Pocket-HTPC

Ο Stratos έχει λόγο που απαντάει όπως απαντάει, και κατ' εμε καλά κάνει.

Δες την υπογραφή του και θα καταλάβεις.

Ρε παιδια δεν ειναι διαφημιση να βοηθησεις 2-3 φιλαρακια να παρουν κατι... Aφου δεν υπαρχει σε πληθωρα φυσικα και να προτεινε ΚΑΙ το hack shop...!

Anyway... το κουτι του παντως ειναι εργο τεχνης!!!:music-smiley-005:

Καταλαβαινω το συλλογισμο σου, αλλα προτιμω να αποφυγω τετοια θεματα. Εξ αλλου, ξεκινησα να γραφω τις εμπειριες μου με το G45 και τπτ αλλο...

G45 συνεχεια λοιπον:
Μιας και ηρθε στα χερια μου και το DG45ID, microAtx, το οποιο μου εκανε μια χαρα για αντικατασταση στο κυριως HTPC, το κουμπωσα!
Λογω βαρεμαρας βεβαια, δεν εκανα ξανα εγκατασταση, αλλα απλα ενημερωση drivers και ολα παιξαν μια χαρα(ειχα το G33 πριν)
Μιας λοιπον και η καρτα γραφικων ειναι κοινη, συνεχιζω με αυτη:
Δοκιμη εκανα σε μια Toshiba Regza.
To panel το ειδε. Μια χαρα στα 1920χ1080@60.
Τα 24hz ακομη δεν παιζουν...
Επισης ΗΑ δεν ειχα. Μαλλον κατι παιζει με το pdvd,to 7,3...
Διαβασα οτι με νεοτερες εκδοσεις καθως και με το Arcsoft, ενεργοποιειται... θα δοκιμασω μαλλον...
Μιας και δεν εχω και πολυ χρονο για τεστ, μαλλον θα περιμενω και δικες σας εμπειριες για διασταυρωση....

Strato ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα τέτοιο συστηματάκι εδώ και μήνες. Περίμενα απλά να κυκλοφορήσει η DG45FC.

Έχω την Toshiba 40XG355DG και απ'ότι διάβασα η DG45FC συνεργάζεται χωρίς πρόβλημα με την δικιά σου Toshiba. Ποιο μοντέλο έχεις; To ρωτάω αυτό γιατί είχα προβλήματα με ξεπλυμένα χρώματα με DVI to HDMI καλώδιο.

Επίσης δεν γνωρίζω γιατί δεν αναφέρεις τα eshops αλλά είναι δικό σου θέμα... Κανένα πρόβλημα. Αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει με links από δοκιμασμένα eshops θα ήταν καλά. Είδα βέβαια στο hacshop αλλά το κουτί είναι αρκετά ακριβό. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο άλλο με ενσωματωμένο τροφοδοτικό;

Ευχαριστώ.

Strato ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα τέτοιο συστηματάκι εδώ και μήνες. Περίμενα απλά να κυκλοφορήσει η DG45FC.

Έχω την Toshiba 40XG355DG και απ'ότι διάβασα η DG45FC συνεργάζεται χωρίς πρόβλημα με την δικιά σου Toshiba. Ποιο μοντέλο έχεις; To ρωτάω αυτό γιατί είχα προβλήματα με ξεπλυμένα χρώματα με DVI to HDMI καλώδιο.

Επίσης δεν γνωρίζω γιατί δεν αναφέρεις τα eshops αλλά είναι δικό σου θέμα... Κανένα πρόβλημα. Αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει με links από δοκιμασμένα eshops θα ήταν καλά. Είδα βέβαια στο hacshop αλλά το κουτί είναι αρκετά ακριβό. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο άλλο με ενσωματωμένο τροφοδοτικό;

Ευχαριστώ.

Μια χαρα θα ειναι το συστηματακι σου με το G45. Ναι, με τη δικια μου συνεργαζεται μια χαρα(40ZF355D). Φαντασου οτι την Ati μου την εχω στο ραφι και καθημερινα βλεπω με την onboard... δεν εχω αποφασισει ακομη αν θα την βαλω η οχι. Βασικα, αν βρω ενα καλο splitter για το Hdmi, για να δωσω και σε τηλεοραση και σε προβολεα,μαλλον θα κρατησω την onboard.

Τωρα, το γιατι δεν αναφερω καταστηματα, νομιζω αναφερεται πιο πανω απο το Δημητρη.
Δυστυχως, δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω στο κουτι, γιατι μονο αυτο δοκιμασα και εχω αποψη(υποψη, περιεχει και το οπτικο).

Μια ερευνα παντως για μινιΙΤΧ κουτια σιγουρα θα σου βγαλει πολλα, απο κει και περα, ψαξε κανα ριβιου να δεις αν αξιζει...;)

ok! Να σαι καλά.
Αν έχει κάποιος να προτείνει κανένα κουτάκι ας κάνει ένα post.

Ευχαριστώ.

To ανέφερα και σε ένα άλλο topic (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=26635&page=6) αλλά κολάει κι εδώ:

Μόλις έστησα ένα mini-HTPC με το νέο mobo της Intel DG45ID (http://www.intel.com/products/deskto...D-overview.htm). Στα μείων του mobo το γεγονός ότι δεν έχει IDE σύνδεση (μόνο SATA το οποίο με παίδεψε στο να βρω adaptor για το Slim DVD) ούτε συνδέσεις PS2 για mouse / keyboard (θα μου πειτε τι να τα κάνεις σε ένα HTPC αλλά στο setup με παίδεψε η έλλειψή τους).
Το setup είναι κουτί silverstone ML02, mobo Intel G45ID, cpu Intel Core2Duo 8400, LG Slim DVD.
Η ανάλυση ρυθμίστηκε στα 1920x1080@24 και κλείδωσε κανονικά σε μια Pioneer Kuro 4280 αλλά και σε ένα BenQ W9000. Από τη σύντομη εμπειρία δεν είδα σπασίματα σε αναπαραγωγή Blu-Ray.
Παρόλα αυτά από την HDMI πήρα μόνο Stereo ήχο...
(πάντα όλες οι δοκιμές με τους τελευταίους drivers της Intel)

Επιπλέον, το hardware accelaration στο PowerDVD δουλεύει κανονικά...

Γνωριζει καποιος αν εχει ερθει ή ποτε ερχεται ο Intel E5200? (και ποσο)

Απο μερα σε μερα μου ερχεται το κουτι (επιτελους ο κατασκευαστης τους εστειλε αυτα με τα 120watt τροφοδοτικα!!!) και το μονο που μου λειπει ειναι η CPU... μηπως και δεν παρω τον Ε7200...

Γνωριζει καποιος αν εχει ερθει ή ποτε ερχεται ο Intel E5200? (και ποσο)

Απο μερα σε μερα μου ερχεται το κουτι (επιτελους ο κατασκευαστης τους εστειλε αυτα με τα 120watt τροφοδοτικα!!!) και το μονο που μου λειπει ειναι η CPU... μηπως και δεν παρω τον Ε7200...

Αντε με το καλο!!!
Βρε παρε τον 7200, τι ψυχη εχει???
Ασε που πιθανοτατα θα το βρεις μπροστα σου...:2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup:

Καλα, η φωτο ειναι σε σταδιο κατασκευης, μην την παρεξηγησετε...
Η μητρικη ειναι απο Ελλαδα, με λιγο ψαξιμο την βρισκει κανεις...
Εγω επελεξα τον 8400, ετσι ωστε να ειμαι καλυμενος με software για ολα τα φορματ.
Να σημειωσω οτι το ΗΑ σε bluray με το Powerdvd 7,3 δεν θελει να ενεργοποιηθει.
Σε Bluray λοιπον αλλα και σε 1080 ματροσκες, το cpu load βρισκεται στο 60%.
Αρα, κανενα προβλημα.
Καλα, θεμα θορυβου δεν υπαρχει με τις σημερινες ψηκτρες...
Επισης να σημειωσω οτι το chipset ψηνεται. Αρα σε καμμια περιπτωση δεν προτεινω παθητικο κουτι.
Οτι αλλο θελεις, ευχαριστως να σου πω...

Θα μπορούσες να τραβήξεις καμιά φωτογραφία και το πίσω μέρος του κουτιού; Το καλώδιο του τροφοδοτικού από που βγαίνει; Στη συσκευασία είχε και το slot in drive;

Έχω ψηθεί πολύ άσχημα για το συγκεκριμένο κουτάκι αν και λίγο ακριβό αλλά πιστεύω τα αξίζει τα λεφτά του.

Το “μηχανάκι” είναι έτοιμο!!!
Ξεκινώ με την παρουσίαση όλων των “κομματιών” του υπολογιστή…
(Όπως είπα αρχικά αυτό που θέλω να πετυχω είναι, όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος, μικρότερη κατανάλωση και να μπορεί να παίξει «τα πάντα» χωρίς περιττά έξοδα ή τρελή υπολογιστική δύναμη και αχρείαστα περιφερικά…)

Η καρδιά του συστήματος είναι ο αρκετός αλλά οικονομικός (και στην αγορά και στην χρήση ρεύματος) Intel Core2Duo Ε7200 45nm.

dscf2749mh1.jpg

Οι μνήμες που επέλεξα είναι οι Crusial 2x1GB@800MHz CL6 στα 1.8V.

dscf2747ep9.jpg

Ο σκληρός δίσκος είναι ένας 2.5” Seagate 5400.3 120GB SATA.

dscf2748ud1.jpg

To drive που επέλεξα είναι ένα slim Bluray της Sony (αν και δεν ηταν απαραίτητο) σε Sata για laptop.

dscf2744pl7.jpg

Που με το καταλληλο ανταπτορα από συνδεση για laptop γινεται κανονικη SATA.

dscf2745my5.jpg
dscf2746er0.jpg

H mobo είναι η γνωστή πλέον Intel DG45FC σε mini-ITX μορφή με πληθώρα συνδέσεων όπως 6usb + 4internal, hdmi, dvi, optical, 7.1 ήχου, 1GigaLan, 1 esata, 4sata, 2 DDR dual channel, 1 PCIe x1.

dscf2750lt6.jpg

Η συσκευη που επελεξα για τον ελεγχο του pocket-HTPC ειναι η dinovo Mini της Logitech για τον λογο οτι δεν με βολευει καθολου ενα τηλεκοντρολ και η χρηση πληκτρολογιου και ποντικιου ασυρματου δεν ειναι για σαλονι (πρωσοπικη αποψη)

dscf2751is5.jpg

Το πολυαναμενομενο κουτι ειναι το Travla Casetronic C138 120W Black σε λιλιπουτιες διαστασεις με χερουλακι για μεταφορες (!!!) και ενα μικρο (4cm) και λιγο θορυβοδες ανεμιστηρακι (μολις τρεξω το intel desktop utilities και δω θερμοκρασιες ισως το αλλαξω με καποιο -πιο αθορυβο- της αγορας).

dscf2752fm3.jpg

Για να δειτε το μεγεθος, οριστε και "πανω" του το slim drive...

dscf2753vx0.jpg

Αυτα προς το παρον και θα επανελθω με φωτος απο την συναρμολογηση... μολις αυτη ολοκληρωθει!

καλοριζικο το ''θηριακι'' σου :sheep: περιμενουμε photo και τις επιδοσεις του στα δυσκολα (mkv κτλ)

αυτη τη στιγμη σας γραφω απο το μωρο!!!
Ολα πηγαν μια χαρα, εκτος του ανταπτορα για το bd οπου εσπασα 2 πινακια οποτε τελος για τωρα τα δισκακια...
το απογευμα το επομενο ποστ με την συναρμολογηση και μετα οι πρωτες εντυπωσεις (που μεχρι στιγμης ειναι αριστες)
απλα να αναφερω οτι με ανοικτο το κουτακι (λογω εργασιων ακομη) η cpu δουλευει το μαμα ανεμηστηρακι συνεχως στις 1000στροφες, οποτε μιλαμε για το απολυτα αθορυβο PC... Το ανεμηστηρακι του κουτιου ειναι αχρειαστο (δεν ανεβαινει καθολου η θερμοκρασια απο τα διαφορα μονιτορ) οποτε και το εχω off...
ολο το βραδυ εμεινε ανοικτο κατεβαζοντας τορρεντ και τιποτα το περιεργο δεν ειδα τωρα το πρωι...

Λοιπον, ανοιγοντας το κουτι... τραβαω την πρωτη φρικη οτι... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ!!!!

dscf2754bx1.jpg

Δεν υπηρχε περιπτωση σε τοσο μικρο χωρο που εχει για το slim drive να χωρεσει ο ανταπτωρας και η πρωτη προχειρη προσπαθεια εδειχνε οτι ο ανταπτωρας εβρισκε στο συρομενο καπακι και ουτε εκλεινε, ουτε πιεζοταν...
(Δεν ξεκινησα καλα...)

dscf2755tk9.jpg

Ανοιγοντας τη βαση του drive βρισκομαι στον κυριως χωρο οπου και αυτος φαινεται μικρος και οτι ολα θα χωρεσουν ισα-ισα...

dscf2757ts2.jpg

Και ετσι και εγινε, η mobo περασε στο μισο χιλιοστο απο ολες τις μεριες, και ο χωρος που εμενε ηταν ισα ισα για καποιες φυσες και καλωδια...

Επομενη αγωνια ειναι αν θα εχει αρκετο χωρο η μαμα ψυκτρα της intel που αν και 7200 στα 45nm δεν εχουν βαλει low profile ψυκτρα/ανεμηστηρα, αλλα αυτους που συνανταμε σε ολες τις μη extreme εκδοσεις των επεξεργαστων...

dscf2758tg4.jpg

Μια χαρα πηγε και αυτο... (ευτυχως ειχα βαλει τις μνημες πιο πριν γιατι μετα δε χωρουσε ουτε μυγα εκει πισω)

Προβλημα... το ανεμηστηρακι του κουτιου εχει κοντο καλωδιο και η τεραστια ψυκτρα το βαζει σε μακρυνο μονοπατι και δε φτανει μεχρι την παροχη απο την mobo... (λυση? καποιο αλλο ανεμηστηρακι καποια στιγμη αν χρειαστει, προς το παρον ειναι ανενεργο)

Προχωρω στα δυσκολα... κλεισιμο της βασης του drive...

dscf2759eb7.jpg

οπως θα δειτε στην παραπανω εικονα στα αριστερα, εκανα μια "πατεντα" περνοντας την βαση του drive απο κατω απο την βαση που καθετε στο κουτι οποτε μπορω να δωσω μια κληση ενος εκατοστου ωστε να χωρεσει να κλεισει το καπακι μαζι με τον ανταπτορα...

dscf2760kh4.jpg

Οπως και εγινε και το κουτι πλεον ειναι κλειστο και ετοιμο για δραση...!!!

'Η τουλαχιστο ετσι νομιζα... καπου στις δοκιμες εσπασαν 2 πιν απο την sata του ανταπτορα και εμεινα με το drive στο χερι... Η εγκατασταση των vista premium SP1 εγινε με καποιο αλλο drive σειριακο, εχουν περαστει τα πρωτα προγραμματα, για την σωστη λειτουργια, εχει απενεργοποιηθει το αερο και η virtual memory (τα θεωρω αχρηστα για HTPC) και σημερα θα ασχοληθω στο να το μεταφερω στο σαλονι και να αρχισω τις εγκαταστασεις των media απαραιτητων εφαρμογων και να κανω τις πρωτες δοκιμες...

Σαν πρωτη εντυπωση δεν μου εχει δωσει την αισθηση του αργου (λογω σκληρου) ή του μετροιου ή οικονομικης λυσης PC και ειναι απιστευτα γρηγορο και ελαφρυ ξεπερνοντας σε (ταχτητα οσων λειτουργιων HT παντα) το πολυ πιο γρηγορο PC που εχω για "αλλες" χρησεις... Θελω να πιστευω οτι θα το κρατησω καθαρο απο "μπουρδες" και απο βαλε-βγαλε-δοκιμασε προγραμματα και codecs για να ειναι παντα τοσο γρηγορο... Ειδικα αστεια γρηγορο ειναι το shutdown (οχι sleep!) οπου μεσα σε 3 δευτερολεπτα εχει κλεισει και το λαμπακι!!!

Περισσοτερα αυριο...

κουκλακι αλλα πολυυυυυυυυυ μικρο. δεν ξερω αν θα καταφερνα να συνυπαρξω με ενα τοσο μικρο tower. βεβαια προβλεπω οτι θα αποδειχτει ''θηριο'' ο ''μικρος''. τοσο απο θεμα επιδοσεων οσο και σε θεμα ησυχιας. περιμενουμε να το υποβαλεις σε βασανιστηρια!!! :award:

Πάντως έχεις έναν τρόπο να μας κάνεις να σκάμε από ζήλια!
Σου είναι πολύ εύκολο! Σχεδόν "φυσικό σου χάρισμα"!

Πέρα από την πλάκα πάντως, είναι πάρα πολύ ωραίο αυτό που βλέπω από πολλές απόψεις και πολύ καλά μελετημένο από εσένα. Ελπίζω να διατηρηθούν και οι καλές του επιδώσεις αν και θα είναι πολλοί οι πειρασμοί για δοκιμές σε διάφορα "καλούδια" λογισμικού στην πορεία, που όπως κι εσύ γνωρίζεις, θέτουν το σύστημα σε μεγάλο ρίσκο υποβάθμισης των επιδόσεων του.

Αλήθεια, με τον σπασμένο αντάπτορα του BluRay drive τί σκοπεύεις να κάνεις; Γιατί προφανώς κάτι θα πρέπει να κάνεις, δε μπορεί να το αφήσεις έτσι!

Και όσο αφορά το πώς φαίνεται να "συμπεριφέρεσαι" του "μωρού" σου, φαίνεται ξεκάθαρα το πως! "Με στοργή και προδέρμ" τουλάχιστον!
Ωστόσο εγώ επιμένω! Αν ήθελες, θα μπορούσες εύκολα να μπεις στη λογική κάποια στιγμή αργότερα, να το "προωθήσεις", το ίδιο ή και κάποιο νέο σαν αυτό (σου μιλά το εμπορικό μου δαιμόνιο).

Καλή επιτυχία μέχρι τέλους!

Η χθεσινη προβολη εγινε και πηρα καυτα αποτελεσματα! :antlers:

Αφου drive δεν εχω... εκανα share το dvd του αλλου PC, του πεταξα μεσα ενα δισκακι και το εβαλα να παιξει απο εκει, μεσω δικτυου χωρις αντιγραφη...

Το εργο μια μουφα (starship troopers 3) αλλα με καλη εικονα στα 720p απο γνωστο μετατροπεα απο bluray με DTS ηχο...
Τα παντα δουλευαν τελεια, ακομη και το seek ηταν ταχυτατο και ποτε δεν εσπασε η εικονα...
Ο onkyo 875 στο κατω ραφι να παιρνει την εικονα και ηχο απο την hdmi (οπου το chipset αναγνωρισε χωρις να κανω κατι) και να τον στελνει στον φτωχο πλεον epson 600...
To επιπλο δεν ενδεικνυται για τετοιο συστημα και ειχα μια αγωνια... Το γιατι? Απλα ο Onkyo εχει απο πανω στα 2 εκ το ραφι του pocket-PC οπου και αυτο εχει απο πανω αλλα 2 εκ αερα...
Το ολο στησιμο players,codecs,εικονα,δικτυο και θεαση ταινιας μου πηρε κανα 4ωρο με λιγο serfing στην αρχη και στο τελος της ταινια ειπα να πιασω το PC... το οποιο δουλευει οπως εχω πει χωρις ανεμιστηρα κουτιου (μη βαρατε!) ε, καπου εκει εκαψα λιγο το χερι μου(!!!)...
Και μπαινω στα monitor της intel να δω τι παιζει...
Θερμοκρασιες: CPU 35, mobo 69, southbridge ICH 114(!!!), northbridge MCH 85...
O onkyo επισης ζεστος, αλλα στα νορμαλ ζεστα επιπεδα του...
Κοιτω λιγο στο ιντερνετ... οντως το ICH των G45 (παθητικη ψυξη) δουλευει idle 90 (!!!) και πανω απο 105 κατα την χρηση, ε αν του βαλω το ανεμιστηρακι του κουτιου θα φτιαξει λοιπον...
Πολλοι λενε οτι οι ενδειξεις των cpu και ich ειναι λαθος... μαλλον θα συμφωνησω γιατι το ανεμιστηρακι της cpu πλεον δουλευε στις 3000στροφες (οπου επεσε στις 2 μετα που το αφησα σε idle αλλα δεν ξαναπεσε στις 1000 λογω μεγαλης ζεστης "απο κατω")...
Του ICH καποιος που εβαλε θερμομετρο, δε μετρησε ποτε πανω απο 55 οποτε ισως δινει δικη του μετρηση εντος πυρηνα που σαν καρτα γραφικων οι θερμοκρασιες 100 βαθμων στον πυρηνα ειναι γνωστο φαινομενο...

Επιλογη για 24p δεν υπαρχει απο την καρτα... οποτε φανταζομαι κανει pull down τα 23.98fps στα 60 (γιατι στον epson η εικονα 60hz ειναι κατα πολυ καλυτερη των 50hz) το θεμα ομως ειναι οτι με τις πειραγμενες ρυθμησεις του reon δεν υπαρχει σπασιμο ουτε ετσι για να πω οτι το ειδα... Αριστη εικονα, θελει λιγο προσοχη το video μενου της intel να του πεις να τα κανει ολα το προγραμμα (δηλαδη οι codecs) και οχι οι drivers... γιατι εχουν δικα τους ετοιμα φιλτρα και εφε για βελτιωση οπου δε τα δοκιμασα γιατι παω με την γνωστη οδο...
Στον ηχο, οτι του εδεινα, το εβλεπε ο onkyo, μεχρι και στο desktop του ειπα οτι εχω 7.1 ηχεια και αμεσως ο onkyo εβγαλε multichannel 7.1 ασχετα με τι επαιζα... αριστη συνεργασια λοιπον της hdmi με τον ενισχυτη. Φυσικα μολις του εστειλε DTS ολες οι ενδειξεις εσβησαν και αναψε το dts και ειχα τον αναλογο ηχο...
Οι εντυπωσεις παραμενουν αριστες... H cpu δουλευε για αυτο το matroska στα 15-25% με καποιο peek αραια και που στα 27% (το ιδιο δουλευει και ο Ε8400 στο αλλο pc με την ΑΤΙ.4870)...
Παραμενει αθορυβο γιατι ο projector κανει περισσοτερο θορυβο. Τον ανεμιστηρα της cpu τον ακουσα στο τελος οταν εκλεισα την ταινια, οπου μολις επεσε στις 2000στροφες παλι χαθηκε... και ολα λειτουργισαν ρολοι...
Περιμενω τον νεο slim to sata ανταπτωρα απο Ιταλια (οπου βρηκα εναν ακομη πιο μικρο) για να τεσταρω τα demo bluray που εχω...