ποιά 40+ για δώρο χριστουγέννων?

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Θα ήθελα να με βοηθήσετε για την παρακάτω επιλογή:

θέλω να κάνω δώρο στους γονείς μου μια μεγάλη τηλεόραση για τις γιορτές.
Το budget είναι στην περιοχή των 1500 ευρώ.
Θα τοποθετηθεί σε μεγάλο καθιστικό (περίπου 80τμ) με απόσταση θέασης περίπου στα 4μ.
Η χρήση της θα είναι 80% τηλεοπτικό σήμα και 20% DVD, ενώ τις φορές που βρίσκομαι εγώ στο πατρικό μου (περίπου ένα Σ/Κ κάθε 6 βδομάδες) θα παίζει και HD μέσω λαπτοπ που διαθέτει DVI.
Η επιθυμητή διάσταση είναι σίγουρα από 40'' και πάνω, ενω δεν θα έλεγα όχι και μέχρι 50''.
Αν και φαινομενικά οι plasma φαίνονται ιδανικές για την περίπτωση, με προβληματίζει η προσεχτική χρήση που απαιτούν (στρώσιμο, όχι μόνιμο 4:3 για burn-in), καθώς οι γονείς μου δεν έχουν καμιά όρεξη να ασχολούνται με αυτά.
Οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να πάρουν το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα, δεν θα καταλάβουν την διαφορά του μαύρου των πλάσμα από των lcd, ούτε την καλύτερη κίνηση.

Για να μην μακρυγορώ, προσανατολίζομαι στις εξής:
1. panasonic TH-42PX70
2. Toshiba Regza 42X3030D
3. Sony Bravia KDL-40D3500E

Η Panasonic με προβληματίζει γιατί είναι plasma (αρα ευαίσθητη χρήση) και με ενοχλεί "ψυχολογικά" ότι δεν είναι full HD.
Η bravia ξέρω (από τις προηγούμενες σειρές) ότι δεν θα κλειδώνει 1:1 με το λαπτοπ μέσω HDMI και θα σιχτιρίζω κάθε φορά που θα θέλω να δω κάτι όταν θα είμαι εκεί.
Για την Regza τι λέτε?

Επίσης, outsider, εμφανίστηκε σήμερα και η PANASONIC TH-42PZ70EA που την έβγαλε ο Κοσμάς σε προσφορά

Κάθε γνώμη καθώς και όποια άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Last edited:
Νομίζω ότι το έχεις διαβάσει καμιά 1000 φορές στο forum ...

Οταν έχεις να κάνεις με το ελληνικό σήμα είναι καλύτερα να επιλέξεις χαμηλές αναλύσεις τύπου 800χ600 ή 1024χ768 ...

Θεωρείς ότι αξίζει για 1 φορά στις 6 βδομάδες να τους εντυπωσιάζεις με HD και όλο τον υπόλοιπο καιρό να μην έχουν καλή εικόνα στα ελληνικά κανάλια;

Επίσης όταν γερνάς έχεις μεγαλύτερη δυσκολία να κοιτάς μικρά πράγματα από μακριά πχ υπότιτλους ... Από τα 4 μέτρα είναι προτιμότερο να χτυπήσεις πολλές ίντσες πάνω από 50 ίντσες τουλάχιστον ...

η πρόταση μου http://www.atsidas.gr/Product.aspx?ID=398&MenuID=18

http://www.cld.gr/pls/apex/f?p=115:10:3540002136095298:LP:NO::P1_ID:29

για τις τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής υπάρχει το πρόβλημα με την λάμπα ( περιορισμένο χρόνος ζωής )

Νίκο σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Την συγκεκριμένη οπίσθιας προβολής την κοίταζα πέρσι τέτοια επόχή για εμένα, δεν είναι πλέον λίγο παλιά?
Δεν είναι καλή λύση πάντως γιατί η τηλεόραση μένει ανοιχτή πάνω από 10 ώρες την ημέρα με την μαμά να έχει πάρει σύνταξη πια...

Η LG που προτείνεις πώς είναι σε σχέση με την Samsung PS50C96HDX?

Re: Απάντηση: ποιά 40+ για δώρο χριστουγέννων?

Οταν έχεις να κάνεις με το ελληνικό σήμα είναι καλύτερα να επιλέξεις χαμηλές αναλύσεις τύπου 800χ600 ή 1024χ768 ...

Θεωρείς ότι αξίζει για 1 φορά στις 6 βδομάδες να τους εντυπωσιάζεις με HD και όλο τον υπόλοιπο καιρό να μην έχουν καλή εικόνα στα ελληνικά κανάλια;

Δεν ξερω ποσο καλυτερα μπορει να δειξει μια τηλεοραση τηλεοπτικο σημα απο την δικη μου που ειναι και 1080p και 46''
προσωπικα διαπιστωσα με τα ματια μου οτι αυτο ειναι μυθος
δεν μπορω να σου πω ποια να παρεις απο οσες προτεινεις γιατι δεν τις εχω δει, μπορω να σου πω με σιγουρια οτι lcd και 1080ρ δειχνουν το τηλεοπτικο σημα αψογα (και αυτα δεν το ακουσα απο τριτους ουτε το διαβασα σε περιοδικο, αλλα το ζω καθημερινα)

vasdar , εαν η τηλεόραση έχει σοβαρό chip απεικόνισης , συμφωνώ ,αλλά στα 1500 ευρώ θα προτιμούσα μέγεθος στην απόσταση αυτή και όχι υψηλή ανάλυση ...

Αλήθεια , έχεις δει σε πλάσμα χαμηλής ανάλυση ( όχι σε καταστήματα , σε οικείο χώρο χωρίς υπερβολικό φωτισμό ) πως παίζουν τα ελληνικά κανάλια;

Επίσης κανένας δεν έχει ιδέα τι παίζει με τις D3500 ...

συμφωνουμε Νικο, γι' αυτο και δεν τολμησα να του προτεινω καποιο απο τα μοντελα που εχει επιλεξει..Σιγουρα οι πλασμα χαμηλης αναλυσης παιζουν καλυτερα στο τηλεοπτικο σημα αλλα νομιζω οτι και crt το ιδιο κανουν
το θεμα ειναι να ξεφυγει απο αυτα τα ξεπερασμενα προιοντα( crt -plasma 800x600) και να παρει οτι του αρεσει στο ματι..σε αυτην τιμη και εγω θα του προτεινα την panasonic γιατι οντως οι φθηνες lcd δεν ειναι ικανοποιητικες..αλλα στα 1500 μπορει να δει και την samsung 40m86 που ειναι αψογη (την εχω σε 46) :2thumb22sup:

Θέλω και εγώ το δικό μου χριστουγεννιάτικο δώρο, την 40Χ3500. Έχω μιλήσει ήδη με το Σάββα και περιμένω ειδοποίηση....."και δεν χτυπάει το τηλέφωνο...με πιάνει το παράπονο...:bigcry:.

Ελπίζω πάντος να γίνει το θαύμα και να την έχω πριν τις γιορτές.

***Εγώ θα σου έλεγα να δεις και την Samy 40Μ86, που είναι καλή τηλεόραση Full HD και εντός του budget!

Last edited:
Θέλω και εγώ το δικό μου χριστουγεννιάτικο δώρο, την 40Χ3500. Έχω μιλήσει ήδη με το Σάββα και περιμένω ειδοποίηση....."και δεν χτυπάει το τηλέφωνο...με πιάνει το παράπονο...:bigcry:.

Ελπίζω πάντος να γίνει το θαύμα και να την έχω πριν τις γιορτές.

***Εγώ θα σου έλεγα να δεις και την Samy 40Μ86, που είναι καλή τηλεόραση Full HD και εντός του budget!

40Μ86 την αναφέρει και πιο πάνω ο vasdar δεν το είχα προσέξει, άρα +1

Καλα ρε σεις , που στο διαολο τον βρισκετε αυτον τον Αι βασιλη που σας κανει δωρα 2.500χιλιαρα χριστουγεννιατικα ?
Εγω μια καφετερια εσπρεσο του ζητησα και μου βγαλε τη παναγια μεχρι να δωσει το Οκay .
f010.gif

καφετερια???? πουλα τη και παρε 3-4 kuro 50αρες και 3-4 sony 52x3500:flipout:

αν παλι εννοεις καφετιερα.....:bigcry:

....καφετιερα ( αφου λεω για εσπρεσο )
Αααα και 460 ευρα ελαφρυτερος δεν ειναι και λιγο " βαρος ":flipout:

Καλα ρε σεις , που στο διαολο τον βρισκετε αυτον τον Αι βασιλη που σας κανει δωρα 2.500χιλιαρα χριστουγεννιατικα ?
Εγω μια καφετερια εσπρεσο του ζητησα και μου βγαλε τη παναγια μεχρι να δωσει το Οκay .
f010.gif

Ως πατέρας που είμαι αναλαμβάνω έγω τον ρόλο του Αϊ Βασίλη τις γιορτινές μέρες. Άρα το δώρο το κάνει ο υποφαινόμενος σ'εμένα, όπως άλλωστε γίνεται και με τους περισσότερους εδώ!

Πάνος

Ως πατέρας που είμαι αναλαμβάνω έγω τον ρόλο του Αϊ Βασίλη τις γιορτινές μέρες. Άρα το δώρο το κάνει ο υποφαινόμενος σ'εμένα, όπως άλλωστε γίνεται και με τους περισσότερους εδώ!

Πάνος

Αν σκεφτεις να εμπλουτισεις την "περιφερια " δρασης σου ............. μπορω να σου στελνω δεκαδες γραμματα ημερησιως :flipout:
Και σε μορφη email ακομα περισσοτερα (για το περιβαλον ρε γαμωτο )

Οσον αφορά την ερώτηση για την samsung , θεωρείται πολύ καλό μοντέλο ... Πιστευω πως θα πρέπει να δεις περισσότερο το design και τον χώρο που θα πιάσουν ... Μπορεί να βγει μεγάλη μέσα στο έπιπλο , δεν ξέρω , εσύ ξέρεις ...

Πρόβλημα χώρου δεν υφίσταται, the bigger the better.
Σχετικά με τις ευαισθησίες της plasma τεχνολογίας πόσο πρέπει να ανησυχώ για burn in? Έχει ξεπεραστεί σε ικανοποιητικό βαθμό στην LG που προτείνετε? Θα χρειαστεί εκτεταμένο στρώσιμο με κάποιο pattern dvd?

Η bravia ξέρω (από τις προηγούμενες σειρές) ότι δεν θα κλειδώνει 1:1 με το λαπτοπ μέσω HDMI και θα σιχτιρίζω κάθε φορά που θα θέλω να δω κάτι όταν θα είμαι εκεί.

Πιστευω οτι η D3500 δεν θα εχει προβλημα παντως γιατι η D3000 κλειδωνει στα 1360x768 μεσω HDMI , στο λεω σιγουρα γιατι το εχω δοκιμασει.
Και η 32S2000 που εχω κανει 1:1 pixel mapping αλλα μονο μεσω VGA.

Σχετικά με την 50 PC55 νομίζω ότι τα 1320 είναι μια τιμή που την κάνει καλή επιλογή (και οι γονείς σου δεν θα ενοχληθούν από το όχι καλό μαύρο / κοντράστ (επιπέδου lcd) όπως λένε οι μετρήσεις των τεστ.
Σε ότι άφορά το burn in δεν έχω άποψη για την συγκεκριμένη. Εγώ από την 42 ΡΧ70 δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά την έχω στρώσει σύμφωνα με τις "προδιαγραφές" του forum. Ίσως θε πρέπει να τους πείσεις να βλέπουν για λίγο καιρό σε zoom.
Εξέτασε και την περίπτωση της 50 c96.