Pocket-HTPC

Αληθεια...
Τι εγινε ???

Εντυπωσεις ? Επιδοσεις απο το νεο συστημα?

Κανει κανα κολλημα πουθενα ???

Για πειτε...:smash:

Υπαρχει ενα κολλημα... στη μητρικη... εχει καθυστερησει να ερθει απο την Ιντελ...
Η νεα ημερομηνια να την εχουν ειναι 4 Ιουλιου... Για να δουμε!
Γενικα οταν ερθουν ολα θα παρω φωτος, θα το στησω ολο μαζι, κλπ...

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται και φαίνεται εντυπωσιακό συνολικά!
Θεωρώ κι εγώ ότι έχεις κάνει πολύ καλές επιλογές αρκεί βέβαια να παραλάβεις τελικά αλλά και όταν το στήσεις, να δουλεύει απροβλημάτιστα στα όσα καλείτε να εξυπηρετεί ένα σύγχρονο HTPC.

Όπως καταλαβαίνεις, έχεις βάλει αρκετό κόσμο σε... "περιπέτειες"!
Περιμένουμε με αγωνία για νέα σου!

ΥΓ: Plz, αν υπάρχει από κάπου εναλλακτική, (έστω) στα αγγλικά, για τα εν λόγο sites, ας πέσει στο τραπέζι γιατί θα υπάρχει θέμα με άλλες γλώσσες (π.χ. Γερμανικά κ.ο.κ) σε πολλούς από εμάς!

Ευτυχως που ειναι καλοκαιρι φιλε μου και δε μενω πολυ σπιτι για να με τρωει... (οχι οτι δε με τρωει βεβαια)...
Ακομη μια αναβολη για το G45 απο την intel εχε καθυστερησει την κατασκευη των mobo (οπως εγραψα σε αλλο τοπικ) για τελη ιουλιου...
Καποια site αμερικη και αυστραλια μιλουν για μεσα Αυγουστου για τα πρωτα κομματια... Θα ειμαι ευτυχισμενος αν μου ερθει μεχρι αρχες Σεπτεμβρη...
Θα σας κρατω ενημερους, δε το ξεχνω!

Η ιντελ ανακοινωσε νεα καθυστερηση για το mobo που το στελνει για τελη Αυγουστου... (Ευτυχως που φευγω διακοπες!!!)

Επισης ανακοινωσε και νεο core2duo 45nm χαμηλοτερης καταναλωσης απο του Ε7200... τον Ε5200... με κοστος περιπου 65ευρω, δηλαδη 30-40ευρω κατω απο τον Ε7200...

Ε7200 - E5200
2.53Ghz - 2.5Ghz
3MB - 2MB (cache)
1066Mhz - 800mhz (bus)

Ολα τα παραπανω θα συμβαλουν στην χαμηλοτερη θερμοκρασια του συστηματος χωρις πολλες διαφορες στην ταχυτητα (που δεν εχει σημασια για ενα HTPC με επιταχυντη mpeg4)...

Καλο καλοκαιρι!

Ξεκινησα κι εγω παρομοιο προτζεκτ!! Λογικα σε κανα δυο μερες θα ειναι ετοιμο οποτε και θα σας αναφερω εντυπωσεις

Κατοπιν λοιπον ωριμου (σχεδον)σκεψεως, κατεληξα στα εξης κομματια τα οποια και συναρμολογησα:
Case: Psile Nexus Black
Mobo: Intel DG45FC Mini ITX
Cpu: Intel C2D E8400
Ram: Kingston DDR2/800 (2x1GB)
Hard Drive: Seagate 500gb 7200.11 (32mb)
Optical Drive: DVDRW Panasonic Slim SlotIn
Cooler Cpu: Skythe Shuriken
System Fan: 8cm Nexus
Το μηχανακι εχει ανταπεξελθει σε οτι του εχω ζητησει, χωρις προβλημα...
Απλα, ακομη κανω τεστ για καποια πραγματα :)

Ωραιο κουτι φιλε!!! Δωσε φωτο απο το συστημα και καμια πληροφορια απο που πηρες την mobo γιατι οπως ειδες την ζειταει ο κοσμος!

(εμενα μολις μου ηρθε email οτι η αποστολη της mobo θα γινει την Δευτερα, οποτε θα εχω και εγω νεοτερα)

Απο επεξεργαστη οπως ειπα θα παω για τον 7200 ή τον νεοτερο 5200 -αφου ερχεται και αυτος σε λιγο- (ειναι αχρηστη η δυναμη του 8xxx για HTPC που θελει κανεις να ειναι αθορυβο και κρυο)...

Καλα, η φωτο ειναι σε σταδιο κατασκευης, μην την παρεξηγησετε...
Η μητρικη ειναι απο Ελλαδα, με λιγο ψαξιμο την βρισκει κανεις...
Εγω επελεξα τον 8400, ετσι ωστε να ειμαι καλυμενος με software για ολα τα φορματ.
Να σημειωσω οτι το ΗΑ σε bluray με το Powerdvd 7,3 δεν θελει να ενεργοποιηθει.
Σε Bluray λοιπον αλλα και σε 1080 ματροσκες, το cpu load βρισκεται στο 60%.
Αρα, κανενα προβλημα.
Καλα, θεμα θορυβου δεν υπαρχει με τις σημερινες ψηκτρες...
Επισης να σημειωσω οτι το chipset ψηνεται. Αρα σε καμμια περιπτωση δεν προτεινω παθητικο κουτι.
Οτι αλλο θελεις, ευχαριστως να σου πω...

Attachments

• DSCN0446.JPG
    DSCN0446.JPG
    71.9 KB · Views: 102
Στράτο με προβλημάτισες με αυτά..
Να σημειωσω οτι το ΗΑ σε bluray με το Powerdvd 7,3 δεν θελει να ενεργοποιηθει. Επισης να σημειωσω οτι το chipset ψηνεται. Αρα σε καμμια περιπτωση δεν προτεινω παθητικο κουτι.
Ελπίζω το πρώτο να είναι κάτι που θα λυθεί. Το δεύτερο δεν το περίμενα καθ'οτι το P45 δείχνει αρκετά κρύο σε σχέση με παλιότερα chipsets.

Στράτο με προβλημάτισες με αυτά.. Ελπίζω το πρώτο να είναι κάτι που θα λυθεί. Το δεύτερο δεν το περίμενα καθ'οτι το P45 δείχνει αρκετά κρύο σε σχέση με παλιότερα chipsets.

Κοιτα, λογω ημερων δεν εχω και τον χρονο να το ψαξω.Σιγουρα θα το κανω..
Το πρωτο, ειναι προφανως θεμα software.Πιθανον να ειναι απο τον driver της Intel (για τους οποιους ουτως η αλλως δεν φημιζεται) ειτε λογω " παλαιοτερης" εκδοσης Powerdvd. Σιγουρα ειναι κατι που θα λυθει, αν και προσωπικα δεν με απασχολει καθολου, μιας και με τον 8400, δοκιμασαμε με τον Χρηστο μεχρι και 2 ματροσκες 1080 ταυτοχρονα και τις επαιζε νερο...
Επισης, να σημειωσω οτι την καρτα την αναγνωριζει και το powerstrip,οποτε αλλο ενα θετικο... τωρα για το τσιπσετ, πραγματικα ψηνεται. Αλλαξα και την αθλια θερμοαγωγιμη που ειχε απο τη μαμα με ceramique,επεσε 5 βαθμους αλλα και παλι ζεσταινεται. Βεβεια, με το φαν το θεμα λυθηκε οποτε,ολα καλα και παλι...

Κοιτα, λογω ημερων δεν εχω και τον χρονο να το ψαξω.Σιγουρα θα το κανω..
Το πρωτο, ειναι προφανως θεμα software.Πιθανον να ειναι απο τον driver της Intel (για τους οποιους ουτως η αλλως δεν φημιζεται) ειτε λογω " παλαιοτερης" εκδοσης Powerdvd. Σιγουρα ειναι κατι που θα λυθει, αν και προσωπικα δεν με απασχολει καθολου, μιας και με τον 8400, δοκιμασαμε με τον Χρηστο μεχρι και 2 ματροσκες 1080 ταυτοχρονα και τις επαιζε νερο...
Επισης, να σημειωσω οτι την καρτα την αναγνωριζει και το powerstrip,οποτε αλλο ενα θετικο... τωρα για το τσιπσετ, πραγματικα ψηνεται. Αλλαξα και την αθλια θερμοαγωγιμη που ειχε απο τη μαμα με ceramique,επεσε 5 βαθμους αλλα και παλι ζεσταινεται. Βεβεια, με το φαν το θεμα λυθηκε οποτε,ολα καλα και παλι...

Το HA το ανέφερα κυρίως για τα vc1 αρχεία,όπου είναι χρήσιμο.Τα mkv λογικό είναι να τα φυσάει με τον επεξεργαστή αυτόν.
Για το Chipset κάποια πατέντα θα κάνω..:idea:

Με τα 24 είχαμε καμία εξέλιξη (σε σχέση με το G35 δλδ που δεν κλείδωνε σωστά) ;