Ποια cpu (AMD)

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Εγώ που δοκίμασα το δεύτερο κλιπάκι (V for Vendetta) με τον 4800 μου (στα 2.5 GHz), το έπαιξε μια χαρά ο media player classic χωρίς χαμένα frames και πιξελιάσματα. Αντίθετα, με το vlc και τον mplayer υπήρχαν τα παραπάνω παρατράγουδα.

Μόλις έστεισα και το δικό μου HTPC με GIGABYTE GA-MA78GM-S2H, AMD 4800+ (2,5), 2GB RAM στα 800 το οποίο θα αναλύσω την επόμενη εβδομάδα στα projects.

Αποτελέσματα αναπαραγωγής MKV με WIN XP SP2 + MPC (με το DirectShow στο Overlay Mixer) + CoreAVC 1.6.5.0 :
Hero 720p ~ 7500kb/s χρήση CPU στο 25%-30%
V for Vendeta ~ 8500kb/s χρήση CPU στο 30%-35%
Eternal Sunshine of The Spotless Mind ~10000kb/s χρήση CPU στο 35%-40%

Επίσης με VMR9 (Renderless) δεν είδα καμία διαφορά στην ποιότητα αλλά μία αυξηση χρήσης της CPU κατά 5% παραπάνω.

Δοκίμασα και με MPC_HC να τσεκάρω αν κάνει Hardware Acceleration αλλά μάλλον η Radeon HD3200 δεν υποστιρίζει DXVA2 (χωρίς να είμαι σίγουρος)

Απάντηση: Re: Ποια cpu (AMD)

Το 5200 σου παίζει MKV σε 1080p χώρις πρόβλημα? Θέλω να πάρω έναν για το HTPC που στείνω...
Άνετα....:music-smiley-005:
ενδεικτικα στο αρχειο (3) spotless_mind.... με mpc+coreAVC+vmr9
cpu usage: 35-45% max peak 51%
το ιδιο και σε αλλα που εχω δοκιμασει...
για 720p δεν το συζηταω.... 15-25%

Last edited:
Eυχαριστω κ παλι οσους μπηκαν στον κοπο να δοκιμασουν τα videakia!
Kανεις με 4850e δε δοκιμασε ρε παιδια?
Μεγια το htpc fagris :)

Eυχαριστω κ παλι οσους μπηκαν στον κοπο να δοκιμασουν τα videakia!
Kανεις με 4850e δε δοκιμασε ρε παιδια?
Μεγια το htpc fagris :)

Λοιπόν, με την γνωστή gigabyte (GA-MA78GM-S2H), έναν 4850e, 2GB DDR2-800, Vista Ultimate, CoreAVCPro. To αρχείο ξεκινά με περίπου 80-90%, και σπάνια πλησιάζει το 70% στην συνέχεια (μιλάω για το τρίτο αρχείο). Λίγο πάνω από 60% βρίσκεται κατά την αναπαραγωγή (μέσω του windows media player πάντα).
Από την άλλη όμως, η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1080ι/30Hz, και όχι 1080p!

Λοιπόν, με την γνωστή gigabyte (GA-MA78GM-S2H), έναν 4850e, 2GB DDR2-800, Vista Ultimate, CoreAVCPro. To αρχείο ξεκινά με περίπου 80-90%, και σπάνια πλησιάζει το 70% στην συνέχεια (μιλάω για το τρίτο αρχείο). Λίγο πάνω από 60% βρίσκεται κατά την αναπαραγωγή (μέσω του windows media player πάντα).

Μου κάνει εντύπωση αυτή η χρήση CPU δεδομένης της χρήσης που έγραψα παραπάνω με το 4800+ που έχω. Όχι οτι έχω εμπειρία απο άλλα συστήματα. Το πρώτο μου είναι.

Βέβαια οφείλω να ομολογήσω οτι τις δοκιμές τις κάνω σε μια παλιά crt οθόνη μέχρι να έρθει η τηλεόραση. Αλλα παίζει ρόλο το μέσο προβολής; Ή μήπως τα Vista (επιπλέον κατανάλωση πόρων;)

Έχεις δοκιμάσει με XP; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να έχω εκπλήξεις όταν έρθει η TV.

Κι εμενα εντυπωση μου κανει.Σε σχεση με αλλες cpu στα ιδια ΜΗz πανω κατω (4800+, 5200+...) ο 4850 διχνει να ζοριζεται περισσοτερο. Τουλαχιστον το video ειχε καλη ροη η' ειχες σπασιματα?
Thanks petasis, ευτυχως βρεθηκε και ενας εδω να δοκιμασει καποιο video με 4850 ;)

Last edited:
Γενικά σπασίματα δεν παρατήρησα. Ο 4850 είναι χαμηλής κατανάλωσης, οπότε έχει μικρότερη cache. Δεν μπορώ να πω ότι είναι αισθητά καλύτερος από έναν 4200+ που είχα... Νομίζω ότι είναι καλύτερα να πάρει κανείς έναν πιο δυνατό επεξεργαστή, αν θέλει όσο το δυνατό πιο απροβλημάτιστο παίξιμο...

Re: Απάντηση: Ποια cpu (AMD)

mouse , δεν εξαρτάται η χρήση των πολλών πυρήνων από το container ( πχ mkv , avi ) αλλά από το codec ... οι σοβαροί codecs υποστηρίζουν multiprocessor ...
Σε περιπτωση δηλαδη τετραπυρηνου επεξεργαστη ενα codec(πχ core avc) η' software που υποστηρίζει multiprocessor-multithread θα εκμεταλευεται και τους 4 πυρηνες?