Ποιά η γνώμη σας για αγορά 3d και ποιά ή κάτι άλλο.....

Την πρώτη 42 plasma μια sony δεν θυμάμαι τύπο που αγόρασα, μου στοίχισε γύρω στις 6000 ευρώ πρίν περίπου 10ετία.. Η τηλεόραση αυτή παίζει ακόμη ενώ δύο άλλες μεταγενέστερες είναι χαλασμένες . Σίγουρα αυτός δεν είναι και ο λόγος για να υποστηρίξω την θέση μου αλλά είναι δείγμα πρακτικό που μου συνέβει.
Επίσης στέκεται ακόμα και τώρα επάξια σε πολλές άλλες. Και κάτι άλλο για να μην παρεξηγηθώ δεν το θέτω θέμα συγκεκριμένης εταιρίας αλλά παραθέτω αυτό που βλέπω στην πράξη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά η γνώμη σας για αγορά 3d και ποιά ή κάτι άλλο.....

Με λιγα λογια το Ford model T ηταν το καλυτερο αυτοκινητο που κυκλοφορησε ποτε?:p

ford-model-t-1a.jpg
[/
Γιατί όχι για την χρονολογία του

Re: Απάντηση: Ποιά η γνώμη σας για αγορά 3d και ποιά ή κάτι άλλο.....

Την πρώτη 42 plasma μια sony δεν θυμάμαι τύπο που αγόρασα, μου στοίχισε γύρω στις 6000 ευρώ πρίν περίπου 10ετία.. Η τηλεόραση αυτή παίζει ακόμη ενώ δύο άλλες μεταγενέστερες είναι χαλασμένες . Σίγουρα αυτός δεν είναι και ο λόγος για να υποστηρίξω την θέση μου αλλά είναι δείγμα πρακτικό που μου συνέβει.
Επίσης στέκεται ακόμα και τώρα επάξια σε πολλές άλλες. Και κάτι άλλο για να μην παρεξηγηθώ δεν το θέτω θέμα συγκεκριμένης εταιρίας αλλά παραθέτω αυτό που βλέπω στην πράξη.

Η αντοχή στο χρόνο αποτελεί άλλο ζήτημα, σε θέμα ανάλυσης, μαύρου, χρωματικής πιστότητας, dynamic false contouring, PWM Noise και φωτεινότητας, μία σημερινή Plasma των 500 ευρώ, την "τρώει" τη Sony σου...

Βγήκαν ανθεκτικές οι άτιμες πάντως, έχουν δύο γνωστοί μου από μία Plasma Sony, ο ένας του 2002, ο άλλος του 2003, που δουλεύουν ακόμα αγόγγυστα...

Σαν εικονα μια τηλεοραση ακομη και 3 ετων (ποσο μαλλον 9) δεν εχει σχεση με μια συχρονη.

Σαν κατασκευη μπορει να εχεις δικιο γιατι τοτε κοστιζαν πολλες φορες πανω.

Τίποτα, έπρεπε όμως να σε είχαμε σε μια σύζητηση πριν μερικούς μήνες όπου κάποιοι διέρυγναν τα ιμάτιά τους πως οι πρώτες Plasma είχαν τραγικά μικρή διάρκεια ζωής... :D

Τίποτα, έπρεπε όμως να σε είχαμε σε μια σύζητηση πριν μερικούς μήνες όπου κάποιοι διέρυγναν τα ιμάτιά τους πως οι πρώτες Plasma είχαν τραγικά μικρή διάρκεια ζωής... :D

Ενω οι LCD που οι πρασινες γραμμες πανε και ερχονται μετα απο 2.5 χρονια οπως επαθα εγω εχουν πολυ μεγαλη διαρκεια.

εχω 5 LCD δεν εχουν παθη ακομα τιποτα και παιζουν τελια
αν ειχα παρη πλασμα τορα θα εβλεπα το τηλεκοντρολ και το καμενο κουφαρη της να μου φωναζει [πεταμαι στα σκουπιδια τρελο αγορη πεταμαι εκαψα την οθονη μου]

δυστηχως στις lcd αυτο ειναι αληθεια ξαφνικα πετανε χρωματιστες καθετες γραμμες...
αμα εισαι στην εγγυηση κανεις την τυχη σου αλλα αμα εισαι εκτος χανεις τα λευτα σου γιατι ειναι για πεταμα λογω κοστους επισκευης μεγαλυτερου απο την αξια της τηλεορασης.
Εμενα μου το εκανε ενα μονιτορ lcd 24'' hp ειμουνα μεσα στην εγγυηση και μου το αλλαξανε με ολοκαινουργιο γιατι δεν αξιζε η επισκευη

εχω 5 LCD δεν εχουν παθη ακομα τιποτα και παιζουν τελια
αν ειχα παρη πλασμα τορα θα εβλεπα το τηλεκοντρολ και το καμενο κουφαρη της να μου φωναζει [πεταμαι στα σκουπιδια τρελο αγορη πεταμαι εκαψα την οθονη μου]

Και μετά ξύπνησες ....
Εχω μια PZ8E στους γονείς μου που παίζει 10 ώρες τη μέρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και αγοράστηκε την 1η μέρα κυκλοφορίας της στην Ελλάδα...

Κάνε μόνος σου τους υπολογισμούς -bye-

Ξέχασα επίσης να πω ότι η 42άρα πλάσμα βρισκετε σε επαγγελματικό χώρο με ότι συνεπάγεται σε αυτό. Παίζει πεντακάθαρα χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα, όπως είπα και παραπάνω περίπου 10ετία

ενταξη ειπαρχουν και αφτες η δυο που δεν εχουν καη στα τοσα εκατομμύρια καμενες πλασμα
ιστέ τυχερακιδες

ενταξη ειπαρχουν και αφτες η δυο που δεν εχουν καη στα τοσα εκατομμύρια καμενες πλασμα
ιστέ τυχερακιδες

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία... Κάποια πηγή;

Εδώ πάντως, έχουμε:

3 σελίδες βλάβες CRT
3 σελίδες βλάβες Plasma
21 σελίδες βλάβες LCD

-bye-

Η προτεινομενη αποσταση θεασης για 3D ειναι 1.5 φορες την διαγωνιο της τηλεορασης.

Με λιγα λογια για 40"=102 cm ειναι 1.5 μετρο περιπου , για 50'=129 cm ειναι 1.9 μετρα.

Στα 5 μετρα δεν υπαρχει σωστη αισθηση του 3D σε καμια τηλεοραση , μονο σε προβολεα...
Για την ακρίβεια στην 3D θέαση υπάρχουν περιορισμοί που έχουν να κάνουν καθαρά με την γεωμετρία.
Απόσταση ματιών - απόσταση θέασης, μας δίνει ουσιαστικά ένα μοναδικό σημείο ιδανικής θέασης που είναι αυτό που αναφέρει πιό πάνω ο Yperion.
Σε μεγαλύτερη απόσταση απο το ιδανικό χάνουμε την αίσθηση του βάθους, ενώ σε μικρότερη τα βλέπουμε παραμορφωμένα σαν να έχουμε μεθύσει.
Ίσως αργότερα να βγούν τηλεοράσεις 3D που να τις ρυθμίζουμε σύμφωνα με την θέση του θεατή (πάντα μέσα σε κάποια όρια).

Στην 50VT20 που δοκίμασα όλες τις αποστάσεις, διαπίστωσα ότι το 1,7 - 2,0 μέτρα ήταν το ιδανικό για να έχεις την καλύτερη τρισδιάσταση αίσθηση.

Last edited:
ιστέ τυχερακιδες

ο πατέρας μου έχει μια 42pa50 από το 2002. Εάν δεν είχα κάνει έρευνα αγοράς για να πάρω καινούρια τηλεόραση ούτε για το "κάψιμο" των πλάσμα θα ξέραμε, ούτε για τα "γεράματα" που πέφτει η φωτεινότητα τους. Αθάνατη.

Για την 50vt20 που έχω εγώ έχω απόσταση θέασης 2,5 μέτρα αλλά για τα 3d μου βάζω πολυθρονίτσες στο 1 μ και νιώθω ότι θα πνιγώ,θα πέσω από τον γκρεμό θα με χτυπήσει τίποτα και άλλα πολλά καλά!!!! Στα 2,5 μ πάλι βλέπω τρισδιάστατα και έχω τέλεια αίσθηση του βάθους αλλά χάνω το καλό που προανέφερα.

παιδιά έχω καταλήξει μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα: σε πάνυ, την 50άρα, πλάσμα. Όμως προβληματίζομαι για τα δύο μοντέλα που το ένα είναι χωρίς 3D (V20) και με 3D (VT20). Επειδή δε τρελλαίνομαι γαι το 3D, ρωτώ το εξής: να πάρω την απλή να γλυτώσω και λεφτά ή να πάρω την άλλη, μήπως εκτός από το 3D, είναι και κατασκευαστικά καλύτερη από την απλή;Γιατί κάπου διάβασα ότι η VT20 έχει κάτι παραπάνω όσον αφορά στηνποιότητα της εικόνας 2D. Γνωρίζει κάτι κάποιος σχετικά επ αυτού; (και γω απόσταση θέασης στα 5-6 μέτρα έχω, αλλά μετά από έρευνα και ιδίοις όμμασι δοκιμή, κατέληξα πως η 50άρα είναι ότι πρέπει-και αν χρειαστεί ο χώρος μου επιτρέπει να πάω και στα 2-2.5 μέτρα, αν είναι να δω μια ταινία 3D)