Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος για backup?

Αν θές υποχρεωτικά firewire … και μιας και δύσκολα θα βρες με καλή τιμή / απόδοση στην ελληνική αγορά, πάρε κουτάκι, ψάξε amazon / ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/3-5-IDE-H...es_HardDriveEnclosures_RL&hash=item3cbba1bd1c

Και βάλε ένα δίσκο της επιλογής σου.

To κουτί λέει ότι δέχεται maximum 750GB δίσκο. Εγώ αν βάλω 1ΤΒ ή 1.5ΤΒ θα αντιμετωπίσω πρόβλημα και γιατί?

Να φανταστώ ότι την εποχή που βγήκε το κουτί ο μεγαλύτερος δίσκος ήταν 750GB.
Γενικά στα κουτιά που έχω δεν έχω παρατηρήσει ποτέ περιορισμό για το μέγεθος του δίσκου.
Όλοι οι sata compatible hdds, θεωρητικά πρέπει να αναγνωρίζονται από ένα sata συμβατό κουτί.

Να φανταστώ ότι την εποχή που βγήκε το κουτί ο μεγαλύτερος δίσκος ήταν 750GB.
Γενικά στα κουτιά που έχω δεν έχω παρατηρήσει ποτέ περιορισμό για το μέγεθος του δίσκου.
Όλοι οι sata compatible hdds, θεωρητικά πρέπει να αναγνωρίζονται από ένα sata συμβατό κουτί.

To παρείγγειλα. Θα κοτσάρω και έναν εσωτερικό 1.5ΤΒ μέσα και με 100Ε συνολικά θα είμαι ταμάμ....

Thanks!!

Ο σκληρός και το case ήρθαν! Ερώτηση : Θέλω να τον κάνω format σε ext4 μέσω του mac και επίσης να του κάνω δύο partitions ( ένα κομάτι 160GB και ένα κομμάτι 1,34GB). Πώς θα το κάνω αυτό μέσω του mac?

Επίσης : Πώς δουλεύει το time machine? Δλδ ο σκληρός τυ mac είναι 160Gb. Για να δουλέψει το time machine πόση χωρητικότητα πρέπει να έχει ο εξωτερικός σκληρός? Υποθέτω τουλάχιστον όση είναι και ο εσωτερικός σκληρός (δλδ 160GB) σωστά??

Θα τα κάνεις από το mac μέσω του diskutility.
Το time machine όταν το εκτελέσεις, θα σε ρωτήσει που να κάνει backup. Μετά θυμάται τον δίσκο αυτόν κ μόλις τον έχεις επάνω στο μηχάνημά σου, απλά ξεκινά μόνο του backup ή σε ρωτά.

Re: Απάντηση: Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος για backup?

Θα τα κάνεις από το mac μέσω του diskutility.
Το time machine όταν το εκτελέσεις, θα σε ρωτήσει που να κάνει backup. Μετά θυμάται τον δίσκο αυτόν κ μόλις τον έχεις επάνω στο μηχάνημά σου, απλά ξεκινά μόνο του backup ή σε ρωτά.

Ωραία. Αν ο το mac έχει 160GB σκληρό δίσκο, πόσος πρέπει να είναι ο εξωτερικός σκληρός για το time machine? Πάλι 160GB?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος για backup?

Ωραία. Αν ο το mac έχει 160GB σκληρό δίσκο, πόσος πρέπει να είναι ο εξωτερικός σκληρός για το time machine? Πάλι 160GB?

Αν είναι γεμάτος ο δίσκος του mac, τότε θες έναν δίσκο ίδιο, ίσως λίγο μεγαλύτερο.
Επειδή όμως κάνει incremental backup, δλδ αφού πάρει την 1η φορά full backup, μετά κάνει backup μόνο τις αλλαγές από την προηγούμενη φορά, χρειάζεσαι προφανώς έναν μεγαλύτερο δίσκο για τις επόμενες φορές, εφόσον ξαναλέω είναι γεμάτος ο 160άρης σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος για backup?

Αν είναι γεμάτος ο δίσκος του mac, τότε θες έναν δίσκο ίδιο, ίσως λίγο μεγαλύτερο.
Επειδή όμως κάνει incremental backup, δλδ αφού πάρει την 1η φορά full backup, μετά κάνει backup μόνο τις αλλαγές από την προηγούμενη φορά, χρειάζεσαι προφανώς έναν μεγαλύτερο δίσκο για τις επόμενες φορές, εφόσον ξαναλέω είναι γεμάτος ο 160άρης σου.

O δίσκος μου δεν είναι γεμάτος, έχω δεσμεύσει περί τα 85GB και αυτά λόγω itunes. Οπότε θα δεσμέσυ περί τα 100GB just in case και τα υπόλοιπα θα τα κρατήσω σαν χώρο για την δισκοθήκη μου. Εξάλλου, θα βάλω το itunes να διαβαζει μόνο από τον εξωτερικό και θα σβήσω τα τραγούδια από το σκληρό του mac.

Εκανα πατάτα. Ο σκληρός είναι SATA ενώ το κουτί δέχεται ΑΤΑ. Υπάρχουν ανταπτοράκια στο εμπόριο έτσι ώστε να μπεί ο SATA στο κουτί? Η να πάω να αλλάξω τον σκληρό δίσκο από το μαγαζί που τον πήρα και να πάρω έναν ΑΤΑ?

Όχι ρε συ :-(
Δε νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη με αντάπτορα.
Αλλά και σε ΑΤΑ δε ξέρω πόσο μεγάλους δίσκους θα βρεις και σε τι τιμές…

Όχι ρε συ :-(
Δε νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη με αντάπτορα.
Αλλά και σε ΑΤΑ δε ξέρω πόσο μεγάλους δίσκους θα βρεις και σε τι τιμές…

Δυστυχώς έτσι είναι.
Και να δοκίμαζες με αντάπτορα, πιθανότατα δεν θα χωράει στο κουτί.
Οι ΑΤΑ είναι παρελθόν και αν υπάρχουν κάπου, μάλλον δεν θα βρεις σε χωρητικότητα που να σου κάνει.

Αν έχεις ήδη αγοράσει δίσκο SATA, μήπως να σκεφτόσουν ένα σκέτο κουτί NewerTech MiniStack? Δεν είναι ότι φθηνότερο, αλλά είναι ακριβώς στις διαστάσεις του προηγούμενου MacMini, και δείχνουν super μαζί.
http://www.thebookyard.com/product.php?products_id=1837

Αν δεν είχες πάρει τον δίσκο, ίσως να έβλεπες έναν Iomega MiniMax.
http://go.iomega.com/en/products/ex...top/ultramax-minimax/minimax800/?partner=4740

Attachments

• Newertech_ministack_v25_mac_mini.jpeg
    Newertech_ministack_v25_mac_mini.jpeg
    18.4 KB · Views: 7
One more thing... που έλεγε και ο μακαρίτης :-)

Δεν κάνουν τα κουτιά IDE. Πρέπει το κουτί να είναι για SATA δίσκο (SATA II, III δεν έχει σημασία) Και δες αν το FW είναι 400 ή 800.

Τελικά κατέληξα να πάρω ένα άλλο κουτί με USB 3.0 20Ε που παίρνει SATA ΙΙ, κότσαρα τον σκληρό επάνω, του έκανα και format/partitions και τώρα είμαι ΟΚ. Δουλεύω και time machine ! Βέβαια μου έμεινε το κουτί από Αγγλία αμανάτι αλλά δεν πειράζει.....Ολο και κάπου θα χρειαστεί !