκωμα και τέλος) μετά από μολις 6 χρόνια ηρεμης συμβίωσης..
Αντικαταστάθηκε με ενα LG.

Τώρα για πλυντήριο δεν ξέρω, προς το παρόν το 8κιλο Indesit που αγοράσαμε πάμφθηνα πριν 7 χρόνια δουλεύει απροβλημάτιστα. Ακούω όμως οτι τα τελευταία 1-2 χρόνια υπάρχουν προβλήματα με την αντιπροσωπιεία και την διάθεση ανταλλακτικών οπότε σε επόμενη αγορά θα το έψαχνα καλά.

Επίσης δεν θα αγόραζα Hotpoint-Ariston (πλυντήριο) παρόλες τις εντυπωσιακές τους προδιαγραφές καθότι εχω βιώσει αρνητικά σχόλια και εμπειρίες από 3 πολύ φιλικά μας ζευγάρια που αγόρασαν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: πλυντήριο & στεγνωτήριο ρούχων: βοήθεια για νέα αγορά

Τέτοια εμπειρία είχα και εγώ από παλιό μοντέλο 15 ετίας και όταν ήρθε η ώρα να πάρω ένα για μένα η CANDY ήταν υποψήφια. Τελικά κατέληξα σε ένα 7κιλο, διπλής παροχής 1400 στροφών και όχι ιδιαίτερα οικονομικό. Χαλια μαύρα, πολύ κακή ποιοτητα κατασκευής από κάθε άποψη. 2 χρόνια μετά τα αμορτισέρ του έχουν σχεδόν κλατάρει και τρίζουν. Άμα του βάλεις τα 7 κιλά το πλυντήριο απλά δεν πλένει καλά (και δε φταίει το απορρυπατικό). Το χειρότερο είναι ότι κανα δυο φορές στο στύψιμο ρούχο δε το "πήρε" μέσα στον κάδο με αποτέλεσμα να τρίβεται στο λάστιχο, πετσέτα άσπρη βγηκε καμένη από την τριβή. Μπορεί εγώ να ήμουν ο γκαντέμης με το συγκεκριμένο μοντέλο, δε θα συνιστούσα σε κανένα πάντως να καταφύγει στην CANDY εκτός αν θέλει ειδικά χαρακτηριστικά.

τα ρούχα μετά το στεγνωτήριο βγαίνουν χωρίς τσακίσεις ?

Aν ειναι πουκαμισα ... ξεχνα το ! Ο γιακας θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σιδερωμα.
Δεν πα να το χεις στιψει στις 1500 στροφες. Ειδικα το πετο "κανει περισπωμενη" προς τα πανω.
Εκνευριστικοτατο, οπως και αν κρεμασεις το πουκαμισο. Βεβαια, παιζει ρολο και το στυψιμο.
Ειμαι της αποψης οτι οι πολλες στροφες (και το εξουθενωτικο στυψιμο) κανει τα ρουχα να
συμπεριφερονται περιεργα (οταν στεγνωσουν). Δοκιμασε να μην ειναι τοσο ΞΕΡΑ οταν βγουν
απ'το πλυντηριο και θα με θυμηθεις. Αν ολα σου τα πουκαμισα ειναι τζην (οπως σ'εμενα :p)
ΔΕΝ εχεις κανενα απολυτως προβλημα.

υγ. μια γρήγορη ματιά που έριξα, είδα παροχή μόνο για κρύο νερό... θα πρέπει να το τραβήξω για να δω στα σίγουρα

MHN τραβηξεις τιποτα ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ !!!! Ασε τα πειραματα και τα ανδραγανθηματα και φερε υδραυλικο.
Κανονικα, αν το πλυντηριο συνορευει ειτε με το ζεστο/κρυο του νιπτηρα στο WC, ειτε με το ζεστο/κρυο
του νεροχυτη της κουζινας, κατα 99% εχεις ζεστο νερο. Ομως, δεν θυμαμαι ... ειπες οτι το πλυντηριο
θα μπει στην αποθηκη σου ?

Last edited:
βρε να τραβήξω το πλυντήριο πιο έξω να δω στα σίγουρα αν έχει αναμονή ζεστού λέω..!!!
εννοείται τέτοιες εργασίες εγώ δεν... δεν είναι mini-itx άλλωστε... :2thumb22sup:

-bye-

Α .... ναι.

Τραβα με προσοχη.
Η σωληνα (των απονερων) εχει ενα περιθωριο 30-40 εκατοστων (τουλαχιστον σε μενα).
Κανενας υδραυλικος δεν το βαζει τεντωμενο στο χιλιοστο (για να μπορουν να το τραβουν
αλλα και για να μην, τυχον, γυρισουν τιποτα απονερακια προς τα πισω, στον καδο :laugh:).

Last edited:
Α, κάτι ακόμα. Το στεγνωτήριο έχει δοχείο που μαζεύει το νερό και το αδειάζεις μετά. Σε πολλά μοντέλα όμως υπάρχει και κανονική έξοδος για την αποχέτευση. Έτσι είναι και το δικό μου, και τη σύνδεσα μαζί με το πλυντήριο. Τζίφος! Το νερό από το πλυντήριο φέυγει με τέτοια ορμή που γυρνούσε μέσα στο στεγνωτήριο. Αν είναι να κάνεις τη σύνδεση, φρόντισε να υπάρχει χωριστή αποχέτευση, ή βαλβίδα αντεπιστροφής στην σύνδεση του στεγνωτηρίου.

Το πρόβλημά μου με το στεγνωτήριο είναι ότι δεν μπορείς να το βάλεις αμέσως μετά το πλυντήριο και να τα έχεις και τα δύο με νυχτερινό ρεύμα. Η μόνη λύση για τον χειμώνα είναι να βάζω πλυντήριο το μεσημέρι και στεγνωτήριο τη νύχτα. Αυτό είναι το μόνο προσόν να έχεις μικτή συσκευή. Το προγραμματίζεις να πλύνει και να στεγνώνει όλη νύχτα.

οσο ποιο πολλά διαβάζω πάντως... τόσο περισσότερο μπερδεύομαι.
από ότι φαίνεται, για μένα, οι ξεχωριστές συσκευές μου "ακυρώνουν" το πλεονέκτημα του οικονομικού ρεύματος και της σερί λειτουργίας πλυσίματος, και μετά καπάκι στεγνώματος (γιατί δεν πρόκειται προφανώς να σηκώνομαι στις 04.00 το βράδι να μεταφέρω ρούχα μεταξύ συσκευών).

αρα μένουν οι διπλής χρήσης, αν τελικά θελήσω και στέγνωμα. Λίγες επιλογές από ότι βλέπω, φοβάμαι και την πολυπλοκότητα τους...

αυτή μου άρεσε μπορώ να πω... http://www.skroutz.gr/s/2162680/LG-F14A8RD.html

θα βάλω πάντως και την σύζυγο το βράδυ να διαβάσει το παρόν θέμα.. και βλέπουμε...

-οποιαδήποτε άλλη γνώμη, φυσικά καλοδεχούμενη...

Mην ξεχασεις να παρεις και βαση για το πλυντηριο.
Αμα το στριμωξεις ... μετα δυσκολα το βγαζεις για να του φορεσεις βασουλα.

(9 κιλα, για οικογενεια, λιγα δεν ειναι ? ..... εγω που ειμαι μονος φτανω τα 7 κιλα για πλακα.
Να ξερεις οτι αμα τιγκαρεις τον καδο στα 9 κιλα, μετα το στεγνωμα, τα ρουχα εχουν μια
περιεργη μυρωδια, κατι σαν καμμενο βαμβακι .... αλλα φευγει η μυρωδια μολις τα απλωσεις.
Αποφευγε να γεμιζεις πληρως τον καδο !!!)

Last edited:
τώρα είμαστε με 6κιλο να φανταστείς... και ναι τα 9 τα βλέπω σαν την "μικρότερη" επιλογή (δεδομένου του όπως βλέπω αυτο-ρυθμίζονται ανάλογα του τι πραγματικά έχεις βάλει μέσα, αν μερικές φορές έχει λιγότερα κιλά)...

Να ξερεις οτι τα LG ειναι πολυ αυστηρα στο ζυγισμα.
Ουτε 100 γραμμαρια παραπανω απο τα 9 κιλα !!!!

(λες και ξερω πoσο αυστηρες ειναι οι αλλες φιρμες .... :p)

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας... τελικά πήρα το παρακάτω:

αυτή μου άρεσε μπορώ να πω... http://www.skroutz.gr/s/2162680/LG-F14A8RD.html

θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για πλυντήριο τώρα, και τον χειμώνα θα δούμε και τις δυνατότητες του σαν στεγνωτήριο...

νταξ τρελό gadget... κουμπάκια capacitive, φωτάκια, σκατουλάκια κλπ... μόνο wifi του λείπει για απομακρυσμένο έλεγχο από smartphone app... :Banane0:

κίτρινη κάρτα τρώει ο χρονοδιακόπτης του... που ουσιαστικά είναι "χρονοκαθυστέρηση" της ώρα τέλους από ότι κατάλαβα, και όχι της ώρας αρχής!!!

σήμερα βράδυ πρώτη πραγματική πλύση... :ernaehrung004: