Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Καλησπέρα σε όλους και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

ψήφισα πλασμα...εγώ έχω την 500Α στο σαλόνι και την 32άρα PHILIPS 9603 (κορυφαία LCD) στην κρεβατοκάμαρα..

περιττό που σας το γράφω: μη συγκρίσιμα πράγματα....

Μπα δεν σε πιστευω Νασο ,αφου μονο οι Philips εχουν "τρισδιαστατη" εικονα...-bye-

ΥΓ. Φιλος μου με την ιδια Philips (9603) πηρε περυσι και Panasonic PX80 και απο οτι λεει η Panasonic ειναι κλασεις ανωτερη...

Last edited:
Καλησπερα παιδια.

Δεν εχω και τοσο πολυ εμπειρια απο πανελ και τηλεορασεις,απλα να πω τη γνωμη μου.

Νομιζω οτι οι τηλεορασεις θελουν πολυ προσεκτικη ρυθμιση.Εχω δει lcd που επαιζαν ενα πραμα εντελως ψευτικο με πολυ κορεσμενα και εντονα χρωματα,πολυ εντονη οξυτητα η οποια δημιουργουσε εντονα halos(περιγραμματα)γυρω απο τα αντικειμενα και υποβαθμιζε τη φυσικοτητα της εικονας,ΠΟΛΥ εντονο κοντραστ και γενικα ολα πολυ εντονα.Οταν εκατσα και επαιξα λιγο με τα ρυθμιστικα,ειδα οτι η κατασταση βελτιωνεται αισθητα.

Την κατασταση χειροτερευουν ακομη περισσοτερο κατι pixel plus κτλ,τα οποια αυξανουν ακομη περισσοτερο το sharpness και τα αποτελεσματα ειναι αμφιβολα.

Παντως την καλητερη εικονα και πιο φυσικη χωρις να δειχνει ψηφιακη,την εχω δει νομιζω σε πλασμα pioneer,που ντροπιαζει την lcd 32' philips 9632 που εχουν οι γονεις μου στο σαλονι(αληθεια θεωρειται καλη αυτη?),και την οποια εχω προσπαθησει να την κανω να δειχνει οσο λιγοτερο αφυσικη και ψευτικη γινεται.

Επισης μου αρεσαν κατι πανασονικ στην εκθεση hi end,που δε θυμαμαι αν ηταν πλασμα η lcd.Μου φανηκαν πολυ καλες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Ο ορισμός ''ψηφιακίλα'' είναι λίγο αυθαίρετος διότι δεν αναφέρεται στον τρόπο μετάδοσης ή επεξεργασίας των δεδομένων, ως οφείλει, αλλά σε τεχνουργήματα, πιξελιάσματα, υπερχρωματισμό και όλα τα λοιπά ''καλούδια'' που συνοδεύουν τα πάνελ μας.

Για τη φυσικότητα τώρα. Μήπως πολλές φορές συγχέουμε την φυσικότητα με το τι μας αρέσει καλύτερα? Στο καρτούν με τον Ροζ Πάνθηρα μας αρέσει περισσότερο η ψηφιακή επεξεργασία επειδή θεωρούμε ότι απεικονίζει πιο πιστά το αρχικό σκαρίφημα. Την αρχική ζωγραφιά, όμως, δεν την έχουμε δει. Θα μου πείτε, είναι δυνατόν να απεικονίζεται πιστότερα στην πρώτη παρά στη δεύτερη εικόνα? Υποθέτω πως όχι, αλλά, και αυτό το συμπέρασμα είναι αυθαίρετο.

Εν ολίγοις, φυσικότερο είναι κάτι το οποίο απεικονίζεται (στην περίπτωσή μας) πιστότερα ως προς το πρωτότυπο. Βάση της κρίσης μας αποτελούν οι αισθήσεις με τις οποίες το αντιλαμβανόμαστε το φυσικό κόσμο χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου μηχανικού τρόπου αναπαραγωγής.

Επομένως, φυσικότερη είναι η απεικόνιση που αποδίδει πιστότερα την αρχική εικόνα. Κάτω από αυτό το πρίσμα, είναι αδιάφορο αν μιλάμε αναλογικά ή ψηφιακά...-bye-

Δηλαδη αν το πρωτοτυπο ειναι βουβο και απρομαυρο , πρεπει το αληθινο να ειναι το ιδιο για να το θεωρησουμε φυσικο?

Πως γινεται κατι να ειναι φυσικο οταν δεν αντοποκρινεται σε αυτο πραγματικα που βλεπουμε ,δεν εχουμε αχρωματοψια εγχρωμα τα βλεπουμε στο πραγματικο κοσμο ,οποτε για να το θεωρησουμε φυσικο πρεπει να υποστει Remastering Και να γινει εγχρωμο.

Ομοιως και το remastering στο ροζ πανθηρα ειναι το πιο φυσικο γιατι ανταποκρινεται στην αναλυση και τα χρωματα που βλεπουνε τα ματια μας στην πραγματικοτητα ,σε σχεση με την αρχικη εικονα που ανταποκρινεται στην οραση ενος ηλικιωμενου με πρεσβυωπια και καταρρακτη

Μια τηλεοραση ειναι καλη οταν φτανει σχεδον να αποδωσει στην εικονα της
το επιπεδο που βλεπουνε τα ματια μας στο ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ (ευκρινεια - χρωματα)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Δηλαδη αν το πρωτοτυπο ειναι βουβο και απρομαυρο , πρεπει το αληθινο να ειναι το ιδιο για να το θεωρησουμε φυσικο?

Πως γινεται κατι να ειναι φυσικο οταν δεν αντοποκρινεται σε αυτο πραγματικα που βλεπουμε ,δεν εχουμε αχρωματοψια εγχρωμα τα βλεπουμε στο πραγματικο κοσμο ,οποτε για να το θεωρησουμε φυσικο πρεπει να υποστει Remastering Και να γινει εγχρωμο.

Ομοιως και το remastering στο ροζ πανθηρα ειναι το πιο φυσικο γιατι ανταποκρινεται στην αναλυση και τα χρωματα που βλεπουνε τα ματια μας στην πραγματικοτητα ,σε σχεση με την αρχικη εικονα που ανταποκρινεται στην οραση ενος ηλικιωμενου με πρεσβυωπια και καταρρακτη

Μια τηλεοραση ειναι καλη οταν φτανει σχεδον να αποδωσει στην εικονα της
το επιπεδο που βλεπουνε τα ματια μας στο ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ (ευκρινεια - χρωματα)

Αυτά κατάλαβες από το κείμενο που έγραψα???

Καλώς....

Καλή χρονιά!!!-bye--bye-

ενα πραμα εντελως ψευτικο με πολυ κορεσμενα και εντονα χρωματα,πολυ εντονη οξυτητα η οποια δημιουργουσε εντονα halos(περιγραμματα)γυρω απο τα αντικειμενα και υποβαθμιζε τη φυσικοτητα της εικονας,ΠΟΛΥ εντονο κοντραστ και γενικα ολα πολυ εντονα.

Tελικά, αν καταλαβαίνω σωστά, οι περισσότεροι όταν χρησιμοποιείτε τον όρο "ψηφιακίλα", σε κάτι τέτοιο αναφέρεστε, ε;

Προσωπικα για εμενα,κυριως αυτα τα τεχνουργηματα της οξυτητας πιστευω φταινε περισσοτερο και δειχνει "ψηφιακιλα" ενα μονιτορ,αλλα βεβαια και τα υπολοιπα που ανεφερα επηρεαζουν και αυτα με τη σειρα τους και επιβαρυνουν την κατασταση.

Παντως νομιζω οτι με προσεκτικες ρυθμισεις μπορεις να φτιαξεις τα πραματα σε αρκετα ικανοποιητικο βαθμο,μπορεις να πετυχεις πιο smooth φυσικη υφη,χωρις απαραιτητα να χασεις σε ευκρινεια.Πρεπει να παιξεις και να πειραματιστεις πιστευω.