Ποια ειναι η σωστη TV για τις αναγκες μου;...47LM760s vs 46F6500

Ducksong

Supreme Member
11 July 2013
5,011
The Dutch Mountains
Καλησπέρα, ψάχνω για μια TV LCD οχι plasma (γυναίκα κ κόρη αφηνουν μονιμα ανοικτη στα μενου η στο ιδιο καναλι η με παγωμενη εικονα για ωρες κ μέρες) η απόσταση είναι σχεδον 3,5 μετρα και έλεγα για 46"-47" κυρίως λόγω τιμής (800-900 max). Πρέπει να έχει 3 HDMI (otetv, nova, HT) και καλό media player (οι γυναικες δεν χειριζονται το ΗΤ). Βλεπω κυρίως αθλητικά, σειρές κ καμια ταινία αλλα δεν βλέπω 3D και δεν παιζω παιχνίδια. Αρα ψαχνω για πολυ καλη κίνηση και εικόνα καλή και σε SD και σε HD, αν είναι και smart θα μου άρεσε, κάθε πρόταση δεκτή, ευχαριστώ.

Απάντηση: Ποια ειναι η σωστη TV για τις αναγκες μου;

Καλωσόρισες. Με την απόσταση θέασης που έχεις κανονικά κοιτάζεις για μεγαλύτερη των 50". Αφού δε θέλεις plasma, κοίτα την Panasonic ET5 στο χιλιάρικο. Σε 46"-47" λίγο πολύ ότι και να πάρεις δε θα διακρίνεις πολλές διαφορες στην εικόνα με την απόσταση θέασης που έχεις.

Re: Απάντηση: Ποια ειναι η σωστη TV για τις αναγκες μου;

Ευχαριστώ, μου αρέσουν οι 55 αλλα είναι ακριβές, η αλήθεια είναι οτι στα μαγαζιά δεν είδα μεγαλη διαφορά στα μεγέθη 46-47 με 50 αλλά έχουν χάσμα στην τιμή γι αυτο εγραψα για 46-47. Διαβάζω το forum χρόνια και ξέρω ότι σε αυτά τα θέματα η εμπειρία των μελών ειναι μεγάλη και αν δεν μαθαίνεις ακούγοντας, μαθαίνεις παθαίνοντας... Φαντάζομαι οτι τα 300ΗΖ ειναι τουλαχιστον 100 πραγματικα ε;

Απάντηση: Ποια ειναι η σωστη TV για τις αναγκες μου;

Ναι, στα 100 Hz είναι η ET5. Θα χρειαστείς και ένα εξωτερικό player κάποια στιγμή στο μέλλον...

Re: Απάντηση: Ποια ειναι η σωστη TV για τις αναγκες μου;

Τότε θέλω 4 HDMI!!! Θέλω η TV να έχει καλό media player γιατι έχω και το παλιό αλλά όμορφο samsung HT-P1200 που δεν παίζει mkv και mp4 οπότε μέτα το παραφορτώνουμε το πράγμα... Αντιλαμβάνομαι πάντως τι μου λέτε και προσπαθώ να μαζεψω μια λίστα με καλές TV ωστε τώρα που αρχίζουν εκπτώσεις και προσφορές να πάρω ότι καλύτερο μπορώ.
[h=1][/h]

Re: Ποια ειναι η σωστη TV για τις αναγκες μου;

Αυτή ήταν η πρώτη που μου γυάλισε αλλα με χάλασε ότι για 18% παραπάνω επιφάνεια οθόνης έχει 35% μεγαλυτερη τιμή (ΜΜ κηφισίας 742 η 46). Αν πέσει την πήρα

Samsung UE50F6100 799,00 @ΠΛΑΙΣΙΟ, Πραγματικά καλή τιμή. Διάβασα τα σχόλια των χρηστών και δεν είμαι σίγουρος αν η ποιότητα του media player καθώς και η εικόνα της στα αθλητικά είναι χωρίς προβλήματα.. Τι λέτε;

Ο media player των Samsung για τα δεδομένα των τηλεοράσεων θεωρείται ο καλύτερος.

Όσον αφορά τα αθλητικά έχει 100 Hz αλλά η εικόνα πάντα εξαρτάται από το κανάλι , αν περιμένεις πχ. να δεις ποδόσφαιρο στον ANT1 με καλή εικόνα αυτό είναι αδύνατο για οποιαδήποτε τηλεόραση.

Ο media player των Samsung για τα δεδομένα των τηλεοράσεων θεωρείται ο καλύτερος.

Όσον αφορά τα αθλητικά έχει 100 Hz αλλά η εικόνα πάντα εξαρτάται από το κανάλι , αν περιμένεις πχ. να δεις ποδόσφαιρο στον ANT1 με καλή εικόνα αυτό είναι αδύνατο για οποιαδήποτε τηλεόραση.

Yperion, κατ αρχήν πρέπει να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιερώνεις, όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όλους εδω στο forum όπως επίσεις και τον Michalis3 και τα άλλα παιδιά. Θα βλέπω απο nova και otetv απλά προερχόμενος απο μια slim fit CRT του 2005 και παρατηρώντας σε παλιότερες LCD φίλων διάφορες "σκιές" και "θολούρες" τρέμω στην ιδέα να δώσω τα υπερπολύτιμα αυτή την εποχή 800 ευρώ για κάτι που δε θα δείχνει σωστά. Αν δεν είχα μετακομίσει με αποτέλεσμα τα 2 μετρα θεασης να γίνουν 3,5 θα περίμενα αλλά τώρα πρέπει να πάρω την απόφαση και για αυτό επιμένω, sorry αν γίνομαι κουραστικός

Σε οποιαδήποτε τηλεόραση HDTV το σωστό σήμα (που κανονικά πρέπει να είναι τουλάχιστον 720p) παίζει μεγάλο ρόλο , το να συγκρίνουμε CRT που ονομαστικά ήταν πχ. 29" με πραγματική διαγώνιο όμως διαγώνιο 27" με μια 46" είναι λίγο άτοπο γιατί μιλάμε για υπερδιπλάσια επιφάνεια...

27-inch-4x3-vs-46-inch-16x9.png

Επίσης η μικρότερη φωτεινότητα και το υπερβολικά μεγάλο dot pitch κρύβουν τις ατέλειες καλύτερα στις CRT.

Παρόλα αυτά με την μεγάλη πρόοδο στην επεξεργασία εικόνας των τηλεοράσεων τα τελευταία χρόνια μπορώ να πω ότι τα περισσότερα μοντέλα είναι αρκετά ικανοποιητικά αρκεί το σήμα να μην είναι για τα σκουπίδια γιατί "Garbage in , garbage out" που λένε και οι Αγγλοι.

Last edited:

Οκ καταλαβαίνω ότι η μεγάλη οθόνη "ξεγυμνώνει" τις ατέλειες του σήματος, αλλά το θολό γκαζόν και η σκιά που ακολουθεί τον παίκτη δεν είναι θεμα TV?

Μόλις είδα ότι η F6100 έχει μόνο 2 HDMI και χρειάζομαι 3 οπότε θα περιμένω να βρεί σε προσφορά η F6400 ή η F6500 αλλά η προηγούμενη ερωτηση για σκιές κ θολούρα ισχύει

Αφού το γκαζόν και οι παίχτες είναι θολοί από την ώρα που παίρνει η κάμερα το πλάνο... μπορεί να συγκριθεί λήψη σε SD με την λήψη HD?

Δοκίμασε στο youtube ένα video σε 360p και μετά το ίδιο σε 720p , είναι δυνατόν να είναι ίδια η ποιότητα?

47LM760s vs 46F6500

Καλησπέρα, είχα αποφασίσει να πάρω στα τέλη του μήνα την f6500 αλλά ένας φίλος μου είπε οτι μπορεί να μου βρεί την LG στα ίδια χρήματα. Θα βλέπω μόνο νοβα κ οτεtv κυρίως αθλητικά και ταινίες απο στικάκι. Το 3d μου ειναι αδιάφορο. Experts τι λέτε;

Απάντηση: 47LM760s vs 46F6500

Καλησπέρα, είχα αποφασίσει να πάρω στα τέλη του μήνα την f6500 αλλά ένας φίλος μου είπε οτι μπορεί να μου βρεί την LG στα ίδια χρήματα. Θα βλέπω μόνο νοβα κ οτεtv κυρίως αθλητικά και ταινίες απο στικάκι. Το 3d μου ειναι αδιάφορο. Experts τι λέτε;
Αν δεν κάνω λάθος η LG έχει 200 hz , ενώ η samsung 100 hz . Για αυτα που την θες εσύ (δλδ. κυρίως sport και ταινίες) τα hz παίζουν αρκετά μεγάλο ρόλο ! Από την άλλη η LG είναι περσινό μοντέλο , ενώ η F6500 φετινό !!! Έχουν ακουστεί αρκετά προβλήματα ''κολλήματα'' για την περσινή σειρά της LG κυρίως στο smart κομμάτι της ! Αφού την βρίσκεις στα ίδια χρήματα θα πήγαινα σε lg καθαρά για τα hz και για το Passive 3D ...πήγαινε σε κανα πλαίσιο να τις δείς και τις 2 απο κοντά και αποφασίζεις ...

Τα δύο νήματα που έχει ανοίξει ο Ducksong και αφορούν αγορά τηλεόρασης συγχωνεύθηκαν.

Ο αρχικός τίτλος "Ποια ειναι η σωστη TV για τις αναγκες μου;" έγινε......

"Ποια ειναι η σωστη TV για τις αναγκες μου;...47LM760s vs 46F6500".

Απάντηση: 47LM760s vs 46F6500

Νομίζω ότι κ η LG 100Hz είναι
Όχι φίλε μου , η LG είναι 200 hz... http://www.amazon.com/LG-55LM7600-55-Inch-LED-LCD-Glasses/dp/B006ZH0M9Q/ref=pd_sxp_f_pt ..η lm7600 είναι το Aμερικάνικο μοντέλο και έχει 240hz , το Eυρωπαικό (δλδ. lm760s) έχει 200hz ...γνώμη μου πας σε LG στα ίδια χρήματα ,απλά από ότι ξέρω το μαύρο δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό σε όλη την σειρά lm της LG , και έχουν ακουστεί προβλήματα πιο πολύ ''κολλήματα'' , αν και πιστεύω ότι μετά από τόσο καιρό και τόσα updates που θα έχουνε πάρει λογικά τα περισσότερα θα έχουν λυθεί ...!!!