Πλυσιμο κουρτινων

santon

New member
18 June 2006
73
Athens
Καμμια βοηθεια/συμβουλη απο τους νοικοκυραιους του φορουμ υπαρχει;
Υπαρχουν ασπρες αλλα και χρωματιστες και ναι το ξερω οτι θα μπορουσαν να πανε καθαριστηριο, ομως στο σπιτι μπορουν να πλυθουν; και αν ναι πως;
Το πλυντηριο εχει καποιο προγραμμα για κουρτινες αυτο που δεν ξερουμε ομως ειναι αν πρεπει να τις βαλουμε σε καποιο προστατευτικη σακουλα η τι χημικο να χρησιμοποιησουμε.
Για να δω ποσο νοικοκυραιοι ειστε ..:speechless-smiley-0

1. Δεν πλένονται στο πλυντήριο οι μεταξωτές! θέλουν οπωσδήποτε καθαριστήριο...
2. Οι υπόλοιπες πλένονται κανονικά στο πλυντήριο...
αν έχεις πρόγραμμα για κουρτίνες είσαι οκ, αν όχι τότε βάλτο στα ευαίσθητα!
3. Δίπλωσε τες και μετά βάλτες να πλυθούν.. θα καθαρίσουν εξίσου καλά αλλά θα τσαλακωθούν λιγότερο...
4. Μην κάνεις ξέβγαλμα.. αν έχεις απλώστρα ή σχοινί στο μπαλκόνι σου βγάλτες απο το πλυντήριο με τα νερά του χωρίς στύψιμο γιατί αλλιώς θα παιδευτείς άσχημα στο σιδέρωμα...
5. Δεν χρειάζεται προστατευτική σακούλα...
6. Χρησιμοποιείς κανονικό απορυπαντικό..

Αυτά..-bye-

Φίλε Santon. Τις βάζεις ξεχωριστά άσπρες και μετά 2ο πλυντήριο έγχρωμες. Και τα 2 σε ελαφρύ πρόγραμμα (για ευαίσθητα να μην κάνει δυνατό στύψιμο) και σε λίγες στροφές εάν το πλυντήριο σου έχει την επιλογή. Χρησιμοποιείς Soflan υγρό για πλυντήρια. Καλή τύχη.

Υ.Γ. Όχι δεν είμαι φλώρος, δέκα χρόνια στην Αγγλία εργένης είμουνα.

Re: Απάντηση: Πλυσιμο κουρτινων

PETRAN said:

Αυτά..-bye-
Δεν ειναι μεταξωτες σιγουρα..
Οκ θα το βαλω τοτε στο προγραμμα για κουρτινες και θα ριξω τις στροφες στις 100. Αυτο που με απασχολει μετα ειναι αν θα ειναι ισιες η θα ειναι κατσαρες..
Και κατι αλλο, το κολαρισμα τι ειναι; Εχει και ενα τετοιο πιρογραμμα ο πλυντηριος..

santon said:
Καμμια βοηθεια/συμβουλη απο τους νοικοκυραιους του φορουμ υπαρχει;
Υπαρχουν ασπρες αλλα και χρωματιστες και ναι το ξερω οτι θα μπορουσαν να πανε καθαριστηριο, ομως στο σπιτι μπορουν να πλυθουν; και αν ναι πως;
Το πλυντηριο εχει καποιο προγραμμα για κουρτινες αυτο που δεν ξερουμε ομως ειναι αν πρεπει να τις βαλουμε σε καποιο προστατευτικη σακουλα η τι χημικο να χρησιμοποιησουμε.
Για να δω ποσο νοικοκυραιοι ειστε ..:speechless-smiley-0

Επειδή δεν έχω καμία σχέση με το σπόρ ας μας απαντήσουν οι κυρίες του κλάμπ που φαντάζομαι χωρίς να θέλω μα τις μειώσω διατηρούν καλύτερη σχέση με τις λευκές συσκευές:grandpa:

Eki_65 said:
Επειδή δεν έχω καμία σχέση με το σπόρ ας μας απαντήσουν οι κυρίες του κλάμπ που φαντάζομαι χωρίς να θέλω μα τις μειώσω διατηρούν καλύτερη σχέση με τις λευκές συσκευές:grandpa:

Aν ειναι σαν τη δικια μου κυρια κλαφτα :flipout: Το πλυντηριο παντα το βαζω εγω οταν διαπιστωσα οτι εβαζε τα εγχρωμα στους 90 και τα λευκα στο προγραμμα για μαλλινα

Παντως καλο θα ειναι, ενα εχεις συνδεδεμενο με wifi τη συσκευη στο ιντερνετ, να κατεβασεις πρωτα το καινουργιο update του πλυντηριου.
Στο site της εταιριας αναφερει οτι εχουν λυσει πλεον το προβλημα του ζαρωματος και το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο. :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Browser said:
Παντως καλο θα ειναι, ενα εχεις συνδεδεμενο με wifi τη συσκευη στο ιντερνετ, να κατεβασεις πρωτα το καινουργιο update του πλυντηριου.
QUOTE]
Πλακα πλακα ειναι απο αυτα που τρεχουν firmware..

PETRAN said:
2. Οι υπόλοιπες πλένονται κανονικά στο πλυντήριο...
αν έχεις πρόγραμμα για κουρτίνες είσαι οκ, αν όχι τότε βάλτο στα ευαίσθητα!
3. Δίπλωσε τες και μετά βάλτες να πλυθούν.. θα καθαρίσουν εξίσου καλά αλλά θα τσαλακωθούν λιγότερο...
4. Μην κάνεις ξέβγαλμα.. αν έχεις απλώστρα ή σχοινί στο μπαλκόνι σου βγάλτες απο το πλυντήριο με τα νερά του χωρίς στύψιμο γιατί αλλιώς θα παιδευτείς άσχημα στο σιδέρωμα...
5. Δεν χρειάζεται προστατευτική σακούλα...
6. Χρησιμοποιείς κανονικό απορυπαντικό..

Αυτά..-bye-

Που τα εμαθες ολα αυτα βρε ρουλη? Μηπως πηρες βοηθεια απο την κυρα?-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλυσιμο κουρτινων

=silent= said:
Που τα εμαθες ολα αυτα βρε ρουλη? Μηπως πηρες βοηθεια απο την κυρα?-bye-

Η κυρά Σμαρώ να'ναι καλά...
Όχι οτι δεν ήξερα κι εγώ κάποια..
Τι σκ@τ@ σπίτι άνοιξα αν δεν ξέρω απο τέτοια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλυσιμο κουρτινων

PETRAN said:
Η κυρά Σμαρώ να'ναι καλά...
Όχι οτι δεν ήξερα κι εγώ κάποια..
Τι σκ@τ@ σπίτι άνοιξα αν δεν ξέρω απο τέτοια...

Με το φακιολι εμαθα γυρνας μεσα στο σπιτι :flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλυσιμο κουρτινων

=silent= said:
Με το φακιολι εμαθα γυρνας μεσα στο σπιτι :flipout: :flipout: :flipout:

Ρε άντε απο'δω...

Κάτσε να σφυρίξω κανα δυο λογάκια στην κυρά σου που το παίζεις βαρύς κι ασήκωτος...:chinscratch:

Πάντως, δε παίζει ρόλο μόνο αν είναι μεταξωτό ή όχι το ύφασμα.

Υπάρχουν υφάσματα που μπαίνουν στο πληντύριο και άλλα που δεν.
Επίσης, αν είναι φοδραρισμένη η κουρτίνα μάλλον δε μπαίνει... οπότε καθαριστήριο...-bye-
(Το ανοίγω τώρα το σπίτι μου...:grinning-smiley-043 )

ΥΓ: Οι κυρίες του φόρουμ μάλλον μας βαρεθήκανε και φύγανε... :slapface:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλυσιμο κουρτινων

PETRAN said:
Ρε άντε απο'δω...

Κάτσε να σφυρίξω κανα δυο λογάκια στην κυρά σου που το παίζεις βαρύς κι ασήκωτος...:chinscratch:

Βρε κατσε κατω απο την μπαρα τωρα... :flipout: Ξερεις εσυ-bye-

Έπεσες στην περίπτωση. Tο συγκεκριμένο δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα τα λευκά με τα χρωματιστά ξεχωριστά και μάλλον στο ευαίσθητο πρόγραμμα. Aν πια είσαι πολύ προβληματισμένος πήγαινε στο καθαριστήριο για μια φορά και αφού τις πάρεις ρώτα τους κιόλας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλυσιμο κουρτινων

=silent= said:
Βρε κατσε κατω απο την μπαρα τωρα... :flipout: Ξερεις εσυ-bye-

Ένα έχω να σου πω...

Είσαι φτηνός με το Τ κεφαλαίο που λέει και ένας φίλος...:music-smiley-005:

StratosN said:
Επίσης, αν είναι φοδραρισμένη η κουρτίνα μάλλον δε μπαίνει... οπότε καθαριστήριο...-bye-

ΥΓ: Οι κυρίες του φόρουμ μάλλον μας βαρεθήκανε και φύγανε... :slapface:

Ωχ του σαλονιου ειναι φοδραρισμενες με ταφτα για ακουστικους λογους..

Μας βαρεθηκανε και φυγανε ή εχουν αντιστραφει οι ρολοι στα σπιτια; :->

Eki_65 said:

Συμφωνω!
Που ειναι η DRUNA????

πλένονται χωριστά οι άσπρες , και χωριστά οι χρωματιστές , αν θέλεις χρησιμοποίησε υγρό απορρυπαντικό . Σε πρόγραμμα για ευαίσθητα.
Στήψιμο κανονικά και μόλις τις βγάλεις απο το πλυντήριο τις κρεμάς κανονικά, ούτε σιδέρωμα θέλουν ούτε τίποτα, με κάνατε και πήρα τηλέφωνο τις γιαγιάδες στο χωριό να ρωτήσω :) ( Υ.Γ στεγνώνουν και γρήγορα αμα αφήσεις ττα παράθυρα ή τις πόρτες ανοιχτές για κανένα 2ωρο και αρωματίζουν και το δωμάτιο ευχάριστα , αυτό απο προσωπική εμπειρία )