Ποια cpu (AMD)

Ευχαριστω παιδια
Τελικα ρε παιδιαγια, να μην ανοιγω νεο θεμα, αυτο το 780G με ενα ήσυχο & οικονομικο (τουλαχιστον σε Watt) CPU οπως ο 4850e ειναι καταλληλο για HTPC η´ μυθος?
Πολυ μας το "λανσαρουν" αυτο το πακετο (780G για HTPC).
Θελω ενα pc καθαρα για χρηση ΗΤPC Nα παιζει δηλαδη avi,mp3,dvd,mkv,BluRay,καθολου games και να ειναι αθορυβο...
Τα προσφερει αυτα το 780 με εναν 4850e?
Ναι τα προσφερει.....
απλα δεν μπορεις να αρχισεις να απαιτεις να σου παιζει πχ. το Crysis σε τρελες αναλυσεις....
για χρηση HTPC κανει αυτα που υποσχεται

4850e σου προτείνω και εγώ. Χαμηλή κατανάλωση -> λιγότερη θερμότητα -> λιγότερος θορυβος από ψύξη -> ήσυχο HTPC.

Την ίδια μητρική σκοπευω να αγοράσω και εγώ αλλά τον 4850e δεν βλεπω στην αγορά!!!!

Ευχαριστω παιδια....
Τον 4850e τον βρισκω σε καποια μαγαζια στο skroutz.gr αλλα οντως οχι στα "πολυ γνωστα". Δε νομιζω να δυσκολευτουμε να τον βρουμε... Μια βολτα στη Στουρναρη θα μας λυσει την απορια..
Εκεινο που με προβληματιζει λιγο στη συγκεκριμενη ΜΒ της gigab. ειναι οτι το northbridge ζεσταινεται (τουλαχιστον παιζοντας mkv αρχεια) οπως ανεφερε καποιος εδω κ καποιοι αλλοι σε forum εξωτερικου... Φαινεται η πιο "πλουσια" στην αγορα αλλα δεν ξερω αν επρεπε να δουμε καμια αλλη εταιρια ...

Εγώ που έχω το σετάκι (μητρική / 4850 που θες να αγοράσεις) σου προτείνω πιο δυνατό επεξεργαστή. Εγώ θα κοίταζα τον 5600+.
Επίσης, αρχικά το είχα με 4 GB ram, και τώρα έχω μόνο 2. Στα Vista θες 4 αν χρησιμοποιείς το WMC.

Και κοίταξε μήπως βρεις το revision 1.1 της μητρικής. Έχει μεγαλύτερη ψήκτρα στο northbridge και υποδοχή για ανεμιστήρα.

Tελικα ρε παιδια με τον 4850 & καποιο σωστο set των codecs θα μπορουμε να βλεπουμε κανα mkv 1080 χωρις σπασιματα-κολληματα?
Το chipset 780 που εχει πχ η Gigabyte σε περιπτωση αρχεων mkv κανει δουλεια η' μονο σε δισκακια ΒluRay βοηθαει?

Όπως είπα, έχω την συγκεκριμένη μητρική/4850. Δεν παίζει όλα τα ματρόσκα.
Θες μεγαλύτερο CPU κατά εμένα. Και αν πας σε 4πύρηνο (όχι και τόσο σημαντικό για εμένα) να προσέξεις το ρολόι: δεν παίζουν ρόλο οι πυρήνες, αλλά ο χρονισμός τους. Ο 4850 είναι στα 2,5GHz. Καλύτερα να πας σε κάτι ακόμα πιο υψηλά χρονισμένο. Εκτός που αν θες την απόλυτα χαμηλότερη κατανάλωση, όπου ο 4850 είναι πολύ καλός. Αλλά τότε πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις στα ματροσκα. Μέχρι στιγμής, το 780 κάνει επιτάχυνση στο Bluray, τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα μέσω πάντα WMC.

Ευχαριστω & παλι petasis.
αρα λοιπον δεν εχουμε επιταχυνση στα mkv με τη συγκεκριμενη ΜΒ.... Δηλαδη οσο αναφορα τα mkv ειναι σαν μια κοινη ΜΒ που ολη τη δουλεια για την αναπαραγωγη την κανει η cpu....
Mε powerdvd εχεις δοκιμασει να παιξεις τα matroska που δε σου παιζουν?
EΔΩ ο τυπος με PowerDVD Ultra - Hardware acceleration enabled και εναν 5000+ (2,6GHz) μας λεει οτι το μηχανημα πεταει :BDGBDGB53: στην αναπαραγωγη h.264... η' μηπως με h.264 εννοει mp4 αρχεια κ οχι mkv??....
Αληθεια mkv στα 720 σου παιζει? Αυτα που δε σου παιζουν τι bitrate εχουν?
Εχω κολλησει, δε θα παιζει συχνα 1080 mkv το μηχανημα αλλα μιας κ το φτιαχνω τωρα ειναι κριμα.

Ευχαριστω & παλι petasis.
αρα λοιπον δεν εχουμε επιταχυνση στα mkv με τη συγκεκριμενη ΜΒ.... Δηλαδη οσο αναφορα τα mkv ειναι σαν μια κοινη ΜΒ που ολη τη δουλεια για την αναπαραγωγη την κανει η cpu....
Mε powerdvd εχεις δοκιμασει να παιξεις τα matroska που δε σου παιζουν?
EΔΩ ο τυπος με PowerDVD Ultra - Hardware acceleration enabled και εναν 5000+ (2,6GHz) μας λεει οτι το μηχανημα πεταει :BDGBDGB53: στην αναπαραγωγη h.264... η' μηπως με h.264 εννοει mp4 αρχεια κ οχι mkv??....
Αληθεια mkv στα 720 σου παιζει? Αυτα που δε σου παιζουν τι bitrate εχουν?
Εχω κολλησει, δε θα παιζει συχνα 1080 mkv το μηχανημα αλλα μιας κ το φτιαχνω τωρα ειναι κριμα.

Η συγκεκριμένη motherboard κάνει όσο hardware acceleration κάνει και μια dedicated κάρτα γραφικών ΑΤΙ της σειράς 3ΧΧΧ, αφού έχει το ίδιο κύκλωμα για τη δουλειά αυτή.

Δηλαδή αν δεν κάνει το .mkv HW accelerated η motherboard αυτή, δεν το κάνει κανένα PC σήμερα, και φταίει ο τρόπος που αυτό κωδικοποιήθηκε, κι όχι το τσιπάκι.

Και αν πας σε 4πύρηνο (όχι και τόσο σημαντικό για εμένα) να προσέξεις το ρολόι: δεν παίζουν ρόλο οι πυρήνες, αλλά ο χρονισμός τους.
Στο καινούριο τεύχος του hitech έχει ανάλογο άρθρο όπου αναφέρει ότι τα mkv αρχεία στους τετραπύρηνους επεξεργαστές χρησιμοποιούν και τους τέσσερις πυρήνες οπότε η χρήση της cpu πέφτει αρκετά σε αυτούς...

mouse , δεν εξαρτάται η χρήση των πολλών πυρήνων από το container ( πχ mkv , avi ) αλλά από το codec ... οι σοβαροί codecs υποστηρίζουν multiprocessor ...

Εχεις δίκιο, απλά ήταν μια βιαστική διατύπωση....

Αντιγράφω αποσπάσματα απο hitech:
Αν διαβάσετε τις απανταχού δοκιμές επεξεργαστών θα σας μείνει η εντύπωση ότι δεν χρειάζεστε τετραπύρηνους επεξεργαστές παρά μόνο σε ειδικές εργασίες.Ε λοιπόν η υψηλή ευκρίνεια είναι σαφώς μια απο αυτές τις ειδικές εργασίες.....
Στις μετατροπές το tsMuxeR χρησιμοποιει και αυτό τους τέσσερις πυρήνες, ενώ το ΜKV2VOB οχι μόνο τους χρησιμοποιεί αλλά τους ξεζουμίζει...!!!!
....... Αν , απο την άλλη το σπόρ σας είναι οι ματρόσκες και οι συνεχείς μετατροπές τους, τότε πρέπει να δείτε σοβαρά τη λύση του τετραπύρηνου επεξεργαστη....

Παίδες οι τριπύρινοι οι καινούριοι με το 780 είναι ΟΚ για αναπαραγωγή των πάντων σε HD;
σκέφτομαι να πάω σε μια τέτοια λύση εκτός κι αν περιμένω Ιούλιο το νέο τσιπσετ με ενσωματωμένα γραφικά της Ιντελ...

ποια 780 μητρική είναι η καλυτερη σήμερα; καμιά ΑSUS;

Νομιζω Αsus me 780 δεν εχει εξοδο HDMI (δεν ειμαι σιγουρος)
Για την ωρα πολυ μιλανε με καλα λογια για τη Gigabyte MA78GM-S2H η οποια λεει οτι παιρνει τρι/τετραπυρηνους αλλα δεν εχω βρει κ καποιον να εχει βαλει.
Η ιδια μαρκα βγαζει την MA78G-DS3H η οποια παιρνει και αυτη τρι/τετραπυρηνους.
Δες εδω τα links & δες τα cpu support
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2814
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2800

Καποιος που αντιμετωπιζει προβλημα με αναπαραγωγη mkv 1080 με τον 4850 μπορει να μας πει τι bitrate εχει η το αρχειο κ τι codecs χρησιμοποιει?

Last edited:
Τα έχω γράψει εδώ και εδώ.
Νομίζω ότι θες να πάρεις τον 4850 (και εγώ ήθελα), αλλά μη περιμένεις και θαύματα. Και 45W και HD...
Επίσης, η λύση της gigabyte είναι η πιο πλήρης από πλευράς χαρακτηριστικών μέχρι στιγμής.

Αν δε βαριεστε καντε μια δοκιμη ετσι να εχουμε μια ιδεα και ενα μετρο συγκρισης
Βαζω 3 αρχεια mkv
1)Hero 720p Bitrate ~ 7500kb/s (file size 69MB απο τον jimdamian του avsite.gr )
2) V for Vendetta 1080p Bitrate ~ 8500kb/s (file size 58MB απο τον jimdamian του avsite.gr )
3) Eternal Sunshine of the Spotless Mind 1080p Bitrate 10000kb/s + (file size 65MB απο τον Ιnnersense του avclub.gr )
Προσωπικα με τον Intel 930D (3.0GHz) 1MB Ram, Win XP & MPC+CoreAVC στο αρχειο 1) δεν εχω προβλημα με χρηση cpu 40% περιπου
στο αρχειο 2) στο τελος ζοριζουν τα πραγματα ενω αρχικα εχω 45% cpu usage στην πορεια ανεβαινει στα 75-80% και στο τελος φτανει τα 100% κ αρχιζουν τα κολληματα
το αρχειο 3) δε μπορω να το δω ειναι πολυ βαρυ.. ξεκιναει, παιρνανε 5-6 δεπτερολεπτα κ η cpu κολλαει στο 100% κ μαζι μ'αυτη κολλαει κ η ταινια (που το βρηκες ρε Ιnnersense :flipout:)
Aν δε βαρεθειτε κ τα δοκιμασετε πειτε μας με τι cpu τα καταφερνετε, ποση cpu usage εχετε, player,codecs... κτλ..
Ισως ειναι λιγο off topic αλλα ενδιαφερει πιστευω οσους θελουν να φτιαξουν ενα ΗΤPC που να παιζει τα περισσοτερα αρχεια.

επειδη μου κινησε την περιεργεια ειπα να κανω την δοκιμη στο δικο μου set-up.
1.το πρωτο δεν το δοκιμασα,το θεωρησα "μικρο"
2.ανωτατη χρηση cpu στο τελος 61%
3.#...........#........#.................51% .. εδω ειναι η εκπληξη.

amd 4200 x2 939,7600gt,1024gb ram,xp,kmplayer.

ετσι για την ιστορια του πραγματος

Σε ευχαριστω akren :ernaehrung004:
Αληθεια τι με ποια codecs εκανες τις δοκιμες ?
Κανεις αλλος ?? καποιος με 780G?

Απάντηση: Re: Ποια cpu (AMD)

Σε ευχαριστω akren :ernaehrung004:
Αληθεια τι με ποια codecs εκανες τις δοκιμες ?

δεν εχω κατεβασει καποιους εχτρα,αν εννοεις αυτο.
οτι περιεχει το πακετο του KMPLAYER .

Εγω με εναν 5200 βλεπω τα παντα χωρις σπασιματα και αλλα περιεργα....(χρηση μονο για ταινιες)
Τωρα για παιχνιδια και με δεδομενη την on board gpu θα σου προτεινα κατι πιο ισχυρο: 8650 και ανω...

Το 5200 σου παίζει MKV σε 1080p χώρις πρόβλημα? Θέλω να πάρω έναν για το HTPC που στείνω...