ποιά 42άρα;

gdevelek

Established Member
4 July 2006
267
ΔΕΔΟΜΕΝΑ

απόσταση: 2.5μ
blu-ray: όχι στο προβλέψιμο μέλλον
gaming: καθόλου
PC monitor: καθόλου
MKV ΗD: όχι στο προβλέψιμο μέλλον
επίγεια TV: πολύ
DivX: πολύ
MPEG4: μάλλον όταν έλθει η ώρα θα καταλήξω να πάρω εξωτερικό δέκτη που να τροφοδοτεί το DVD-recorder, οπότε δεν νομίζω πως με πολύ-ενδιαφέρει

ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ

LCD ή plasma? :argue:

FullHD ή κάτι χαμηλώτερο; Έχει νόημα το FullHD δεδομένου ότι θα βλέπω βασικά SD?

προτεραιότητα το καλό value-for-money (όχι πάνω από 800Ε)

όποια πάρω σκοπεύω να την κρατήσω όσο... κρατήσει

βλέπω προτείνεις HD ready

όταν εκπέμψουν σε mpeg4, σε τι ανάλυση θα είναι; ξέρουμε;

μιας και δεν μπορώ να κάνω edit θα γράψω εδώ πως μετά από αναδιάρθρωση και μέτρηση η απόσταση τελικά είναι 3.5 μέτρα, όχι 2.5 μέτρα

και σύμφωνα με αυτό

http://www.thebestplasmatv.com/guides/size-optimal-viewing-distance/

πάω μόνο για 720p

έχω μπλέξει άσχημα με όλες τις παραμέτρους που υπεισέρχονται :frusty:

1080 θα πάρεις γιατί ότι και να πάρεις στο μέλλον θα είναι έτσι.

Αυτό που εννοεί το link που έβαλες είναι σε τι απόσταση θα πρέπει να είσαι για να μη διακρίνεις διαφορά.

Σε 576 θα σου έλεγε ακόμα μακρύτερα.

Με 800 και κάτι χτυπάς αυτήν και είσαι jet και είναι και 200Hz.

Την έχω και απλά η TV τα σπάει!

τα υφιστάμενα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και τα divx, πώς φαίνονται σ' αυτή την τηλεόραση από τα 3.5 μέτρα;

αυτό είναι που με καίει και τίποτε άλλο

και σε σύγκριση όχι τόσο με καμιά κορυφαία 1080 που δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω, αλλά με μια ταπεινή 720άρα των 650Ε

ψάχνω την υπόθεση στο www.thebestlcdtv.com

τα συμπεράσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα:

1. κάποιος που ενδιαφέρεται να βλέπει μόνο SD, δεν έχει λόγο να πάρει 1080άρα

2. κάποιος που ενδιαφέρεται να βλέπει HD από απόσταση 3.5μ, KAI ΠΑΛΙ δεν έχει λόγο να πάρει 1080 (!!!!!!) αφού η βέλτιστη απόσταση ακόμη και για 60" είναι 7.8 πόδια, δηλαδή 2.38μ, άρα στα 3.5μ δεν θα βλέπει διαφορά μεταξύ 720 και 1080 όταν παρακολουθεί πρόγραμμα HD

πηγές:

http://www.thebestlcdtv.com/guides/720p-vs-1080p

http://www.thebestlcdtv.com/guides/lcd-tv-size-optimal-viewing-distance

Ακριβώς για αυτό τον λόγο σου σύστησα την 50PQ3000....
Για την χρήση και την απόσταση που έχεις είναι τέλεια.

Κατ' αρχήν οι καλύτεροι επεξεργαστές και βελτιωτικά εικόνας σήμερα είναι στα μοντέλα 1080p. Αυτό για τα κανάλια.

Κάτι που διαφεύγει σε πολλούς είναι ότι τα HD ready μοντέλα δεν είναι 720p αλλά 768p, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι με τους περισσότερους συνδυασμούς καταναλωτικών συσκευών στην ουσία δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τον scaler της TV. Αυτό για το SD.

Από τα 3,5 μέτρα σε 60'' αν υπάρχει διαφορά;
Χμμμ, εξαρτάται πόσο sharp eyed είναι κάποιος (που σημαίνει πόση εμπειρία έχει από θέαση HD).

Παντως στα 3.5 μετρα το μονο σιγουρο ειναι οτι περπει να ξεχασεις τις 42" και να δεις καμια 50αρα τουλαχιστον...ειτε αυτη που προτεινει ο georget ειτε καποια αλλη...

ωραία αρχίζει να βγαίνει άκρη... :cowboy:

@Yperion

σύμφωνα με τον πίνακα που δίνουν στην παραπάνω ιστοσελίδα, και μια 40άρα τηλεόραση έχει μέγιστη απόσταση για SDTV τα 13.9 πόδια δηλαδή 4.25μ, άρα στα 3.5μ μια 40άρα είναι μάλλον μεγάλη...

ίσως μια 50άρα να κουράζει το μάτι στα 3.5 μέτρα, δεν ξέρω

βλέπω στο digea.gr πως όταν εκπέμψουν σε mpeg4 θα είναι σε ανάλυση 720*576, οπότε και πάλι θα είναι καλυμμένος όποιος έχει 720άρα τηλεόραση

με το burn in των Plasma τι γίνεται επιτέλους;

όλα τα κανάλια έχουν το σήμα τους καρφωμένο στην οθόνη 365*24...

και αν ξεχάσω το dvd-recorder στη μενού του για λίγες ώρες;

πολλά καλά λέγονται για τις plasma, ΕΙΔΙΚΑ για τη χρήση που εμένα ενδιαφέρει, αλλά... :chinscratch: θα έχω διαρκώς αυτό το βραχνά;;

σύμφωνα με τον πίνακα που δίνουν στην παραπάνω ιστοσελίδα, και μια 40άρα τηλεόραση έχει μέγιστη απόσταση για SDTV τα 13.9 πόδια δηλαδή 4.25μ, άρα στα 3.5μ μια 40άρα είναι μάλλον μεγάλη...

ίσως μια 50άρα να κουράζει το μάτι στα 3.5 μέτρα, δεν ξέρω

Που το είδες αυτό?
Εδώ λέει ότι το Max. viewing distance(in metres) στις 42" είναι 3,2 που για εσένα είναι μικρή αφού είσαι στα 3,5. Άκου που σου λέμε αν πας για 42" θα το μετανιώσεις στον μηνα.
Όσο για το Burn in στα νέα μοντέλα είναι πολύ δύσκολο σχεδόν απίθανο να το πάθεις.

Last edited:
εντάξει δικό μου λάθος, με μπέρδεψε ο πίνακας για τις αποστάσεις για LCD, για plasma τα νούμερα είναι πολύ διαφορετικά

αυτό το "δύσκολο ως απίθανο" μπορείς να μου αναλύσεις λίγο;

Για να καταλάβεις στα τρία χρονια που παρακολουθώ το συγκεκριμένο forum αν θυμάμαι καλά μονο δυο περιπτώσεις είχαμε burn in.

H LG 50PQ3000 έχει τα παρακάτω στο εγχειρίδιο σχετικά με το burn in (σε κάκιστα αγγλικά, δύσκολα βγάζεις νόημα)

από ό,τι καταλαβαίνω η πρώτη ρύθμιση κουνάει λίγο την εικόνα αν τη δει να μένει σταθερή για 2 λεπτά

οι άλλες δύο ρυθμίσεις, ο θεός κι η ψυχή του κορεάτη που τα μετάφρασε στα αγγλικά

IMAGE STICKING MINIMIZATION (ISM) METHOD
A frozen or still picture displayed on the screen for prolonged periods will result in a ghost image remaining even when you change the image. Avoid allowing a fixed image to remain on the screen for prolonged periods.

Orbiter

Orbiter may help prevent ghost images. However, it is best not to allow any fixed image to remain on the
screen. To avoid a permanent image on the screen, the screen will move every 2 minutes.

Colour Wash

The colour block with the screen moved a little and the white pattern are alternately displayed. It is difficult to
sense the afterimage occurred while the temporary afterimage is removed and the colour pattern is operating.

White Wash

White wash removes permanent images from the screen.
Note: An excessive permanent image may be impossible to clear entirely with White Wash.