PMC FB1i+AUDIA FLIGHT THREE "προσγειώθηκαν στα Γιάννενα"

Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά

Να ρωτήσω κι εγώ αν κανείς συμφορουμίτης έχει ακούσει τα FB1i και τα Monitor Audio GS20, ώστε να έχει μια άποψη για το πώς συγκρίνονται. Φαίνεται να έχουν μια διαφορά στις τιμές καταλόγου, αλλά θεωρητικά είναι στην ίδια κατηγορία. Η απορία μου έχει δημιουργηθεί από το review:

http://www.monitoraudio.co.uk/assets/files/reviews/hifiworld_gs20_review.pdf

και είναι και τα δύο ηχεία που θα ζαχάρωνα σε μια μελλοντική αναβάθμιση, δεδομένων των συνοδών και του χώρου μου.

Καλή Χρονιά σε ΟΛΟΥΣ με ΥΓΕΙΑ -bye-
Μιας και δεν είχα τι να κάνω απόψε "ποστάρω" μερικές φωτο που τράβηξα με τη νέα DSLR που μου έκανε "δώρο" ο Santa Clauss :BDGBGDB55:

AV1-1.jpg

Καλησπέρα σε όλους.Χθες το βράδυ παρέλαβα επιτέλους τα δικά μου pmc fb 1i σε χρώμα wallnut,γιατί μέχρι χθές άκουγα απο ένα ζευγάρι demo που μου είχε δανείσει ο αντιπρόσωπος για τις γιορτές,μέχρι να έρθουν τα δικά μου και τον ευχαριστώ γι'αυτό.Εχω ξεκινήσει το στρώσιμο των ηχείων απο σήμερα αλλά απ'οτι εχω διαβάσει απο το forum θέλουν πολλές ώρες για να στρώσουν τα καινούρια ηχεία.Αλήθεια θέλουν γύρω στις 150-200 ώρες;Με τι εντάσεις είναι καλό ναγίνει ενα σωστό στρώσιμο;Ο ενισχυτής που έχει αναλάβει το στρώσιμο των ηχείων ειναι ο xindak xa 6950 με cd player το ταίρι του xindak muse 1.0 deluxe.Ελπίζω να φτάσω σύντομα στο επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα που άκουγα απο τα demo και που τόσο πολύ μου άρεσε.Παραθέτω και μερικές φωτόγραφίες απο την compact canon ixus 75.

Attachments

• IMG_3390.jpg
    IMG_3390.jpg
    69.3 KB · Views: 258
  • IMG_3392.jpg
    IMG_3392.jpg
    44 KB · Views: 184
  • IMG_3393.jpg
    IMG_3393.jpg
    38 KB · Views: 216
  • IMG_3394.jpg
    IMG_3394.jpg
    99.3 KB · Views: 188
  • IMG_3396.jpg
    IMG_3396.jpg
    71.4 KB · Views: 189
  • IMG_3397.jpg
    IMG_3397.jpg
    68.6 KB · Views: 210
A exo kai allo ena neo
Tin epomeni evdomada tha exo enan Nightgale Armonia enos filou gia axiologisi me ta PMC......
Tha anevaso kai Foto OEO....:ernaehrung004:
Kalo apogevma pame kai gia doulia giati kalo to Hi Fi a;la prepi kai na taiso
kai tin kori mou....:Banane0:Xana OEO....

XR1.jpg

Καλε τι κουκλί είναι αυτό; Φτού σκόρδα!!! Σαν ομοιοπαθής μπαμπάς σου ευχομαι να σου ζήσει και επλπίζω να της βάζεις να ακούει τίποτα της προκοπής.Εγώ με την δικιά μου παίζω με τις ώρες στο σαλόνι ακούγοντας...

Last edited:
Ρε παιδιά; τι ωραία πράγματα!..
Ποστάρετε όμως τίποτε και στην κατηγορία παρουσιάσεις συστημάτων ήχου, έτσι για να βάλουμε τα γυαλιά στους homecinemάκηδες και να τους τρέχουν και τα σάλια!...

Re: Απάντηση: PMC FB1i+AUDIA FLIGHT THREE "προσγειώθηκαν στα Γιάννενα"

Καλησπέρα σε όλους.Χθες το βράδυ παρέλαβα επιτέλους τα δικά μου pmc fb 1i σε χρώμα wallnut,γιατί μέχρι χθές άκουγα απο ένα ζευγάρι demo που μου είχε δανείσει ο αντιπρόσωπος για τις γιορτές,μέχρι να έρθουν τα δικά μου και τον ευχαριστώ γι'αυτό.Εχω ξεκινήσει το στρώσιμο των ηχείων απο σήμερα αλλά απ'οτι εχω διαβάσει απο το forum θέλουν πολλές ώρες για να στρώσουν τα καινούρια ηχεία.Αλήθεια θέλουν γύρω στις 150-200 ώρες;Με τι εντάσεις είναι καλό ναγίνει ενα σωστό στρώσιμο;Ο ενισχυτής που έχει αναλάβει το στρώσιμο των ηχείων ειναι ο xindak xa 6950 με cd player το ταίρι του xindak muse 1.0 deluxe.Ελπίζω να φτάσω σύντομα στο επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα που άκουγα απο τα demo και που τόσο πολύ μου άρεσε.Παραθέτω και μερικές φωτόγραφίες απο την compact canon ixus 75.

Να είσαι σίγουρος!
Τα ηχεία σου είναι έκτακτα αλλα την μεγάλη μαγκιά την έκανες που "τόλμησες" και επένδυσες σε αυτές τις κινέζικες μηχανηματάρες μιλάμε γιατο απόλυτο value for money!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: PMC FB1i+AUDIA FLIGHT THREE "προσγειώθηκαν στα Γιάννενα"

Να είσαι σίγουρος!
Τα ηχεία σου είναι έκτακτα αλλα την μεγάλη μαγκιά την έκανες που "τόλμησες" και επένδυσες σε αυτές τις κινέζικες μηχανηματάρες μιλάμε γιατο απόλυτο value for money!!!

Φίλε Gort πραγματικά αναγκάστηκα λόγω οικονομικής κρίσης να αναζητήσω πιο οικονομικό ενισχυτή αφού έπρεπε να επενδύσω και σε ένα cd player για να αναδείξω τον ηχητικό χαρακτήρα του ηχείου.Αυτό όμως μου βγήκε σε καλό γιατί είχα μια ευχάριστη έκπληξη όταν άκουσα για πρώτη φορά τα fb 1i με τον xa 6950.Οπότε δεν δίστασα να προχωρήσω στην αγορά του μαζι με το πολύ καλό και τίμιο για τα λεφτά του cd player muse 1.0 deluxe με την πολύ γλυκιά λαμπάτη έξοδο του.Όντως πιστεύω οτι είναι πάρα πολύ καλό value for money τα συγκεκριμένα μηχανάκια και γενικά τα xindak.

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και καλορίζικα τα ηχεία για το φίλο Δημήτρη και για τον electro-ford focus.
Κύριοι, χρειάζομαι την πολύτιμη σ'αυτή τη χρονική στιγμή βοήθειά σας.Εσείς έχετε αυτή τη στιγμή τα pmc.Πως καταλήξατε σ'αυτή σας την επιλογή?Εγώ είμαι ανάμεσα στα ATC SCM-40 και τα PMC.Έχετε ακούσει τα ATC?Έχω προ και τελικό quad 909.Ποιά από τα δύο τους πάνε καλύτερα?

Απάντηση: Re: PMC FB1i+AUDIA FLIGHT THREE "προσγειώθηκαν στα Γιάννενα"

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και καλορίζικα τα ηχεία για το φίλο Δημήτρη και για τον electro-ford focus.
Κύριοι, χρειάζομαι την πολύτιμη σ'αυτή τη χρονική στιγμή βοήθειά σας.Εσείς έχετε αυτή τη στιγμή τα pmc.Πως καταλήξατε σ'αυτή σας την επιλογή?Εγώ είμαι ανάμεσα στα ATC SCM-40 και τα PMC.Έχετε ακούσει τα ATC?Έχω προ και τελικό quad 909.Ποιά από τα δύο τους πάνε καλύτερα?

Φίλε kyriakosmar εγω τα είχα ακούσει τα ATC SCM-40 με ενισχυτή τον ΧΤΖ στον Κο Θέμη ,δεν τρελλάθηκα, αλλά οφείλω να πω ότι όταν έγινε η συγκεκριμένη ακρόαση έψαχνα για ηχείο κατώτερης κατηγορίας και δεν το έψαξα περισσότερο.Βέβαια μετά στην πορεία πήγα σε αυτήν την κατηγορία ακούγοντας τα pmc ξεκινώντας απο τα μικρότερα τα pmc gb 1i και μετά στα μεγαλύτερα fb 1i,όπου και κατέληξα.Επίσης τα ATC SCM-40 δεν μου ταίριαζαν σαν όγκος και χρώμα στο σαλόνι μου (λόγω του έταιρου ήμισυ)γι'αυτό και τα είχα αποκλείσει τελείως απο τις επιλογές μου αν και πρέπει απ'ότι έχω διαβάσει και ακούσει να είναι ενα πάρα πολύ καλό ηχείο στην κατηγορία του.Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάνεις ακροάσεις με τα μηχανήματα σου για να σιγουρευτείς 100%.

Φιλε kyriakosmar και εγω ακουσα τα ATC 40 αλλα και τα D18.
Με τα ATC και γω δεν "πεταξα"τη σκουφια μου....
Τα D18 μου αρεσαν περισσότερο αλλά πήρα τα PMC χωρις να τα ακουσω.....
Απο ενστικτο και απο το Review του ηχου που ανεφερε οτι το ηχειο παιζει σε εντασεις πολυκατοικιας χωρις συμβιβασμους πραγμα βασικο για μενα...
Και τον Audia Flight αλλα και το Creek Evo τα πηρα χωρις να τα ακουσω....
Εκ των υστέρων αποδειχτηκε και το ταιριασμα καλο μεταξυ τους αλλα και ο ηχος.....-bye-
Κια μιας και μιλαμε για μηχανακια φιλος εφερε τον Nightgale Armonia και τον ακουσαμε με τα PMC.(o φιλος ακουει με τα System Audio ranger)
Eξαιρετικος ηχος απο τον λαμπατο και εξαιρετικο ματσαρισμα.
Και επειδη θα ρωτησεις ο λαμπατος ακουγονταν πιο γλυκα αλλα εγω προτιμω τον Audia....
Εξαλλου "αντιπαθω" τις λαμπες:rifle:

Ειδήμων στα περι των Quad μου έχει πει οτι ταιριάζουν πάρα πολύ με τα SCM40... δεν τα έχω ακούσει όμως μαζί!!!!

Τα ΑTC ως ηχεία τα θεωρώ απο τα καλύτερα της κατηγορίας (και όχι μόνο).... και τα έχω ακούσει κάποιες φορές με διαφορετικά set up!!
Βέβαια και τα fb1i όταν τα άκουσα (μια φορά) ήταν πολύ καλά!!!!
Αν άλλαζα ηχεία θα ξεκινούσα τις ακροάσεις μου απο αυτά τα δυο...

Nομίζω οτι πρέπει να πάρετε τους 99/909 παραμάσχαλα και να πάτε να ακούσετε και τα δυο αυτά ηχεία για να δειτε πιο ταιριάζει σε σας και στα ενισχυτικά τελικά πιο πολύ...

Last edited:
πολυ καλη αγορα, να τα χαιρεσαι....εξαιρετικα ηχεια και ευτυχως, σε τσιμπημενες μεν λογο ονοματος ποια, αλλα γηινες τιμες.Το tls εχει την χαρη του τελικα και επειδη αυτον το καιρο χαιρομαι την 1η αρτεμης, μακαρι να εκανε αλλη μια προσπαθεια και ο πετροπουλος της as...

Κύριοι καλησπέρα και πάλι.jolk εμείς τα είχαμε πει και απο το τηλέφωνο καποια στιγμή.Θα σε παρακαλέσω αν μπορείς ν'ανεβάσεις τη δοκιμή του ΗΧΟΥ για τα PMC γιατί δεν την έχω και θέλω να τη διαβάσω.Για τα δύο ηχεία είμαι στο 49 για τα ATC και 51 για τα PMC.Θα κρίνω και από τις τιμές τους καθώς επίσης και από τα ρεύματα και την ισχύ που θέλει το atc.Επίσης αν έχετε ακούσει EPOS M22I CASTLE HOWARD KAI SPENDOR.Γι'αυτό το λόγο ζητάω τη γνώμη και τη βοήθειά σας γιατί ΣΕΡΡΕΣ-ΑΘΗΝΑ παραμάσχαλα με τους ενισχυτές μάλλον δε λέει.

Έχω ακούσει τα Castle Harlech τα μικρότερα αδέλφια των Howard με παρόμοια αρχιτεκτονική (το ένα midbass κυττάει το ταβάνι).

Καλή ποιότητα κατασκευής, τα ακούς ευχάριστα, αλλά η πληροφορία που βγαίνει απο ένα ATC είναι πολλαπλάσια χωρίς το τελευταίο να γίνεται πουθενά κουραστικό.

Attachments

• harlech.jpg
    harlech.jpg
    11.5 KB · Views: 144