Ποια cpu (AMD)

Εγώ που δοκίμασα το δεύτερο κλιπάκι (V for Vendetta) με τον 4800 μου (στα 2.5 GHz), το έπαιξε μια χαρά ο media player classic χωρίς χαμένα frames και πιξελιάσματα. Αντίθετα, με το vlc και τον mplayer υπήρχαν τα παραπάνω παρατράγουδα.

Μόλις έστεισα και το δικό μου HTPC με GIGABYTE GA-MA78GM-S2H, AMD 4800+ (2,5), 2GB RAM στα 800 το οποίο θα αναλύσω την επόμενη εβδομάδα στα projects.

Αποτελέσματα αναπαραγωγής MKV με WIN XP SP2 + MPC (με το DirectShow στο Overlay Mixer) + CoreAVC 1.6.5.0 :
Hero 720p ~ 7500kb/s χρήση CPU στο 25%-30%
V for Vendeta ~ 8500kb/s χρήση CPU στο 30%-35%
Eternal Sunshine of The Spotless Mind ~10000kb/s χρήση CPU στο 35%-40%

Επίσης με VMR9 (Renderless) δεν είδα καμία διαφορά στην ποιότητα αλλά μία αυξηση χρήσης της CPU κατά 5% παραπάνω.

Δοκίμασα και με MPC_HC να τσεκάρω αν κάνει Hardware Acceleration αλλά μάλλον η Radeon HD3200 δεν υποστιρίζει DXVA2 (χωρίς να είμαι σίγουρος)

Απάντηση: Re: Ποια cpu (AMD)

Το 5200 σου παίζει MKV σε 1080p χώρις πρόβλημα? Θέλω να πάρω έναν για το HTPC που στείνω...
Άνετα....:music-smiley-005:
ενδεικτικα στο αρχειο (3) spotless_mind.... με mpc+coreAVC+vmr9
cpu usage: 35-45% max peak 51%
το ιδιο και σε αλλα που εχω δοκιμασει...
για 720p δεν το συζηταω.... 15-25%

Last edited:
Eυχαριστω κ παλι οσους μπηκαν στον κοπο να δοκιμασουν τα videakia!
Kανεις με 4850e δε δοκιμασε ρε παιδια?
Μεγια το htpc fagris :)

Eυχαριστω κ παλι οσους μπηκαν στον κοπο να δοκιμασουν τα videakia!
Kανεις με 4850e δε δοκιμασε ρε παιδια?
Μεγια το htpc fagris :)

Λοιπόν, με την γνωστή gigabyte (GA-MA78GM-S2H), έναν 4850e, 2GB DDR2-800, Vista Ultimate, CoreAVCPro. To αρχείο ξεκινά με περίπου 80-90%, και σπάνια πλησιάζει το 70% στην συνέχεια (μιλάω για το τρίτο αρχείο). Λίγο πάνω από 60% βρίσκεται κατά την αναπαραγωγή (μέσω του windows media player πάντα).
Από την άλλη όμως, η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1080ι/30Hz, και όχι 1080p!

Λοιπόν, με την γνωστή gigabyte (GA-MA78GM-S2H), έναν 4850e, 2GB DDR2-800, Vista Ultimate, CoreAVCPro. To αρχείο ξεκινά με περίπου 80-90%, και σπάνια πλησιάζει το 70% στην συνέχεια (μιλάω για το τρίτο αρχείο). Λίγο πάνω από 60% βρίσκεται κατά την αναπαραγωγή (μέσω του windows media player πάντα).

Μου κάνει εντύπωση αυτή η χρήση CPU δεδομένης της χρήσης που έγραψα παραπάνω με το 4800+ που έχω. Όχι οτι έχω εμπειρία απο άλλα συστήματα. Το πρώτο μου είναι.

Βέβαια οφείλω να ομολογήσω οτι τις δοκιμές τις κάνω σε μια παλιά crt οθόνη μέχρι να έρθει η τηλεόραση. Αλλα παίζει ρόλο το μέσο προβολής; Ή μήπως τα Vista (επιπλέον κατανάλωση πόρων;)

Έχεις δοκιμάσει με XP; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να έχω εκπλήξεις όταν έρθει η TV.

Κι εμενα εντυπωση μου κανει.Σε σχεση με αλλες cpu στα ιδια ΜΗz πανω κατω (4800+, 5200+...) ο 4850 διχνει να ζοριζεται περισσοτερο. Τουλαχιστον το video ειχε καλη ροη η' ειχες σπασιματα?
Thanks petasis, ευτυχως βρεθηκε και ενας εδω να δοκιμασει καποιο video με 4850 ;)

Last edited:
Γενικά σπασίματα δεν παρατήρησα. Ο 4850 είναι χαμηλής κατανάλωσης, οπότε έχει μικρότερη cache. Δεν μπορώ να πω ότι είναι αισθητά καλύτερος από έναν 4200+ που είχα... Νομίζω ότι είναι καλύτερα να πάρει κανείς έναν πιο δυνατό επεξεργαστή, αν θέλει όσο το δυνατό πιο απροβλημάτιστο παίξιμο...

Re: Απάντηση: Ποια cpu (AMD)

mouse , δεν εξαρτάται η χρήση των πολλών πυρήνων από το container ( πχ mkv , avi ) αλλά από το codec ... οι σοβαροί codecs υποστηρίζουν multiprocessor ...
Σε περιπτωση δηλαδη τετραπυρηνου επεξεργαστη ενα codec(πχ core avc) η' software που υποστηρίζει multiprocessor-multithread θα εκμεταλευεται και τους 4 πυρηνες?