Πoια compact να διαλέξω;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πoια compact να διαλέξω;

αν εχεις προβολεα και θες να τις βλεπεις εκει μετραει .δεν θα τυπωσεις σε μεγεθος τεραστιοτατο αλλα αν εχεις οθονη 2600*1650 παιζεις καλητερα με τις φωτογραφιες αυτες κατι ξερω οχι και τπτ.θες να ποσταρω φωτος που εχω βγαλει ?
φιλικα γιαννης
Αδιάφορο φωτογραφικά.

Που το ξέρεις;

Μια φωτογραφική δεν έχει κανένα λόγο να έχει έξοδο HD.
Σου έχουν δημιουργήσει σύγχιση οι διαφημίσεις των τηλεοράσεων ...νομίζω.

Θα τυπώσεις σε μέγεθος μπαλκονόπορτας;
Γιατί αυτό το +...μόνο για αυτό χρειάζεται...πως να το κάνουμε;

Πολύ φιλικά θα σου πω πως φαίνεται απίστευτα οτι δεν έχεις σχέση με την φωτογραφία...αλλά και με τις ''μηχανές'' αυτής.

Παρακολούθησε την συγκεκριμένη κατηγορία και πιστεύω ότι θα μάθεις αρκετά πράγματα.

Re: Απάντηση: Πoια compact να διαλέξω;

για compact οπως και να το κανουμε μικροι ειναι οι αισθητητρες γιατι ειναι compact.
τωρα μια φωτο που βγηκε με τριποδο στα 13.6 mp ειναι καλητερη απο μια που βγηκε με 6 mp
δεν τις θελουν ολοι για να τις τυπωνουν .
μπορει καποιος να τις θελει στο πισι με την υπερυψηλης αναλυσης οθονη να την βλεπει να τη χαιρετε.
συμφωνω για το μεγεθος απο τους αισθητηρες αλλα ειναι compact οχι dslr

Σε παρακαλώ, κατάλαβέ μας. Δεν σου τη λέμε. Προσπαθούμε να σου δώσουμε να καταλάβεις ότι αποπροσανατολίζεις κάποιον που ζητά συμβουλή. Ακόμη και αυτό που ανέφερες τώρα, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Το τρίποδο θα σου εκμηδενίσει απλώς την πιθανότητα θολούρας από το κούνημα του χεριού, έστω και ανεπαίσθητο. Δεν θα αυξήσει ούτε το κοντράστ, ούτε θα σβήσει το γρέζι από την εικόνα που προκαλεί ο θόρυβος στα 50 iso (!!!). Ο send, ο preve και άλλοι προσπαθούμε να πούμε, δες κάποιες φωτογραφίες από διαφορετικές μηχανές και κρίνε... μην κολάς στα μεγα.

Και κάτι τελευταίο. Δυο από τις σημερινές λήψεις που έκανα με τη συγκεκριμένη μηχανή (με τρίποδο γιατί με κέρουν καλά) μέσα στο Mediamarkt την έστειλα στο Shutterstock για έγκριση και πώληση (άκρες καλωδίων ήταν το θέμα, δηλ. εξαιρετικά εύκολο για κόμπακτ μηχανές που έχουν τεράστιο βάθος πεδίου). Περίμενα απάντηση λογικά σε 2-3 μέρες και μάλλον θετική. Όμως ήλθε η απάντηση σήμερα κιόλας (Unacceptable. Noise all over. Please do not resubmit). Άχρηστη... και σκέψου ότι για να περάσει την είχα στείλει με διαφορετική ονομασία (DSC, DCS) σε διαφορετικές αναλύσεις. 4000Χ3000 και την αμέσως πιο μικρή άρα 7 μεγα. Και οι δυο απορρίφθηκαν ασυζητί.

:afro:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πoια compact να διαλέξω;

αν εχεις προβολεα και θες να τις βλεπεις εκει μετραει .δεν θα τυπωσεις σε μεγεθος τεραστιοτατο αλλα αν εχεις οθονη 2600*1650 παιζεις καλητερα με τις φωτογραφιες αυτες κατι ξερω οχι και τπτ.θες να ποσταρω φωτος που εχω βγαλει ?
φιλικα γιαννης

Μήπως θέλεις να βγάλουμε φωτογραφίες με κάποιες μηχανές και να δώσουμε τα καρέ (με σβησμένο exif) σε άλλα μέλη φωτογράφους να μας πουν τη γνώμη τους;

Φίλοι, προέκυψε ερώτηση από δικό μου ανθρωπο για compact. Ζητάει μια καλή πρόταση γύρω στά 300Ε(+-). Φακος απο 28mm και αρκετό zoom. Μέγεθος μέτριο. Βοηθάτε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πoια compact να διαλέξω;

φιλικα γιαννης

1)Αυτό που περιγράφεις δεν είναι ο μέσος όρος.
Είναι περίπτωση.

2) Αυτή τη στιγμή το πρότυπο HD είναι 1920Χ1080

3) HD ''βλέπεις'' με λιγότερα από 3 mp. Τα 13....τι τα θες;

4) Σε μια φωτογραφία μετράει πρωτίστως το περιεχόμενο.
Η ανάλυση της μπορεί να μην ενδιαφέρει ...και καθόλου!

Όταν κάποιος ζητάει μια συμβουλη πάνω σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, είναι κρίμα να τον αποπροσανατολίζουμε (όπως λέει και ο Βλάσσης) αναφέροντας τις δικές μας (πολύ ειδικές) περιπτώσεις.
Προσωπικά θα έπρεπε να του είχα πει να πάρει DSLR και όχι compact ...επειδή έτσι μου αρέσει εμένα.
Μάλον δεν θα τον βοηθούσα ιδιαίτερα σε αυτό που είχε ζητήσει.
Compact δηλαδή.

Παιδια μην ασχολείστε...

Το κακό με τα fanboys της Sony ειναι οτι δεν ξερουν που πρέπει να σταματήσουν..

Φιλε Johnny εκτιθεσαι και καλό είναι να προσέχεις ... Φιλικά πάντα..

Η Panasonic Lumix DMC TZ 5 η 4, που πολύ προτείνεται απο πολλούς, δεν έχει οφθαλμοσκόπιο, ρε παιδιά. Καλό εύρος zoom, ίσως και πολλά άλλα καλά, αλλά...Κάτι πιο φωτογραφικό απο canon 720is, γύρω στα 300 Ε, με φακό 28-..., τι θα προτείνατε για τον δικό μου;:hmmmm2:

Τι να κάνουμε, αυτές με οφθαλμοσκόπιο είναι πλέον μετρημένες στα δάχτυλα.
Ούτως ή άλλως σε κόμπακτ με φακό πάνω από 140-150, δεν μπορεί να καλύψει σωστά στη σύνθεση. Για πιο φωτογραφικό, γιατί δεν κοιτάς στα μεταχειρισμένα? Καμία Kodak P880, καμία Olympus 5060...

χαιρετώ όλη την παρέα,θα ηθελα την συμβουλή σας στην αγορά της μηχανής olympus fe 350 με ευρυγώνιο φακο,επειδή την μηχανη θα την χρησιμοποιήσω περισοτερο σε κλειστούς χωρους όπως δωματιο σπιτιού αξίζουν τα 199 ευρω ;διευκρινιζω οτι δεν εχω πολλες απαιτήσεις απο την μηχανή απλα να μπορεί να βγαζει πολλα ατομα απο κοντινή αποσταση

Όταν πήρα την FUJI F20 πριν μερικούς μήνες είχα πάει στο Mediamarkt και έπαιξα αρκετά με όλες τις μηχανές. Η OLY 290 (αυτή ήταν τότε η ευρυγώνια) δεν μπορούσε να εστιάσει με κανένα τρόπο σε κινούμενο αντικείμενο. Όλα θολά. Αργότερα έμαθα ότι αποσύρθηκε όλη η σειρά. Άρα να την πάρεις, αλλά ΜΟΝΟΝ αφού την πάρεις στα χέρια σου και σιγουρευτείς ότι εστιάζει σταθερά και γρήγορα.

εγώ αγαπητέ Βλάσση έχω την FUJI F31, αξίζει να πάω στην olympus 420 για άφλασα στα 800-1600 iso (ψάχνω τι δώρο να μου κάνει ο κουμπάρος). Λες να μην δω σημαντική διαφορά? είναι πράγματι η σειρά F20-30-31 της φούτζι τόσο φοβερή?

εγώ αγαπητέ Βλάσση έχω την FUJI F31, αξίζει να πάω στην olympus 420 για άφλασα στα 800-1600 iso (ψάχνω τι δώρο να μου κάνει ο κουμπάρος). Λες να μην δω σημαντική διαφορά? είναι πράγματι η σειρά F20-30-31 της φούτζι τόσο φοβερή?

Φίλε yiannakas:

Γιατί ο κουμπάρος να μην σου πάρει δώρο κάτι τέτοιο:
http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_264&products_id=5118

Νομίζω ότι σε αυτήν την κατηγορία τιμής, δεν σε εμποδίζει κάτι να κατευθυνθείς εκεί.

Ή εδώ:

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_264&products_id=5147

Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά.

ευχαριστώ, αλλά θέλω σε μικρό μέγεθος.
Mένουν μόνο η sigma DP1, που δεν κάνει για βραδυνά και η olympus 420

Re: Ξ*oΞΉΞ± compact Ξ½Ξ± Ξ´ΞΉΞ±Ξ»Ξ*ΞΎΟ‰;

telika thn pira thn mixani olympus fe 350 kai proseksa auto pou mou eipes,sto menou exei mia leitourgia pou leei ''kinoumeno antikeimeno" tin dokimasa kai emena pou fanike mia xara tora ti na po,8a thn doulepso tis epomenes meres kai 8a sas po entiposeis. Pantos euxaristo gia tin episimansi sto ti na prosekso. kalimera

signomi gia tous agglikous xaraktires alla epeidi o ipologostis einai sindemenos meso kinitou den mou anagnorizei tous ellinikous xaraktires