Ποιά είναι η χειρότερη science-fiction ταινία που έχετε δεί?

ΟΚ, συμφωνείς λοιπόν ότι το να μην έχεις διαβάσει το βιβλίο / κόμιξ όχι μόνο δεν σου ''αφαιρεί'' το δικαίωμα της κριτικής αλλά μάλλον την κάνει και αντικειμενικότερη....

Το dune είναι ΕΠΟΣ!

Πρώτα είδα την κινηματογραφική παραγωγή και μετά διάβασα και το έντυπo'…

ΟΚ, συμφωνείς λοιπόν ότι το να μην έχεις διαβάσει το βιβλίο / κόμιξ όχι μόνο δεν σου ''αφαιρεί'' το δικαίωμα της κριτικής αλλά μάλλον την κάνει και αντικειμενικότερη....

Οχι δεν συμφωνω.

Δεν γινεται εγω να κατανοησω την φιλοσοφικη προσεγγιση που επιτυγχανει ο Frank Herbert στο βιβλιο του μεσα απο μια ταινια . Ειναι ανουσιο. Αντιθετα μπορω να ξεχωρισω την καλη του προθεση να σεβαστει το εργο και να το μεταφερει επαξια.

Οπως επισης ειναι αδυνατον να κατανοησεις ποσο καταπληκτικα μεταφερθηκε ο Spiderman του Ραιμι αν δεν εχεις λιωσει μερικες δεκαδες κομικ του ηρωα.

Και για αυτο αναφερω οτι θα διαβασω πρωτα το Watchmen (12 τευχη ειναι μονο) πριν δω την ταινια.

Για να εχω ολοκληρωμενη αποψη.

Re: Απάντηση: Ποιά είναι η χειρότερη science-fiction ταινία που έχετε δεί?

Κάποτε (πριν πολλά χρόνια όταν ήμασταν ακόμα νέοι:grandpa:) είχαμε δει σε θερινό στην Κηφισιά το eXistenZτο οποίο και είχα παρεξηγήσει απίστευτα παρασυρμένος από τα αρνητικότατα σχόλια της παρέας. Αναθεώρησα αργότερα όταν το ξαναείδα μόνος μου, και το θεωρώ πλέον απ’ τα καλύτερά μου.
lol

Κι εγω εκει το είχα δει με φιλους που το εθαψαν.

Εγω απο τοτε το είχα θεωρήσει συμπαθέστατο.

Οι ταινίες δεν είναι συνοδευτικά είδη στα βιβλία και τα κόμιξ. Είναι αυθύπαρκτα δημιουργήματα, που μάλιστα θα ιδωθούν από πολύ περισσότερο κόσμο από αυτούς που θα έρθουν σε επαφή με τα αντίστοιχα κείμενα. Έτσι, μία ταινία πρέπει να κρίνεται για την δική της ποιότητα και αρτιότητα, ασχέτως αν οι γνώστες συχνά βιαζόμαστε να ασχοληθουμε με την πιστότητά της στο αρχικό υλικό.

Το Άρωμα, ίσως το συναρπαστικότερο βιβλίο που διάβασα ποτέ, δεν κατάφερε να περάσει τη βαθύτερη ουσία του στην οθόνη, αλλά η ταινία αυτή καθαυτή ήταν άρτια και καλογυρισμένη.

Το Watchmen, αντίθετα, μετέφερε με αρκετή συνέπεια το πνεύμα του βιβλίου (αν και δεν έμεινε απόλυτα πιστό στα γεγονότα), αλλά ως ταινία υπέφερε γιατί ήταν άρρυθμη και διασπασμένη. Αναμενόμενο, από τη στιγμή που και ο Moore είχε προσπαθήσει να αξιοποιήσει ευρήματα που μόνο στα κόμικ μπορούν να δουλέψουν, καθιστώντας τις δουλειές του "unfilmable"! Ναι, σε εμένα άρεσε, γιατί την ουσία (ή μέρος της) την είχα ήδη. Αυτό δεν την κάνει αξιοπρεπή εκπρόσωπο του είδους της.

Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Dune, το οποίο όντως δεν έχω διαβάσει.

Απάντηση: Re: Ποιά είναι η χειρότερη science-fiction ταινία που έχετε δεί?

Για παράδειγμα διασκέδασα πολύ με το "From dusk till dawn", μια ψιλοκιτς ταινία η οποία όμως από την αρχή μου έδινε την αίσθηση οτι δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της.

Are you out of your mind????:eek::eek:

Να μετανοήσεις, αμέσωςςςςςςςςςς........:D:D

attachment.php

Attachments

• Salma-Hayek---From-Dusk-Till-Dawn-Photograph-C10034505.jpeg
    Salma-Hayek---From-Dusk-Till-Dawn-Photograph-C10034505.jpeg
    16.3 KB · Views: 93
Να αναφέρω και το "επικό" JASON X, όπου αγαπημένος μας Jason Voorhees γίνεται πια μεταλλικός και κυνηγά κάποιους άτυχους αστροναύτες. Και όλα αυτά γίνονται το 2455! Προβάλλεται αρκετά συχνά από την τηλεόραση και συνήθως γύρω στις 3 το πρωί! Πολύ γέλιο...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά είναι η χειρότερη science-fiction ταινία που έχετε δεί?

Are you out of your mind????:eek::eek:

Να μετανοήσεις, αμέσωςςςςςςςςςς........:D:D

attachment.php

Μα γιατί? Αφού είπα οτι διασκέδασα με την ταινία, μάλιστα έβαλες και έναν από τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό!!!