Καλημέρα ανοίγω το νήμα αυτό για να ξεκαθαρίσω το θέμα των καλωδίων. Έχω πάρει έναν καινούριο στερεοφωνικό ενισχυτή της sony ο οποίος πίσω έχει τ καθιερωμένα τύπου RCΑ line in και επιπλέον έχει 3 coaxial, μια optical είσοδο και μια optical εξοδο. εγώ τις τελευταίες τις είχα μόνο για πολυκάναλα συστήματα. βέβαια ο ενισχυτής υποστηρίζει στερεοφωνικό dolby και στερεοφωνικό dts αλλά πίστευα οτι τα απλά δικάναλα καλώδια κάνουν. Τα cd μου τα ακούω απο ένα dvd της Pioneer το DV-600AV το οποίο έχει τις παραπάνω συνδέσεις το θέμα μου είναι οτι τώρα το έχω συνδέσει με τυπικό στερεοφωνικό επιχρυσομένο καλώδιο L-R στο cd in αξίζει να πάρω coaxial ή ακόμα και optical καλώδιο? Θα δώ διαφορά στoν ήχο? Ευχαριστώ.
Υ.Γ. στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρεται οτι το σήμα που εισέρχεται στον ενισχυτή απο τις 3 coaxial συνδέσεις μπορεί να εξέλθει απο την optical out, αυτό σημαίνει οτι η optical out μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταγενέστερα και ως σύνδεση για να κάνω τον ενισχυτή προενισχυτή με χρήση τελικού?
Υ.Γ. 2 το σύστημά μου δεν είναι 2.1 είναι απλά στερεοφωνικό.
Υ.Γ. στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρεται οτι το σήμα που εισέρχεται στον ενισχυτή απο τις 3 coaxial συνδέσεις μπορεί να εξέλθει απο την optical out, αυτό σημαίνει οτι η optical out μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταγενέστερα και ως σύνδεση για να κάνω τον ενισχυτή προενισχυτή με χρήση τελικού?
Υ.Γ. 2 το σύστημά μου δεν είναι 2.1 είναι απλά στερεοφωνικό.