Ποια @@@@ βαλανε φωτια παλι ;;;;;

Φαίνεται πως υπάρχουν δυο τύποι πυροσβεστικών αεροπλάνων . Τα χειμερινά και τα καλοκαιρινά. Τα χειμερινά μάλλον στοιχίζουν λιγότερο και σβήνουν φωτιές σε χιονοδρομικά κέντρα. Ε αυτά μάλλον πήγαμε και αγοράσαμε στην Ελλάδα . Τα πήραμε κοψοχρονιά με μαϊμούδες τιμολόγια και τα σχετικά και τώρα λέμε ότι θέλουν συντήρηση και ότι δεν πετάνε το καλοκαίρι.

Εσείς πιστεύετε ότι αν πετούσαν 20 αεροπλάνα συνεχώς πάνω απ’ τη φωτιά δεν θα τη σβήνανε μέσα σε μια ώρα.

Και πάνω που άρχισε να ανεβαίνει δειλά δειλά ο τουρισμός
ΑΙΣΧΟΣ

Κώστας Ποτακίδης seven said:
Φαίνεται πως υπάρχουν δυο τύποι πυροσβεστικών αεροπλάνων . Τα χειμερινά και τα καλοκαιρινά. Τα χειμερινά μάλλον στοιχίζουν λιγότερο και σβήνουν φωτιές σε χιονοδρομικά κέντρα. Ε αυτά μάλλον πήγαμε και αγοράσαμε στην Ελλάδα . Τα πήραμε κοψοχρονιά με μαϊμούδες τιμολόγια και τα σχετικά και τώρα λέμε ότι θέλουν συντήρηση και ότι δεν πετάνε το καλοκαίρι.

Εσείς πιστεύετε ότι αν πετούσαν 20 αεροπλάνα συνεχώς πάνω απ’ τη φωτιά δεν θα τη σβήνανε μέσα σε μια ώρα.

Και πάνω που άρχισε να ανεβαίνει δειλά δειλά ο τουρισμός
ΑΙΣΧΟΣ

ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ εχεις !!!!!!!!!

ακριβως αυτο σκεφτομουνα ..........
αν ειχαμε καμια τριανταρια 30 αεροπλανακια ( και δεν σπαταλουσαμε τα λεφτα για την αγορα τους σε μ@λ@κιες .......) και τα ειχαμε ριξει αν οχι ολα τουλαχιστον τα 20 στην φωτια το πολυ σε 2 η 3 ωρες θα ειχε σβυστει !!!!!!!!!

ΤΟΣΟ μυαλο θελει που να παρει ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΤΟΣΟ μυαλο θελει να καταλαβει επιτελους η ΚΑΘΕ κυβερνηση ο ΚΑΘΕ υπευθηνος οτι τα ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΑΝ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ στη χωρα μας !!!!!!!!!!!!!!!!

Αν θελουμε να εχουμε Τουρισμο και οικονομια φυσικα ........

αν οχι ας κατσουμε να βλεπουμε να καιει τα Δαση ο ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΟΣ και ΚΑΘΕ διεστραμενος Μ@λ@κας που ΔΕΝ σκεφτεται τι Ζημια προκαλει ......... :slapface: :slapface: :slapface: :slapface: :slapface:

ΑΙΣΧΟΣ ......

ΑΙΣΧΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ !!!!!!

Παιδιά, μην μπαίνουμε στην διαδικασία των καναλιών, που όλοι έγιναν πυροσβέστες και ειδικοί επί των πυρκαγιών.

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Παιδιά, μην μπαίνουμε στην διαδικασία των καναλιών, που όλοι έγιναν πυροσβέστες και ειδικοί επί των πυρκαγιών.
Όσο ακούμε δικαιολογίες του τύπου δεν πετάν με καύσωνα και κάνουν service θα λέμε ότι θέλουμε Δημήτρη

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:

και σε ποια διαδικασια να μπουμε ;;;;;;;;;

του σκασμου ;;;;

η το να εκφερουμε την αγανακτηση μας ειναι απομιμηση εμπειρογνωμοσυνης ;;;;;;;;

ο καθε λογικος ανθρωπος τα ιδια σκεφτεται .....
συμπτωματικα το σκεφτονται και τα καναλια .....

Είναι 200 ώρες μεταξύ πτήσεων δεν είναι λίγες αλλά δεν είναι και πολλές ... Μην ξεχνάτε ότι πριν λίγο καιρό πετούσαν πάνω από το κεφάλι μου για να σβήσουν την φωτιά στην χωματερή των ταγαράδες, αλλα και για να μην με αφήνουν να κοιμηθώ τα μεσημέρια ... Επίσης θεωρώ τελείως χαζό ότι έχεις την θάλασσα δίπλα σου και ζητάς νερό απο άλλο νομό ... Περισσότερο φταινε οι τοπικές αυτοδιοικήσεις που μέσα στις αρμοδιότητες είναι και ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών κάτι που δεν γινόταν τα τελευταία 3 χρόνια , ίσως και πιο πολύ ...

Και κάτι για να σκέφτεστε , όταν έχεις μία φωτιά που τρέχει με 15 χλμ ανα ώρα σε κάθε κατευθυνση , πότε θα προλάβει ο πυροσβέστης να φτάσει ( προυπόθεση ότι είναι έτοιμος σε 1 λεπτό να ξεκινήσει ) σε μία περιοχή που οι δρόμοι μπλοκάρουν πολύ εύκολα. Αλλωστε τα πεύκα καίγονται ωραία και γρήγορα. Επίσης η έκταση της περιοχής η οποία κάηκε κατα μήκος ξεπερνά τα 30 χλμ ...

Αυτά με τα αεροπλάνα, αναφέρθηκαν ότι υπήρχαν και προβλήματα πτήσης λόγω κακοκαιρίας και είχε πέσει ο ήλιος σχετικά γρήγορα ... Επίσης τα αεροπλάνα δεν σβήνουν φωτιές , απλά μειώνουν την ένταση ...

Ελπίζω να έμαθαν απο τα λάθη τους και να κάνουν τα service σε νυχτερινές ώρες ώστε καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας να είναι ετοιμοπόλεμα ... Ευκαιρία να ζητήοσυν και υπερωρίες ...

Re: Απάντηση: Ποια @@@@ βαλανε φωτια παλι ;;;;;

Jos3ph said:
Είναι 200 ώρες μεταξύ πτήσεων δεν είναι λίγες αλλά δεν είναι και πολλές ... QUOTE]

Αυτο το ξερεις απο καπου; Μηπως ξερεις και αλλες λεπτομερειες οπως χρονικη διαρκεια αυτης (χωρις απροοπτα ευρηματα) κτλ ?
Παντως ουτε πολλες ειναι ουτε λιγες, εχεις δικηο, θα μπορουσαν να ομως ειχαν συντηρηθει σε ενδιαμεσα διαστηματα, εξαλλου δεν ακουγεται περιεργο οτι ταυτοχρονα 3-4 απο δαυτα επιασαν το οριο συντηρησης τους; Δεν θα επρεπε να υπαρχει διασπορα στον χρονικο προσδιορισμο της συντηρησης; Καποιο λακκο εχει η φαβα και μας το πλασαρουν σαν δικαιολογια

Οσο για το το παμε να γινουμ ειδικοι που ειπωθηκε παραπανω, δεν παμε, απλα ρωταμε να μαθουμε τι και πως.. Εκτος και αν δεν πρεπει να αμφισβητουμε και απλα να παρατηρουμε σαν νερωνες πως, τα ομορφα δαση ομορφα καιγονται..

To άκουσα σε κάποιο κανάλι , μπορεί και να κάνω λάθος ...

Εγώ ρώτησα το εξής, γιατί να γίνονται μέρα το service και όχι την νύχτα που δεν πετάνε ... Ετσι η δικαιολογία περί συντήρησης πάει περίπατο ...

200 ώρες πτήσης και μετά συντήρηση για προληπτικούς λόγους ,όπως καύσωνας που φθείρει άσχημα ή καθαρισμός απο το αλάτι της θάλασσας ( υπόθεση κάνω , δεν ξέρω τίποτα ) ... Αλλωστε είναι και παλιά αεροπλάνα ...

Οι ερωτήσεις είναι εύλογες που διατυπώνετε, αλλά και μερικοί δεν τις διατυπώνουν σαν ερωτήσεις και διαστρεβλώνεται η αλήθεια , και αυτοί που φταιν θα την βγάλουν καθαρή ... Οσο για τα κανάλια , και πιο συγκεκριμένα για δημοσιογράφους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και κάνουν τηλεοπτικές ανακρίσεις για να παίρνουν μισόλογα και να τα κάνουν μπαιράκια , να μου λείπουν ...

Εκείνη τη νύχτα ήμουν στο δίπλα πόδι, τη Σιθωνία, στη Βουρβουρού και έβλεπα τον κατακόκκινο από τη φωτιά ουρανό. Κατά τις 9 το βράδυ μας ήρθε ένα κύμα καυτού αέρα που δεν έχω ξαναδεί. Μυρωδιά καμμένου και τη άλλη μέρα η θάλασσα γέμισε επάνω στην επιφάνεια με ψιλές άσπρες στάχτες.
Το ρωσσικού τύπου πυροσβεστικό αεροπλάνο Ιλιούσιν παίρνει 40 τόννους νερό, μπορεί να πετάει με χαμηλή ταχύτητα και ακραίες συνθήκες, είναι εξοπλισμένο με ειδικά όργανα που εντοπίζουν την εστία της φωτιάς και κατευθύνουν σωστά το αεροπλάνο για μεγάλη ευστοχία και με μια πτήση του, σβήνει ένα ολόκληρο μέτωπο φωτιάς.
Και δεν έχουμε ούτε ένα. Έτσι για ώρα ανάγκης όπως αυτή τώρα.
Και προσπαθούμε με τα καναντέρ των 4 τόννων νερού να κάνουμε δουλειά.
Σαν να προσπαθείς σε μια φωτιά σε ένα σπίτι να τη σβήσεις με ένα ποτήρι νερό. Είναι προτιμότερος ένας κουβάς.
Όπως πάντα έτσι και τώρα, λειτουργούμε με τα ημίμετρα.

Μελίδης Μιχάλης said:
Εκείνη τη νύχτα ήμουν στο δίπλα πόδι, τη Σιθωνία, στη Βουρβουρού και έβλεπα τον κατακόκκινο από τη φωτιά ουρανό. Κατά τις 9 το βράδυ μας ήρθε ένα κύμα καυτού αέρα που δεν έχω ξαναδεί. Μυρωδιά καμμένου και τη άλλη μέρα η θάλασσα γέμισε επάνω στην επιφάνεια με ψιλές άσπρες στάχτες.
Το ρωσσικού τύπου πυροσβεστικό αεροπλάνο Ιλιούσιν παίρνει 40 τόννους νερό, μπορεί να πετάει με χαμηλή ταχύτητα και ακραίες συνθήκες, είναι εξοπλισμένο με ειδικά όργανα που εντοπίζουν την εστία της φωτιάς και κατευθύνουν σωστά το αεροπλάνο για μεγάλη ευστοχία και με μια πτήση του, σβήνει ένα ολόκληρο μέτωπο φωτιάς.
Και δεν έχουμε ούτε ένα. Έτσι για ώρα ανάγκης όπως αυτή τώρα.
Και προσπαθούμε με τα καναντέρ των 4 τόννων νερού να κάνουμε δουλειά.
Σαν να προσπαθείς σε μια φωτιά σε ένα σπίτι να τη σβήσεις με ένα ποτήρι νερό. Είναι προτιμότερος ένας κουβάς.
Όπως πάντα έτσι και τώρα, λειτουργούμε με τα ημίμετρα.

δεν μπορουμε να αγορασουμε 2 εστω ;;;;; μα τα λεφτα που πεταμε στα καναντερ ειναι ουκ ολιγα........

θα ειχαμε σωσει την χαλκιδικη χτες ....

ειπαμε ....καπως πρεπει να κονομισει και ο μεσαζοντας η ο προμηθευτης .....

:slapface: :slapface: :slapface:

Μήπως οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των καταστροφών είναι αυτοί που ψηφίζουν τα κόμματα του ΕλλΚοινοβουλίου, τα οποία ψηφίζουν αυτές τις οικιστικές διατάξεις που ότι καίγεται μετά να μπορεί να χτίζεται? (Δηλαδή εμείς…)

Χμμμ , εξώ ψιφίζω λευκό , άρα δεν είμαι ηθκός αυτουργός ...

Δεν στέκει αυτό με τις εκλογές ...

Οταν πάω στην Χαλκιδική θα πετάξω και κανα σκουπίδι , και αυτό το σκουπίδι κάνει την διαφορά ... Ανάβει φωτιές , μολύνει των χώρο κλπ κλπ κλπ ...

Εγώ αποδέχομαι την κατάσταση πλέον , είμαι και νέος παναθεμά με , και δέχομαι ότι ποτέ δεν θα υπάρξουν αξιόλογοι άνθρωποι στα σωστά πόστα για να δώσουν λύσεις ... Κάποτε γινόταν , τώρα είναι σύστημα ...

Τσάκωνας Βασίλης said:
Μήπως οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των καταστροφών είναι αυτοί που ψηφίζουν τα κόμματα του ΕλλΚοινοβουλίου, τα οποία ψηφίζουν αυτές τις οικιστικές διατάξεις που ότι καίγεται μετά να μπορεί να χτίζεται? (Δηλαδή εμείς…)

Εδω τα λες ολα. Δυστηχως εχουμε αυτο που μας αξιζει. Και μην μου πειτε οτι αυτοι οι 300 ψηφιστικαν απο αλλους.

Σε τετοιες συζητησεις παντα απεχω γιατι δυστηχως αμα το ψαξετε οι πληοψηφια των πολιτων οταν ψηφιζει παθαινει αλτσχαιμερ...

Θα μου πειτε και τι να ψηφισω???

1. Αν ειστε κολλημενοι με κομματα ψηφιστε τα κομματα σας (κακως) αλλα σταυρωστε μονο τους σωστους και αυτους που ξερετε ΟΧΙ αυτους που δεν ξερετε . Και αν πρεπει να βαλετε 5 6 7 8 σταυρους δεν χρειαζετε να τουσ βαλετε ολους.
2. Επιτελους ας ζητησουμε σαν πολιτες τα λευκα να μην μπαινουν στην σωρω των ακυρων. Δεν μπορω εγω να ριχνω λευκο ενσυνειδιτα γιατι γουσταρω και η ψηφος μου να καταληγει στη ιδια αξια με καποια γιαγουλα που δεν ηξερε να ψηφισει και η ψηφος της εγινε ακυρη !!!! Στην μια περιπτωση ψηφιζω λευκο ενσυνηδιτα και στην αλλη εχω μια ψηφο ασυνιδιτα. Ειναι το ιδιο ??

Αν βγει νομος τελικα για τα λευκα και αλλαξει το συστημα μπορει και να εχουμε ενα 5-15% λευκων. Πιστευετε απο αυτον τον κουβα δεν θα θελουν να παρουν τα μεγαλα κομματα ? Ισως γινουν καλυτεροι !!!!

Jos3ph said:
Χμμμ , εξώ ψιφίζω λευκό , άρα δεν είμαι ηθκός αυτουργός ...

Δεν στέκει αυτό με τις εκλογές ...

Και όμως όταν δε ψηφίζεις ρίχνοντας λευκό ή ψηφίζεις και βγαίνει άκυρο τότε η ψήφος σου πάει με...τον πρώτο.
Αυτό γιατί μη έχοντας άποψη ηθελημένα ή όχι, βοηθάς τον πρώτο να βγει...πρώτος.

μας μεις ειμαστε οι αλλοι....σας μπερδεψα? οι βουλευτες ,Νομαρχες, οι Υπουργοι,οι ,οι,οι ,ειμαστε εμεις
να ρωτησω κατι? εχουμε χασει απο καιρου και την εθνικη μας συνειδηση ή ακομη καλυτερα δεν ειχαμε ποτε μας

δηλαδη ενταξει ερχεται καποιος και το δασικο-καμενο πια οικοπεδο του στο πουλαει για νομιμο
σου λεει ,ψιτ ....θα κανεις ετσι και ετσι ,εχω και κολητο τον ταδε στην νομαρχια, το δασαρχειο,θα δωσεις κατι τι στον αλλον και ολα καλα!!!
και ρωταω
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ?
ααα ειναι ευκαιρια....
ααα πηρε και ο κουμπαρος
ενταξει τοτε καλα προσαναματα

άκυρα και λευκά είναι το ίδιο.
Τα ποσοστά υπολογίζονται επί των εγκύρων ψήφων.
Ως έγκυρες λογίζονται οι ψήφοι που δεν είναι άκυρες ή λευκες.

send κοιτα

εχουμε 100 ψηφοφορους
και 2 υποψηφιους τον Α και Β

απο τους 100 οι 50 ψηφιζουν λευκο οι υπολοιποι 30 τον Α και 20 των Β

αυτο σημαινει 60% ο Α και 40% ο Β

αν ομως αντι για ακυρο ψηφισεις το Γ τοτε γινεται ανακατανομη της εκλογικης πιτας κλπ κλπ

Απάντηση: Re: Ποια @@@@ βαλανε φωτια παλι ;;;;;

send said:
άκυρα και λευκά είναι το ίδιο.
Τα ποσοστά υπολογίζονται επί των εγκύρων ψήφων.
Ως έγκυρες λογίζονται οι ψήφοι που δεν είναι άκυρες ή λευκες.

Ετσι ακριβως. Γιαυτο ειπα ας απαιτησουμε πολιτες με καποιο τροπο την ψηφο των λευκων (μια ενσυνειδητη πραξη) να μην μας την βαζουν στο ιδιο τσουβαλι....

Γινετε ? Με ποιο τροπο ? Ποιοι χανουν απο αυτο ? Ποιοι κερδιζουν ? Και τελικα ειναι τοσο δυσκολο ??