ποιά φωτογραφική μηχανή compact στα 500 - 550 ευρώ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποιά φωτογραφική μηχανή compa

Κάτσε να βγει το νέο firmware πρώτα και μετά βλέπεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποιά φωτογραφική μηχανή c

μιλας για firware update οχι για αλλο hardware

Η δική μου γνώμη είναι να πας για την X-10 και να μην κοιτάξεις ποτέ πίσω σου.
Η μηχανή είναι πολύ ανώτερη από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία της.
Είναι πολύ ανώτερη απο ΧΖ-1 , S95, LX5.
Έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα και παίζει σε άλλη κατηγορία.
Ακόμα έχει πολύ μεγάλο διάφραγμα.
Τα αποτελέσματά της είναι απίστευτα και η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική.
Μόνο πρόβλημα το ελαφρως αυξημένο βάρος και ο όγκος της, που και πάλι είναι πολύ καλύτερα απο μια slr.
Το πρόβλημα με τις αντανακλάσεις με το οποίο ασχολούνται όλοι είναι εξαιρετικά διογκωμένο.
Οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους κάνουν και θέλουν να βγάλουν είδηση απο το τίποτα.
Αν δεν ασχολείσαι επαγγελματικά δε θα σε προβληματίσει στο 99,9% των περιπτώσεων.

το ογκος και το βαρος της δεν με πειραζουν.η μηχανη ειναι οντως εξαιρετικη.απλα αυτο το θεμα με τους ασπρους κυκλους με εχει κανει πισω.
εσυ την εχεις αγορασει?

Απάντηση: Re: ποιά φωτογραφική μηχανή compact στα 500 - 550 ευρώ?

Η δική μου γνώμη είναι να πας για την X-10 και να μην κοιτάξεις ποτέ πίσω σου.
Η μηχανή είναι πολύ ανώτερη από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία της.
Είναι πολύ ανώτερη απο ΧΖ-1 , S95, LX5.
Έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα και παίζει σε άλλη κατηγορία.
Ακόμα έχει πολύ μεγάλο διάφραγμα.
Τα αποτελέσματά της είναι απίστευτα και η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική.
Μόνο πρόβλημα το ελαφρως αυξημένο βάρος και ο όγκος της, που και πάλι είναι πολύ καλύτερα απο μια slr.
Το πρόβλημα με τις αντανακλάσεις με το οποίο ασχολούνται όλοι είναι εξαιρετικά διογκωμένο.
Οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους κάνουν και θέλουν να βγάλουν είδηση απο το τίποτα.
Αν δεν ασχολείσαι επαγγελματικά δε θα σε προβληματίσει στο 99,9% των περιπτώσεων.

Σε ευχαριστώ πολύ.. ήδη έχω καταλήξει.. τώρα μένει να ξεπουλήσω όλο τον εξοπλισμό μου για να την αγοράσω... :)

Όχι δεν την έχω.
Τη σκεφτόμουνα σοβαρά όμως ως δεύτερη μηχανή.
Για πρώτη έχω μια canon με μερικούς φακούς που ζυγίζουν αρκετά και είναι βαρετοί ώρες ώρες στο κουβάλημα :-)
Χρειαζόμουνα γι αυτό και μια πιο μικρή για καθημερινή χρήση.
Δεν την έχω δει κάν απο κοντά.
Όμως καταλαβαίνω χωρίς να την πιάσω τι σημαίνει Magnesium alloy δηλαδή πλαίσιο απο μαγνήσιο.
Αυτό το βλέπεις μόνο σε επαγγελματικές μηχανές με απίστευτη ποιότητα κατασκευής. Θα καταλάβεις μόλις την πιάσεις :-)
Έχω και μια σχετική εμπειρία (πολύ μικρότερη απο πολλούς εδω μέσα) και βλέπω τα δείγματα εικόνων που έχουν ανέβει κατα καιρούς.
Καταλαβαίνω απο κει πως έχει πολύ καλή ποιότητα που δε συγκρίνεται με καμία άλλη compact.
Για το πρόβλημα με τις κουκκίδες η προσωπική μου άποψη είναι οτι διυλίζουμε τον κώνωπα.

Πριν μερικές μέρες βγήκε η canon G1X.
Eίναι η μόνη compact που μπορεί να ανταγωνιστεί την Χ-10.
Θα είναι διαθέσιμη βέβαια σε μερικούς μήνες και γύρω στα 800e (τσουχτερή).

Αν τελικά πάρετε τη fuji ανέβαστε και δείγματα !
Τη ζαχαρώνουμε αρκετοί εδώ :-)

Last edited:
εγω την ζαχαρωνω καιρο και εχω καταληξει να την παρω απλα τα λεφτα ειναι το θεμα .
και την εχω βρει και σε καλη τιμη .

Για κάτι πιο φθηνό πάς σε LX5, S95 και XZ-1 που παίζουν πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία.
Δε θα πρότεινα την S100 γτ τα πρώτα μοντέλα έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους, άνετα μπορεί να σου τύχει μάπα.
Αν το θέμα είναι στα λεφτά, δε θα σου πρότεινα να πιεστείς ιδιαίτερα για να πάρεις τη φωτογραφική.
Όταν κάνεις μια αναβάθμιση προκύπτουν και άλλα θέματα που δεν τα χεις υπολογίσει.
Μπορεί να χρειαστείς καινούργιο σκληρό, πιο γρήγορη memory card ισως και κανα τρίποδο κα.
Μη σπαταλήσεις όλα σου τα λεφτά στη μηχανή.