Ποια από τις 2 ή 3 προτείνετε;

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

konv

New member
11 September 2010
16
Η χρήση της, ταινίες από το ίντερνετ, 3d λίγο smart και ειδήσεις, απόσταση θέασης το πολύ 3+ μέτρα.

Κατέληξα στις παρακάτω, παρακαλώ τις γνώμες σας...

1) http://www.lg.com/gr/televisions/lg-47LA640S-smart-tv

2) http://www.samsung.com/gr/support/model/UE46F6100AWXXH-techspecs

3) http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/smart-tv/UE46F6320AWXXH

Aπ'ότι είδα τις τιμές πάνω - κάτω ίδιες. Αλλά το budget μου μέχρι εδώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

hxostil

AVClub Addicted Member
Η χρήση της, ταινίες από το ίντερνετ, 3d λίγο smart και ειδήσεις, απόσταση θέασης το πολύ 3+ μέτρα.

Κατέληξα στις παρακάτω, παρακαλώ τις γνώμες σας...

1) http://www.lg.com/gr/televisions/lg-47LA640S-smart-tv

2) http://www.samsung.com/gr/support/model/UE46F6100AWXXH-techspecs

3) http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/smart-tv/UE46F6320AWXXH

Aπ'ότι είδα τις τιμές πάνω - κάτω ίδιες. Αλλά το budget μου μέχρι εδώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
samsung 6320 ,6400 η ακομα καλυτερα 6500

Ducksong

Supreme Member
11 July 2013
5,007
The Dutch Mountains
Σίγουρα δεν θα ανέβουν οι τιμές μέχρι τα χριστούγεννα.. Αν υπάρχει τηλεόραση να βλέπεις, εγώ θα περίμενα

konv

New member
11 September 2010
16
Σίγουρα δεν θα ανέβουν οι τιμές μέχρι τα χριστούγεννα.. Αν υπάρχει τηλεόραση να βλέπεις, εγώ θα περίμενα

Ευχαριστώ κι εγώ έτσι λέω... Τηλεόραση υπάρχει οπότε ας περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα.
Όσο για τα παραπάνω μοντέλα είναι καλά αυτά που προσφέρουν ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

konv

New member
11 September 2010
16
SAMSUNG UEF6500 ή LG 47LA640s ?

Aπό τις 2 παραπάνω ποια θεωρείτε καλύτερη;
Απόσταση θέασης 2-3 μέτρα, χρήση κυρίως ταινίες από internet, ψηφιακά (αθλητικά, ειδήσεις κτλ) , που και που καμμία 3d ταινία, και λίγο internet browsing. Εκτός από την κύρια διαφορά 50-100 hz (που στην πραγματικότητα δεν τις είδα δίπλα δίπλα για να ξέρω πόσο διαφορετικές είναι) τι μου προτείνετε να διαλέξω και να προσέξω;
Για το 3d σε ποια από τις 2 θεωρείτε ότι είναι καλύτερο; Επίσης ποιο browsing θεωρείται ευκολότερο από τις 2;
Τέλος υπάρχει κάτι σαν το magic remote της lg στην samsung;

Ευχαριστώ

pimenikos

New member
15 January 2013
69
Re: SAMSUNG UEF6500 ή LG 47LA640s ?

Εδώ και 2.5 μήνες έχω την lg 690 στο σαλόνι και την samsung 6500 στην κρεβατοκάμαρα, για 3d θεωρώ καλύτερη την lg χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι τόσο κουραστικό όσο λέγανε το ενεργό της samsung αν δεν βλέπεις συνέχεια καλό είναι ,για internet browsing θεωρώ πως έχει πιο γρήγορη ανταπόκριση η samsung ,η lg μου έχει κολλήσει πολλές φορές ,τώρα για τα 50-100 hz για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει διαφορές στην κίνηση ειδικά στα αθλητικά που λένε ,όσο για κάτι σε magic remote υπάρχει ναι ένα δεύτερο τηλεκοντρόλ το λεγόμενο Smart Touch Control ,στην πλοήγηση στο ίντερνετ είναι αρκετά χρηστικό ,δεν φτάνει της lg αλλά την δουλειά σου την κάνεις ,αν μετά από αυτή την εμπειρία με αυτές τις δύο ήμουν αναγκασμένος να κρατήσω την μία θα κρατούσα την samsung κατά 55% και lg κατά 45%.
Αυτό είναι το Smart Touch Control.

konv

New member
11 September 2010
16

Εδώ και 2.5 μήνες έχω την lg 690 στο σαλόνι και την samsung 6500 στην κρεβατοκάμαρα, για 3d θεωρώ καλύτερη την lg χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι τόσο κουραστικό όσο λέγανε το ενεργό της samsung αν δεν βλέπεις συνέχεια καλό είναι ,για internet browsing θεωρώ πως έχει πιο γρήγορη ανταπόκριση η samsung ,η lg μου έχει κολλήσει πολλές φορές ,τώρα για τα 50-100 hz για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει διαφορές στην κίνηση ειδικά στα αθλητικά που λένε ,όσο για κάτι σε magic remote υπάρχει ναι ένα δεύτερο τηλεκοντρόλ το λεγόμενο Smart Touch Control ,στην πλοήγηση στο ίντερνετ είναι αρκετά χρηστικό ,δεν φτάνει της lg αλλά την δουλειά σου την κάνεις ,αν μετά από αυτή την εμπειρία με αυτές τις δύο ήμουν αναγκασμένος να κρατήσω την μία θα κρατούσα την samsung κατά 55% και lg κατά 45%.
Αυτό είναι το Smart Touch Control.

Ευχαριστώ πολύ, με μπέρδεψες...
Η LG αυτήν την στιγμή 650 με magic remote δώρο, ενώ η samsung 785!!! Καλά τα παραπάνω αλλά στην περίπτωση της ίδιας τιμής...
Τώρα αν αξίζει να πάρω την samsung μάλλον θα την περιμένω να πέσει στα 650...
Τι λες;

pimenikos

New member
15 January 2013
69

Αν μπορείς να περιμένεις ,να περιμένεις εγώ έκανα σύγκριση με ένα υποτίθεται καλύτερο μοντέλο της lg και το βάρος πέφτει υπέρ της samsung ,αν δεν σε ενδιαφέρει το δορυφορικό θα μπορούσες να δεις και την samsung 6400 ,από τι απόσταση θα βλέπεις ;Γιατί σε τηλεοπτικό η 47'' ως 2.5-3 μέτρα καλή είναι αλλά για 3D η HD αν βλέπεις 3 μέτρα και πάνω ίσως σε λίγο καιρό σου φανεί μικρή.

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
H Lg που διάλεξες είναι αρκετά καλή. Παρότι έχω τη βασική μου τηλεόραση σε Samsung και είμαι ικανοποιημένος πιστεύω ότι για αυτά που προσφέρει η Lg είναι σχετικά καλύτερη. Σήμερα την είδα στο Public σε προσφορά με δώρο το magic remote http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/smart-tv-40/lg-47la640s-3d-led-tv-47/prod4183458pp/ Για μένα που φοράω ήδη γυαλιά είναι προτιμότερο το passive 3D με τα ελαφρύτερα για αυτή τη δουλειά, κουράζουν λιγότερο, πέρα από το κόστος για την προμήθειά τους.
Παρ όλα αυτά για τέτοια αγορά θα περίμενα τις κανονικές εκπτώσεις του Γενάρη ίσως γίνει καλύτερη τιμή από τα 649 του Public.

Στις άλλες δύο έχω τις παρατηρήσεις:

Για την πρώτη Samsung που έβαλες στη σύγκριση την UE46F6100AWXXH, έχει το βασικό μειον ότι δεν είναι smart και κινείται στο ίδιο μπάτζετ με την Lg, αν όχι ακριβότερη.
Η δευτερη Samsung η UE46F6320AW είναι αρκετά καλή και προσφέρεται με δωρο δυο ζευγάρια γυαλιά κάπου στα 699 . Είναι ενεργητικά τα γυαλιά 3D υπόψιν για τους διοπτροφόρους.. Το άλλο μείον είναι η 1 ίντσα λιγότερη της LG γιατί και το ..μέγεθος μετράει

Last edited:

konv

New member
11 September 2010
16

Αν μπορείς να περιμένεις ,να περιμένεις εγώ έκανα σύγκριση με ένα υποτίθεται καλύτερο μοντέλο της lg και το βάρος πέφτει υπέρ της samsung ,αν δεν σε ενδιαφέρει το δορυφορικό θα μπορούσες να δεις και την samsung 6400 ,από τι απόσταση θα βλέπεις ;Γιατί σε τηλεοπτικό η 47'' ως 2.5-3 μέτρα καλή είναι αλλά για 3D η HD αν βλέπεις 3 μέτρα και πάνω ίσως σε λίγο καιρό σου φανεί μικρή.

To δορυφορικό τι εννοείς;
Να έχω "πιάτο" και να καρφώσω το καλώδιο από την κεραία πάνω στην τηλεόραση; Εννοείς χωρίς εξωτερικό δέκτη;
Αν είναι έτσι μ'ενδιαφέρει...
(Τώρα που το είδα η 6400 έχει 200hz ενώ η 6500 400hz!)
Όσο για την απόσταση τα 3 μέτρα είναι max.

Last edited:

HERTHAN

Senior Member
27 November 2011
603

Να έχω "πιάτο" και να καρφώσω το καλώδιο από την κεραία πάνω στην τηλεόραση; Εννοείς χωρίς εξωτερικό δέκτη;
Και οι δυο ειναι στα 100hz πραγματικα.

pimenikos

New member
15 January 2013
69

Και η lg που ενδιαφέρεσαι και η 6500 έχουν ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη,αν έχεις πιάτο με ένα καλώδιο και ρυθμίζοντας το πιάτο στην κατεύθυνση που θέλεις πιάνεις δορυφορικά κανάλια χωρίς έξτρα δέκτη ,όπως σου είπε πιο πάνω ο φίλος η σειρά 6 της samsung είναι πραγματικά στα 100hz .

konv

New member
11 September 2010
16

Ρε παιδιά μπορεί κανείς να εξηγήσει τι εννοεί ο φίλος παραπάνω "δορυφορικό" ;

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Αυτό που κατάλαβες. Ελεύθερα δορυφορικά κανάλια χωρίς εξωτερικό δέκτη.

konv

New member
11 September 2010
16
Τελικά, διαβάζοντας όσα μου έχετε γράψει και ψάχνοντας λίγο παραπάνω ουσιαστικά είμαι μεταξύ των 2 οριστικά. SAMSUNG UEF6400 ή LG 47LA640s.
Η τιμή είναι σημαντικός παράγοντας με ταβάνι για μένα τα 650-700 ευρώ. Βέβαια μπορώ να περιμένω τουλάχιστον εώς τον Γενάρη. Το θέμα είναι ποια από τις 2 προσφέρει τα περισσότερα στην τιμή που αναφέρω παραπάνω. Το 3d δεν θα το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση αλλά που και που δηλ. το πολύ 1 φορά την εβδομάδα από καμμιά ταινία. Το browsing φυσικά αν είναι εύχρηστο δεν θα είναι ο πρωταρχικός σκοπός της tv, αλλά θα ήθελα να βλέπω και youtube απ'ευθείας με ευχέρεια χειρισμού...
Τέλος καθημερινά πρόγραμμα τηλεόρασης και 2-3 ταινίες την εβδομάδα κατεβασμένες από internet.
Με βάση τα παραπάνω μπορείτε να βοηθήσετε;
Ευχαριστώ.

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Re: Απάντηση: Ποια από τις 2 ή 3 προτείνετε;

Αυτό που κατάλαβες. Ελεύθερα δορυφορικά κανάλια χωρίς εξωτερικό δέκτη.
Εννοείται βέβαια konv ότι πρέπει να έχεις κατοπτρο στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι σου και να το συνδέσεις,δεν θα πιάνει δορυφορικά με την κλασσική κεραία τηλεόρασης.

Γενικότερα για το 3d να πούμε ότι εξελίσσεται η τεχνολογία, και η εποχή των γυαλιών θα είναι παρελθόν σύντομα.
Αντίθετα η smart tv βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο ολοκλήρωσης. Προσωπικά θα προτιμούσα -επειδή όπως όλοι έχω pc- από τις smart tv να είχαν η κάθε κατασκευαστική εταιρεία το webκανάλι τους που θα μπορούσες να μπεις και να δεις ταινίες καλές ή μουσικές παραστάσεις και συναυλίες τελευταίας κοπής αποκλειστικά για τον κάτοχο της τηλεόρασης, κάτι σαν συνδρομητική. Αυτό θα ήταν σημαντικό κίνητρο επιλογής για μένα. Τώρα να πάρω τηλεόραση για να μπαίνω στο fb ή στο skype δεν θα το ήθελα, κάποια πράγματα είναι προσωπικά και το pc λειτουργεί ικανοποιητικά.
Επιπλέον γίνεται η τηλεόραση ένα βουνό από λειτουργίες με έξτρα χειριστήρια, πληκτρολόγια και δε συμμαζεύεται. Το σημαντικό είναι να παίζει καλά, να έχει τέλεια εικόνα και ήχο. Ακόμα όμως και σε αυτα τα θέματα τα κανάλια δεν έχουν τελειοποιηθεί.

Last edited: