Ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στιγμή

bisbikoulas

Senior Member
3 December 2007
410
Για να διασκεδάσουμε, και μια και λεφτά υπάρχουν με τη σέσουλα αλλά είμαστε ανώτεροι και μιλάμε μόνο θεωρητικά, ποιά κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα τιμής. Ας βάλουμε ένα πλαφόν τις 50 ίντσες και κάτι (για να μη μπούνε υπερβολές στο νήμα)

imo, τα τελευταία 4 χρόνια οι Panasonic σειράς PX-50Vx, διακρίνονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών ως οι "καλύτερες" τηλεοράσεις, εφόσον εξετάζουμε αποκλειστικά την εικόνα. Και όχι άδικα θα έλεγα μιας και επιτυγχάνουν τις καλύτερες συνολικά μετρήσεις.

Βέβαια παράγοντες όπως οι συνθήκες θέασης, υλικό θέασης, extra features και σχεδίαση προφανώς μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση, αναλόγως της βαρύτητας που δίνει ο υποψήφιος αγοραστής.
Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να συμπεριλάβει κανείς και τα κορυφαία μοντέλα LED των Sony και κυρίως Samsung.

Απάντηση: Re: Ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στιγμή

imo, τα τελευταία 4 χρόνια οι Panasonic σειράς PX-50Vx, διακρίνονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών ως οι "καλύτερες" τηλεοράσεις, εφόσον εξετάζουμε αποκλειστικά την εικόνα. Και όχι άδικα θα έλεγα μιας και επιτυγχάνουν τις καλύτερες συνολικά μετρήσεις.

Βέβαια παράγοντες όπως οι συνθήκες θέασης, υλικό θέασης, extra features και σχεδίαση προφανώς μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση, αναλόγως της βαρύτητας που δίνει ο υποψήφιος αγοραστής.
Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να συμπεριλάβει κανείς και τα κορυφαία μοντέλα LED των Sony και κυρίως Samsung.

Αν ειναι αρκετα τυχερος και πετυχει καποιο χωρις προβληματα με ανομοιομορφιες.
Και οι panasonic εχουν πλεον το banding τους, αλλα οι ¨ασπριλες" στις led δεν παλευονται με τιποτα.

Για να διασκεδάσουμε, και μια και λεφτά υπάρχουν με τη σέσουλα αλλά είμαστε ανώτεροι και μιλάμε μόνο θεωρητικά, ποιά κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα τιμής. Ας βάλουμε ένα πλαφόν τις 50 ίντσες και κάτι (για να μη μπούνε υπερβολές στο νήμα)

Για θέαση σε ημι-σκοτεινό προς σκοτεινό χώρο η Panasonic VT50.

Για φωτεινό χώρο υπάρχουν αρκετές υποψήφιες όπως Samsung ES8000 , Sony HX950/850 , Philips 9707 και άλλες.

Re: Απάντηση: Re: Ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στιγμή

Αν ειναι αρκετα τυχερος και πετυχει καποιο χωρις προβληματα με ανομοιομορφιες.
Και οι panasonic εχουν πλεον το banding τους, αλλα οι ¨ασπριλες" στις led δεν παλευονται με τιποτα.

Σωστά Gal'en, αλλά υπάρχουν και τα εξής (για μένα) δεδομένα.
1) Οι ανομοιομορφίες των LCD δεν είναι ιδιαίτερα αισθητές σε φωτεινές συνθήκες θέασης (οκ σε συσκότιση και σκηνές με μαύρο κάνουν μπαμ...) Επίσης δεν είναι το μόνο πρόβλημα των LCD...
2) Τα προβλήματα των Panasonic (την αναφέρω ως ηγέτη των plasma) δεν περιορίζονται στο banding. Κρίνοντας από τη δική μου VT30 (που δεν έχει σε κανονικές συνθήκες ανιχνεύσιμο banding) τα dithering, contouring και line bleeding είναι γεγονότα αδιαμφισβήτητα.

Τι θέλω να πω?
Προφανώς τα συγκεκριμένα προβλήματα της κάθε τεχνολογίας (ή και μοντέλου) έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον αγοραστή.
Υπο αυτή τη λογική θα διαλέξει ως "καλύτερη" αυτή που τα προβλήματά της θα τον ενοχλούν λιγότερο.

Tέλεια τηλεόραση δεν υπάρχει και ως εκ τούτου "καλύτερη" επίσης... Συνολικά καλύτερη όμως υπάρχει και αυτό καλέιται να το κρίνει ο καθένας μας μόνος του και αναλόγως προτεραιοτήτων. Γιατί όσο και αν ακούγεται παράξενο για ένα μέσο προβολής εικόνας, το στοιχείο καλύτερη εικόνα (πιο κοντά στο πρότυπο) δεν είναι το ζητούμενο για όλους μας! Τα παραδείγματα πολλά.

:ernaehrung004:

Σε φωτεινο χωρο η benq 7000 με brilliant color on. Σε σκοτεινο χωρο η ιδια με brilliant color off:D

Ξέρω πως με την απάντηση μου δεν θα σε καλύψω, αλλά θα προσπαθήσω να στο αναλύσω. Για μένα καλύτερη τηλεόραση είναι αυτή που σε αναγκάζει να μην ασχολείσαι καθόλου μαζί της και να ευχαριστιέσαι αυτό που βλέπεις. Θεωρητιικά αλλά και πρακτικά για πολλούς και για μένα το ίδιο, αν βλέπεις πιο πολύ ταινίες τότε η τεχνολογία Plasma είναι μονόδρομος. Προσωπικά οι LCD - LED εξακολουθούν να μην με ικανοποιούν.

Τώρα σε οτι αφορά μοντέλα - εταιρίες θα σου πω με απόλυτη βεβαιότητα το εξής. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμία μα καμία τηλεόραση χωρίς τεχνουργήματα (banding, contouring, line bleeding, dithering) είναι μερικά απ' αυτά που ούτε λίγο ούτε πολύ από ελάχιστο έως ενοχλητικό βαιθμό υπάρχουν σε όλες τις τηλεοράσεις. Θα ξεχώριζα μια αλλά σταμάτησε η κυκλοφορία της και βέβαια είναι η σειρά KURO της PIONEER. Προσωπικά και η μόνη που άξιζε - αξίζει τα 2.000 + που κόστιζε. Απ' τις σημερινές οι PANASONIC έχουν το καλύτερο Panel (με ελλατώματα όμως) και ουσιαστικά το βαθύτερο μαύρο. Απο κεί και πέρα και οι PLASMA της LG αλλά και της SAMSUNG είναι αξιόλογες και για μένα και καλύτερες ως αγορά απο οποιαδήποτε LCD - LED. Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως με περίπου 600 - 800 παίρνεις μια PLASMA που παρόμοια εικόνα δεν θα δεις με τίποτα σε παλλαπλάσιας αξίας τηλεόραση LCD.

Συνοψίζοντας με την αποχώρηση της PIONEER πολύ βιάστηκαν να βαφτίσουν τις τηλεοράσεις PANASONIC ως την διάδοχη κατάσταση και βέβαια απογοητεύτηκαν, εξακολουθούν να είναι πολύ καλές, πιθανόν και οι καλύτερες αλλά για μένα πάντα, δεν αξίζουν τα 2.500 , ειδικότερα αν αναλογιστούμε οτι με 800 παίρνουμε μια τηλεόραση κοντά στο 70 - 80% σε εικόνα με αυτό της PANASONIC. Εγώ για αυτό πάντα προτείνω τις φτηνές σειρές οι οποίες και πολλές φορές αποδεινύονται διαμαντάκια (π.χ. LG PK 550), αυτήν εξακολουθώ και έχω και είμαι ακόμα τρισευχαριστημένος μαζί της. Θα μου πεις μα καλά δεν βλέπεις το banding, dithering. Και σου απαντώ, ναι το βλέπω αλλά εκείνη τη στιγμή είμαι συνεπαρμένος με την ταινία που βλέπω και το αγνοώ. Κάποιοι άλλοι παγώνουν την εικόνα και ψάχνουν, φωτογραφίζουν την εικόνα και μετά την αναλύουν με PHOTOSHOP για να ανακαλύψουν ελλατώματα, που βέβαια δεν έχουν καταλάβει οτι δεν είναι της συσκευής αλλά της τεχνολογίας. Φιλικά.

Αυγερινέ παρ'ότι συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγισή σου, οφείλω να πω ότι αυτή δεν αφορά την αναζήτηση της "καλύτερης" τηλεόρασης αλλά της vfm τηλεόρασης.

Η "καλύτερη" τηλεόραση οφείλει να παίζει (όσο είναι εφικτό τεχνολογικά) πιο κοντά στις απαιτήσεις του αγοραστή.
Σαφέστατα είναι υποκειμενικό θέμα και για αυτό οι περισσότεροι έχουμε βάλει στο κόλπο περισσότερες της μίας τηλεοράσεις, αναλόγως απαιτήσεων.

Επίσης έχεις δίκιο στο θέμα της τιμής, απλά να προσθέσω άλλη μία (γνωστή) παράμετρο.
Μετά από κάποιο επίπεδο επιδόσεων, όταν επιζητείς το κάτι παραπάνω (πχ. 0,02 nits λιγότερα στο μαύρο ή λιγότερο crosstalk σε 3D κτλ) θα το πληρώσεις πολυυυυύ παραπάνω... χωρίς αναλογική αντιστοίχηση επίδοσης/τιμής. Το ίδιο συμβαίνει και στα ηχητικά και παντού.
Τα κορυφαία μηχανάκια σε κατασκευή και επιδόσεις κοστίζουν πολλαπλάσια απο το 20-30% καλύτερο που προσφέρουν. Πολλές φορές ακόμα και το 2-3% παραπάνω...
Όταν αυτό δεν συμβαίνει τότε μιλάμε για giant killer συσκευές (πχ. P U10, oppo93, squeez touch, wd gen3 κτλ κτλ)

Απάντηση: Re: Ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στιγμή

Αυγερινέ παρ'ότι συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγισή σου, οφείλω να πω ότι αυτή δεν αφορά την αναζήτηση της "καλύτερης" τηλεόρασης αλλά της vfm τηλεόρασης.

Η "καλύτερη" τηλεόραση οφείλει να παίζει (όσο είναι εφικτό τεχνολογικά) πιο κοντά στις απαιτήσεις του αγοραστή.
Σαφέστατα είναι υποκειμενικό θέμα και για αυτό οι περισσότεροι έχουμε βάλει στο κόλπο περισσότερες της μίας τηλεοράσεις, αναλόγως απαιτήσεων.

Επίσης έχεις δίκιο στο θέμα της τιμής, απλά να προσθέσω άλλη μία (γνωστή) παράμετρο.
Μετά από κάποιο επίπεδο επιδόσεων, όταν επιζητείς το κάτι παραπάνω (πχ. 0,02 nits λιγότερα στο μαύρο ή λιγότερο crosstalk σε 3D κτλ) θα το πληρώσεις πολυυυυύ παραπάνω... χωρίς αναλογική αντιστοίχηση επίδοσης/τιμής. Το ίδιο συμβαίνει και στα ηχητικά και παντού.
Τα κορυφαία μηχανάκια σε κατασκευή και επιδόσεις κοστίζουν πολλαπλάσια απο το 20-30% καλύτερο που προσφέρουν. Πολλές φορές ακόμα και το 2-3% παραπάνω...
Όταν αυτό δεν συμβαίνει τότε μιλάμε για giant killer συσκευές (πχ. P U10, oppo93, squeez touch, wd gen3 κτλ κτλ)

Απλά θεωρώ οτι εν μέσω της οικονομικής κρίσης το Value For Money θα πρέπει να "συνοδεύει" τέτοιες ερωτήσεις απαραίτητα.

Η καλυτερη τηλεοραση ειναι αυτη που θα σου δώσει αυτο που σε ευχαριστει απροβληματιστα και σε τιμη που δεν θα χρειαστει να υποφερεις γιατι πιεστηκες.
Οι διαφορες στην εικονα στις λεγομενες κορυφαιες τηλεορασεις ειναι πολυ μικρες και σε καμια περιπτωση δεν θα πεις οτι επρεπε να δωσεις το παραπανω που δεν μπορουσες.
Ολα τα παραπανω βεβαια ειναι ανουσια οταν εισαι αρρωστος σαν μερικους απο εμας και αναζητας την τελειοτητα.
Ναι θα συμφωνησω οτι η Kuro ειναι ακομα αξεπεραστη απο πλευρα εικονας.
Αλλα σε καμία περιπτωση δεν θα το καταλαβεις οταν παρεις μια κορυφαια Panasonic.
Και τα λεω σαν κατοχος Kuro.

Θα καταθέσω την αποψή μου στο θέμα με την συσκευή Pioneer KURO σειρά 9.
Αν και εκτός παραγωγής και με τεχνολογία κατασκευής έτους 2007 ίσως παραμένει μια από τις κορυφαίες.

Αυγερινέ το vfm είναι vfm και το καλύτερο καλύτερο.:ADFADF1:
Eπίσης imo το vfm οφείλει να είναι πολύ πιο κοντά στη κορυφή, από το 20-30%. Me 20% απόκλιση επιδόσεων δεν το λές value...

Μια εύκολη/γρήγορη προσέγγιση για αξιολόγηση, είναι οι μετρήσεις μαύρου και αντίθεσης καθώς και οι αποκλίσεις gamma και χρωμάτων.
Ότι πλησιάζει στο 5-10% και κοστίζει λιγότερο απο τα 2/3 της κορυφαίας αυτό θα είναι σίγουρα και vfm.

Τα πρόσφατα παραδείγματα έρχονται απο τις panasonic και πάλι...
Από την 50U10, έως την φετινή 55ST50 (30-40% κάτω σε σχέση με τις κορυφαίες και ταυτόσημες επιδόσεις (με περιορισμό των extra features)...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στιγμή

Σωστά Gal'en, αλλά υπάρχουν και τα εξής (για μένα) δεδομένα.
1) Οι ανομοιομορφίες των LCD δεν είναι ιδιαίτερα αισθητές σε φωτεινές συνθήκες θέασης (οκ σε συσκότιση και σκηνές με μαύρο κάνουν μπαμ...) Επίσης δεν είναι το μόνο πρόβλημα των LCD...
2) Τα προβλήματα των Panasonic (την αναφέρω ως ηγέτη των plasma) δεν περιορίζονται στο banding. Κρίνοντας από τη δική μου VT30 (που δεν έχει σε κανονικές συνθήκες ανιχνεύσιμο banding) τα dithering, contouring και line bleeding είναι γεγονότα αδιαμφισβήτητα.

Τι θέλω να πω?
Προφανώς τα συγκεκριμένα προβλήματα της κάθε τεχνολογίας (ή και μοντέλου) έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον αγοραστή.
Υπο αυτή τη λογική θα διαλέξει ως "καλύτερη" αυτή που τα προβλήματά της θα τον ενοχλούν λιγότερο.

Tέλεια τηλεόραση δεν υπάρχει και ως εκ τούτου "καλύτερη" επίσης... Συνολικά καλύτερη όμως υπάρχει και αυτό καλέιται να το κρίνει ο καθένας μας μόνος του και αναλόγως προτεραιοτήτων. Γιατί όσο και αν ακούγεται παράξενο για ένα μέσο προβολής εικόνας, το στοιχείο καλύτερη εικόνα (πιο κοντά στο πρότυπο) δεν είναι το ζητούμενο για όλους μας! Τα παραδείγματα πολλά.

Συμφωνω εν γενει σε ολα οσα λες εκτος απο το 1).
Παρολο που εχω ακουσει πολλους να το λενε, εμενα οι ασπριλες των lcd-led μου φαινονται
παρα πολυ αισθητες (ακομα και σε δωματιο με απλετο φως) οταν η σκηνη εχει μαυρο.
Γι'αυτο και επικεντρωνω σε αυτο αν και δεν παραγνωριζω τα υπολοιπα που λες.
Πες το προσωπικο βιτσιο ,πες με γεροπαραξενο,:grandpa: αλλα απορω πώς δεν το βλεπουν ολοι.
Αλλα το ληγω εδω για να μην ειμαστε οφ-τοπικ

Παρε μια τηλεοραση 46 με 800 ευ και ενα προβολεα με 1000 δεν αξιζει να δωσεις πολλα λεφτα για tv

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στιγμή

Συμφωνω εν γενει σε ολα οσα λες εκτος απο το 1).
Παρολο που εχω ακουσει πολλους να το λενε, εμενα οι ασπριλες των lcd-led μου φαινονται
παρα πολυ αισθητες (ακομα και σε δωματιο με απλετο φως) οταν η σκηνη εχει μαυρο.
Γι'αυτο και επικεντρωνω σε αυτο αν και δεν παραγνωριζω τα υπολοιπα που λες.
Πες το προσωπικο βιτσιο ,πες με γεροπαραξενο,:grandpa: αλλα απορω πώς δεν το βλεπουν ολοι.
Αλλα το ληγω εδω για να μην ειμαστε οφ-τοπικ

Θα έχεις πέσει σε κομμάτι με σύννεφο βροχής...λολ

ps. Kαι εγώ το έχω το βίτσιο μη σκας... αλλά είμαι μόνο παράξενος... όχι γεροντοπαράξενος :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή τη στι

Θα έχεις πέσει σε κομμάτι με σύννεφο βροχής...λολ

ps. Kαι εγώ το έχω το βίτσιο μη σκας... αλλά είμαι μόνο παράξενος... όχι γεροντοπαράξενος :Banane0:

χμμ, ναι, συνεχισε να το λες αυτο στον εαυτο σου :2thumb22sup::music-smiley-005::flipout::jester:

Και εγω ιδιοκτητης και απολυτα ευτυχης, KURO gen 8 για την οποια ειχα δωσει ενα σκασμο λεφτα. Αλλα πιστευω οτι αξιζε. Σημερα, χωρις περιορισμο χρηματων, λεμε τωρα... Τι θα περνατε;;;

Χωρις περιορισμο ε...
Προβολεα 3d, πανι 100+ ιντσες, σκουρες ταπετσαριες κτλ, κτλ,...:drummer: