Ποια φωτογραφική μηχανή μέχρι 100 ;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Αύριο θα πάω να πάρω μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και θα με ενδιέφερε η γνώμη σας.
Δεν έχω ιδέα από φωτογραφικές μηχανές.
Αν προλάβω να τις διαβάσω!

Περιορισμένες οι επιλογές σε αυτό το ποσό.
Ο Παπαδάκης έχει βλέπω στην τιμή μία IXUS 70, εάν σε ενδιαφέρει το απολύτως μικρότερο μέγεθος. Και η Nikon έχει μερικά μοντέλα, ειδικώς εάν πετύχεις κανένα παλιότερο σε ξεστοκάρισμα (πχ P50)

Επειδή είμαι τελείως άσχετος βρε παιδιά πείτε μου κάτι.
Έβαλα στη μηχανή 4 gb μνήμη αλλά μάλλον δεν τη βλέπει.
Μόλις τραβήξω καμιά 15ριά φωτογραφίες γεμίζει και δεν τραβάει άλλες.
Τι πρέπει να κάνω;

Πρώτα ελεγξεις αν είναι συμβατή η κάρτα μνήμης που πήρες με την μηχανή. Οι canon ας πούμε παιρνουν SD cards ενώ οι Sony memory stick.
Μετά αν την έβαλες σωστά στην υποδοχή και άν έχει κανένα διακοπτάκι η κάρτα για lock/unlock (όπως οι δισκέτες του PC είχαν παλία...)
Μετά δές στα μενου αν πρέπει να δηλώσεις πού θα γίνεται η αποθήκευση, στην κάρτα ή στην εσωτερική μνήμη άν έχει τετοια...
Μετά δεν ξερω... :Banane0: χεχε

ΥΓ. Μετά πήγαινέ την εκεί που την πήρες και πές τους το πρόβλημα. Μπορεί να είναι χαλασμένη η κάρτα ή τίποτα τέτοιο

Re: Απάντηση: Ποια φωτογραφική μηχανή μέχρι 100 ;

Επειδή είμαι τελείως άσχετος βρε παιδιά πείτε μου κάτι.
Έβαλα στη μηχανή 4 gb μνήμη αλλά μάλλον δεν τη βλέπει.
Μόλις τραβήξω καμιά 15ριά φωτογραφίες γεμίζει και δεν τραβάει άλλες.
Τι πρέπει να κάνω;

An εχεις card reader βαλτην στην αναλογη υποδοχή του, σύνδεσε τον card reader με το PC σου. Εαν ειναι ΟΚ θα πρέπει το PC σου να την αναγνωριζει σαν αφαιρουμενο εξωτερικό δίσκο με τη σωστή χωρητικότητα.
Αν το PC δεν την βλέπει τότε πιθανότατα υπάρχει προβλημα με την καρτούλα και πρέπει να την επιστρέψεις. Σε αντιθετη περιπτωση ισως ειτε να μην πατάει καλά στην μηχανή σου είτε να μην είναι συμβατή. Δες και τις ρυθμίσεις της

Μετά δές στα μενου αν πρέπει να δηλώσεις πού θα γίνεται η αποθήκευση, στην κάρτα ή στην εσωτερική μνήμη άν έχει τετοια...

Μαλλον αυτο συμβαινει... αποθηκευονται στην εσωτερικη μνημη που συνηθως δεν ξεπερναει τα 25ΜΒ.

Επειδή την καρτούλα την πήρα επιτόπου μαζί με τη μηχανή δεν πιστεύω να έκαναν τη λαλακία και να μου έδωσαν λάθος κάρτα.
Ο πωλητής μου φάνηκε να ξέρει τι λέει.
Να την έβαλα λάθος;
Ποιός ξέρει; Μπορεί. Θα το ξανακοιτάξω.
Να έχει κανένα προστατευτικό η κάρτα και να μην το είδα;
Αυτό που πήρα μηχανή είναι; ή H/Y;
Ένα σωρό ρυθμίσεις έχει κι εγώ δεν έχω χρόνο για διάβασμα και ψάξιμο.
Το πιό πιθανό είναι να είναι θέμα ρύθμισης.
Μια φορά πάτησα ένα κουμπί και μου φάνηκε σαν να έκανε όπως κάνει ο υπολογιστής φορμάτ όταν του βάζεις ένα καινούργιο δίσκο.
Θα το ψάξω λίγο το ΣΚ και αν τα βρω σκούρα (το πιο πιθανό.... χεχε!) εδώ είμαστε πάλι.
Δε λέει τώρα κάθε 15 φωτο να πρέπει να αδειάζω!

SDHC μάλλον πρέπει να είναι η συντομογραφία, κι από ό,τι βλέπω στο site της Canon υποστηρίζεται και η 4GB,

http://www.usa.canon.com/consumer/c...egoryid=183&modelid=16336#SNAModelSuppliesAct

Κάνω λάθος (ίσως να μην θυμάμαι και καλά) ή χρειάζονται format (η επιλογή πρέπει να υπάρχει στο μενού της μηχανής) οι κάρτες πριν την πρώτη χρήση τους;

Παιδιά αφήστε το. Η λαλακία είναι δική μου!
Τώρα που πήρα το κουτί να δω την κάρτα είδα οτι είναι μέσα στο κουτί δεν την έβαλα ο μάπας στη μηχανή.:bang:
Έβαλα αυτή που είχε η μηχανή 32Mb και περιμένω να χωρέσει πολλές φωτογραφίες.

Re: Απάντηση: Ποια φωτογραφική μηχανή μέχρι 100 ;

Κάνω λάθος (ίσως να μην θυμάμαι και καλά) ή χρειάζονται format (η επιλογή πρέπει να υπάρχει στο μενού της μηχανής) οι κάρτες πριν την πρώτη χρήση τους;

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά, εγώ πάντα κάνω (είτε είναι σκληρός, είτε στικάκι, είτε μνήμη κλπ.)