Ποια η γνώμη σας για το μουσικό είδος Southern rock?

Παίδες, την όποια αξία κάθε είδους την βιώνεις μόνον εάν έχεις την τύχη να ζυμωθείς, έστω και ελάχιστα με τα πρωταρχικά στοιχεία που συνετέλεσαν στην γέννηση/δημιουργία του ....

Στην περίπτωση μας, εάν οδηγήσεις σερί επί ένα τριήμερο στις αλαμπάμες και τα μισισσιπιά, εάν ανταλλάξεις μία δυό κουβέντες με το παράξενο κράμα ανοιχτοσύνης και καχυποψίας των ντόπιων, εάν αφήσεις τον σβέρκο σου να κοκκινήσει ολίγον τι, κλπ. κλπ. αρχίζεις και βλέπεις με άλλο μάτι κάποια πράγματα και να εκτιμάς με άλλα φίλτρα κάποιες μουσικές ... επειδή ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να πάρω γεύση από τα παραπάνω, καταθέτω ότι υπάρχουν εκεί απίστευτες μπάντες που μπορούν χαλαρά, να ''σε πάρουν μαζί τους'' ...

... πίσω στο σπίτι, περιχαρακώνεσαι ξανά στα συνήθη, το χέρι δεν πάει στην τσέπη για να ξαναγοράσεις τέτοια πράγματα.... μα και αυτοί που τα έβγαλαν, δεν απευθύνονται σε σένα φίλε, στο διαμερισματάκι της βρωμερής ελληνικής πόλης ...

εγω νομιζω οτι εχει να κανει και με τις "κεραιες" του καθενος συν ολα τα
παραπανω...και εγω ταξιδεψα απο los angeles στο las vegas αλλα το
μονο που ειδα ενδιαμεσα ηταν μια απεραντη ερημος...

λες γι αυτο να κολλησα με monster magnet:flipout:

Kαλημέρα φιλοι και να πω ενα sorry επειδή αμέσως εβαλα το θέμα χωρίς κάποιο χαιρετισμό.χαιρετίζω όλους εσας σε αυτό το Site και thanks που απαντήσατε σύντομα στα ερωτηματά μου.
Θέλω όμως να διακιολογηθώ για την παράληψη του χαιρετισμού λέγωντας σας οτι επειδή διατηρώ ενα site στο internet με ιδιαίτερη αναφορά στο μουσικό είδος του southern rock, και με την "αγωνία" της πορείας του, "μπήκα " κατευθείαν στο θέμα :)
Με τον Γ. Κουνελάκη θα συμφωνήσω πλήρως για αυτά που γράφει όσο αναφορά τους Allman Brothers´είναι απο τις καλύτερες μπάντες στο μουσικό είδος οπως και οι CCR, για τους Lynyrd Skynyrd τι να πει κάποιος? καλύτερα να τους ακούσει.
Περισσότερες μπάντες αλλά και διαφορα άλλα στοιχεία στο site.
Θα ηθελα εαν μπορούσατε να δείτε το site και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας
thanks για τον χρόνο σας

Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για το μουσικό είδος Southern rock?

Παίδες, την όποια αξία κάθε είδους την βιώνεις μόνον εάν έχεις την τύχη να ζυμωθείς, έστω και ελάχιστα με τα πρωταρχικά στοιχεία που συνετέλεσαν στην γέννηση/δημιουργία του ....

Στην περίπτωση μας, εάν οδηγήσεις σερί επί ένα τριήμερο στις αλαμπάμες και τα μισισσιπιά, εάν ανταλλάξεις μία δυό κουβέντες με το παράξενο κράμα ανοιχτοσύνης και καχυποψίας των ντόπιων, εάν αφήσεις τον σβέρκο σου να κοκκινήσει ολίγον τι, κλπ. κλπ. αρχίζεις και βλέπεις με άλλο μάτι κάποια πράγματα και να εκτιμάς με άλλα φίλτρα κάποιες μουσικές ... επειδή ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να πάρω γεύση από τα παραπάνω, καταθέτω ότι υπάρχουν εκεί απίστευτες μπάντες που μπορούν χαλαρά, να ''σε πάρουν μαζί τους'' ...

... πίσω στο σπίτι, περιχαρακώνεσαι ξανά στα συνήθη, το χέρι δεν πάει στην τσέπη για να ξαναγοράσεις τέτοια πράγματα.... μα και αυτοί που τα έβγαλαν, δεν απευθύνονται σε σένα φίλε, στο διαμερισματάκι της βρωμερής ελληνικής πόλης ...

Μεγαλες κουβεντες. Τα εχουμε ξαναπει κι αυτα ομως, πχ για το ρεμπετικο, για το πανκ, για το χιπ-χοπ κ.α.

πες και καμμιά κουβέντα , φίλε μου , για την δική σου άποψη πρωτα. Ετσι για να γίνει συζήτηση . Οχι τηλεγραφικά , με το καλημέρα "σας αρέσει το southern rock" .
Lynyrd Skynyrd ή Mofro ;

Kαλημέρα φιλοι και να πω ενα sorry επειδή αμέσως εβαλα το θέμα χωρίς κάποιο χαιρετισμό.χαιρετίζω όλους εσας σε αυτό το Site και thanks που απαντήσατε σύντομα στα ερωτηματά μου.
Θέλω όμως να διακιολογηθώ για την παράληψη του χαιρετισμού λέγωντας σας οτι επειδή διατηρώ ενα site στο internet με ιδιαίτερη αναφορά στο μουσικό είδος του southern rock, και με την "αγωνία" της πορείας του, "μπήκα " κατευθείαν στο θέμα :)
Με τον Γ. Κουνελάκη θα συμφωνήσω πλήρως για αυτά που γράφει όσο αναφορά τους Allman Brothers´είναι απο τις καλύτερες μπάντες στο μουσικό είδος οπως και οι CCR, για τους Lynyrd Skynyrd τι να πει κάποιος? καλύτερα να τους ακούσει.
Περισσότερες μπάντες αλλά και διαφορα άλλα στοιχεία στο site.
Θα ηθελα εαν μπορούσατε να δείτε το site και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας
thanks για τον χρόνο σας

Ο Σάββας είναι νέος φίλος και παλεύει μόνος του για να διατηρήσει το site με τις μουσικές που αγαπάει.
Η προσπάθεια του είναι σημαντική και έχει καταφέρει πολύ ωραία πράγματα.
Καλωσόρισες και ότι χρειαστείς είμαστε εδώ για ανταλλαγή απόψεων.
Καλημέρα.

Καλησπέρα, έστω και λίγο καθυστερημένα, μεγάλη αγάπη για το είδος, που φυσικά δεν ζεί μέρες τρελής δημιουργίας.
Εξ όσον έχω διαβάσει έως τώρα, αναφερθήκατε πλήρως στους Lynard Skynard & Αllman Brothers, κύριοι ξεχάσετε και τους σημαντικότατους Μοlly Hatchet, για τους οποίους όσοι δεν τους έχετε ακούσει να σπεύσετε τάχυστα.
Αγαπητε φίλε SouthernRock, καλώς όρισες.

Last edited:
ως ενας απο τους πιο φαν της country και φυσικα ολων των διαφορετικων της εκφρασεων (μεταξυ αυτων και το southern) θα ηθελα να χαιρετησω την προσπαθεια αυτη (αναφερομαι στο site)
το southern ανηκει στην μεγαλη οικογενεια της country ,αν και θα υπαρξουν και οι διαφωνουντες σε αυτο , και εχει πολλους φιλους στη Ελλαδα οπως ακριβως και η country
Θα ηθελα δε να συμπληρωσω στα πολυ μεγαλα ονοματα που αναφερθηκαν (Lynyrd sk ,Alman B) το επισης πολυ μεγαλο ονομα των ZZTOP ,και δεν ειναι καθολου τυχαιο το tribute που τους εγινε απο κορυφαια ονοματα της country μουσικης σκηνης το 2000 περιπου
αξιζει μια αναφορα σε μια διασκευη του Alan Jackson η οποια συνδυαζει το δωδεκαμετρο blues με το honky tonk