Ποία είναι η σωστότερη σύνδεση?

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
1,158
Κηφισια Αττικής
Καλημέρα ανοίγω το νήμα αυτό για να ξεκαθαρίσω το θέμα των καλωδίων. Έχω πάρει έναν καινούριο στερεοφωνικό ενισχυτή της sony ο οποίος πίσω έχει τ καθιερωμένα τύπου RCΑ line in και επιπλέον έχει 3 coaxial, μια optical είσοδο και μια optical εξοδο. εγώ τις τελευταίες τις είχα μόνο για πολυκάναλα συστήματα. βέβαια ο ενισχυτής υποστηρίζει στερεοφωνικό dolby και στερεοφωνικό dts αλλά πίστευα οτι τα απλά δικάναλα καλώδια κάνουν. Τα cd μου τα ακούω απο ένα dvd της Pioneer το DV-600AV το οποίο έχει τις παραπάνω συνδέσεις το θέμα μου είναι οτι τώρα το έχω συνδέσει με τυπικό στερεοφωνικό επιχρυσομένο καλώδιο L-R στο cd in αξίζει να πάρω coaxial ή ακόμα και optical καλώδιο? Θα δώ διαφορά στoν ήχο? Ευχαριστώ.

Υ.Γ. στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρεται οτι το σήμα που εισέρχεται στον ενισχυτή απο τις 3 coaxial συνδέσεις μπορεί να εξέλθει απο την optical out, αυτό σημαίνει οτι η optical out μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταγενέστερα και ως σύνδεση για να κάνω τον ενισχυτή προενισχυτή με χρήση τελικού?

Υ.Γ. 2 το σύστημά μου δεν είναι 2.1 είναι απλά στερεοφωνικό.

τα εχεις μπερδεψει πολυ τα πραγματα.
καταρχας γραψε ποιο μοντελο ειναι για να δουμε καποια φωτο.

σε τετοια περιπτωση, πιθανον να ειναι καλυτερα με ενα ψηφιακο καλωδιο να γινουν οι συνδεσεις.

εχει επανω dac γιαυτο σου δινει εκτος των εισοδων και μια εξοδο ψηφιακη.

αλλα βαλε φωτο να δουμε η γραψε μοντελο

φιλε μου τωρα το ειδα το μοντελο σε αλλο θεμα που εχεις ανοιξει...

ο σονυ εχει εισοδο εξοδο ψηφιακη αλλα ειναι τυπικα για να κανεις εγγραφη εντελως ψηφιακα που λεμε απο το cdp σε ενα cdrecorder ας πουμε

ασχετα απο αυτο, βαλε ενα απλο καλωδιο κοαξιαλ για να ακους την μουσικη σου , θα ειναι καλυτερο απο το καλωδιο rca

Συμφωνω και εγω , μαλλον το coaxial θα δωσει καλυτερο ηχο . Βεβαια εξαρταται απο την ποιοτητα του DAC που εχει ενσωματωμενο ο SONY ....

Θα ήθελα να μου προτίνεται κάποιο κατάστημα στο κέντρο αθήνας ή βορεια προάστεια αν μπορείτε με ποικιλία σε καλώδια καθώς και για μπανάνες-ακροδέκτες καλωδίων ευχαριστώ πολύ.