Ποια cpu (AMD)

theom

Established Member
5 April 2007
110
Καλησπέρα σε όλους,

Επιτέλους ήρθε ο καιρός για αναβάθμιση του pc και τώρα οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.
Εκτός των υπολοίπων εργασιών (επεξεργασία βίντεο, λίγα games, downloading κλπ) θα το χρησιμοποιήσω για θέαση bluray (mkv για την ώρα) (με ένα καλώδιο hdmi σε hdmi 5-7 μέτρα)

Το θέμα έχει ως εξής:
Έχω παραγγείλει m/b την GA-MA78GM-S2H , ένα κουτί απλό 420Watt, έχω ένα hdd 320gb και μου απομένει η CPU

Εδώ έχω κολλήσει. Από την 4850 ως την 9750 όλες είναι συζητήσιμες. Δεν θέλω να δώσω τζάμπα χρήματα αλλά και να μην κολλάει το μηχάνημα.

Εσείς τι λέτε;

Από την 4850 ως την 9750 όλες είναι συζητήσιμες. Δεν θέλω να δώσω τζάμπα χρήματα αλλά και να μην κολλάει το μηχάνημα.
Εσείς τι λέτε;
Εγω με εναν 5200 βλεπω τα παντα χωρις σπασιματα και αλλα περιεργα....(χρηση μονο για ταινιες)
Τωρα για παιχνιδια και με δεδομενη την on board gpu θα σου προτεινα κατι πιο ισχυρο: 8650 και ανω...

Απάντηση: Re: Ποια cpu (AMD)

Εγω με εναν 5200 βλεπω τα παντα χωρις σπασιματα και αλλα περιεργα....(χρηση μονο για ταινιες)
Τωρα για παιχνιδια και με δεδομενη την on board gpu θα σου προτεινα κατι πιο ισχυρο: 8650 και ανω...

Σ'ευχαριστώ, -bye-

η αλήθεια είναι πως κι εμένα μου φαίνεται λογικό να επιλέξω μεταξύ
5600,8750,9600 (αφού η 9750 είναι στα 125w)

Υπάρχουν βέβαια και οι επιλογές 5600 στα 65w και 9750 στα 95w αλλά δεν ξέρω πότε θα έρθουν.

Last edited:
Εγώ με την 5200+ δεν εχω δει καποιο πρόβλημα μεχρι στιγμης σε σχέση με τη χρήση που θέλεις.. Καλό ειναι ομως μιας και η διαφορά είναι μικρή να πάς κατευθείαν για τον 6000.. Η παραπάνω ισχύς δεν βλάπτει..

Sure , μπορείς να κάνεις ότι νομίζεις !

Απλά εαν θελήσεις να βάλεις και κάρτα γραφικών αργότερα ( gamimg περισσότερο ) , αρκεί να μην ξεπερνά τα 200watt ...

Sure , μπορείς να κάνεις ότι νομίζεις !

Απλά εαν θελήσεις να βάλεις και κάρτα γραφικών αργότερα ( gamimg περισσότερο ) , αρκεί να μην ξεπερνά τα 200watt ...

Εννοείς ότι σε εκείνη τη περίπτωση θα πρέπει να αλλάξω και τροφοδοτικό;

Το τροφοδοτικό θα παίξει , απλά πολλές ώρες δεν θα τραβάει ... εννοείται ότι στις ταινίες , ακόμα και το πιο βαρύ MKV παίζει λιγότερο από 50% ενώ BR ή HDDVD έχει embended λύση και θα είσαι γύρω στα 10% ...

Για gaming , κυρίαρχη είναι η κάρτα γραφικών , και όχι η CPU ...

Επειδη ενδιαφερομαι κ εγω για την ιδια μητρικη (780g) για να βλεπω μονο ταινιες (καθολου gaming) κ βλεπω οτι υπαρχουν διαφοροι CPU με το ιδιο ονομα αλλα διαφορετικα χαρακτηριστικα... κλασικα οπως μας εχει συνηθισει η AMD. Πχ ενδιαφερομαι για τον 5200+ αλλα ποιον απ'ολους?? Για τη δουλεια που το θελω (το μονο "ζορισμα" του θα ειναι αρχεια mkv-ΒluRay) τι να προτιμησω?? Λιγα Watt?Μπολικη cache?πολλα ΜΗΖ?"μικρη" αρχιτεκτονικη(65-90nm)?EΔΩ εχει μια λιστα με 4 διαφορετικους 5200+

Πολύ καλή ερώτηση...

Νομίζω όμως ότι πρέπει πρώτα να δούμε τι υπάρχει στην Ελληνική αγορά. υπάρχουν όλοι;

Νομίζω ότι ο καταλληλότερος για HTPC είναι ο 4850e (Energy Efficient, 45W). Αν τυχόν χρειαστείς παραπάνω από 2.5GHz γίνεται O/C άνετα (χωρίς extra ψύξη, ή overvoltage) στα 3GHz (επίπεδα 6000+).

Για 3D παιχνίδια, ότι CPU και να βάλεις επάνω, δεν πρόκειται να παίξεις χωρίς addon κάρτα γραφικών.

Για άνετο παίξιμο χωρίς hardware acceleration σε οποιοδήποτε .mkv, οπωσδήποτε quad...

Για άνετο παίξιμο χωρίς hardware acceleration σε οποιοδήποτε .mkv, οπωσδήποτε quad...

Αυτό πιστευω ειναι αρκετα υπερβολικό...

Δεν χρειαζεται Quad για απλη αναπαραγωγή HD video.... Μονο αν κανει καποιος encoding σε HD ή άλλες "βαριες" δουλειες θελει quad...

Εγω στο Htpc μου έχω εναν Core2Duo 6600 στα 2,4 GHz (ή πρωτη σειρά core2duo που βγηκε), και παιζω άψογα ΟΛΑ τα .mkv 1080p και τα image Βlu-Ray απο το σκληρο δισκο μου χωρίς hardware accelaration με μια παλια καρτα Nvidia 6700 με 128 mb ram και με χρηση επεξεργαστή που ΔΕΝ ξεπερναει το 70-78% στη χειρότερη περίπτωση... :grandpa:

Και μένα εκεί (40-50% με spikes στα 70-80%) μου τα παίζει σε ένα όμως .mkv τα χρειάστηκε (έκανε spikes στα 90-95%) και φάνηκε. Τα BR/HDDVD λόγω HA μου τα παίζει κάτω από 20% σε κάθε περίπτωση (συνήθως 5-10%).

Αν όμως θα μου ζήταγε τη γνώμη ένα φίλος θα του έλεγα quad για να είμαι σίγουρος.

Ο quad 6600 (που ξέρω) τα παίζει στο 10-15%. Προσωπικά προτιμώ για HTPC κατάσταση να είναι χαλαρή η CPU για να μην ανεβάζει στροφές (και θόρυβο) το PC.

Μήπως τελικά η απάντηση είναι να πάω σε κάτι μεταξύ του 8650 και του 9550;

Και μένα εκεί (40-50% με spikes στα 70-80%) μου τα παίζει σε ένα όμως .mkv τα χρειάστηκε (έκανε spikes στα 90-95%) και φάνηκε. Τα BR/HDDVD λόγω HA μου τα παίζει κάτω από 20% σε κάθε περίπτωση (συνήθως 5-10%).

Αν όμως θα μου ζήταγε τη γνώμη ένα φίλος θα του έλεγα quad για να είμαι σίγουρος.

Ο quad 6600 (που ξέρω) τα παίζει στο 10-15%. Προσωπικά προτιμώ για HTPC κατάσταση να είναι χαλαρή η CPU για να μην ανεβάζει στροφές (και θόρυβο) το PC.

Νομίζω οτι εαν σετάρουμε τα προγράμματα σωστά με βάση τους οδηγους που υπάρχουν στις διάφορες κατηγοριες δεν θα εχουμε προβλημα με οποιονδήποτε διπύρηνο επεξεργαστή...

Ευχαριστω παιδια
Τελικα ρε παιδιαγια, να μην ανοιγω νεο θεμα, αυτο το 780G με ενα ήσυχο & οικονομικο (τουλαχιστον σε Watt) CPU οπως ο 4850e ειναι καταλληλο για HTPC η´ μυθος?
Πολυ μας το "λανσαρουν" αυτο το πακετο (780G για HTPC).
Θελω ενα pc καθαρα για χρηση ΗΤPC Nα παιζει δηλαδη avi,mp3,dvd,mkv,BluRay,καθολου games και να ειναι αθορυβο...
Τα προσφερει αυτα το 780 με εναν 4850e?

Last edited: