Ποια βαση τοιχου?

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Προκειται για την τηλεοραση philips 42pfl9732d/10 , 29 κιλα η οποια πρεπει να παει τοιχο γιατι πιανει μια επιφανεια που θα μπορουσε να εχει κι αλλη χρηση...

Τι θελω τωρα, απλα μια βαση τοιχου με τα παρακατω στοιχεια:

-Nα μπορει να μεταβαλει την αποσταση της απ τον τοιχο (τηλεσκοπικα?)
-Περιστροφη δεξια/αριστερα
-Κινηση γυρω απ' το οριζοντιο επιπεδο (γιατι στο αλφαδιασμα θα τα κανω
μαλλον σκ@@@!)
-Να ειναι σχετικα futureproof... δηλαδη να σηκωνει και μεγαλυτερο
βαρος αν καποια στιγμη μπει μεγαλυτερη tv
-cable management εννοειτε με ποδι μεχρι το πατωμα για να κρυβει τα
καλωδια
-remote contorl? χωρις να ειναι ιδιαιτερα απαραιτητο

Για πειτε αποψεις και τιμες αν ξερετε??? Ευχαριστω πολυ.

Ρίξε μιά ματιά στο site της Vogels. Δίνοντας τον τύπο της TV σου (PHILIPS PFL9732) σου προτείνει μια σειρά από βάσεις. Οι πρώτες 4-5 έχουν τα χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν. Το μόνο που νομίζω ότι δεν θα βρεις σε βάση τοίχου, είναι η κολώνα μέχρι το έδαφος για να καλύψεις τα καλώδια.

http://www.vogels.com/pages/consumer/flatscreenfitter.aspx?brand=30&type=20&size=42&range=false

Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Κινοτεχνική, αλλά θα τις βρεις και σε πολλά καταστήματα (π.χ πλαίσιο, Media markt..)

http://www.kinotechniki.gr/vogels.php?PHPSESSID=b2fd1e6301616012a4a484c9d69ee5c8

Και κατι αλλο ακομα, οσες βασεις κοιταω δε λενε αν μπορουν να ρυθμισουν κλιση (εστω και μικρη) γυρω απο το οριζοντιο επιπεδο (δε λεω φυσικα την κλιση εμπρος-πισω 'tilt' αυτο εννοειται) γιατι οπως ειπα απο αλφαδιες αστα να πανε....

Και κατι αλλο ακομα, οσες βασεις κοιταω δε λενε αν μπορουν να ρυθμισουν κλιση (εστω και μικρη) γυρω απο το οριζοντιο επιπεδο (δε λεω φυσικα την κλιση εμπρος-πισω 'tilt' αυτο εννοειται) γιατι οπως ειπα απο αλφαδιες αστα να πανε....

Μάλλον θα πρέπει να την αλφαδιάσεις σωστά, ή αν δεν μπορείς μόνος σου φώναξε κάποιον να σε βοηθήσει. Γι αυτό άλλωστε ανακαλύφθηκαν τα αλφάδια....
Πάντως δεν είναι δύσκολο. Μέσα στην συσκευασία θα βρείς οδηγίες με εικόνες που θα σε βοηθήσουν.

Λοιπον παιδια επανερχομαι για να σας ευχαριστησω και παλι για τις συμβουλες σας.

Η tv αναρτηθηκε το ΣΚ σε βαση vogels 'efwe 6455 rc' η οποια ειναι απαιχτη (και τηλεχειριζομενη παρακαλω...:BDGBGDB55:). Επισης η vogels εχει και μια σειρα αξεσουαρ οπως αλουμινενιο κολωνακι (ειναι modular τυπος σε διαφορα μηκη που ενωνονται μεταξυ τους για να φτασει στο επιθυμητο υψος) που μπαινει στον τοιχο και κρυβει ολα τα καλωδια, το οποιο επισης δεχεται ειδικο ραφι(α) για συσκευες (στο οποιο τελικα εβαλα το κεντρικο ηχειο εξοικονομωντας ακομα περισσοτερο ελευθερο χωρο απο κατω...)

Τελος η τοποθετηση ηταν σχετικα ευκολη υποθεση με το πατρον που ειχε στο κουτι της (ασχετα αν σ' εμενα πηρε γυρω στις 5 ωρες λογω σχετικης κουλαμαρας) και θελει οπωσδηποτε 2 ατομα για να κρεμασεις την tv αλλα και γιατι και η ιδια η βαση ειναι αρκετα βαρια.

Α, και μην ξεχασω...προσοχη οποιος την παρει δεν πρεπει με τιποτα να σκισει το εξωτερικο καλυμα του κουτιου της γιατι απο μεσα εχει το πατρον της τοποθετησης.

Είδες που φοβόσουν ότι δεν θα τα καταφέρεις? :a0210:
Καλορίζικη λοιπόν. Ανέβασε και καμιά φωτογραφία να την δούμε.
Πόσο σου κόστισε?

Σ' ευχαριστω Κωστα, φωτος ελπιζω να μπορεσω ν' ανεβασω αποψε η αυριο, οσο για το κοστος αστα να πανε ... πανακριβη (650 ευρω ολα μαζι, δλδ με δυο μηκη κολωνακια και το ραφι τους :bigcry:) αλλα τουλαχιστον ειπα μια φορα θα τη βαλω και θα μεινει για μια ζωη (μια και σηκωνει οτι θες απο ιντζες και βαρος).

Και βεβαια δεν ειναι λιγα..., αστα ξεψιλιαστηκα, βεβαια γυρω στα 150 ευρω εκαναν τα κολωνακια και το ραφι αλλα και παλι ειναι πολλα. Ομως τελικα ο τηλεχειρισμος και οι αυτοματισμοι ειναι που ανεβαζουν πολυ το κοστος της. Αν δεν υπηρχαν αυτα δε θα 'κανε ουτε τα μισα.

Θ' ανεβασω φωτος αργοτερα...

Να και οι φωτογραφιες που ειπα, ελπιζω κατι να εβγαλα...:BDGBGDB55:

Attachments

• DSC00032.jpg
    DSC00032.jpg
    53.2 KB · Views: 166
  • DSC00033.jpg
    DSC00033.jpg
    39.6 KB · Views: 131
  • DSC00034.jpg
    DSC00034.jpg
    46.5 KB · Views: 133
  • DSC00035.jpg
    DSC00035.jpg
    44.4 KB · Views: 140
Μετα απο περιπου ενα μηνα συμβιωσης με τη συγκεκριμενη βαση εχω καποια ...προβληματακια...

Πρωτον, το Πασχα που εφυγα εκλεισα το ρευμα για περιπου 3 μερες κι οταν γυρισα ειχε χασει ολες τις ρυθμισεις της με αποτελεσμα να την ξαναρυθμισω απ' την αρχη. Δηλαδη καθε φορα που θα λειπω θα πρεπει να επαναλαμβανω τις ρυθμισεις? (Εχω και τη συνηθεια οποτε φευγω εστω και για ΣΚ να κλεινω ολα τα ρευματα των συσκευων).

Δευτερον, ξαφνικα χθες εκανε του κεφαλιου της και ξαναχασε τις ρυθμισεις της ... (χωρις να κλεισω το ρευμα) ... αντε ξαναρυθμιζε παλι.

Ενταξει, θα μου πειτε, ισως δεν ειναι και πολυ τραγικο αλλα απλα ειναι πολυ σπαστικο σε ανυποπτο χρονο να τα χανει κι εκει που βλεπεις ενα εργο μεσα στην καλη χαρα να στην..... κοπαναει η οθονη...

Εχει καποιος απο 'σας εμπειρια με τη βαση αυτη (η αλλες της vogels) και κανα γιατρικο που να τις απαλλασει απο τα προβληματακια αυτα γιατι το manual στο troubleshooting το μονο που λεει ειναι '...επαναλαβετε τις ρυθμισεις...'?

Βάλτην μόνη της πάνω σε UPS...μπορεί να φταίει και το ρεύμα της ΔΕΗ...
Βρήκα αυτό το θέμα ψάχνοντας για βάση, αλλά 650???
Εγώ μέχρι για καμια 200ρα λέω...

παιδια επειδη θελω να στηριξω μια τηλεοραση βαρους περιπου 30 κιλων (Pioneer 42'' Kuro) αποφασισα να παρω και εγω μια Vogels!
Οντως φαινονται πολυ καλες κατασκευαστικα!
Το θεμα ειναι ομως πως θα τοποθετηθει σε τοιχο απο AlfaBlock (YTONG)!
Ξερετε πως πρεπει να μπει?
Απο οσο γνωριζω υπαρχουν ειδικα Στριφονια-Ουπα!
Οποια συμβουλη δεκτη!

παιδια επειδη θελω να στηριξω μια τηλεοραση βαρους περιπου 30 κιλων (Pioneer 42'' Kuro) αποφασισα να παρω και εγω μια Vogels!
Λεω Για αυτη:
http://www.vogels.com/web/Consumer/...&dbid=5&typeofpage=81807&equipid=2408&size=42
Οντως φαινονται πολυ καλες κατασκευαστικα!
Το θεμα ειναι ομως πως θα τοποθετηθει σε τοιχο απο AlfaBlock (YTONG)!
Ξερετε πως πρεπει να μπει?
Απο οσο γνωριζω υπαρχουν ειδικα Στριφονια-Ουπα!
Οποια συμβουλη δεκτη!

Δεν θα έχεις πρόβλημα Χρήστο...-bye-
Ευχαριστω Φιλαρακι!
Εχω ανοιξει δουλειες με ''Φουντες'' και ειμαι λιγο πελαγωμενος!
Κατα τ'αλλα πιστευω οτι θα βρω τα αντιστοιχα στριφονια και θα ειναι οντως Ο.Κ
Ειναι και βαρυ το ''Πλασματακι...''
Thanks!!!!