Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του ιστoτόπου dpgr.gr ;

Greg61

Senior Member
Ασφαλής περιήγηση

Σελίδα διαγνωστικών για dpgr.gr

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του ιστoτόπου dpgr.gr
;
Ο ιστότοπος αυτός αναφέρεται ως ύποπτος. Η επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο ίσως είναι επιβλαβής για τον υπολογιστή σας.
Τμήμα αυτού του ιστοτόπου έχει αναφερθεί για ύποπτη δραστηριότητα 2 φορές τις τελευταίες 90 ημέρες.
Τι συνέβη όταν η Google επισκέφθηκε αυτόν τον ιστότοπο;
Από τις 2649 σελίδες που ελέγξαμε τις τελευταίες 90 ημέρες, 17 σελίδες οδήγησαν στη λήψη και την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Η τελευταία επίσκεψη της Google σε αυτόν τον ιστότοπο ήταν στις 2010-08-25 και η τελευταία φορά που εντοπίστηκε ύποπτο περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο ήταν στις 2010-08-25.Malicious software includes 1 trojan(s).
Κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε 2 τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων nuttypiano.com/, 95.211.14.0/.
This site was hosted on 2 network(s) including AS13618 (CARONET), AS42831 (UKSERVERS).
Αυτός ο ιστότοπος έχει λειτουργήσει ως ενδιάμεσος, με αποτέλεσμα την περαιτέρω διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων;
Τις τελευταίες 90 ημέρες, ο ιστότοπος dpgr.gr

δεν φάνηκε να λειτουργεί ως ενδιάμεσος για τη μόλυνση τοποθεσιών.​
Αυτός ο ιστότοπος έχει φιλοξενήσει κακόβουλο λογισμικό;
Όχι, αυτός ο ιστότοπος δεν έχει φιλοξενήσει κακόβουλο λογισμικό τις τελευταίες 90 ημέρες.
Πώς συνέβη αυτό;
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προστεθεί κακόβουλος κώδικας σε νόμιμους ιστότοπους από τρίτους και σε αυτή την περίπτωση η Google εμφανίζει το μήνυμα προειδοποίησης.
Επόμενα βήματα:

εγω δε μπορω να καταλαβω απο που και ως που το google λειτουργει ως firewall
η ιντελ αγορασε την Mcafee , οχι η google:P

α ναι, τωρα μου βγαζει και εμενα Reported Attack Page!
παταω ιγνορε και μου βγαζει This page requires AC_RunActiveContent.js.
o explorer παντως φαινεται να μην εχει καπιο προβλημα

Last edited:
Noμίζω ότι ίσως επειδή επιτρέπει την φιλοξενία σε host image sites, που ίσως και να έχουν ύποπτο υλικό, αναφέρει ότι αναφέρει.

Tο πρωι εβγαζε προειδοποιησεις και σερνοταν γενικα , τωρα μπηκε γρηγορα χωρις σειρηνες και λαμπακια.Φολς αλαρμ η χιντεν ουορμ ιζ γκον ??:ADFAD2:

Eιναι πολλές μέρες που συμβαίνει αυτό. Μάλιστα έχει αναφερθεί από πολλούς (http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=41369.msg616188;boardseen#new) ότι δεν πρόκειται για έναν ιό, αλλά για τουλάχιστον δυο. Καθαρίζεται, αλλά και πάλι συνεχίζονται τα μηνύματα....

Ένα από τα γνωστά μέλη του DPGR, που γράφει και σε newsgroup, ανέφερε πριν μερικές ημέρες πρόβλημα σε έναν υπολογιστή του με XP. Απόσπασμα από αυτό το μήνυμα:

Το ιστορικό. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στις 8, μόλις το NOD32 έκανε την ενημέρωσή του, μου έβγαλε απανωτά μηνύματα για τον Bubnix.AU & AY, όλα σε αρκετά αρχεία στον κατάλογο system32\drivers. Τον Trojan αυτό πρέπει να μου τον χάρισε ο νέος σέρβερ του DPGR στο διάστημα που σεταριζόταν και ο NOD32 δεν είχε ακόμα την υπογραφή του. Αυτός είναι malicious downloader και κατεβάζει αρκετά άλλα Trojan (εγώ βρήκα 2-3), αλλα υποτίθεται ότι ο NOD32 τους 2 τους μπλόκαρε. Καθαρισμός δεν γινοταν και τον έκανα από safe mode με το NOD32.

Το βαρεθηκα και (στον firefox): Εργαλεια>Επιλογες>Ασφαλεια>Φραγη σελιδων που εχουν αναφερθει ως κακοβουλες (ξετσεκαρισμα).
Μια χαρα σερφαρω τωρα και το Antivir Premium δεν αναφερει τιποτα.Να πω οτι απο τοτε που το εχω βαλει 4-5 χρονια δεν εχει περασει τιποτα.

Φαντάζομαι ότι μόλις μπορέσει κάποιος από αυτούς που ασχολήθηκαν (που αν θυμάμαι καλά είναι και εκτός Ελλάδος τώρα), θα υπάρξει και η επίσημη ενημέρωση... Πάντως ούτε και εγώ ξέρω κάτι πιο συγκεκριμένο, εκτός του ότι πιθανότατα όλη η διαχειριστική ομάδα έτυχε να λείπει σε διακοπές! :SFGSFGS5: