Ποιά η γνώμη σας για αγορά 3d και ποιά ή κάτι άλλο.....

θα μου λυσει καποιος μια απορια ? αν καθωμαστε 2 σειρες πισω απο την μεση σε ενα σινεμα τι αναλογια περιπου αντιστοιχει στο σπιτι μας σε ιντζες??? Μονα αν καποιος το ξερει ομως να μου πει

εγώ λέω οτι ειναι σαν να κατσης να δης σε μησο μετρο σε μια 42 αρα τν ετση θα πιασης την απόσταση με την πιο απλή μέθοδο που μολης σκεφτηκα
δυστηχως χωρης αριθμους δεν μπορης να ξεκηνισης ποτε καπιον υπολογισμο

αντε που αλο ειναι το 16/9 των τν και αλο το 21/3 του σηνεμα

Το ότι οι LCD έχουν πλεονέκτημα έναντι των Plasma, σε ότι αφορά στην μείωση της φωτεινότητας κατά την 3D λειτουργία είναι δεδομένο. Το θέμα όμως είναι γιατί ισχύει αυτό...

Η τεχνολογία είναι πολλές φορές, πολύ πιο απλή από όσο νομίζουμε. Και στην περίπτωση της μείωσης της φωτεινότητας κατά την 3D λειτουργία από την οποία οι Plasma τηλεοράσεις υποφέρουν περισσότερο από τις LCD, η εξήγηση είναι απλούστατη.

Η αιτία ανάγεται αφενός στην φύση των δύο τεχνολογιών και αφετέρου στα γυαλιά ενεργού φωτοφράκτη.

Τα δεύτερα το μόνο που κάνουν είναι συγχρονισμένα από την τηλεόραση να κλείνουν την εικόνα στο ένα και το άλλο μάτι εναλλάξ. Αυτό επιτυγχάνεται μεταβάλλοντας την πόλωση τους.

Οι LCD τώρα τηλεοράσεις εκ φύσεως εκπέμπουν εικόνα πολωμένη, πράγμα που σημαίνει πως όποια πληροφορία φωτός περνάει από το δεύτερο πολωτικό φίλτρο πίσω από την οθόνη, η ίδια περνάει και από τα γυαλιά.

Στην περίπτωση των τηλεοράσεων Plasma δεν υπάρχει πόλωση. Η εικόνα απλώνεται παντοκατευθυντικά πάνω στο επίπεδο της οθόνης με αποτέλεσμα, η πόλωση των γυαλιών να αφήνει να περνάει μόνο τμήμα αυτής, που στην χειρότερη περίπτωση αγγίζει το 20%. Δηλαδή υπάρχει μείωση της φωτεινότητας έως και 80%.

Αν έχεις τύχη διάβαινε...
πιγη/FullHD.gr

Η προτεινομενη αποσταση θεασης για 3D ειναι 1.5 φορες την διαγωνιο της τηλεορασης.

Με λιγα λογια για 40"=102 cm ειναι 1.5 μετρο περιπου , για 50'=129 cm ειναι 1.9 μετρα.

Στα 5 μετρα δεν υπαρχει σωστη αισθηση του 3D σε καμια τηλεοραση , μονο σε προβολεα.

Με λιγα λογια ψαξε για καμια 50-55-60" ανεξαρτητα αν ειναι 3D η οχι.

Πχ. σχεδον τζαμπα αγοραζεις την LG 60Pk550.

Αμα θες 3D δεν αξιζει να περιμενεις το 3d χωρις γυαλια θα αργησει παρα πολυ
και δεν θα εχει την ποιοτητα αυτου με γυαλια.
Αξιζει ομως να περιμενεις για το βελτιωμενο 3D με γυαλια ομως παντα

crosstalk δεν έχει στις Plasma :) επίσης η μείωση φωτεινότητας σε απόλυτα σκοτεινό περιβάλλον δεν παίζει μεγάλο ρόλο.

εχει και παραεχει και η μειωση φωτεινοτητας παιζει ρολο στις lcd ποσο δε στις
plasma.
Οι plasma κερδιζουνε γιατι ειναι καλυτερες και φτηνοτερες στις πολλες ιντσες
που θελει το 3D

Το 3D που βλεπουμε τωρα δεν ειναι ουτε στο 60% του οπως θα επρεπε να ειναι στις LCD και στο 80% στις πλασμα.

Του χρονου θα δειτε που θα διαφημιζεται το "Real 3D" , "super 3D" κτλ. και ολοι θα λενε ποσο βελτιωμενο ειναι σε σχεση με το "απλο 3D".

Kαι οσοι πηραν φετος 3D βεβαια θα κλαινε παλι τα λεφτα τους οπως συμβαινει παντα με τους early adopters.

Εάν το πάρουμε έτσι,οι led lcd,με τόση φωτεινότητα που έχουν,κανονικά δεν θα έπρεπε καν να αναφέρουμε το παραπάνω σαν πρόβλημα.

Το 3D που βλεπουμε τωρα δεν ειναι ουτε στο 60% του οπως θα επρεπε να ειναι στις LCD και στο 80% στις πλασμα.

Του χρονου θα δειτε που θα διαφημιζεται το "Real 3D" , "super 3D" κτλ. και ολοι θα λενε ποσο βελτιωμενο ειναι σε σχεση με το "απλο 3D".

Kαι οσοι πηραν φετος 3D βεβαια θα κλαινε παλι τα λεφτα τους οπως συμβαινει παντα με τους early adopters.

Αυτό θα ισχύει πάντα,αλλά με αυτή τη λογική δεν θα πάρεις ποτέ τηλεόραση επειδή τα επόμενα μοντέλα θα είναι καλύτερα...

Δεν νομιζω να κλαινε τα λευτα τους αν την αγορασανε την 3D σε τιμη 2D.
Αν πληρωσανε υπεραξια για το 3D σαφως και θα τα κλαινε

Kαλά, μη περιμένετε και τρομακτικές βελτιώσεις στην αληθοφάνεια του στερεοσκοπικού 3D, είτε με γυαλιά, είτε χωρίς.

Οι δύο βασικοί παράγοντες που την επηρεάζουν θετικά από το μέσο προβολής, είναι το μεγαλύτερο μέγεθος και το μικρότερο (ή ανύπαρκτο) crosstalk...

Η δικιά μου άποψη είναι ότι σε κάθε τι καινούργιο ο κατασκευαστής δίνει τον καλύτερο του εαυτό.
Μετά που θα βγεί στην κατανάλωση το όποιο προιόν αρχίζει και χαλάει κατα κάποιο τρόπο
Άρα οι τωρινές 3d είναι καλύτερες σε τεχνολογία απο τις επόμενες γενεές χωρίς να είμαι ειδήμωνν επ αυτού.:chinscratch:

Όταν μιλάμε για προϊόντα ηλεκτρονικής τεχνολογίας και μαζικής παραγωγής, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Οι φτηνότερες Plasma και LCD σήμερα, είναι μακράν καλύτερες από τις πρώτες που είχαν κυκλοφορήσει και κόστιζαν και 15.000 ευρώ για 42"...

Re: Απάντηση: Ποιά η γνώμη σας για αγορά 3d και ποιά ή κάτι άλλο.....

Η δικιά μου άποψη είναι ότι σε κάθε τι καινούργιο ο κατασκευαστής δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Με λιγα λογια το Ford model T ηταν το καλυτερο αυτοκινητο που κυκλοφορησε ποτε?:p

ford-model-t-1a.jpg