Ποιά είναι η χειρότερη science-fiction ταινία που έχετε δεί?

Υπερβολες.

το Α.Ι. ηταν μια πολυ καλη ταινια που απλα της ελειπε αυτο το κατι (που γενικα λειπει απο τον Σπιλμπεργκ) για να το κανει ταινιαρα.

Και όμως το Artificial Intelligence θεωρω πως είναι από τις πιο καλές ταινιες του συγκεκριμένου είδους…
Η αληθεια είναι πως εγω την πρωτη φορα που την ειδα δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντυπωση αλλα μετα από χρονια όταν την ξαναειδα ( δεν εχει πολύ καιρο) και αυτή την φορα με άλλο μάτι , μου αρεσε παρα πολύ.

Απάντηση: Re: Ποιά είναι η χειρότερη science-fiction ταινία που έχετε δεί?

Επειδη μου αρεσει το ειδος εχω δει πολυ σαβουρα. Μου ερχεται ομως αυτοματα το παρακατω γιατι το ειδα σε αιθουσα και μαρτυρησα μεχρι να τελειωσει...

51FR4E5E31L._SS400_.jpg

+1 Έκλαψα το χρόνο που έχασα...

Εσυ δηλαδη χαρηκες ετσι οπως το υλοποιησανε ?

Ποτέ δεν ξέρεις τι είχε στο μυαλό του αυτός που έγραψε "Μου έμεινε μία γεύση γαλάζιου στο στόμα"... :grinning-smiley-043

Και φυσικά μην ξεχνάμε το υπέροχο "Howard the Duck". :rifle::BDGBGDB55::furious3::twoguns:

attachment.php

Attachments

• MV5BMzQxODA1NDk4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTY1MTYzMg@@._V1._SX281_SY400_.jpg
    MV5BMzQxODA1NDk4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTY1MTYzMg@@._V1._SX281_SY400_.jpg
    33.7 KB · Views: 107
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά είναι η χειρότερη science-fiction ταινία που έχετε δεί?

Aπο τις καλυτερες που εχουμε δει.

Μαθημα επιστημονικης φαντασιας.

ετσι ειναι.ενα πραγματικο ακατεργαστο διαμαντι.

Πάντως περίμενα οτι κάποιος θα έλεγε και το "Flash Gordon" του 1980. Παραγωγή του Dino de Laurentis (όποτε έκανε την παραγωγή σε sci-fi ταινία αυτή πήγε άπατη στα ταμεία, βλ. και το Dune, άσχετα αν ήταν καλή ταινία). Αναρωτιέμαι τι δουλειά είχαν σε αυτήν την ταινία ηθοποιοί όπως ο Max von Sydow, ο Topol, ο Timothy Dalton, ο Brian Blesed ακόμα και η Ornella Muti. Η ταινία αποτελεί τον ορισμό του κιτς. Άλλο αξιοπερίεργο αποτελεί οτι το soundtrack είναι των Queen. Θα ήταν κάλλιστα για μένα η χειρότερη sci-fi αλλά υπάρχει το Gunhed.

Πάντως περίμενα οτι κάποιος θα έλεγε και το "Flash Gordon" του 1980. Παραγωγή του Dino de Laurentis (όποτε έκανε την παραγωγή σε sci-fi ταινία αυτή πήγε άπατη στα ταμεία, βλ. και το Dune, άσχετα αν ήταν καλή ταινία). Αναρωτιέμαι τι δουλειά είχαν σε αυτήν την ταινία ηθοποιοί όπως ο Max von Sydow, ο Topol, ο Timothy Dalton, ο Brian Blesed ακόμα και η Ornella Muti. Η ταινία αποτελεί τον ορισμό του κιτς. Άλλο αξιοπερίεργο αποτελεί οτι το soundtrack είναι των Queen. Θα ήταν κάλλιστα για μένα η χειρότερη sci-fi αλλά υπάρχει το Gunhed.

Τι λες βρε Βεβηλε ???:flipout:

Το Flash Gordon ηταν μπαρουφα φυσικα αλλα ταινια καλτ για την ιστορια του science-fiction . Eιχε καποιες λαμπρες στιγμες και ορισε το κιτς στα ορια του θαυμαστου.

Το Dune μιας και εχω διαβασει ολα τα βιβλια του Herbert θα μπορουσε να ειχε αποδωθει λιγο καλυτερα αν η ταινια ηταν κανα δυο ωρες ακομα .

Εκει χωλαινε στην διαρκεια.

Η μεταφορα του Λυντς ηταν κατι παραπανω απο αψογη για το μεγαλυτερο επος επιστημονικης φαντασιας ever (κατ'εμε.)

Τι λες βρε Βεβηλε ???:flipout:

Το Flash Gordon ηταν μπαρουφα φυσικα αλλα ταινια καλτ για την ιστορια του science-fiction . Eιχε καποιες λαμπρες στιγμες και ορισε το κιτς στα ορια του θαυμαστου.

Το Dune μιας και εχω διαβασει ολα τα βιβλια του Herbert θα μπορουσε να ειχε αποδωθει λιγο καλυτερα αν η ταινια ηταν κανα δυο ωρες ακομα .

Εκει χωλαινε στην διαρκεια.

Η μεταφορα του Λυντς ηταν κατι παραπανω απο αψογη για το μεγαλυτερο επος επιστημονικης φαντασιας ever (κατ'εμε.)

Tην ίδια άποψη με εσένα είχε και ο David Lynch ο οποίος είχε πει οτι για να αποδώσει καλά το βιβλίο ήθελε να κάνει 6ωρη και όχι 3ωρη ταινία (κάπου εκεί πρέπει να έπαθε εγκεφαλικό ο De Laurentis). Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλά έχω ακούσει οτι η ταινία δεν έχει πολλή σχέση με αυτά. Πάντως η ταινία μου άρεσε πολύ (μου αρέσει πολύ και ο Lynch). Όσο για το Flash Gordon θα το διασκέδαζα περισσότερο αν απουσίαζαν οι προαναφερθέντες ηθοποιοί.

Οντως το Flash ειναι utterly cult! Δεν εχεις δικιο φιλε Opsim.

Οσο για το Dune (ειδικα του Lynch) ειναι απλα καταπληκτικο, αλλα του ελειπαν 3 ωριτσες ακομα...
Γιατι τα βιβλια ειναι ποταμος...

Χεχεχε θυμήθηκα μια άπατη/απάτη ταινία ….Mimic 2
Θα μας φάνε οι ανθρωπόμορφες κατσαρίδες σας λέω !!!!

Δεν έχω απολύτως τίποτα με τις κιτς ταινίες ούτε με τις cult όταν αυτές δεν θέλουν να αποδείξουν τίποτα παραπάνω. Για παράδειγμα διασκέδασα πολύ με το "From dusk till dawn", μια ψιλοκιτς ταινία η οποία όμως από την αρχή μου έδινε την αίσθηση οτι δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της. Κατά τη γνώμη μου το Flash Gordon πήγε να το παίξει μεγαλεπίβολη ταινία γι'αυτό και απέτυχε. Τέλοσπάντων, έτσι πιστεύω εγώ.

Tην ίδια άποψη με εσένα είχε και ο David Lynch ο οποίος είχε πει οτι για να αποδώσει καλά το βιβλίο ήθελε να κάνει 6ωρη και όχι 3ωρη ταινία (κάπου εκεί πρέπει να έπαθε εγκεφαλικό ο De Laurentis). Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλά έχω ακούσει οτι η ταινία δεν έχει πολλή σχέση με αυτά.

E ειδες ?

Ο ανθρωπος ηταν και ειναι σκηνοθεταρα δεν μπορει να το εσφαζε ετσι....Το βιβλιο (η ταινια αφορουσε το Dune μονο οχι τα υπολοιπα 5 που εγραψε ο Frank Herbert για το συμπαν του Dune)

E ειδες ?

Ο ανθρωπος ηταν και ειναι σκηνοθεταρα δεν μπορει να το εσφαζε ετσι....Το βιβλιο (η ταινια αφορουσε το Dune μονο οχι τα υπολοιπα 5 που εγραψε ο Frank Herbert για το συμπαν του Dune)

Ναι πολυ σωστα, και εγω απλα εγραψα "τα βιβλια" γιατι το εχω σε διτομο...:BDGBGDB55:

Οσο για το Mimic 2... που λεει ο Tmjuju... το ειχε μια απο τις προηγουμενες μερες...
Ειναι εκει που φτανεις να φωναξεις... "αν υπαρχει θεος ας με λυπηθει..."

Το Dune συνδυάζει έναν αγαπημένο σκηνοθέτη (Lynch) με ένα αγαπημένο είδος (sci-fi). Γιατί λοιπόν νύσταζα τόσο πολύ, και δεν θυμάμαι τίποτα;

Το Α.Ι. ήταν μια πολύ ωραία ταινία - στο πρώτο μέρος της (στο σπίτι) και στην κατάληξη. Αλλά το δεύτερο μέρος (ταξίδι) ήταν εντελώς ανούσιο και βαρετό.

Re: Απάντηση: Ποιά είναι η χειρότερη science-fiction ταινία που έχετε δεί?

Το Dune συνδυάζει έναν αγαπημένο σκηνοθέτη (Lynch) με ένα αγαπημένο είδος (sci-fi). Γιατί λοιπόν νύσταζα τόσο πολύ, και δεν θυμάμαι τίποτα;

Η γιατι δεν ειχες διαβασει το βιβλιο ωστε να πορωθεις απο την αριστη μεταφορα του Λυντς ειτε γιατι εισουν κουρασμενος.

Η και τα δυο ?:grinning-smiley-043

Η γιατι δεν ειχες διαβασει το βιβλιο
Αυτή η κλασική ατάκα ''δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο / κομικ'' είναι ανούσια.

Για κάποιον που το έχει κάνει έχει νόημα απο την σκοπιά της κριτικής της μεταφοράς και μόνο.

Όπως απο εκεί και πέρα, η ταινία είναι ένα αυτόνομο έργο τέχνης και προφανώς μπορεί να κριθεί από τον οποιονδήποτε.

Αυτή η κλασική ατάκα ''δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο / κομικ'' είναι ανούσια.

Δεν εννοω απο την οπτικη της μεταφορας και μονο.

Διαβαζοντας ενα εργο γραμμενο η σχεδιασμενο αποκτας αλλη επαφη με αυτο, το ζεις περισσοτερο και ενθουσιαζεσαι η απογοητευεσαι απο την οπτικη μεταφορα του κοκ.

Εγω πχ θα διαβασω πρωτα το Watchmen και μετα θα δω την ταινια.

Γιατι καπου στηριχτηκε αυτο δεν ξεφυτρωσε ετσι απλα.

Το 300 πχ εγω ενθουσιαστηκα 3 φορες παραπανω εξαιτιας της σχεσης μου με τον Miller και το συγκεκριμενο κομικ.

Αντιθετα το Sin city που δεν ειχα διαβασει δεν με τρελλανε τοσο οσο τρελλανε αυτους που ειχαν επαφη με το κομικ.