Ποδήλατο!

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Ασχολείται κανείς από εδώ με την ποδηλασία;
Εγώ θέλω το συντομότερο δυνατό να πάρω ένα ποδηλατάκι γιατί είναι ο μόνος τρόπος απο όσο το βλέπω να ασκηθώ λίγο, και βέβαια θα προσπαθήσω να το εντάξω όσο πιο πολύ μπορώ στην καθημερινή μου μετακίνηση!!
Ψάχνω κάτι σε cyclocross πχ:http://www.dolan-bikes.com/dolan-cy...dolan-multi-x-aluminium-cyclo-cross-bike.html
Θέλω κυρίως πόλη αλλά και δυνατότητα περάσματος απο χωμάτινους επαρχιακούς δρόμους!!!

Για πείτε ...

Να δεις τα trekking της ideal,πολύ καλά ποδήλατα,με αναπτύξεις shimano και σαφώς οικονομικότερα απο αυτό που πόσταρες,δώσε τα επιπλέον χρήματα σε αξεσουάρ και σχάρα αυτοκινήτου.Μην πας σε mountain γιατί δε θα σε βολέψει καθώς είναι αργά.Επίσης να αποφύγεις τις πίσω αναρτήσεις,μπορεί να προσφέρουν άνεση αλλά καταναλώνουν πολύ έργο και καταστρέφονται γρήγορα.

- Den echo autokinito... :) :)
- Δεν είπα τπτ για mountain. Εχω καταλήξει τι κατηγορίας ποδήλατο θέλω. Αυτά έτσι κ αλλιώς δεν βγαίνουν με πίσω ανάρτηση..
- το πιο πάνω παράδειγμα ήταν ενδεικτικό, αν και έχω μια προσφορά με αυτόν τον σκελετό!

Όμορφο ποδήλατο πάντως το συγκεκριμμένο...

Edit
Επειδή είπες για χώμα έγραψα για mountain
Καλά δεν θα είναι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ.. μόνο το frame και το πιρούνι!!!

Κάπου στο cyclist-friends.gr έγραψε κάποιος πως τα cyclocross είναι το Subaru Forester των ποδηλάτων... :) :) Αυτό ψάχνω!!!!

Είναι αλήθεια πάντως ότι το cyclocross εχει ουσιαστικά μηδενική εξάπλωση στην Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές στα σχετικα καταστήματα ούτε πολλοί χρήστες να σε συμβουλεψουν.
Κάτι πάει να κάνει ο Δημήτρης ο Κωνσταντοπουλος του World of Bike (διοργάνωσε και έναν αγώνα "με στόχο την προώθηση του αθλήματος" πριν λίγες εβδομάδες στην πανεπιστημιουπολη), οπότε υποθέτω οτι είναι από τους πιο ενημερωμενους σχετικά. Από την άλλη, από τη στιγμή που δε σε ενδιαφέρουν οι αγώνες αλλά το απλό commuting, δε νομίζω ότι χρειάζεται και καμιά σούπερ εξειδικευμενη καθοδήγηση.

Πάντως σε Ideal – έστω προηγούμενης χρονιάς μοντέλο – θα βρεις καταπληκτικές προσφορές στην Ελλάδα.

Να προσέχεις πολύ τις κλοπές, στο λέω με μεγάλη πίκρα…

Και για να ευλογήσω και τα γένια μου – δες και τα πανέμορφα κατά την άποψη μου (κουκουβάγια)
Ghost
http://www.ghost-bikes.com/

Ασχολείται κανείς από εδώ με την ποδηλασία;
Εγώ θέλω το συντομότερο δυνατό να πάρω ένα ποδηλατάκι γιατί είναι ο μόνος τρόπος απο όσο το βλέπω να ασκηθώ λίγο, και βέβαια θα προσπαθήσω να το εντάξω όσο πιο πολύ μπορώ στην καθημερινή μου μετακίνηση!!
Ψάχνω κάτι σε cyclocross πχ:http://www.dolan-bikes.com/dolan-cy...dolan-multi-x-aluminium-cyclo-cross-bike.html
Θέλω κυρίως πόλη αλλά και δυνατότητα περάσματος απο χωμάτινους επαρχιακούς δρόμους!!!

Για πείτε ...

αμέ, πως δεν ασχολούμαστε! Κάνω 2 χρόνια mtb και 1 χρόνο κούρσα. Φετος ήταν η καλύτερη χρονιά μου με 5.100 χιλιόμετρα στα πόδια μου :D

στο θέμα σου τώρα:

+1000 για την ιδέα του cyclocross. Ειναι ακριβώς αυτό που θες...γρήγορο στην άσφαλτο ,δεν φοβάσαι τόσο πολυ λακούβες και ανωμαλίες του δρόμου, και πατάς χωματάκι άνετα.

Trekking δεν θα στο πρότεινα. Ειναι μια μορφή ποδηλάτου που δεν κάνει τίποτα καλα. Ειναι μέτρια σε όλα. Επίσης τα φτηνά trekking (εως 600-700 ) ειναι βαριά με μέτρια περιφερειακά και φτηνή ανάρτηση οπου δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο (εως οτι σε λίγο καιρό θα ειναι κολλημένη!).

που θα το κυκλοφορησεις αυτο... σε δρομους της Ελλαδας και χωματοδρομο ?
Δεν υπαρχει περιπτωση ν αντεξει.

Εγω οταν προσπαθησα να καβαλησω κατι παρομοιο πριν χρονια, με ξαναπιασαν οι κοιλες και η δισκοποαθεια !!!
Οι δρομοι μας δεν ειναι για τετοια ποδηλατα.
Εγω κατεληξα σε double suspension KTM , και το εκανα και ηλεκτρικο (μιας κι εχω θεμα και με τα γονατα)...

Απλά σιγουρέψου ότι θα το χρησιμοποιείς και ότι αυτός ο ενθουσιασμός θα γίνει όντως καθημερινή συνήθεια! Είναι σημαντικό το ποσό που ζητάνε αυτά τα ποδήλατα και θα είναι κρίμα να καταλήξει σε Κανά υπόγειο και να μην το χρησιμοποιεις

Re: Απάντηση: Ποδήλατο!

που θα το κυκλοφορησεις αυτο... σε δρομους της Ελλαδας και χωματοδρομο ?
Δεν υπαρχει περιπτωση ν αντεξει.

Εγω οταν προσπαθησα να καβαλησω κατι παρομοιο πριν χρονια, με ξαναπιασαν οι κοιλες και η δισκοποαθεια !!!
Οι δρομοι μας δεν ειναι για τετοια ποδηλατα.
Εγω κατεληξα σε double suspension KTM , και το εκανα και ηλεκτρικο (μιας κι εχω θεμα και με τα γονατα)...

Γιατί να μην αντέξει; Όσο κακοί κι αν είναι οι ελληνικοί δρόμοι, δε φτάνουν επ ουδενί τις διαδρομές Cyclocross. Προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις με δρόμους-χωράφια αλλά απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Εκτός και αν στο πρότεινε ορθοπεδικός (που θα μοτ φαινόταν παράξενο), τα full suspension ποδήλατα δεν είναι για κίνηση στο δρόμο καθώς λόγω των αναρτήσεων έχεις τεράστια απώλεια δύναμης. Τα δε ηλεκτρικά, δεν είναι καν ποδήλατα... Να γυμναστεί θέλει ο άνθρωπος!

Το πρώτο τρίμηνο θά'ναι λίγο δύσκολη η εξοικείωση με το ποδήλατο,μετά γίνεται αδήριτη ανάγκη.

Το τρίμηνο είναι υπερβολικά απαισιόδοξη εκτίμηση. Δε νομίζω ότι θα χρειαστεί περισσότερο από 1 εβδομάδα με 10 μέρες, ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται τόσο αποφασισμένος ο φίλος. Για το μετά συμφωνώ 100%!!

ta full suspension εχουν κλειδωμα στις αναρτησεις για οταν χρειαστει .... στις ανηφορες δηλ.
Στα υπολοιπα ειναι πολυ καλυτερα γιατι αποσβαινουν οποιοδηποτε κραδασμο , που στους Αθηναικους δρομους ειναι πολλοι!
Ειχα και hard tail πριν και τα ειδα ολα (ειδικα η μεση μου).

Αν ο φιλος μας φυσικα ειναι απολυτα υγειης , δεν εχει λογο να το διαλεξει.

Οσο για το ηλεκτρικο, καποιος που ειναι αρχαριος 'η εχει καποιο θεμα, ειναι το ιδανικο, γιατι ειναι ρυθμιζομενα κι ετσι μπορεις να κανεις πολυ καλυτερη και ασφαλεστερη γυμναστικη.... πας οσο πανε τα ποδια σου. Και δεν απογοητευεσαι απο την αρχη.

Μιχαλιό, υπεροχο το cross.

Ενα fitness θα ηταν μια πιο λογικη επιλογη, ομως το cross σε τραβαει να το καβαλησεις κ αυτο ειναι πολυ σημαντικο. Μαζι σου.

Το μονο που με προβληματιζει ειναι η σωστη επιλογη του μεγεθους του ποδηλατου στις αγορες απο ιντερνετ.

Καλη αρχη κ τον νου σου, ναι?

Το τρίμηνο είναι υπερβολικά απαισιόδοξη εκτίμηση. Δε νομίζω ότι θα χρειαστεί περισσότερο από 1 εβδομάδα με 10 μέρες, ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται τόσο αποφασισμένος ο φίλος.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση... :p
Εμένα μου πήρε κάπου στον μήνα για να πάω 5 χιλιόμετρα παρακάτω (και να γυρίσω μετά με το ποδήλατο και όχι με ταξί)!
Το να πας στο πλησιέστερο τρένο π.χ. και να πας στη δουλειά σου το κάνεις γρήγορα σχετικά.
Τα πολλά χιλιόμετρα θέλουν σίγουρα τρίμηνο. :smile:

Το να πας από το "Ωχ παναΐαμ παθαίνω καρδιακό και εγκεφαλικό ταυτόχρονα" της πρώτης μέρας στο "κουράστηκα" θέλει τον χρόνο του.

δεν έχει cyclocross...

Πολύ ωραία επιλογή το cyclocross. Είναι πολυτάλαντα ποδήλατα. Και μεγάλες διαδρομές με μεγάλη μωτ κάνεις και άνετο commuting και λίγο χώμα το πατάς. Είναι το είδος ποδηλάτου με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Κρίμα που δεν γίνονται αγώνες στην Ελλάδα, γιατί είναι πολύ εντυπωσιακοί (και φωτογραφικά ακόμα περισσότερο :music-smiley-005: ). Δεν ξέρω σε τι budget κινείσαι, αλλά ένα από τα ομορφότερα και σίγουρα ποιοτικότερα cyclocross που κυκλοφορούν είναι της niner http://www.ninerbikes.com/RLT9 (στην Ελλάδα τα φέρνει η ksports.gr). Για Dolan, τα οποία είναι πολύ τίμια ποδήλατα, μπορείς να ρωτήσεις το 48X17.com (στο Κουκάκι).