Ποια compact?

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
809
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και δύο θήλεα, αδελφή και πεθερά, φαγώθηκαν για ψηφιακή μηχανή. Δίνουν (έκαστη) μέχρι 200-220 ευρώ.

Μη ρωτάτε τι φωτογραφίες θα τραβάνε. Συνηθισμένα πράγματα - γιορτές, εκδρομές, εκδηλώσεις κ.λπ. Καλό είναι να υπάρχει μενού στα ελληνικά.

Έριξα μια πρόχειρη ματιά στις Canon (μόνο και μόνο γιατί έχουν ελληνικά μενού, δεν ξέρω αν έχουν και άλλες) και βρήκα δύο-τρία κομμάτια. Θέλω τη γνώμη σας (που, άλλωστε, μου ήταν πάντα πολύτιμη στις επιλογές μου).

Canon IXUS 100 IS
Canon PowerShot SX120 IS

Σε υψηλότερη κατηγορία τιμής (παίζει λίγο και αυτή η πιθανότητα) μου άρεσε ιδιαίτερα η Canon PowerShot SX200 IS.

Πώς βρίσκετε τις επιλογές μου; Στις ίδιες τιμές παίζει κάτι καλύτερο;

Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να με διαβάσετε.

Να προτιμήσουν την πρώτη... βγαίνει και σε ωραία χρώματα. Φωτογραφίες ωραίες πάντως τραβά σίγουρα.

Σε ευχαρστώ, Βλάση!

Για την PowerShot SX200 IS τι λες; Να την προτιμήσω αν αυξηθεί το χρηματικό όριο ή να κοιτάξω κάτι άλλο στο ίδιο ποσό (270 - 300 ευρώ);

Και πάλι thanks!!

Διαβάζω τα καλύτερα για τις εξής δύο : Fuji f70EXR (με ζουμ 10χ και αισθητήρα 1/2") , Fuji f200EXR (με ζουμ 5χ και αισθητήρα 1/1,7") . Ειδικά για την πρώτη τα σχόλια είναι έως και διθυραμβικά , λόγω συνδυασμού μεγέθους - ζουμ - απόδοσης και κάποιων "τρυκ" όπως το bokeh μέσω λογισμικού κ.λ.π. (για να ξεφεύγουμε λίγο κι από την πεπατημένη canon - nikon κι Άγιος ο Θεός) ;)

Διαβάζω τα καλύτερα για τις εξής δύο : Fuji f70EXR (με ζουμ 10χ και αισθητήρα 1/2") , Fuji f200EXR (με ζουμ 5χ και αισθητήρα 1/1,7") . Ειδικά για την πρώτη τα σχόλια είναι έως και διθυραμβικά , λόγω συνδυασμού μεγέθους - ζουμ - απόδοσης και κάποιων "τρυκ" όπως το bokeh μέσω λογισμικού κ.λ.π. (για να ξεφεύγουμε λίγο κι από την πεπατημένη canon - nikon κι Άγιος ο Θεός) ;)

Σ' ευχαριστώ πολύ, φίλε μου!

Υπάρχει κάποιο έγκυρο review για την f70; Τα χαρακτηριστικά της φαίνονται όντως πολύ καλά!

Η ελληνική γλώσσα στα μενού είναι, δυστυχώς, σημαντικό κριτήριο, λόγω ανεπαρκούς γνώσης της αγγλικής... Γι' αυτό και κοίταξα πρώτα τις Canon.

Η χρήση της μηχανής εκ μέρους των δύο κυριών είναι μάλλον τυπική, οπότε προχωρημένα ή μοναδικά χαρακτηριστικά δεν νομίζω ότι τις ενδιαφέρουν.

Βλάση είμαι φανατικά υπέρ της Canon σ´αυτή τη κατηγορία. Αν όμως έχεις σκοπό να ανέβεις λίγο πάνω από 300 Ε, μια πάρα πολύ καλή επιλογή είναι η Panasonic Lumix DMC-LX3.
Όχι στις πιό μικρές Panasonic, αν κινηθείς πιό χαμηλά οικονομικά και η δική μου πρόταση είναι Canon.

Κι εγώ έχω μια PANASONIC TZ6 αλλά το θέμα δεν είναι τί θα χρησιμοποιήσω εγώ ή εσύ, αλλά τί θα αρέσει και θα κάνει να αισθάνεται άνετα μια γυναίκα. Έτσι δεν είναι;

Απάντηση: Re: Ποια compact?

Κι εγώ έχω μια PANASONIC TZ6 αλλά το θέμα δεν είναι τί θα χρησιμοποιήσω εγώ ή εσύ, αλλά τί θα αρέσει και θα κάνει να αισθάνεται άνετα μια γυναίκα. Έτσι δεν είναι;

Έχεις δίκιο... Αυτά παθαίνεις αν διαβάζεις βιαστικά. Τώρα είδα οτι είναι για τις γυναίκες.

Βρε παιδιά εσείς που είστε εκπαιδευμένοι, η Lumix FX500 δεν είναι ότι πρέπει για αρχάριους? Γιατί απορρίπτετε τις φθηνές panasonic? :nounder:

Re: Απάντηση: Ποια compact?

Βρε παιδιά εσείς που είστε εκπαιδευμένοι, η Lumix FX500 δεν είναι ότι πρέπει για αρχάριους? Γιατί απορρίπτετε τις φθηνές panasonic? :nounder:

Μόνο και μόνο επειδή οι φθηνές CANON για τις γυναίκες είναι ιδανικές. Και μεταξύ μας η F500 δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει απέναντι στην FUJI F30 του Ηλία ήδη από πέρυσι.

Από την άλλη εγώ δεν έχω μικρή CANON, έχω FUJI (F20) και PANASONIC (TZ6 αγορά από μέλος του φόρουμ).

Υποψην οτι η IXUS 100 ειναι παααρα πολυ μικρη σε διαστασεις.

Την προτεινα σε μια φιλη και οταν την ειδα απο κοντα ξαφνιαστηκα.