Ποια Φωτογραφικη μηχ.?

ORAMA

Established Member
5 July 2008
254
Γεια σας θελω να αγορασω μια bridge φωτ.μηχανη γιατι θελω να εχει και βιντεο.Απο τα διαφορα που εχω διαβασει οι καλυτερες ειναι canon S5 IS,olympus sp 560uz,panasonic DMC-FZ18,SONY DSC-H50.
Με ενδιαφερει κυριως η φωτογραφιση τοπιων και μαλον απο οτι λενε θα χρειαστει ευρηγωνιος φακος 28mm.Δεν ξερω αν οντος ειναι απαραιτητο αυτο.Η canon απλα παιρνει τον ευρηγωνιο φακο wc-dw58a βγαινει ομως επιπλεον η τελικη τιμη και δεν ξερω αν αξιζει.Για την olympus λενε οτι εχει λιγο ξεθωριασμενα χρωματα αν και εχει φακο ευρηγωνιο 28mm αλλα δεν εχει μεγαλη διαρκεια στο βιντεο.Για την panasonic διαβασα οτι ο επεξεργαστης venus δημιουργει "θορυβο" απο βιντεο δεν ξερω, οι φωτογραφιες που ειδα ειχαν ζωντανα χρωματα.Για την sony δεν διαβασα πολλα μονο μου αρεσε το τηλεκοντρολ χρησιμο για μεγαλο ζοομ.να μην τρεμει στο χερι.Το ποσο που διαθετω ειναι μεχρι 400 ευρω.Θα ηθελα την γνωμη σας, ευχαριστω.

Φίλε μου, καλώς ήρθες!

Οι ευρυγώνιοι φακοί μας βοηθούν να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εικόνα, πράγμα απαραίτητο στις φωτογραφίες τοπίων.

Για τις μηχανές:

Νομίζω ότι όποια μηχανή και να πάρεις, το video θα είναι (πάντα σε σύγκριση με videocamera) μέτριο.Το λέω με πολλές επιφυλάξεις, γιατί ενώ έχω δει video πάνω στην κάμερα, δεν έχω δει τι γίνεται όταν μεγεθυνθεί και παίξει στην τηλεόραση.

Αν πρέπει να συνυπάρξουν οπωσδήποτε, τότε γιατί να μην κάνεις το αντίθετο;Αγόρασε μια videocamera. Έτσι, θα τραβάς video καλής ποιότητας και κάποιες φωτογραφίες ανεκτής ποιότητας. Αν οι προτεραιότητές σου είναι πρώτα φωτογραφία,τότε να ξέρεις ότι το video θα είναι μέτριο.

Όπως και να έχει, φαίνεται να έχεις θέσει τις προτεραιότητές σου.H Canon φαίνεται πως είναι καλή, καθώς και η Sony.

Περισσότερα θα σου πουν και οι άλλοι της παρέας...

Eυχαριστω αλλα αποκλειω την αγορα βιντεοκαμερας εχω μια με κασετα, και απο οτι ξερω μεχρι προπερυσι η αναλυση στην φωτογραφια ηταν 2 μεγαπιξελ, εχει ενα φιλος μια τετοια βιντεοκαμερα των 800 ευρω.Θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζει να παρω μια τετοιου ειδους φωτ.μηχανη bridge αντι μια συνιθησμενη κομπακτ (οσο αφορα την ποιοτητα φωτογραφιας).Επισης αποκλειω την αγορα μιας SLR.

Last edited:
Αν σε ενδιαφέρει κυρίως η φωτογράφηση τοπίων, όντως θέλεις μηχανή με ευρυγώνιο φακό. Χρειάζεσαι όμως και μεγάλο τηλεφακό; Τηλεφακό ςείναι ο φακός που σου επιτρέπει να κάνεις πορτρέτο έναν άνθρωπο που στέκεται στα 15 μέτρα. Ρωτώ διότι ο συνδυασμός δεν είναι εύκολος.

Η πιο καλή τέτοια μηχανή είναι η FUJI F100FS, αλλά έχει τον όγκο μηχναής ρεφλέξ. Μηχανές σούπερζουμ με καλές δυνατότητες βίντεο πρέπει να είναι οι PANASONIC και οι SONY.

Δεν με ενδιαφερει τοσο το μεγαλο ζοομ αλλα ο συνδιασμος ποιοτητας και διαρκεια βιντεο.Νομιζω οτι και το 12χ που εχει η canon S5 ειναι αρκετο και το βιντεο της αλλα δεν εχει ευρος δυστηχως χωρις φακο εξτρα.Αν η panasonic συνδιαζει τα παραπανω θα ειναι οτι πρεπει.

Νομίζω ότι η Panasonic, είναι ότι χρειάζεσαι.Για την ποιότητα του video τα είπαμε.Διάρκεια μην περιμένεις και πολύ.Αν δεν σε πειράζει ο όγκος, προχώρα.

Από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς. Με γειά σου φίλε μου. Διάβασε την και παίξε μαζί της. Μπορεί να κάνει πολλά!

Ευχαριστω, τις φωτο που τραβηξα μου αρεσαν πολυ ,απλως περιμενα το 12χ Ζοομ να απεδιδε περισσοτερο ισως το 18χ να ηταν οτι επρεπε.Και απο ενα σημειο
και περα, οταν ζουμαρω εστιαζει θολα δεν ξερω αν αυτο ειναι φυσιολογικο.Δυστηχως η δικια μου ειναι χωρις ελληνικο μενου αλλα να ειμαι και ευχαριστημενος που την βρηκα αυτον τον μηνα.Μολις μπορεσω θα βαλω φωτο να μου πειτε γνωμες.
Πρεπει να ειναι η επιλογη insert image;

Ευχαριστω, τις φωτο που τραβηξα μου αρεσαν πολυ ,απλως περιμενα το 12χ Ζοομ να απεδιδε περισσοτερο ισως το 18χ να ηταν οτι επρεπε.Και απο ενα σημειο
και περα, οταν ζουμαρω εστιαζει θολα δεν ξερω αν αυτο ειναι φυσιολογικο.Δυστηχως η δικια μου ειναι χωρις ελληνικο μενου αλλα να ειμαι και ευχαριστημενος που την βρηκα αυτον τον μηνα.Μολις μπορεσω θα βαλω φωτο να μου πειτε γνωμες.
Πρεπει να ειναι η επιλογη insert image;

καλοριζικη και απο μενα. Ναι η επιλογη ειναι insert image.

Ως attachment θα την ανεβασεις εκτός αν την έχεις ηδη αναβασμένη αλλού. Το insert image είναι για να βάζεισ το link απο την εικόνα αν είναι ηδη κάπου ανεβασμένη.
Πάτα εκεί που λέει attach και μετά στο browse διάλεξε το αρχείο σου. Προσεχε μόνο έχει κάπιους περιορισμους γιατ ο μέγεθος. Θα πρέπει να πας στο photoshop και να κάνεις resize ή πιο απλά στο paint των windows θα κάνεις edit και θα την μειώσεις στο 20-30% ανάλογα...

index.php

index.php

index.php

Σωστα.Αυτη ειναι η Νεα Ηρακλειτσα Καβαλας.Τραβηχτηκαν απογευμα στις 7