Ποια απο τις δυο;

niklevedopoulos

Established Member
2 November 2007
226
Γεια σας φιλοι!

Υστερα απο μελετη του φορουμ και απο βολτες στα μαγαζια εχω καταληξει στην τεχνολογια πλασμα που υπερεχει σε χρωματα-μαυρο-κινηματογραφικη αισθηση.. Στις 50'' εχω ξεχωρισει τις:

1) Panasonic G20
στα 1450ευρω. Ολοι εδω μεσα λετε τα καλυτερα για αυτη,λιγο στο σχεδιο μου τα χαλαει.

2) Samsung PS 50C7000
στα 1440 ευρω. Μου αρεσει περισοτερο οπτικα,ειναι 3D(οχι οτι εχω κολλημα με το 3D,αλλα ψυχολογικα λεω οτι ενσωματωνει και την νεα αυτη τεχνολογια,μιας και δεν προκειτε να παρω αλλη τιβι για πολλα χρονια..).Δεν την εχω δει ακομα ομως να παιζει.

Ποια ειναι η αποψη σας; Εχετε κατι αλλο να προτεινετε; Το ταβανι μου ειναι τα 1500 ευρω για μια τηλεοραση που πρεπει να κρατησω για πολλα χρονια..

Οι περυσινες Samsung σε HD δεν εφταναν σε εικονα τις αντιστοιχες Panasonic , υστερουσαν λιγο σε μαυρο , αντιθεση αλλα και κινηση...

Σε τηλεοπτικο ειχαν λιγο καλυτερο scaling ομως...

Μιλαω για τις περυσινες γιατι φετος δεν εχουμε δει ουτε ενα τεστ ακομη ... τεστ της G20 εχουμε δει 3-4 και φαινεται οτι θα ειναι μεσα στο τοπ 3 των τηλεορασεων του 2010...

Αν το κριτήριο σου είναι η εικόνα και μόνο τότε πάρε την Panasonic. Αν θέλεις μία ολοκληρωμένη τηλεόραση στο σύνολο της, τότε πάρε την Samsung. Βέβαια αν δεν βγούνε τα πρώτα reviews της 50C7000 τίποτα δεν μπορούμε να λέμε με βεβαιότητα.

size-does-matter-742262.jpg

Στη θέση σου θα κοιτούσα και την LG 60PK550

Μου αρεσει περισοτερο οπτικα,ειναι 3D(οχι οτι εχω κολλημα με το 3D,αλλα ψυχολογικα λεω οτι ενσωματωνει και την νεα αυτη τεχνολογια,μιας και δεν προκειτε να παρω αλλη τιβι για πολλα χρονια..).Δεν την εχω δει ακομα ομως να παιζει.

Ποια ειναι η αποψη σας; Εχετε κατι αλλο να προτεινετε; Το ταβανι μου ειναι τα 1500 ευρω για μια τηλεοραση που πρεπει να κρατησω για πολλα χρονια..

Δεν υπαρχουν τηλεορασεις που θα κρατησουν πολλα χρονια.
Η συσκευη, απο τοτε που ουσιαστικα εγινε υπολογιστης, ακολουθει ενα ρυθμο εξελιξης που την απαξιωνει πληρως στην 5τια.

Οσο για το 3d, πολλα υποσχομενο μεν, αλλα το μαρμαρο της νεας τεχνολογιας και θα το πληρωσεις, και δεν θα το ευχαριστηθεις, ελλειψει περιεχομενου.
Προσωπικα δεν θα εδινα ΟΥΤΕ cent παραπανω για μια τηλεοραση επειδη ειναι 3D. Και επιπλεον αν γυρισεις πισω και δεις τους πρωτους εκπροσωπους οποιασδηποτε νεας τεχνολογιας οταν πρωτοεμφανιστηκε θα κλαψεις με μαυρο δακρυ.
Σε παραπεμπω στα πρωτα μοντελα πλασμα, στους πρωτους ενισχυτες 5.1, στις πρωτες lcd κλπ...

Δεν υπαρχουν τηλεορασεις που θα κρατησουν πολλα χρονια.
Η συσκευη, απο τοτε που ουσιαστικα εγινε υπολογιστης, ακολουθει ενα ρυθμο εξελιξης που την απαξιωνει πληρως στην 5τια.

Οσο για το 3d, πολλα υποσχομενο μεν, αλλα το μαρμαρο της νεας τεχνολογιας και θα το πληρωσεις, και δεν θα το ευχαριστηθεις, ελλειψει περιεχομενου.
Προσωπικα δεν θα εδινα ΟΥΤΕ cent παραπανω για μια τηλεοραση επειδη ειναι 3D. Και επιπλεον αν γυρισεις πισω και δεις τους πρωτους εκπροσωπους οποιασδηποτε νεας τεχνολογιας οταν πρωτοεμφανιστηκε θα κλαψεις με μαυρο δακρυ.
Σε παραπεμπω στα πρωτα μοντελα πλασμα, στους πρωτους ενισχυτες 5.1, στις πρωτες lcd κλπ...

+1 ... στα ειπε ολα ο φιλος

Καταρχην, ευχαριστω για τις ευστοχες τοποθετησεις σας φιλοι..
Αν λοιπον βαλουμε στην ακρη το 3d,και ριξουμε ολο το βαρος στην ποιοτητα της εικονας που καταληγουμε; Στην G20? Υστερει σε τηλεοπτικο;

Εχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο δίλλημα. Το Thread σου αντικατοπτρίζει ακριβώς τους προβληματισμούς μου. Ίσως έβαζα στο παιχνίδι την νεα LG Infinia 8500 βάσει των specs και μόνο.
Δική μου γνώμη είναι ότι με μικρή ή με μεγάλη διαφορά μάλλον η G20 κερδίζει τη μάχη. Η μόνη δυσκολία είναι με τη διαδικασία στρωσίματος και αναρωτιέμαι αν είναι τόσο απαραίτητη πια. Η ίδια η panasonic δε λεει κατι για στρώσιμο και δε διαβάζουν όλοι forum για να ψιλιαστούν τη διαδικασία. Λογικά θα γίνω κι εγς κάτοχος μιας G20 σύντομα. Καλή αγορά!

Αν βάλεις στην άκρη το 3D, την πιο όμορφη σχεδίαση της Samsung, τις κατά πολύ πιο λεπτές διαστάσεις της, την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, και πιθανώς και τις καλύτερες δικτυακές δυνατότητες της, και ρίξεις όλο το βάρος στην εικόνα, τότε ίσως να καταλήγεις στην G20 εφ'όσον βέβαια μιλάμε για παραπλήσια τιμή.

Σε stand by mode τουλάχιστο σίγουρα έχει σύμφωνα με τα επίσημα χαρακτηριστικά. Πιθανώς να έχει και στην κανονική της λειτουργία καθώς διαφημίζεται γενικότερα σαν eco friendly product.

Η μόνη δυσκολία είναι με τη διαδικασία στρωσίματος και αναρωτιέμαι αν είναι τόσο απαραίτητη πια. Η ίδια η panasonic δε λεει κατι για στρώσιμο και δε διαβάζουν όλοι forum για να ψιλιαστούν τη διαδικασία.

Όταν λέμε στρώσιμο, εννοούμε απλώς την λειτουργία της τηλεόρασης με χαμηλές ρυθμίσεις τις πρώτες ώρες και την αποφυγή στατικών εικόνων. Δεν πρόκειται για κάποια εξεζητημένη διαδικασία.

Το διαβόητο DVD στρωσίματος, δεν αποτελεί υποχρεωτικό και απαραίτητο κομμάτι της διαδικασίας, αλλά απλώς εργαλείο διευκόλυνσης για κάποιους (προσωπικά δεν το χρησιμοποίησα).

Όσο για την Panasonic, το ακόλουθο κείμενο, βρίσκεται ακόμα αναρτημένο στη σελίδα εξυπηρέτησης πελατών της (αν και από φέτος, έχουν αφαιρεθεί κάποια εδάφια απ' ό,τι βλέπω):

...Eπιπλέον, οι τηλεοπτικές συσκευές Plasma της Panasonic διαθέτουν έναν τύπο φωσφόρου, ο οποίος επιδεικνύει υψηλότερη αντοχή απέναντι στο burn-in. Παρόλαυτα, για τις πρώτες 100 ώρες, ο φώσφορος της Plasma είναι ιδιαίτερα ευπαθής ως προς το image retention. Έπειτα από αυτό το διάστημα το πάνελ γίνεται πιο αναίσθητο σε αυτό το φαινόμενο.

Κατά τη συνήθη πρακτική οι τηλεοπτικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Plasma, παραδίδονται από το εργοστάσιο με μία πολύ υψηλή ρύθμιση αντίθεσης, έτσι ώστε να αποδίδουν μία ζωηρή εικόνα στο φωτεινό περιβάλλον της έκθεσης των καταστημάτων. Σε ένα φυσιολογικό διαμέρισμα όμως, οι συνθήκες φωτισμού βρίσκονται στο μισό ή και σκοτεινότερα από ένα κατάστημα. Γι' αυτό τον λόγο η τιμή της ρύθμισης αντίθεσης πρέπει να μειωθεί δραστικά, διαφορετικά, η κόπωση των ματιών είναι μεγάλη.

Ως προς την πρώτη εγκατάσταση μιας τηλεόρασης Plasma, οι Videophile προτείνουν τις ακόλουθες οδηγίες:

- Σιγουρευτείτε πως η αυτόματη προσαρμογή κάδρου της τηλεόρασης Plasma σας, είναι ρυθμισμένη κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να φαίνεται πάντα μία εικόνα που γεμίζει το κάδρο, χωρίς μπάρες δεξιά-αριστερά (= Auto Aspekt).
- Ρυθμίστε την αντίθεση (contrast) στο 50% ή λιγότερο.
- Μεταβείτε προσωρινά στο φορμά 4:3 για να ελέγξετε αν οι μπάρες δεξιά και αριστερά της εικόνας αποδίδονται με μέσο γκρι χρώμα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος του burn-in. Ενδεχομένως να χρειαστεί να μεταβείτε στο μενού setup για να ρυθμίσετε τις μπάρες από μαύρες σε μέσο γκρι.
- Μεταβείτε έπειτα ξανά, για την διάρκεια των πρώτων 100 ωρών, σε λειτουργία "Auto Aspekt", ώστε η εικόνα να γεμίζει όλη την οθόνη.
- Κατά τις πρώτες 100 ώρες λειτουργίας, καλό είναι να μην παρακολουθείτε ένα και μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι για μακρόχρονα διαστήματα. Έτσι θα αποφύγετε το image retention από το σήμα ή άλλες ακίνητες εικόνες που μπορεί να χρησιμοποιούνται από το κανάλι.
- Αποφύγετε κατά τις πρώτες 100 ώρες λειτουργίας στατικές εικόνες, π.χ. από παιχνίδια βίντεο/υπολογιστών ή μενού των DVD.

Μετά τις πρώτες 100 ώρες λειτουργίας, ισχύουν οι ακόλουθες συμβουλές για τις επόμενες 900.

- Διατηρείστε την ρύθμιση αντίθεσης στο 50% ή λιγότερο.
- Περιοριστείτε ως προς το να βλέπετε μόνο στο 15% του χρόνου παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων σε φορμά 4:3. Κατά τ' άλλα χρησιμοποιείτε την ρύθμιση "Auto Aspekt".
- Περιοριστείτε ως προς το να βλέπετε παιχνίδια βίντεο/υπολογιστών, μόνο στο 10% της διάρκειας χρήσης.

Μετά τις 1000 ώρες λειτουργίας οι οθόνες Plasma συνήθως δεν έχουν πρόβλημα με το burn-in...
http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/faq/ww/ans/a12.html

Καταρχην, ευχαριστω για τις ευστοχες τοποθετησεις σας φιλοι..
Αν λοιπον βαλουμε στην ακρη το 3d,και ριξουμε ολο το βαρος στην ποιοτητα της εικονας που καταληγουμε; Στην G20? Υστερει σε τηλεοπτικο;

Το τηλεοπτικό στην δική μου G20 πάντως έχει βελτιωθεί ραγδαία μετά απο 220 ώρες περίπου. Και έχει κι άλλα περιθώρια ακόμα..