ποια ειναι η διαφορα

oi sylvania ειναι οι 2 πρωτες μπροστα. γιαυτο ρωταω μηπως εχουν καποια αλλα χρακτηριστικα σε περιπτωση αλλαγης απο της sovtek? η απλα (ειναι καλυτερες ποιοτηκα)?

Attachments

• VK-60large.jpg
    VK-60large.jpg
    90.4 KB · Views: 39
Last edited:
Πόσες ώρες έχουν δουλέψει? Αν έχουν ζωή ακόμα θα ήταν άσκοπο να τις αλλάξεις.
Οι Sylvania λόγω γραφίτη αντέχουν περισσότερη κακομεταχείριση.
Πιστεύω ότι θα έχουν καλύτερο ήχο από τις sovtek, είναι παλιάς παραγωγής Joined Army Navy, λογικά για να είναι και μπροστά, δηλαδή στα πρώτα stages θα έχουν καλύτερο ήχο…
Κάτσε, όταν λες μπροστά εννοείς στον ενισχυτή οι στις φωτογραφίες???????????
Μόνο υποθέσεις κάνω… πολύ υποκειμενικός ο ήχος…
Μια δοκιμή θα σε πείσει, αστες να στρώσουν και βλέπεις.

Last edited:
οχι δεν εχω σκοπο να τις αλλαξω.
τελικα εμαθα οτι ειναι ιδιες απλα ειναι πολυ καλυτερες απο τις sovtek(και πολυ πιο ακριβες απο τη μου ειπαν) και εκει που ειναι(μπροστα στον ενισχυτη) κανουν πολυ καλη δουλεια.
θενκσ ΝΝy.

Θα μου επιτρέψετε να πώ οτι καμιά από τις 2 αναφερόμενες λυχνίες δεν έχει γραφίτη στην άνοδο. Όσο για θέματα ποιότητας και αξιοπιστίας, φυσικά και οι Sylvania είναι πολύ καλύτερες απο το Ρώσσικο αντίγραφο. Το τελικό όμως αποτέλεσμα όσον αφορά τον ήχο είναι και θέμα ταιριάσματος στη συγκεκριμένη τοπολογία που θα χρησιμοποιηθούν. Θα πρότεινα δοκιμή, άλλωστε κανένας απο τους 2 τύπους δεν ειναι ιδιαίτερα ακριβός μέχρι στιγμής. Φυσικά οι απόλυτες 6SN7 είναι οι carbonized TUNG-SOL και οι RCA 5692 αλλά μιλαμε για ακριβές και σπάνιες λυχνίες.

kai οι sylvania διαβασα ειναι πολυ καλες kαι πολυ μουσικες.μιλησα με τον κυριο που τις αλλαξε τις λαμπες και μου εχει πει οτι ειχε βρει τις tung-sol αλλα ειχαν 500δολ. οι sylvania ειναι nos tou 1944, οταν τις πηρε ειχαν 300δολ.

Οι τιμές που αναφέρεις για τις συγκεκριμένες λάμπες είναι κομικοτραγικές! Αν ψάξεις 1-2 μέρες ebay θα δεις οτι οι συγκεκριμένες λάμπες παίζουν γύρω στα 50-60$ το ζευγάρι το πολύ. Υπάρχουν και τα μαγαζιά φυσικά που και εκει παιζουν στα ιδια περίπου, πχ http://www.tubedepot.com/nos-6sn7gt-b.html
Στο ίδιο μαγαζί έχει και την TUNG-SOL νεας παραγωγής, προέλευσης Ρωσσίας στα 15$ αλλά δεν εχω ιδέα αν ειναι καλή.

tsrp1.jpg

Αυτές θεωρούνται από πολλούς οι καλύτερες του είδους.

Τις δικές σου τις έχω. Καλή λάμπα με αρκετό αέρα αλλά λεπτόηχη για τα γούστα μου.
Οι παρακάτω έπαιξαν καλύτερα σε μένα με διαφορά.

sylv1952NOSNIB.jpg

Πολλοί που ακούν πιο ευγενικά πράγματα ,πιο soft, ψιλοτζαζέ αγοράζουν αυτές από κάτω. Σε μένα δεν...

5692-1.jpg

Αυτή την εποχή πάντως και κάθε καλοκαίρι παίζω με sovtek και είμαι πολύ ικανοποιημένος.