Ποια εξωτερικη καρτα ηχου??

nikoskaz

Senior Member
9 November 2008
351
Πολλοι λενε οτι δεν χρειαζεται εξωτερικη καρτα ηχου για καλυτερη ακροαση μουσικης αν χρησημοποιεις dac, αλλοι λενε οτι καλυτερα ειναι να εχεις μια καλη εξωτερικη καρτα ηχου ετσι κι αλλιως! ποιες ειναι λιοπον αυτες?? Για λαπτοπ ενδιαφερομαι !!

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Γενικά μιλώντας νομίζω ότι αξίζει να στοχεύουμε σε συγκεκριμένα features ανάλογα με την περίσταση.

Ενδιαφέρεσαι όντος για κάρτα ήχου ή σε καλύπτει απλά μια ψηφιακή έξοδος.
Δηλαδή θα χρησιμοποιείς το analog out της κάρτας ή μόνο το digital?

Θες να υποστηρίζει 24/96 24/192 digital out η αρκεί το 44.1/48 ?

Σε ενδιαφέρει να κάνεις και ηχογράφηση – ένα καλό analog in stage / ADC ?
Ημι-επαγγελματικές δυνατότητες όπως hi-z, mic in…

Σκέπτεσαι να τη συνδυάσεις με συγκεκριμένο dac ?

Τι χρήση θα κάνεις γενικά ?

nikoskaz

Senior Member
9 November 2008
351
Θα χρησιμοποιησω κ τις δυο ( ψηφιακη κ αναλογικη), για ακροαση μουσικης μονο , στο ντακ δεν εχω καταληξει ακομα σκεφτομαι για το νεο weiss 202! κ θελω εξωτερικη γιατι χρησιμοποιω λαπτοπ! Βοηθηστε για εχω χαθει !!!

nikoskaz

Senior Member
9 November 2008
351
Δεν ενδιαφερομαι για ηχογραφηση ουτε για ημιεπαγγελματικες δυνατοτητες εκτος κ θα μου βελτιωσουν το ηχητικο αποτελεσμα! μ ενδιαφερει η εμφανιση ομως , να βλεπεται το μηχανημα! Εχω δει καποια M AUDIO που φαινονται εντελως επαγγελματικα κ ειναι κακασχημα!

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
δοκίμασε την audiotrak prodigy.
Είναι εξαιρετική γιά τα χρήματά της.

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,679
Αθήνα
Δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω και 'γω: Υπάρχει καμμιά κάρτα σε λογική τιμή για ηχογράφηση 5.1 καναλιών;

Θέλω να ηχογραφήσω από έξοδο SACD ή/και AAC...

Υπάρχει καμμιά να υποστηρίζει 24/96 (ή ακόμα καλύτερα 24/192) Analog to Digital μετατροπή ;

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Μέχρι 4 κανάλια ηχογράφησης θα βρεις οικονομικά μετά ανεβαίνει η τιμή.
Και γενικά θα πάει μακριά η βαλίτσα εάν θες οι εγγραφές να έχουν και καλή ποιότητα –και μέσω αναλογικών συνδέσεων….
Μια διαφορετική λύση είναι η μετατροπή ενός player… κάποιοι μετατρέπουν oppo λ.χ. για να επιτύχουν ψηφιακή μετατροπή του DSD σε 24/96 και εγγραφή. Και πάλι εξεζητημένη και ακριβή λύση.

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,679
Αθήνα
Χμμ κάπου διάβαζα ότι μπορεί να γίνει και με μια δικάναλη κάρτα.
Δηλ. να ηχογραφήσει κανείς τα (L+R), μετά τα (SR+SR) και τέλος το (κεντρικό+subwoofer) και μετά να συγχρονίσει τα 6 κανάλια π.χ. με το Cool Edir. Λίγο δύσκολο μου ακούγεται...

dimogrec

New member
2 May 2008
69
Aνεβαζω παλαιοτερο θεμα για να μην ανοιγω νεο...

Ενδιαφερομαι για εξωτερικη καρτα ηχου (usb) για να τη συνδεσω με το laptop μου. Στο συγκεκριμενο χωρο δεν εχω ενισχυτη, παρα μονο κατι απλα ηχεια (για pc) creative 5.1
Χρηση: μονο ταινιες (mkv,mp4..κτλ) οχι μουσικη
Εκτος απο την sound blaster x-fi 5.1 pro εχετε να προτεινετε κατι αλλο??

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Ενα ψηφο παντως στην πιο πανω καρτουλα (σε παιχνιδια που ηταν 5.1 ειχα συναντησει προβληματα αλλα δεν ξερω αν εφταιγε η καρτα .Απλως το αναφερω )