ποια η γνωμη σας για το iPhone 6

φιλε γιαννη το γνωριζω ότι τα mp δεν κανουν την καμερα απλα κανω συγκριση στο g3 με το 5s ειδικοτερα βραδυ και είναι πραγματικα μερα με την νυχτα....αυτό που εχει η apple είναι το λογισμικο οπου τα android λογισμικα είναι σκουπίδια από την μικρη μεταβαση

θα συγκρινουμε τα βραδυνα οταν βγει το iphone 6....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εδω , με το iphone 6 vs G3....
(πατηστε πανω στις εικονες για να δειτε μεγαλυτερες version στο flickr )
iphone 6
IMG_3385 by phonewisdom, on Flickr

G3
LG G3 sample by phonewisdom, on Flickr

iphone 6
IMG_3429 by phonewisdom, on Flickr

G3

iphone 6
IMG_3388 by phonewisdom, on Flickr

G3

iphone 6
IMG_3428 by phonewisdom, on Flickr

G3

φιλε γιαννη το γνωριζω ότι τα mp δεν κανουν την καμερα απλα κανω συγκριση στο g3 με το 5s ειδικοτερα βραδυ και είναι πραγματικα μερα με την νυχτα....αυτό που εχει η apple είναι το λογισμικο οπου τα android λογισμικα είναι σκουπίδια από την μικρη μεταβαση

To S5 και το Z2 έχουν καλύτερη κάμερα από το 5S...http://www.dxomark.com/Mobiles

Για το 6 θα δούμε.

Μέτριο. Απο την στιγμη του χαμού του jobs η εταιρεία ακολουθεί τους αλλους αντι να θέτει τα πρότυπα. Μέχρι πέρυσι χλεύαζαν τις 5.5 " με γελειες διαφημίσεις με αντιχηρες και μετα απο ενα χρονο βγάζουν και αυτοι ...παντόφλες! Αλλα αυτη δεν ειναι, ειναι πιο λεπτή!
Καταφέρνει όλες τις αδυναμίες και τις τσιγκουνιες της να τις κανει άποψη! Θες ram pixel ppi ? πήγαινε αλλου! Εμεις δίνουμε καλη σταθερη κλειδωμένη πλατφόρμα!

Θεώρω οτι πολλοι παραμένουν πιστοί λόγω των πολλών πληρωμένων εφαρμογών που φυσικα τους κρατα δεμένους! Οταν εχεις σκάσει μερικές εκατοντάδες ευρω για εφαρμογές πως να φύγεις, και να θες!

Το 4.7 ειναι απο specs κατηγορίας των 120e αλλα κοστιζει πολυ περισσότερο, και το 5.5 υστερεί απο όλες τις ναυαρχιδες και απο όλες τις κινεζιες τυπου xiaomi οι οποίες το τσακίζουν και σε specs και βρίσκονται κοντα σε ποιοτητα κατασκευής ζητώντας το 1/3 για να τα αποκτήσεις.

Με τη διαφορά ότι (έχει χιλιοειπωθεί αλλά κάποιοι επιμένουν) λειτουργεί συνεχώς απροβλημάτιστα λόγω της συνεργασίας hard/soft, δεν είναι μια πλαστικούρα και μισή, οι εφαρμογές λειτουργούν, εκτελείς λειτουργίες με λιγότερες
κινήσεις και το περιβάλλον δεν θυμίζει hackaρισμένο ατάρι.

Συμφωνώ με τα περί μεγέθους αλλά εταιρεία είναι, πρέπει να βγάλει το ψωμί της.

Tο “Bendgate” ίσως είναι μια συνωμοσία κατά της Apple

Όλος ο σάλος που έγινε για τα iPhone 6 που “λυγίζουν” ή αλλιώς όπως θα το δούμε και στα κοινωνικά δίκτυα, το “bendgate” φαίνεται πως δεν είναι τίποτα άλλο από μία συνωμοσία κατά της Apple.

Όλοι μιλάνε για το iPhone 6 που λυγίζει όταν κάποιος το βάλει στην τσέπη του, αυτό ξεκίνησε από το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν χρήστη να λυγίζει το iPhone 6 με τα χέρια του.

Αν κάποιος όμως παρατηρήσει το βίντεο προσεκτικά θα δει οτι όταν ο πρωταγωνιστής λυγίζει το iPhone με τα χέρια του, η ώρα που δείχνει το τηλέφωνο είναι 2:26 ενώ μετά όταν μιλάει για αυτό και ισχυρίζεται ότι το τηλέφωνο λύγισε από τα χέρια του η ώρα στο τηλέφωνο είναι 1:58. Λίγο αργότερα, το τηλέφωνο είναι πάλι ίσιο και έχει κάποια μικρή ζημιά κοντά στο πλαϊνό κουμπί, όμως, η ώρα είναι και πάλι 2:00.

http://www.newsit.gr/texnologia/bendgate-apple-iphone-6-synomosia

φυσιολογικο όταν η samsung εχει πτωση 60% στις πωλήσεις και αυτό οφείλεται ότι το s5 χατζαπλαστ πηγε απατο,αν φορας παντελονι 3 νουμερα μικροτερο και βαλεις οποιοδήποτε κινητο στην τσεπη και κατσεις σε καναπε εχεις αρκετες πιθανότητες να λυγισει.εγω περιμενω να το δω από κοντα και επειδή μου εφεξε με ένα πιστωτικο υα συμπληρωσω αλλα λιγακαι θα το παρω μολις βγει

Αποθεωτικά reviews και από δημοσιογράφους που παλαιότερα έκραζαν. Έπρεπε να τους δώσει η Apple μεγαλύτερες οθόνες... αυτό ήταν το βασικό τους θέμα με την σειρά 5... τρομάρα τους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις τεχνικές δυνατότητες των καινούριων iPhone που η Apple κλασσικά δεν ανέφερε στο event... γιατί πρόκειται για μια εταιρία που δεν απευθύνεται στο μικρό κομμάτι της αγοράς που αποτελείται από tech geeks χρήστες/reporters. Χρήστες οι οποίοι δεν μπορούν καν να αντιληφθούν τον λόγο ύπαρξης του AppleWatch και για πιο λόγο θα πετύχει. Στον χώρο των techgeeks είναι ζήτημα αν το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν αίσθηση της μόδας και του αντικειμενικά ωραίου (η ομορφιά δεν είναι υποκειμενική) ξεπερνά το 3%. Το AppleWatch είναι απόλυτα προσωπικό για τον χρήστη που θα το φορά καθημερινά και αφορά μια κατηγορία όπου οι αγοραστές επιλέγουν με βάση την αισθητική. Είτε αυτό λέγεται ρολόι, είτε κάποιο φόρεμα, αξεσουάρ, αυτοκίνητο, έπιπλο κτλ. Σύμφωνα με τους techgeeks αυτοί που επιλέγουν με βάση αυτά τα κριτήρια είναι αυτομάτως χαζογκόμενες και πρόβατα. Anyway ελπίζω να καταλαβαίνετε το point.. το ρολόι της Apple δεν απευθύνεται σε χρήστες τεχνολογίας και όσοι το κρίνουν με βάση αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει το σχόλιο του Gruber (if you think Apple is polarizing today you havent seen anything yet...και πως άλλωστε...στο event μας έδειξαν ελάχιστα πράγματα) για το Apple Watch. Πάμε στα Reviews... σε quote τα καλύτερα σημεία. Για το 6+ γίνεται λόγος για 2 ημέρες+ αυτονομίας ενώ το touch id έχει αποκτήσει πιο εύκολο σετάρισμα και ξεκλειδώνει το τηλέφωνο πιο γρήγορα. H νέα κάμερα συγκεντρώνει τα περισσότερα θετικά σχόλια. Διαβάστε οπωσδήποτε τον επίλογο του πρώτου review από το techcrunch. Ξε-στράβωμα για όλους μας.

It’s my recommendation for the best smartphone you can buy. Apple says the new iPhones have faster Wi-Fi and faster cellular LTE. In my tests, I found the iPhone 6’s Wi-Fi speeds — both downstream and upstream — were roughly double those of the 5s, and about 25 percent faster than those of the Samsung Galaxy S5. In my tests, text, photos and videos appeared clear, sharp and vivid, with great color that avoids the oversaturation I have found in some Samsung models.

http://recode.net/2014/09/16/iphone-6-review/

I used the iPhone 6 Plus for two days straight at Disneyland without charging it once and still had 16% battery life left. Apple has made significant improvements to its ISP (Image Signal Processor) which have resulted in apparent gains in sharpness, color rendition and low-light performance. The iPhone 6 and iPhone 6 Plus are the best smartphone cameras I’ve ever used, and approach the best point-and-shoot cameras I’ve ever shot. Cameras like the one in the Nokia 1020 may have more raw resolution, but Apple’s decision to build its own ISP, and to fine-tune it to the sensors and hardware it is using has paid off big time. The image quality is off the charts and the (software driven) “Cinematic Stabilization” is amazing. I was consistently blown away with the low-light performance of both models. Technically speaking the OIS “gives you back” around 3 stops of light, letting you shoot at slower shutter speeds with decent quality. Hardware and software working together is one of those things that we hear a lot about these days and lord knows Apple likes to toot toot its aluminium horn about it. But it’s most important when the stuff you use is personal to you.

img_0085.jpg

img_0381.jpg

http://techcrunch.com/2014/09/17/life-is-tough/

The iPhone 6 is the best smartphone available.
http://techcrunch.com/2014/09/16/iphone-6-review/

Στο γνωστό "androidosite" Wirecutter (founder ο πρώην editor του Gizmodo) ένα από τα πιο γνωστά site με gadget reviews στην Αμερική θεωρεί το i6 το καλύτερο smartphone αυτή την στιγμή... και όπως αναμενόταν τα comments από εξαγριωμένους χρήστες δίνουν και παίρνουν.

We were initially skeptical of the larger size, but the iPhone 6 feels surprisingly comfortable to use compared to the smaller 5s. Android will automatically back up your Google account data (including mail, contacts, calendar, Wi-Fi passwords, etc,) and photos (through Google+), as well as a list of apps on your phone, but it doesn’t back up the data from third-party apps like iCloud does. You need something like Helium ($5) for that. Many carriers also offer warranties on their phones for an extra cost. The iPhone does all of this this out of the box.)

http://thewirecutter.com/reviews/the-iphone-is-our-favorite-smartphone/

The iPhone 6 and 6 Plus are smartphone stars.
http://www.usatoday.com/story/tech/...baig-review-sizing-up-iphone6-6plus/15718565/

Τhe iPhone once again has my full attention.
http://online.wsj.com/articles/iphone-6-review-apples-cure-for-android-envy-1410915695

Ultimately, it’s what’s on the inside that keeps them just in front of their competitors.
http://www.nytimes.com/2014/09/17/t...6-plus-its-whats-inside-that-counts.html?_r=0

iPhone 6 Is a Thin, Sexy Phone with a Killer Camera
https://www.yahoo.com/tech/when-apple-unveiled-the-iphone-6-last-week-it-97685451544.html

For a variety of reasons, from the camera to the app ecosystem to the hardware itself, the iPhone 6 is one of the best smartphones on the market.There's something perfectly polished about the way it feels to use this screen. I've never felt so much like I was truly moving things around under my finger, manipulating icons and pictures by hand. It's organic and natural in a distinctly Apple way.

http://www.theverge.com/2014/9/16/6154975/iphone-6-review

IMG_1274.0.jpg

Compared to other phablets, it’s lighter and thinner – but not cheaper
http://www.theguardian.com/technology/2014/sep/17/review-iphone-6-plus-apple

The reasons to buy an Android phone have never been fewer.
http://www.telegraph.co.uk/technolo...iPhone-6-Plus-review-bigger-is-beautiful.html

The king is dead, long live the king
http://www.t3.com/reviews/apple-iphone-6-review

The most elegant and effective smartphone on the market.
http://mashable.com/2014/09/16/apple-iphone-6-review/

I'm going to buy an iPhone 6 Plus. I'm taken with it; it feels like an entirely new kind of device for Apple, and it has such a killer camera I can't say no. It's every bit as good a phone as the iPhone 6.
http://www.theverge.com/2014/9/16/6155009/apple-iphone-6-plus-review

IMG_1057.0.jpg

προσωπικά έχω περάσει από 3gs , 4s και τώρα έχω το 5s. πριν αγοράσω το 5 s είπα να πάω προς galaxy μεριά και αγόρασα από ένα φίλο το S2. από την πρώτη στιγμή είχα θέμα με το λειτουργικό και με τα κολήματά του. απίστευτη κατανάλωση μπαταρίας και κολλήματα που έπρεπε να βγάλω την μπαταρία για να δουλέψει ξανα το κινητό. πριν κλείσει χρόνος το έιχα πουλήσει και επέστρεψα στην apple. τώρα όσο αφορά τις άπειρες εφαρμογές του adroid , με αφήνουν ασυγκίνητο, αν σκεφτούμε τελικά τι χρησιμοποιούμε τελικά σε ένα τηλέφωνο, ( κλήσεις, μηνύματα, facebook, mail, navi, και άντε μια με δυο ακόμα εφαρμογές).

Ήμουν τυχερός και αγόρασα το πρώτο iPhone το 2010. iPhone 4 με επιδότηση Vodafone μου βγήκε 300 . Έκτοτε πουλάω το προηγούμενο μοντέλο και το εκάστοτε νέο μαζί με επιδοτήσεις μου βγαίνει 150-200 ετησίως, ποσό αστείο για iPhone, επιπέδου Xiaomi 1S...Αν υπολογίσουμε πως το iPhone 4 το πήρα 300 και το έδωσα 450 ένα χρόνο μετά, το κόστος μειώνεται ακόμα περισσότερο. Αυτά από οικονομικής άποψης από έναν τυχερό παλιό χρήστη που τώρα δουλεύει το 6. Θα αναφερθώ στο τέλος γιατί το αναφέρω αυτό.

Το κινητό για το μέγεθός του είναι μια σταλιά. Ο συνολικός όγκος της συσκευής στο χέρι θυμίζει κινητό 4.3 ή 4.5". Και με τις στρογγυλεμένες άκρες κουμπώνει απίστευτα στο χέρι. Ακόμα και με μια λεπτή θήκη, είναι πιο λεπτό από το 5S...

Η οθόνη είναι η καλύτερη LCD της αγοράς. Αν θέλετε την καλύτερη amoled θα πάρετε Samsung. Τα χρώματα των Amoled με ξενίζουν και δεν τις προτιμώ (περί ορέξεως...) Οπότε από LCD στρατόπεδο παίζει χωρίς αντίπαλο. Φωτεινότητα, χρωματική απόδοση, απόδοση λευκού, οικονομία μπαταρίας σε απόδοση λευκού (ακόμα καλύτερη και από OLED) και όσο το δυνατόν καλύτερο μαύρο συνθέτουν την καλύτερη LCD σε smartphone. Η ανάλυση ναι είναι 720p, αλλά είναι το τίμημα του πάχους. Προσωπικά θα ήθελα 1080p και στο μικρό και ας ήταν 2 χιλιοστά παχύτερο, που θα σήμαινε μεγαλύτερη μπαταρία και κάμερα που δεν προεξέχει. Προτίμησαν το πιο εμπορικό και μαρκετινίστικο "πάχος 6.9 χιλιοστά". Στην καθημερινή χρήση δεν θα δείτε καμία διαφορά στα ppi αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πχ zoom σε φωτογραφίες, εκεί φαίνεται η έλλειψη του fullHD. Είπαμε επιλογές είναι αυτές.

Σε επίπεδο specs ο διπύρηνος Α8 με 1GB RAM κάνει γλέντι τον ανταγωνισμό με Snapdragon 805 και 3GB RAM. Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, ειδικά για τον 805 μέχρι που είδα το επίσημο review του Note 4 στο Anandtech και τα benchmark...Ίσως στο Nexus 6 ο Snapdragon 805 να είναι πράγματι καλύτερος με το stock Android L αλλά και μόνο που συγκρίνουμε διπύρηνα με τετραπύρηνα είναι τραγικό για τους άλλους κατ'εμέ...Θα μου πείτε τώρα άλλες οι λειτουργίες του Android άλλες του iOS. Δεν θα διαφωνήσω. Δεν χρειάζομαι antivirus στο background στο iOS και πλέον το "multitasking" του μαζί με τα extensions του iOS 8 δουλεύουν όπως θα ήθελα από ένα smartphone. Το splitscreen multitasking πάντως των Note το θεωρώ τον μόνο λόγο άξιο αναφοράς για επεξεργαστές τόσων πυρήνων και πολλής RAM. Μακάρι να το δούμε κάποτε έστω και καθυστερημένα στο iOS.

H κάμερα επίσης γλεντάει. Στα 7.1 χιλιοστά έχουν καταφέρει και έχουν χωρέσει φακούς και ποιότητα που συναντάμε ίσως μόνο στα μεγάλα Lumia. Οι φωτό παραπάνω σε σχέση με το LG G3 δείχνουν πως ποτέ τα MPixel δεν κάνουν την διαφορά...Δεν θα πω η καλύτερη, σε καμία περίπτωση, αλλά μία από τις καλύτερες της αγοράς, στριμωγμένη σε τόσο λεπτό σώμα. Αυτό κύριοι λέγεται innovation όταν οι άλλοι παίζουν στα 8+ χιλιοστά στις ναυαρχίδες τους με καρούμπαλα στην πλάτη για φωτογραφικές.

Και πάμε στο αρχικό θέμα...τα λεφτά. Αξίζουν όλα τα παραπάνω 750 ; Θα είμαι κατηγορηματικός. Αν δεν είναι κάποιος Apple fan ή να του αρέσει από επιλογή το iOS και το iPhone σαν σχεδίαση, τότε ΟΧΙ. S5 και G3 λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία τους είναι στα 450 στο skroutz...Xiaomi Mi4 στα 300 ...Ειλικρινά αν και Apple fan, δυσκολεύομαι να το προτείνω σε νέους χρήστες που μου ζητάνε πχ τη γνώμη μου λόγω τιμής όταν ξέρω τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στα μισά και λιγότερα λεφτά. Οπότε αν δεν είστε συνειδητά χρήστης iOS συσκευών το οικονομικό στην Ελλάδα του σήμερα είναι απαγορευτικό 100%. Κάποιοι ίσως θα το έλεγαν και κοροϊδία; Δεν ξέρω. Όπως είπα στην αρχή, εγώ κάνω το ψώνιο μου κάθε χρόνο με 150-200 ...όσο ένα low range Android.

Iphone έπαιρνα συστηματικά.
3gs
4
4s
5 πού έφυγε την ίδια βδομάδα.
Πλέον χρειαζόμουν μεγαλύτερη οθόνη.
Πλέον δεν ήθελα να είμαι συνδεδεμένος στο pc.
Δυστυχώς η apple με έδιωξε λόγω της κολλημένης της νοοτροπίας πού μόνο με jailbreak προσπερνάς,μέχρι ένα σημείο όμως.βαρετό.
Την βδομάδα πού μας πέρασε έπιασα ένα 6αρι και μάλιστα το χρησιμοποίησα αρκετά καθώς είμαι στον χώρο των κινητών ανεπίσημα πολλά χρόνια.
Επιτέλους οθόνη πού θα έπρεπε να έχει το περσινό μοντέλο.δεν πειράζει όμως,μπήκε φέτος και αυτό είναι πολύ θετικό.
Τα χρώματα είναι πάρα πολύ καλά,δε θα γράψω η καλύτερή LCD γιατί το θεωρώ υπερβολή,υπάρχουν κάποιες συσκευές με εξίσου καλές οθόνες.και φυσικά δεν μιλάω για samsung κινητά με τις υπερκορεσμενες της οθόνες πού τα χρώματα δεν αποδίδουν το πραγματικό.
Όπως και να χει έχει μία οθόνη πού σίγουρα θα αφήσει ευχαριστημένο και τον κάθε παράξενο πού υπάρχει στον χώρο.
Στο μέγεθος της συσκευής τώρα.πολύ ωραίο,άνετα βέβαια έμπαινε 5άρα οθόνη,η apple με τα bezels έχει κόλλημα.
Το πίσω μέρος αποπνέει κλασσικά μία χλιδή προς τον κάτοχό του,σε άλλους δεν άρεσαν τα σημεία με τις κεραίες,εμένα δεν με ενόχλησε.
η κάμερα πολύ καλή,όχι όμως και πάλι η καλύτερή της αγοράς,1020,808 καν δεν τα πιάνει.
Σε επίπεδο g3 είναι η κάμερα και το γράφω αυτό γιατί έχω το g3 και τα σύγκριναν,πολύ καλή δηλαδή ποιότητα φωτογραφίας σε ένα πραγματικά λεπτό καλούπι.δεν περίμενα βέβαια κάτι χειρότερό,ήμουν σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλή η κάμερα του.
Το κινητό σαφώς και είναι σβέλτος όμως τα 2gb ram τα ήθελε,πολλές εφαρμογές τις κλείνει όταν φορτωθεί όταν αντιστοίχως σε ένα κινητό με 2gb ram τις αφήνει ανοιχτές.
Μικρό το κακό πάντως και σίγουρα θα ενοχλήσει μόνο power users κι όχι απλούς χρήστες.
Τα υπέρ και τα κατά στο ios σαφώς τα γνωρίζουμε οπότε ας μην αναφερθούν ξανά.
Αν αξίζει τώρα τα χρήματά του?
Στα 660 πού ψωνίζω με τιμολόγιο θα πω ένα ναι κι ένα όχι.
Ένα ναι,αν θα ήθελα να είμαι πιο απλός χρήστης και σαφώς θα ήθελα κάτι ποιοτικό στο χέρι με καλά χαρακτηριστικά και καλή κάμερα.
Κι ένα όχι γιατί....
Γιατί αν επιλέξεις σωστή συσκευή με android θα δει ο χρήστης ότι τα πράγματά είναι ορθάνοιχτα μπροστά του,καμία δέσμευσή,πολλά μαγαζιά για download,κατόπιν διαβάσματος,σφαιρατες συσκευές σε πολύ πολύ χαμηλότερες τιμές και γιατί όχι και ποιοτικές.
Κι αν θες και να κάνεις τις custom μεταρρυθμίσεις σού?τραβάς ένα root,περνάς και μία custom rom και το μεταμορφώνεις.
Για τον φίλο πιο πάνω πού έδωσε το 5 για s2 να απαντήσω ότι ίσως να υπήρχε κάποιο θέμα στην συσκευή.όχι ότι δεν υπάρχει lag στο συγκεκριμένο,υπάρχει,όχι όμως τόσο τραγικό πού να χρειάζεται restarts.
Από android δε θα πω ότι αξίζουν όλα.
Γύρω στις 10 συσκευές ξεχωρίζω με καλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά τούμπανα χαρακτηριστικά.
Δεν θα πείσω κανέναν να πάρει android καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.
Αλλά και το ποσό πού ζητάνε ως λιανική είναι απλά υπερβολικό.

Πάντως μου άρεσε,δεν το κρύβω...όχι για μόνιμή χρήση όμως...πλέον έμαθα αλλιώς.
Υπομονή πάντως προς τους υποψηφίους αγοραστές,μετά τα Χριστούγεννα θα έχουμε πτώση τιμής στα διαδικτυακά καταστήματά κι έτσι θα το πάρετε σε μία πιο λογική τιμή πού του αρμόζει.μην ξεχνάμε ότι και το 5s λίγο καιρό αργότερα,το βρίσκαμε στα 550ευρώ καινούριο.
Καλορίζικο πάντως στους νέους του κατόχους.

Στο iPhone που είχα παλιότερα μου άρεσε η ισορροπία που είχε σαν συσκευή ήταν σε όλα καλό. Τώρα έχω το Nexus 5 πετάει το κινητό αλλά έχει και κάποια αρνητικά όπως το κακό ηχείο και η όχι πολύ καλή κάμερα και κάποιες εφαρμογές η οποίες η σχεδίαση δεν είναι καλή όπως στο ios. Αλλά κάνει κάποια άλλα πιο καλά λόγο Android που είναι πιο ανοικτό. Είναι ανάλογα τι θες αν ακούς πολύ μουσική η τραβάς βίντεο κοίτα προς ios για όλα τα υπόλοιπα Android