Ποιά compact ;

buck

Senior Member
13 September 2006
502
Αλιμος
Σκέφτομαι να αντικαταστήσω την Olympus c 70 που έχω με μία νέα μηχανή.

Προτιμώ compact περισσότερο λόγω ευκολίας στην χρήση και μεταφορά. Είμαι ανάμεσα στις Lumix FZ 28, Canon SX10is, Nikon P90, Sony DSC HX1 .

Ως βασικό κριτήριο θεωρώ την καλή σταθεροποίηση λόγω του μεγάλου zoom αλλά και την ( όσο το δυνατόν ) καλύτερη ποιότητα φακού. Η χρήση θα είναι σε φωτογράφιση τοπίων και ανθρώπων σε κάποια ταξίδια και καλό θα είναι να μπορώ να φωτογραφίζω και σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού. ( Ξημέρωμα - σούρουπο).

Φυσικά είμαι ανοικτός και σε άλλες προτάσεις. Ευχαριστώ.

Σπύρος.

Φίλε Σπύρο η Nikon και η Panasonic είναι δύο εξαιρετικές επιλογές και θα ήμουν ευχαριστημένος και με τις δύο.

Σε ευχαριστώ Jim,

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει περισσότερο η Canon αν και γνωρίζω ότι η Lumix θα καλύψει τις απαιτήσεις μου και με το παραπάνω. Απλά έχω ακούσει ότι η Canon έχει πολύ καλή σταθεροποίηση και αφού η αγορά της C70 αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος επιλογή (αφού δεν είχε καθόλου σταθεροποίηση) ψάχνομαι για να μην τη πατήσω ξανά.

Για την P 90 δεν γνωρίζω πολλά, αν και με βάση τα λίγα που έχω διαβάσει φαίνεται εξαιρετική πρόταση. Έχω μόνο μία ( γελοία ) φοβία ότι θα έχει την ίδια τύχη με την προηγούμενη Nikon που είχα, την οποία κάποιος θεώρησε ότι χρειαζόταν περισσότερο από εμένα και την "απαλλοτρίωσε" μαζί με όλα τα παρελκόμενα της. Έτσι ενώ θέλω πολύ να πάρω ξανά μία Nikon κάτι με κρατάει ( ξέρω ότι είναι τουλάχιστον απλοϊκή σαν σκέψη αλλά δυστυχώς κάθε φορά που βλέπω το λογότυπο της Nikon θυμάμαι την δυσάρεστη εμπειρία).

Αυτό το νήμα από την άλλη δεν είναι του τύπου " προτείνετε μου εσείς μηχανές, αλλά εγώ θα πάρω αυτή που θέλω ", απλά ψάχνω να βρω κάποια στοιχεία που θα με βοηθήσουν στην επιλογή μου.

Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο όσων θα μπουν στον κόπο να απαντήσουν.

Έχω μόνο μία ( γελοία ) φοβία ότι θα έχει την ίδια τύχη με την προηγούμενη Nikon που είχα, την οποία κάποιος θεώρησε ότι χρειαζόταν περισσότερο από εμένα και την "απαλλοτρίωσε" μαζί με όλα τα παρελκόμενα της. Έτσι ενώ θέλω πολύ να πάρω ξανά μία Nikon κάτι με κρατάει ( ξέρω ότι είναι τουλάχιστον απλοϊκή σαν σκέψη αλλά δυστυχώς κάθε φορά που βλέπω το λογότυπο της Nikon θυμάμαι την δυσάρεστη εμπειρία).

Δεν είναι καθόλου απλοικό σαν σκέψη, ιδιαίτερα αν έχει συνδιαστεί με δυσάρεστη εμπειρία.

Την έχω πάθει και εγώ.

Τελικά ξεπερνώντας τους δισταγμούς μου, απέκτησα μια Nikon D60 (αυτό θα πει συνέπεια και σταθερότητα αποφάσεων) με τους 18-55 και 55-200 VR (μόνο ο 2ος) και έφυγα για την Κεφαλλονιά.

Αν και δεν πρόλαβα να μάθω πολλά για την μηχανή, έβγαλα περίπου 900 φωτογραφίες, σχεδόν όλες στο auto, και κάποιες σε manual ρυθμίσεις απλά και μόνο για να αρχίσω να μπαίνω στο κλίμα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι, σε θέαση και εκτύπωση των φωτογραφιών με το ViewNX φαίνονται και (είναι) υπερφωτισμένες, ενώ με άλλα προγράμματα όπως το Photoshop αλλά και το πρόγραμμα προβολής εικόνων των Windows, τα χρώματα είναι σωστά και το φως όπως (σχεδόν) ήταν στις πραγματικές συνθήκες λήψης. Για να βεβαιωθώ έστειλα φωτό σε φίλους και διαπίστωσα ότι πράγματι οι φωτό ήταν σωστές τουλάχιστον σε ότι αφορά το φως. Μήπως υπάρχει κάτι στις επιλογές του ViewNX που έχω λάθος, η δεν είναι και ότι καλύτερο γι' αυτή τη δουλειά;.

Καλό φθινόπωρο σε όλους -ες.-bye--bye--bye-