Πoια 50αρα και πάνω ? βοηθεια

Jean-Paul

Established Member
10 February 2008
205
καλημερα παιδια...

αποτι καταλάβατε ακομα τηλεοραση δεν εχω παρει !! οποτε ηθελα για μια ακομη φορα την βοηθεια σας.
η αποσταση θα είναι περίπου στα 3-4 μετρα. η χρήση θα είναι 60% ταινίες μέσω υπολογιστη σε μορφή avi (700mb classic) και mkv (4 γιγα με 720p) καθώς και σειρές τυπου lost, friends κτλ. δεν θα την χρησιμοποιω σαν μονιτορ ομως για το pc. Επίσης θέλω να βλεπω 25%τηλεοραση ψηφιακή(έχουν γινει ολα τα κανάλια στη αθήνα ψηφιακά ??) καθώς και να παίζω και λίγο 15% play 3.
αυτο που με απασχολεί ειναι να βλέπω ποιοτικά αυτα που θα βλέπω γιατι αυτη τη στιγμη ειμαι με 32αρα crt JVC και νομιζω δεν την παλεύω αλλο κυρίως απο τις ταινίες απο το pc μεσω tv γιατι βλέπω κατι pixel ταιράστια και επίσης σε γρήγορες σκηνές κάνει σαν σπασίματα. τέλος το μεγεθός της νομίζω ειναι πολύ μικρό για την απόσταση την οποία βλέπω !!καλό θα ηταν να εχει και την επιλογή η tv να παιζει μεσω usb ταινίες απο σκληρο εξωτερικο. γινεται αυτο ?
τελευταίος παράγοντας λεφτά : τα οποία δεν ήθελα να ξεπεράσουν τα 1200 max αλλα τελικά ίσως να μπορέσω να ανέβω και ένα τσακ παραπάνω.

εχω δει τις παρακάτω τηλεορασεις. περιμένω απόψεις

Samsung PLASMA TV 50" 3D FULL HD
LG PLASMA 50" 50PK550
Panasonic TX-P50S20E
LG TFT LCD LED 55'' 55LE5300
LG TFT LCD LED 55'' 55LE5500 100HZ
LG 60PK550

καλημερα παιδια...

αποτι καταλάβατε ακομα τηλεοραση δεν εχω παρει !! οποτε ηθελα για μια ακομη φορα την βοηθεια σας.
η αποσταση θα είναι περίπου στα 3-4 μετρα. η χρήση θα είναι 60% ταινίες μέσω υπολογιστη σε μορφή avi (700mb classic) και mkv (4 γιγα με 720p) καθώς και σειρές τυπου lost, friends κτλ. δεν θα την χρησιμοποιω σαν μονιτορ ομως για το pc. Επίσης θέλω να βλεπω 25%τηλεοραση ψηφιακή(έχουν γινει ολα τα κανάλια στη αθήνα ψηφιακά ??) καθώς και να παίζω και λίγο 15% play 3.
αυτο που με απασχολεί ειναι να βλέπω ποιοτικά αυτα που θα βλέπω γιατι αυτη τη στιγμη ειμαι με 32αρα crt JVC και νομιζω δεν την παλεύω αλλο κυρίως απο τις ταινίες απο το pc μεσω tv γιατι βλέπω κατι pixel ταιράστια και επίσης σε γρήγορες σκηνές κάνει σαν σπασίματα. τέλος το μεγεθός της νομίζω ειναι πολύ μικρό για την απόσταση την οποία βλέπω !!καλό θα ηταν να εχει και την επιλογή η tv να παιζει μεσω usb ταινίες απο σκληρο εξωτερικο. γινεται αυτο ?
τελευταίος παράγοντας λεφτά : τα οποία δεν ήθελα να ξεπεράσουν τα 1200 max αλλα τελικά ίσως να μπορέσω να ανέβω και ένα τσακ παραπάνω.

εχω δει τις παρακάτω τηλεορασεις. περιμένω απόψεις

Samsung PLASMA TV 50" 3D FULL HD
LG PLASMA 50" 50PK550
Panasonic TX-P50S20E
LG TFT LCD LED 55'' 55LE5300
LG TFT LCD LED 55'' 55LE5500 100HZ
LG 60PK550

Στην θέση σου θα ιεραρχούσα ως εξής :

1.LG 60PK550
2.Panasonic TX-P50S20E
3.LG PLASMA 50" 50PK550

Για την samsung 3d νομίζω ότι ξεφεύγεις πολύ από το budget των 1200~1400 max. Αν θυμάμαι καλά η 40άρες και κοστίζουν περί τα 1800 οπότε η 50άρα θα πάει στο θεό....

ΥΓ : Αν καταλήξεις σε κάποια τηλεόραση σε 50+ ίντσες καλύτερα να ξεχάσεις τα avi των 700mb. Αν βλέπεις ήδη pixels στην 37άρα τότε στην 50άρα δεν θα βλέπεις. Απλά. Θα σε πιάνει το κεφάλη σου στο 10λεπτό λόγω της κάκιστης ποιότητας εικόνας του αρχείου....

ΥΓ2 : Προσπάθησε να τις δείς σε κάποιο κατάστημα πρίν επιλέξεις

Samsung PS50C7000 3D = 1420

Samsung PS50C6900 3D = 1280

Samsung PS50C7000 3D = 1420-->Δερν υπάρχει ακόμα στην αγορά. Ακουσα ότι δεν εισάγεται επίσημα ακόμα....

Samsung PS50C6900 3D = 1280--> Περιορισμένος αριθμός κομματιών που άμα σου κάτσει παίξε και κανα τζόκερ μαζί....

Μόνο για την 6500 έχω ακούσει διαθεσιμότητα

Φίλε μου ίσως να χεις δίκιο δεν το χω ψάξει τόσο πολύ. Το Σαββάτο που πήγα μια βόλτα στα μαγαζιά του πειραιά και έριξα μια ματιά (όχι σε πολυκαταστήματα τύπου πλαίσιο, κλπ) αυτά άκουσα/μου είπαν οι πωλητές...

Στα λεφτα που λες την Panasonic 50S20.

Aν δωσεις κατι ακομη την LG 60PK550.

Mην παρεις LCD σε τοσο μεγαλο μεγεθος με αυτα τα λεφτα. Δυστυχως οι καλες 55αρες LCD (πχ. 55C8000) κοστιζουν πολυ ακριβα.

Μια ερωτηση και sorry παιδια.
Μια 63"αρα για 3,5 - 4 μετρα θεαση θεωρειτε μεγαλη ?

Καθολου μεγαλη φιλε ... ισα ισα ειναι :flipout::flipout:
Μια χαρα ειναι μια 63" για τετοια αποσταση..

Στα λεφτα που λες την Panasonic 50S20.

Aν δωσεις κατι ακομη την LG 60PK550.

Mην παρεις LCD σε τοσο μεγαλο μεγεθος με αυτα τα λεφτα. Δυστυχως οι καλες 55αρες LCD (πχ. 55C8000) κοστιζουν πολυ ακριβα.

3d λες οχι αν την βρω ε ?

στην 60αρα δηλαδη δεν θα βλεπω με τιποτα τα avi των 700 mb ? το εχετε δοκιμασει ?

3D ακόμα είναι πολύ νωρίς και σαν τεχνολογία αλλά και σαν διαθέσιμο υλικό.... Βέβαια αυτά λέγεται ότι θα αλλάξουν στο άμεσο μέλλον αλλά να δώσεις 1500Ε για μια 40άρα έστω και 3d και έστω ότι θα κάθεσαι πολύ κοντά μου φαίνεται too much....

Σε κανα δυο χρόνια που θα χουν πέσει και οι τιμές και θα έχεις περισσότερες επιλογές από πλευράς υλικού ναι.

Φίλος που έχει μια Samsung 42" έβαλε σε usb stick να δει μια ταινία των 700mb και είδε μόνο αυτή. Μια ταινία. Και δεν είναι κολλημένος με την εικόνα ούτε το ψειρίζει τόσο....

Οπότε στις 50 φαντάσου τί θα βλέπεις...

3d λες οχι αν την βρω ε ?

στην 60αρα δηλαδη δεν θα βλεπω με τιποτα τα avi των 700 mb ? το εχετε δοκιμασει ?

Σε 50αρα Panasonic G20 και σε απόσταση 3.5 μέτρα παλευεται η κατάσταση. Αυτό που δεν περίμενα ειναι πως τέτοια avi φαίνονταν πολύ χειρότερα σε μια 40αρα Sony 40V3000 που είχα πριν σε ίδια απόσταση. Τότε σε σκοτεινά πλάνα γέμιζε η οθόνη με μεγάλα τετραγωνα με τίντες του μαύρου, ενώ τώρα αυτά δεν υπάρχουν. Στα ίδια πάντα αρχεία. Τώρα είναι πιο "λεία" η εικόνα χωρίς όμως να συγκρίνεται με HD. ΠΑίζει ίσως ρόλο το upscale της κάθε τηλεόρασης...

Παιζει ρολο η "αναλογικοτητα" των πλασμα σε σχεση με την "ψηφιακιλα" των LCD.

DivX που δεν βλεποντουσαν με τιποτα στην 46W4000 που εχω βλεπονται ανετα στην 50U10.

sτην 60αρα την lg ξερουμε τι θα κανουν ?η εστω υποθετουμε ?

Απλά δεν θα βλέπονται :) Ή στην καλύτερη θα βλέπεις πολύ άσχημα....και αυτό λόγω bitrate,αλλά και για το ότι μεγαλύτερο panel,φαίνονται όλες οι ''ατέλειες''.

Last edited:
Εχω δει 60αρα πλασμα LG (οχι την συγκεκριμενη παλιοτερο μοντελο) και εδειχνε πολυ καλα για το μεγεθος της μεσω NOVA.

Aν πιανεις DIGEA νομιζω οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Εγώ έχω δει κάμποσα avi 700άρια σε 120'' από τα 3,5m (παλιές και δυσεύρετες ταινίες) και είναι ΟΚ (μετά το αρχικό σοκ). Δεν θα έλεγα "με τίποτα"...

Στις 63'' από τα 4m θα έχεις μια σχετική θολούρα, αλλά δε θα είναι και ενοχλητικό.

Last edited:
Εγώ έχω δει κάμποσα avi 700άρια σε 120'' από τα 3,5m (παλιές και δυσεύρετες ταινίες) και είναι ΟΚ (μετά το αρχικό σοκ). Δεν θα έλεγα "με τίποτα"...

Στις 63'' από τα 4m θα έχεις μια σχετική θολούρα, αλλά δε θα είναι και ενοχλητικό.

+1 :SFGSFGSF:

ωραια κατι γινεται.... εγω θα βγω στην αγορα της σε κανα μηνα. τι να κανω τελικα ? να παρω την 60pk550 ?