Ποιά από τα 3 ηχεία?

exp4nder

Banned
18 January 2009
1,390
Αθήνα
Καλησπέρα παίδες,

Έχω έναν SONY 5200ES και ήρθε η ώρα να κάνω ένα upgrade στα ηχεία μου.
Είμαι μεταξύ των B&W 683, TANNOY DC6T και KEF IQ9. Όλα κυμαίνονται πάνω κάτω στα ίδια λεφτά και η χρήση τους προορίζεται για 75% μουσική, 25% ταινίες. Ο χώρος παίζει από 25-40 τ.μ, δε ξέρω ακόμα ποιο δωμάτιο θα επιλέξω... Τί λέτε? Έχει ακούσει κανένας τους κάποιο από αυτά τα ηχεία με αυτόν τον ενισχυτή? Είμαι σε φάση να αρχίσω να τον πηγαίνω σε μαγαζιά να τον ακούσω με τα ηχεία, αλλά είναι και βαρύς ο άτιμος και θα θελα μια γνώμη πριν ξεκινήσω. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας! Αν έχετε και τίποτα άλλο στο νου σας, πείτε ε!!

Η μουσική που ακούς συνήθως;

Το 683 θα σου δώσει καλή έκταση χαμηλών και μάλλον την καλύτερη συμπεριφορά στα άκρα του φάσματος.

Το DC6T θα σε μαγέψει με τις μεσαίες αλλά και την ανάλυση λόγω S.Tweeter και θα σου δώσει την πιο ομοιογενή συμπεριφορά ανεξαρτήτως απόστασης από τη θέση ακρόασης. Dual Concentric = ιδανική σημειακή πηγή που δεν προκρίνει καμία συχνότητα ανάλογα της απόστασης.

Το ΙQ9 (υπ' όψη ότι το νέο μοντέλο λέγεται IQ90) είναι πιο value for money ηχείο σε σχέση με τα άλλα δύο με το σκεπτικό ότι προσφέρει πιο πολλά specs στην ίδια τιμή.

Γενικά η μουσική που ακούω είναι jazz, hip hop, trip hop, electronica, tech house. Οπότε, σύμφωνα με αυτά, μάλλον προς B&W λές ε? Το Dual concentric όμως μου αρέσει σαν τεχνολογία και αποτέλεσμα, και νομίζω πως είναι και τα ηχεία που ταιριάζουν και πιο πολύ εμφανισιακά με το χώρο μου (παίζει κι αυτό ένα μικρό ρολό), μιας και δεν ζω μόνος μου..
Λέτε να με απογοητεύσουν τα DC6T στα χαμηλά?
Για τα KLIPSH δεν ενδιαφέρομαι, δεν ξέρω, μου έχουν κάτσει άσχημα γενικά.
Πάντως, πιστεύω ότι ο ενισχυτής μου μπορεί να τα οδηγήσει όλα εξ'αυτών ικανοποιητικά, μιας που όλα έχουν ευαισθησία από 89 + έτσι δεν είναι? Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Last edited:
Γενικά η μουσική που ακούω είναι jazz, hip hop, trip hop, electronica, tech house. Οπότε, σύμφωνα με αυτά, μάλλον προς B&W λές ε? Το Dual concentric όμως μου αρέσει σαν τεχνολογία και αποτέλεσμα, και νομίζω πως είναι και τα ηχεία που ταιριάζουν και πιο πολύ εμφανισιακά με το χώρο μου (παίζει κι αυτό ένα μικρό ρολό), μιας και δεν ζω μόνος μου..
Λέτε να με απογοητεύσουν τα DC6T στα χαμηλά?
Για τα KLIPSH δεν ενδιαφέρομαι, δεν ξέρω, μου έχουν κάτσει άσχημα γενικά.
Πάντως, πιστεύω ότι ο ενισχυτής μου μπορεί να τα οδηγήσει όλα εξ'αυτών ικανοποιητικά, μιας που όλα έχουν ευαισθησία από 89 + έτσι δεν είναι? Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Ο ενισχυτής σου θα τα οδηγήσει και τα τρία no problem.

Τα DC6T θέλουν τοίχο περισσότερο από τα άλλα δύο. Εννοώ κοντά στον τοίχο.
Δεν είναι το bass reflex που είναι εμπρός, αλλά η κυρτή καμπίνα με τον μικρό όγκο. Αν τα απομακρύνεις από τον τοίχο χάνουν.
Το αντίθετο ισχύει για τα άλλα δύο. Όταν τα πλησιάσεις μπουμάρουν, όταν τα απομακρύνεις έρχονται στα ίσα τους.

Ζυγίζεις ανάγκες τοποθέτησης και επιλέγεις.

Ευχαριστώ πολύ φίλε pleo για τις πληροφορίες σου. Μάλλον προς τα DC6T θα πάω τότε, αφου τα ηχεία θα είναι κοντά στον τοίχο. Φυσικά, μάλλον θα ακούσω και τα άλλα για καλό και για κακό. Ξέρεις μήπως που μπορώ να πάω να ακούσω τα DC6T? Στο skroutz το μόνο φυσικό μαγαζί που μου βγάζει είναι οι ΩΔΕΣ. Ξέρεις αν τα έχουν εκεί προς επίδειξη ή να πάρω να ρωτήσω? Ευχαριστώ και πάλι!

Πήρα τηλ. τελικά και τα έχουν, ή αυτά μου είπε το παλικάρι ή τα DC4T, δεν ήταν σίγουρος. Πάντως όποια και να έχει από τα 2 θα καταλάβω πώς παίζουν τα ΤΑΝΝΟΥ πάνω κάτω. Μπορώ να πάρω μαζί και τον ενισχυτή μου μου είπε το παλικάρι, οπότε καλή φάση! Και θα δω και τι άλλο έχει μήπως και ακούσω και τίποτα άλλο. Από αυτά που έχει στην ιστοσελίδα της το ΩΔΕΣ, έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο που θα ταίριαζε με τον ενισχυτή μου? Ευχαριστώ!!!!

Last edited:
θα τα ακούσεις όλα πριν αποφασίσεις στάνταρ! Εδώ άλλοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ περισσότερων και τα ψάχνουν να τα βρουν.
Εσύ έχεις μόνο τρία μοντέλα να ακούσεις.
Ψάχνεις να ακούσεις και τα τρία. Τελικός κριτής μόνο το δικό σου αυτί.

Τα DC4T είναι μικρότερο μοντέλο, καμία σχέση σε μέγεθος με το DC6T.

Τα tannoy για εμενα εχουν λιγο μπασο αλλα θα τα κανεις demo. Dali Ikon θα ελεγα μια ακομα επιλογη.
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?18782 εδω βρηκα τα tannoy.
Ναι βρε, τα είδα κι εγώ εκεί, απλά το perfectshop είναι μόνο eshop, δεν θα μπορούσα να τα ακούσω εκεί! Για τα dali δε ξέρω ρε συ, προτιμώ μια εταιρεία που βγάζει και high end ηχεία, μου δημιουργεί περισσότερη εμπιστοσύνη για τα προιόντα της.

Ναι συμφωνώ για τα jbl, αλλά πλέον μιλάμε για 1800 /ζεύγος, δεν θέλω να διαθέσω τέτοιο ποσό, θέλω max 1200 . Οπότε είναι εκτός συναγωνισμού!
Ευχαριστώ πάντως κι αν έχεις κάποιο άλλο να σκεφτώ μέχρι αυτό το όριο ευχαρίστως να το ακούσω, καληνύχτα!!

Απάντηση: Re: Ποιά από τα 3 ηχεία?

Ναι συμφωνώ για τα jbl, αλλά πλέον μιλάμε για 1800/ζεύγος, δεν θέλω να διαθέσω τέτοιο ποσό, θέλω max 1200. Οπότε είναι εκτός συναγωνισμού!
Ευχαριστώ πάντως κι αν έχεις κάποιο άλλο να σκεφτώ μέχρι αυτό το όριο ευχαρίστως να το ακούσω, καληνύχτα!!

Να μην "συμφωνείς" με καμία πρόταση,άν δεν τα ακούσεις πρώτα.

Last edited:
Eυχαριστώ όλους παιδιά,αύριο θα ακούσω όσα μπορώ με τον ενισχυτή μου και θα σας πω εντυπώσεις ... καληνύχτες!!

Από ότι είδα πάντως με μια γρήγορη ματιά, τα Εpos Μ16i που κυμαίνονται στα όριό μου, έχουν πολύ χαμηλή ευαισθησία και 4άρα αντίσταση και τα φοβάμαι, ενώ τα Quad22L, είναι αρκετά φθηνά και φοβάμαι μήπως αυτό σημαίνει και κάτι για τη ποιότητά τους τελικά, σε σύγκριση πάντα με τα υπόλοιπα...

Δεν ξερω τι αποτελεσμα θα βγαλεις ακουγωντας τα προτεινομενα, αλλα εγω "τσιμπαω" με τα συγκεκριμενα tannoy, τα θεωρω κουκλια(μηπως ειμαι ψωνιο?). Αυτα και τα Kef με κανουν να θελω να τα κοιταω. Θα ακους τις χαουζιες σου και θα γουσταρουν και τα ματακια σου.:afro:

Άσε το ίδιο έχω πάθει κι εγώ, σε σημείο που αν κάποιο άλλο ηχείο ακούγεται καλύτερα και το επιλέξω, θα ξενερώσω λίγο,χαχα! Πάντως ο καιρός μου τα χάλασε σήμερα και δεν με βλέπω να βγαίνω από το σπίτι να πηγαίνω για ακροάσεις.....

Τελικά πήγα δεν άντεξα... Λοιπόν, τον άκουσα με τα μικρότερα TANNOY DC4T, τα KEF IQ90 και άκουσα και τα JBL LS80, αλλά όχι με τον δικό μου ενισχυτή γιατί δεν ήταν εφικτό να τον συνδέσουμε.
1) Τα μικρά TANNOY δεν με ενθουσίασαν καθόλου παιδιά, δυστυχώς, πολύ μικρό σώμα, 0 μπάσα και μια θολούρα γενικά μου φάνηκαν. Είχα βάλει ένα cd των prodigy. Τα πήγαν καλύτερα σε πιο ήρεμη μουσική χωρίς μπότα κτλ. Πάντως και λόγω μικρού μεγέθους δεν μπορούν να γεμίσουν το χώρο μου. Σίγουρα τα DC6T θα είναι καλύτερα, αλλά δεν τα είχε δυστυχώς!
2) Τα KEF IQ90 ήταν αρκετά καλά σε instrumental μουσική, με πολύ καλή ανάλυση και ωραίο monitor ήχο, αλλά δεν είχαν τα μπάσα που θα ήθελα και λόγω σχετικά μικρού μεγέθους δεν μπορούν να γεμίσουν το χώρο μου.
3) Τα JBL τα άκουσα με έναν vincent που σίγουρα παίζει το ρόλο του. Το ηχείο μου έδωσε την εντύπωση ότι γα..ει και δέρνει, sorry κιόλας. Το μέγεθός του από μόνο του σε εντυπωσιάζει και σίγουρα είναι η αιτία που κατεβαίνει τόσο χαμηλά και έχει τέτοια δυναμικά. Είναι ψιλοπριμαριστό εκ φύσεως και επίσης, μπορεί άνετα να καλύψει τον χώρο μου. Έχει αμερικάνικο, εντυπωσιακό ήχο και ταιριάζει καλύτερα στη μουσική που ακούω. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε τρελές εντάσεις με αξιόλογη ποιότητα ήχου. Μοναδικό μειονέκτημα : Η τιμή του (920 / τεμάχιο) και ότι μάλλον θα χρειαστώ κανά τελικό για να πάρω τα μέγιστα από αυτό.
Συμπέρασμα, είμαι της αμερικάνικης σχολής, τα πιο monitor ηχεία δεν κάνουν για τη περίπτωσή μου μάλλον, και για το χώρο μου και τις ανάγκες μου πρέπει να τα σκάσω σε μεγαλύτερα σε όγκο ηχεία, με μεγάλα γούφερ (8'') μιας που τα μικρότερα μου φάνηκαν λίγα.