Ποδήλατο!

Η χρηση του θα ειναι πιο πολυ σε αστικο περιβαλλον,παρκα κτλ,με σκοπο να κανω χιλιομετρα οχι απο αποψη ταχυτητας αλλα αποστασης.Αποκλειεται η χρηση σε κακοτραχαλα βουνα,καταβασεις κλπ,για μια βατη ορεινη διαδρομη ισως.

Σε πάρκα χλωμό να γράψεις χιλιόμετρα. Για να γράψεις χιλιόμετρα πρέπει να βγεις δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση αυτό το ποδήλατο δεν σου κανει. Κοίτα κάτι σε κουρσάκι η στην χειρότερη περίπτωση σε fitness. Να εχεις στο μυαλό σου οτι ποδήλατο που να τα κανει ολα δεν υπάρχει. Το MTB ναι θα σε πάει μια βολτα και στον δρόμο, αλλα ειναι πολύ κουραστικό για χιλιόμετρα, τόσο λόγο βάρους / τροχων / γεωμετρίας, όσο και θέση οδήγησης.

τι λεφτά? για αλλον νορμάλ λεφτά για ποδήλατο ειναι 200ευρω , για αλλον 1500...

και δευτερον, σε τι ειδος ποδήλατου? το σκέφτηκες? κατεληξες καπου?

400-500 ευρω δεν θελω να ξεφυγω ,πρωτα να δω αν μπορω να τα καταφερω.Οσον αφορα το ειδος θα δοκιμασω κατι σε κουρσακι,αν δινουν αυτη τη δυνατοτητα τα καταστηματα,να δω αν θα μπορεσω να το υποστηριξω.Παντως οπτικα μου φαινεται αρκετα δυσκολο και απαιτητικο το στυλ αυτο,αλλα αν δεν δοκιμασεις κατι...

Θα πρότεινα κάτι φθηνό για ξεκίνημα, να δεις αν αντέχεις την έξοδο στους δρόμους. Αν με αυτό είσαι άνετα, και μπορείς να κάνεις διαδρομές, πήγαινε σε κάτι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, για τη χρήση που θέλεις, καλό είναι να αποφύγεις την πίσω ανάρτηση. Αν κάνεις διαδρομές στο σκοτάδι, θα έλεγα πήγαινε σε trekking ή MTB. Το κουρσάκι το φοβόμουνα στο σκοτάδι (καπάκια υπονόμων, σχάρες κτλ.).

Τελικα αγοραστηκε το Merida Speeder 200.Πρωτες εντυπωσεις πολυ ελαφρυ και αρκετα γρηγορο,με καλα περιφερειακα,το μονο μειονεκτημα οτι κοπαναει λιγο,στην ασφαλτο καταλαβαινεις την παραμικρη ανωμαλια.Φυσικα το περιμενα χειροτερο στον τομεα της ανεσης,σε καθε περιπτωση ειναι ανεκτο και η ανεση δεν ηταν η προτεραιοτητα μου.Ευχαριστω για την βοηθεια τα παιδια.Παντως σε μια διαδρομη 40 περιπου χλμ,φορωντας το ποδηλατικο κολαν δεν ειχα παρατραγουδα,πονους κτλ.Αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι δουλευεις συνεχεια με σχετικα αρκετους παλμους,περιπου ισους με σχετικα υψηλης εντασης τρεξιμο κατι που δεν το περιμενα,θεωροντας οτι η ποδηλασια ειναι λιγοτερο απαιτητικη.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Richmond το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου.
Προχθές αγωνίστηκαν για την Ελλάδα ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης-Μάγκουρας στην Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών καταλαμβάνοντας την 55η και την 58η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε μερικούς από τους κορυφαίους ποδηλάτες διεθνώς.

Αυτή τη στιγμή ο Στέλιος Φαραντάκης αγωνίζεται στο αγώνισμα της αντοχής Νέων και μπορείτε να δείτε ζωντανά τον αγώνα στο youtube channel της UCI, στη σελίδα http://www.youtube.com/watch?v=h6muum33Aw8.

Την Κυριακή σειρά παίρνει ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στην Αντοχή Ανδρών. Πληροφορίες για τον αγώνα στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης http://richmond2015.com/.

Πρωτιά τούμπα σήμερα,έκανα Κορυδαλλος-Ελευσινα και πισω χωρις κανένα προβλημα,100 μέτρα πριν το σπιτι!!!το αυτοκίνητο μπροστά μου θυμήθηκε να στριψει τελευταία στιγμή...Αποτελεσμα έφυγα πάνω από το ποδήλατο στον αέρα,ευτυχως πρόλαβα έβαλα χέρια μπροστά και χτύπησα μονο στο γόνατο.Μάθημα πρωτο,οπωσδήποτε πρέπει να πάρω κράνος,μάθημα δεύτερο απόσταση ασφάλειας μεγάλη...

Με 180 παλμους, την γλωσσα μου να σερνεται στο χωμα, με υπερπροσπαθεια να κρατησω σταθερο το τιμονι με το ενα χερι στο σαθρο εδαφος, παλευοντας να βγαλω την μηχανη απο την τσεπη του παντελονιου, και να βαλω στο καδρο τον προπορευομενο....

Mainalo by Ντίνος, on Flickr

Ειχα ακομη 30 χιλιομετρα :-/

Με 180 παλμους, την γλωσσα μου να σερνεται στο χωμα, με υπερπροσπαθεια να κρατησω σταθερο το τιμονι με το ενα χερι στο σαθρο εδαφος, παλευοντας να βγαλω την μηχανη απο την τσεπη του παντελονιου, και να βαλω στο καδρο τον προπορευομενο....

Mainalo by Ντίνος, on Flickr

Ειχα ακομη 30 χιλιομετρα :-/

Aπο τον Αθλο Μαιναλου ειναι η φωτο?

Θενκς, μακαρι να μπορουσα να την βγαλω καλυτερη Σακη
Η περιγραφη παραπανω ειναι ακριβεστατη ...
15-18% κλιση ειχε :-/

Έχεις γίνει πολύ χαρντκορ ποδηλάτης μου φαίνεται!! Ωραία η φωτο!