Πνιγμοί στη θάλασσα

Re: Απάντηση: Πνιγμοί στη θάλασσα

12 ετων ειναι Γυμνασιο ?
Νομιζω, Εκτη Δημοτικου ειναι !
Αλλα το σκεπτικο μου αφορα ολες τις ηλικιες ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.
Οχι μονο στα 12.

Ανάλογα ποιο μήνα γεννήθηκαν.
Ή 6η Δημοτικού ή 1η Γυμνασίου.
Αλλά να σε κατεβάσω ακόμη πιο κάτω.
Νομίζεις ότι ένα παιδί στην Πέμπτη δημοτικού π.χ. θα κάτσει να περιμένει τους γονείς του και δεν θα βουτήξει με τους φίλους του; :smile:
Από τα 8-9 και πάνω το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Ποια 8-9.. αν τα πάει καλά με το κολύμπι το πιτσιρίκι και γενικότερα με την θάλασσα τότε αρχίζει απο πολύ νωρίς να μην λογαριάζει.

Re: Απάντηση: Πνιγμοί στη θάλασσα

Mπορει ...

Δεν εχρισα μπαμπακας ! :rolleyes:

Μάνο, επειδή ξέρω ότι διακρίνεσαι από φιλομάθεια επίτρεψέ μου μια μικρή διόρθωση:
''δεν χρίστηκες ή δεν χρημάτισες μπαμπάς''

Θέλουν προσοχή μεγάλη και τα υποθαλάσσια ρεύματα..
Ειδικά όταν φυσάει αρκετά,δηλαδή 6άρι και πάνω δεν θέλει άνοιγμα προς τα βαθιά...
Υπάρχουν μέρη που διασταυρώνονται αντίθετα ρεύματα,άλλα που περνάνε ρεύματα που μπορούν να σε παρασύρουν πραγματικά ...σε άλλο νησί.
Κάποια είναι γνωστά ,κάποια μόνο σε ψαροντουφεκάδες,ψαράδες...
Μια φορά την πάτησα χειμώνα,όταν ..έκανα βουτιά 15 μέτρα,αλλά με 8άρι και με παρέσυρε ΑΝΑΠΟΔΑ....απ την φορά του αέρα...τόσο 'γλυκά' και 'αβίαστα',που πήρα χαμπάρι όταν γύρισα να δω αν η πετσέτα μου πέταξε απ τον αέρα και μ έπιασε πανικός.
Παλιός ψαράς μου είπε ότι το 'ρέμα' σε πάει ανάποδα προς τη φορά του κύματος,όμως δεν το κατάλαβα....

Θέλουν προσοχή μεγάλη και τα υποθαλάσσια ρεύματα..
Ειδικά όταν φυσάει αρκετά,δηλαδή 6άρι και πάνω δεν θέλει άνοιγμα προς τα βαθιά...
Υπάρχουν μέρη που διασταυρώνονται αντίθετα ρεύματα,άλλα που περνάνε ρεύματα που μπορούν να σε παρασύρουν πραγματικά ...σε άλλο νησί.
Κάποια είναι γνωστά ,κάποια μόνο σε ψαροντουφεκάδες,ψαράδες...
Μια φορά την πάτησα χειμώνα,όταν ..έκανα βουτιά 15 μέτρα,αλλά με 8άρι και με παρέσυρε ΑΝΑΠΟΔΑ....απ την φορά του αέρα...τόσο 'γλυκά' και 'αβίαστα',που πήρα χαμπάρι όταν γύρισα να δω αν η πετσέτα μου πέταξε απ τον αέρα και μ έπιασε πανικός.
Παλιός ψαράς μου είπε ότι το 'ρέμα' σε πάει ανάποδα προς τη φορά του κύματος,όμως δεν το κατάλαβα....

Καπως ετσι την πατησα και εγω σε αυτο που ειπα παραπανω.

Εκανα μακροβουτι απο ενα βραχο, υπβρυχια αναδυση ως συνηθως... και αντι να βγω στα 10 μετρα βγηκα στα 30 η 40.
Αρχισα να κολυμπαω με δυναμη προς την ακτη αλλα τιποτα, οπου καπου καταλαβα οτι δεν μπορουσα να αναπνευσω... κολυμπαγα εγω με πηγαινε το ρευμα...
Οι αλλοι με κοιταγαν και δεν ειχαν καταλλαβει τιποτα.

Τοτε ειπα ρηλαξ... ουτε μια κινηση παραπανω, κανε την σανιδα, επιπλεις...οτι και να γινει καπου θα σε βγαλει, τουλαχιστον αναπνεεις...
Με εβγαλε το ρεμα σε ενα υφαλο καμμια διακοσαρια μετρα παραπερα και βγηκα στην ακτη γιατι ειχε "πατημα" ( ειναι ολο βραχια τριγυρω)

Μετα μου ειπαν οτι εκει εχου φυγει ατομα....Και αλλα εχουν τσακιστει.

Αγρια πραματα. Και ο γιατρος μου ειπε οτι απλα εκεινη την στιγμη παθαινα εμβολη... Δεν ειχα συνειδητοποιησει τι ηταν πριν.
Ετσι "πνιγονται" ενα μεγαλο μερος, και οχι απο πνιγμο.
Αμα κυριαρχησει ο πανικος παει..

Απο τοτε εχω πολυ σεβασμο και δεος για το θαλασσινο στοιχειο.

Ποια 8-9.. αν τα πάει καλά με το κολύμπι το πιτσιρίκι και γενικότερα με την θάλασσα τότε αρχίζει απο πολύ νωρίς να μην λογαριάζει.
Ετσι ειναι. Απο την μια χαιρομαι που ο γιος μου κανει μαθηματα απο 10 μηνων , αλλα τον βλεπω τωρα στα 2 οτι δεν λογαριαζει και δεν φοβαται το νερο . Στο τσακ τον προλαβαμε πριν μια εβδομαδα. Βουτηξε μονος του με το κουβαδακι ενω επαιζε εξω για να βαλει νερο και επεσε με τα μουτρα μεσα. Σε αντιθεση με τον ξαδερφο του ιδια ηλικιας που δεν εχει κανει μαθηματα, δεν φευγει απο την αγκαλια της μανας του. Του φοραμε πλεον συνεχεια την ζωνη κολύμβησης ακομη και εξω απο το νερο.

Μια ηλιαση σε ενα παιδι, μια στιγμιαια ζαλαδα σε ενα ενηλικο,
ολοι πρεπει να εχουμε το νου μας ο ενας στον αλλο.
Ειδικη και συνεχη μεριμνα στη θαλασσα χρειαζονται τα παιδια
προσχολικης ηλικιας.