Ποιά από τις 2? (Samsung 40B650 - LG 47LH3000)

jazzz

New member
5 November 2007
14
Thessaloniki
Διαβάζοντας εδώ και καιρό τα (πολύτιμα) σχόλια του forum, και αφού είδα σε διάφορα μαγαζιά τα μοντέλα τηλεοράσεων που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, καταλήγω στο να επιλέξω την Samsung 40B650.

Η συγκεκριμένη επιλογή προκύπτει (κατά τη γνώμη μου), από τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης, χαρακτηριστικών και τιμής.

Ένα τελευταίο ερώτημα όμως που έχω, και θα ήθελα να δω κι άλλες απόψεις, είναι αν ίσως τελικά υπερέχει, η επιλογή της LG 47LH3000.

Αν θεωρήσουμε ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο τιμής, είναι το μεγαλύτερο μέγεθος της LG σημαντικότερο, από τα (αρκετά έως πολύ) καλύτερα χαρακτηριστικά και απόδοση που έχει η Samsung?

Σημειώνω πως η απόσταση θέασης είναι μεταξύ 2 και 3 μέτρων, και η χρήση της TV θα είναι:
25% - Επίγεια κανάλια (και αργότερα Nova)
40% - DVD, BR, DiVX, MKV (είτε από desktop player, είτε από usb)
35% - Gaming (Wii και notebook)

25% - Επίγεια κανάλια -> 40Β650
40% - DVD, BR, DiVX, MKV -> εξαρταται
35% - Gaming (Wii και notebook)-> 47LH3000

Αν παρεις και ενα BR με καλο upscaling (πχ. PS3) τοτε στο 75% του υλικου η LH3000 θα ειναι καλυτερη σαν αγορα λογω μεγεθους....

Αν παρεις και ενα BR με καλο upscaling (πχ. PS3) τοτε στο 75% του υλικου η LH3000 θα ειναι καλυτερη σαν αγορα λογω μεγεθους....

ναι, αλλά...
η LG δεν είναι 100Hz...
και στην παρακολούθηση ταινιών (που έλεγξα όσο μπόρεσα -όχι όμως BR) η Samsung υπερτερεί αρκετά (μαύρο, κίνηση, χρώματα...)

βέβαια το μέγεθος όσο νά 'ναι....είναι πιο χορταστικό (η διαφορά 40-47 είναι σχεδόν όση και μεταξύ 32-40)...

Μια λυση ειναι να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις την 46Β650...η την 46W5500 που ειναι ισαξια σε εικονα (ισως και ελαχιστα καλυτερη) τωρα που εχει πεσει η τιμη της...

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=109211&cmicc=skroutz

Τελικά, υπέκυψα προς το μεγαλύτερο μέγεθος...
και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο συμβιβασμό στα χαρακτηριστικά...

ο λόγος είναι, πως στον Κωτσόβολο υπάρχει μια δελεαστικότατη πρόταση για την LG 47LH4900...
μου κόστισε τελικά 850 ευρώ με 12 άτοκες...

απ'ότι μου είπαν από το κατάστημα, πρόκειται για την LH5000 που βάσει συμφωνίας τους με την αντιπροσωπεία και αλλάζοντας την ονομασία του μοντέλου, κάνουν ιδιαίτερες προσφορές και προωθήσεις...

και η τηλεορασούλα...
έχει 200Hz...χρώματα καλά...κίνηση επίσης πολύ καλή...αυτόματο συντονισμό με τα ψηφιακά κανάλια να είναι χάρμα ειδέσθαι...
παίζει χωρίς κανένα πείραγμα από USB, τα πάντα χωρίς πρόβλημα (DiVX,MKV,BR κλπ)...οι υπότιτλοι τέλειοι...
το μέγεθος Χ Ο Ρ Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο !

ακόμα τη "γαργαλάω" για να βρω τις καλύτερες ρυθμίσεις...και να τη συνδέσω και με άλλες πηγές...

αν και είμαι εντυπωσιασμένος απ' όσα είδα μέχρι στιγμής...
θα αρκεστώ να πω ότι σε σχέση με το κόστος της, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω...