ποια η γνώμη σας για την sony bravia KDL-40E5500

gastas

New member
26 August 2008
13
καλησπέρα σας

αυτή η τηλεόραση μου αρέσει πάρα πολύ σαν εμφάνιση .Σαν εικόνα και γενικά σαν τηλεόραση είναι καλή για τα χρήματα της;(θεωρώ ότι λογικά είναι λίγο πιο ακριβή από μοντέλα με αντίστοιχα χαρακτηριστικά λόγω εμφάνισης .Το θέμα είναι πόσο πληρώνεις αυτή την εμφάνιση;)

http://www.skroutz.gr/s/73655/Sony-KDL-40E5500.html:rifle:

η διαφορά με την Sony KDL-40EX1 είναι μόνο η ασύρματη σύνδεση;;

Καταρχήν ευχαριστώ

Δηλαδή μια και η διαφορά τους στην τιμή είναι 150 (σύμφωνα με skroutz)αξίζει να πάρω την sony bravia kdl-40ΕΧ1 αντί την sony bravia KDL-40E5500 .

Πήγα και τις είδα και τις δύο (E5500 και EX1).
Δεν με ενδιαφέρει η ιστορία με το ασύρματο της ΕΧ1 .Ίσα ίσα εκεί που έχω βάλει την αναμονή τις κεραίας (ακριβώς πίσω από την TV ) μάλλον μπελάς είναι το ασύρματο.
Θέλω να πάρω μια τηλεόραση με καλή εικόνα απλά μου αρέσει πάρα πολύ το design τους.Όταν τις είδα στο κατάστημα ( με κάθε επιφύλαξη απλά λέω ότι είδα ) και οι 2 μου φάνηκαν πολύ μέτριες σε σχέση με οτιδήποτε υπήρχε σε τηλεόραση δίπλα τους .Ειδικά στην λεπτομέρεια προσώπων .
Ο πωλητής συμφώνησε αλλά μου είπε ότι το πλαίσιο σε αυτές τις τηλεοράσεις είναι άσπρο (σε σχέση με όλες τις άλλες που είναι μαύρο)και μπορεί να δημιουργεί αυτή την αρνητική εντύπωση!!!
Τώρα διαφορά στην εικόνα ανάμεσα στην EX1 και την E5500 δεν διέκρινα (πάλι με κάθε επιφύλαξη)
Επειδή τα λεφτά δεν είναι και λίγα μήπως να ξεχάσω το design και να πάρω κάτι άλλο;

Εχεις ξεκινησει λιγο αναποδα , πρωτα ξεκαθαριζεις ποσα λεφτα θελεις να δωσεις και ποσο εχεις αποσταση θεασης και μετα επιλεγεις τηλεοραση...

ΟΚ
λοιπόν η απόσταση είναι 3,60-3,80

χρήματα εξαρτάται ... αλλά δεν θα ήθελα πάνω από 1500 και σίγουρα δεν με ενοχλεί και κάτι φθηνότερο.

ΟΚ
λοιπόν η απόσταση είναι 3,60-3,80

χρήματα εξαρτάται ... αλλά δεν θα ήθελα πάνω από 1500 και σίγουρα δεν με ενοχλεί και κάτι φθηνότερο.

Βρε φιλε , εγω πηρα 40αρα στα 2,8 μετρα και πριν περασουν 3 μηνες ψαχνω για 50αρα . Για την αποσταση σου οτιδηποτε κατω απο 50" θα ειναι πεταμενα λεφτα , μιας και το να πας σε 60αρα προφανως δεν υφισταται (ακομα)...
Με 2 λογια , η ρισκαρεις λιγο με το clouding της sony και πας σε 52W5500 , η πας σε μια πλασμα 50G10 , 50S10 η 50U10 και καθαριζεις
Αυτες που αναφερω τις θεωρω στην καλυτερη σχεση αποδοσης/τιμης στα οικονομικα πλαισια που θετεις...

Όταν τις είδα στο κατάστημα ( με κάθε επιφύλαξη απλά λέω ότι είδα ) και οι 2 μου φάνηκαν πολύ μέτριες σε σχέση με οτιδήποτε υπήρχε σε τηλεόραση δίπλα τους .Ειδικά στην λεπτομέρεια προσώπων .

Αυτο που αναφερεις το παρατηρησα προχθες σε μια V5500 και μου εκανε εντυπωση ποσο χαλια εδειχνε τα προσωπα οταν εβλεπες απο κοντα σε τηλεοπτικο.
Δεν μπορω να πω ομως πως το τσεκαρει , η το εχω παρατηρησει σαν γενικοτητα , θεωρω ομως οτι η samsung B650 που εχω ειναι καλυτερη
:grinning-smiley-043

Με 2 λογια , η ρισκαρεις λιγο με το clouding της sony και πας σε 52W5500 , η πας σε μια πλασμα 50G10 , 50S10 η 50U10 και καθαριζεις
Αυτες που αναφερω τις θεωρω στην καλυτερη σχεση αποδοσης/τιμης στα οικονομικα πλαισια που θετεις...

+1000

δηλαδή ξεχνάω το design και πάω στην ουσία
plasma
50G10 , 50S10 η 50U10
ξεκαθαρίζω οτι μου αρεσει μόνο η sony E... με την ''κορνιζα''
κατα τα άλλα μάλλον αρνητικος είμαι με τις sony
λοιπόν panasonic λοιπον..οκ θα πάω να τις δω
κάποια άλλη πρόταση για αυτά τα λεφτά σε αυτή την απόσταση

α και δηλαδή το clouding (θολούρα) των sony υφίστατε δεν είναι η ιδέα μου;

Οχι , αλλο η θολουρα αλλο το clouding ...
To δευτερο εχει να κανει με ανομοιομορφια του φωτισμου στην οθονη με αποτελεσμα σε σκοτεινες σκηνες να βλεπεις τμηματα πιο φωτεινα απο αλλα , κατι σαν συννεφακια δηλαδη .. δεν επηρεαζει την ευκρινεια της εικονας
Η γενικη θολουρα πιθανο να ειναι θεμα ρυθμισεων η κακου σηματος .
-bye-

Last edited:
δηλαδή ξεχνάω το design και πάω στην ουσία

Ετσι ακριβως ...
Καλο ειναι να πετυχουμε τον τελειο συνδυασμο σε ολα , αλλα μιας και αυτο σπανια γινεται και αφου μιλαμε για τηλεοραση , τα λεφτα πρεπει να πιασουν τοπο και να σε ικανοποιουν οταν παιζει ...
Αρκεσου στο να μην σε "χαλαει" αισθητικα και προσπαθησε να σε "καθηλωνει" με αυτο που δειχνει ...
:grinning-smiley-043

52W5500 που λεει ο Ισοκρατης , και 52Β750...

σε αυτο το διλλημα ειμαι και εγω,αν και θα το ειχα λυσει αν ειχα τα 2000 της samsung σε σχεση με τα 1400 της sony

σε αυτο το διλλημα ειμαι και εγω,αν και θα το ειχα λυσει αν ειχα τα 2000 της samsung σε σχεση με τα 1400 της sony

Καλυτερη η Samsung αλλα ελαχιστα , σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογειται διαφορα 600 ευρω...

Καλυτερη η Samsung αλλα ελαχιστα , σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογειται διαφορα 600 ευρω...

αν δεν ηταν αυτο το αθλιο design της...η g10 ειναι πανεμορφη μπροστα της!!

τελικά πήγα και τις είδα στο saturn στην Συγγρού.Γράφω το κατάστημα γιατι ειδικά στις panasonic o καναπές είναι στα 2 μέτρα από την Tv και με την 50 την plasma ειδικά σε γρήγορες σκηνές μας ήρθε πονοκέφαλος (όπως ´ταν παίζαμε παλιά παιχνίδια πρώτου προσώπου) .Αλλά γενικά αρκετά καλές οι plasma η panasonic αλλά σε ..design για κλάματα:bigcry:.Λοιπόν είδα την Samsung την 750 πολύ καλή πολύ ακριβή .Η σόνυ με την κορνίζα η ΕΧ1 σαν να ήταν καλύτερη (σε σχέση με την προηγούμενη φορά) .Και κάποιες LG plasma μια χαρά μου φάνηκαν .Αυτό που κατάλαβα είναι ότι μάλλον για 46 ίντσες πάω η 50 μου φάνηκε ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Τώρα τι θα πάρω μάλλον περισσότερο μπερδεύτηκα παρά έβγαλα άκρη .